מחבר |
נושא |
dhkh
חבר פחות חדש
119 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2014 : 16:57:39
|
בחודש האחרון התחלתי לסבול מיובש קשה באף אין מושג למה, לא החלפתי מכשיר ולא מסיכה סתם ככה משום מקום. האם מישהוא מבאי הפורום נתקל בבעיה כזו? (אני משתמש במכשיר אוטומטי בלחץ 5-15). |
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2014 : 17:19:56
|
אתה משתמש במעשיר לחות? |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש
119 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2014 : 22:15:37
|
ערב טוב, לא, ניסיתי בעבר ומאוד לא התחברתי אליו. אני משתמש במכשיר CPAP כעשרים שנה וזו פעם ראשונה שאני סובל מכך וממש לא ברור לי למה זה קורה, הדבר היחיד ששיניתי בתקופה האחרונה זה שעברתי לישון על הגב (מסיבות רפואיות). |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 03/25/2014 : 22:31:52
|
שינה על הגב יכולה להיות הסיבה. תוכל לאמת את זה אם תחזור לישון לילה אחד על הצד. לאחרונה גם אני התחלתי לישון על הגב, אצלי זה גרם ליובש בפה, למרות שאני משתמש במעשיר. התחלתי לשלב גב + צד ויש שיפור. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/26/2014 : 08:45:30
|
לא יודע איך אתם קובעים באיזו תנוחה אתם ישנים לפי מה שאני יודע אפשר רק לקבוע את התנוחה בה אנו נרדמים במהלך הלילה זזים הרבה ומשנים המון תנוחות אפשר לראות את זה בסרטונים שונים אני למשל חשבתי שאני בכלל לא ישן על הגב אך בבדיקת שינה יצא שאני ישן 30% מהלילה על הגב שינה על הגב נחשבת בדר"כ יותר בעייתית לסובלים מהפסקות נשימה שכן בה מתרחשות יותר חסימות ויותר נחירות
ייתכן והבעיה שלך אכן נוצרה מהשינה היזומה על הגב |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/26/2014 08:46:23 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 03/26/2014 : 09:37:58
|
עד לפני חודש, ישנתי על כרית מיוחדת שהתאמתי אישית לשינה על הצד, כלומר גבוהה, בגובה שהותאם למרחק בין המיטה לצוואר כך שהראש נשמר אופקית ולא היה לחץ על הכתף. היתרון בכרית זו שיכולתי לישון בקצה שלה כך שאזור הלחי והאף היה באוויר ולא הופעל לחץ על מסכת הנחיריים שלי, הצינור היה מוחזק עם קליפס בהמשך לגוף. הכרית הייתה גבוהה מדי בשבילי לשינה על הגב כך שלא נרדמתי במודע על הגב. במשך הלילה החלפתי כל פעם צד, ללא שינה על הגב. (לפחות במודע) לפני כחודש קרו 2 שינויים, הראשון החלפתי למיטה חשמלית (תוצרת גרמניה)עם מזרון רחב מהסטנדרט, ללא קפיצים, זה הגיע עם כרית מיוחדת. השני, קבלתי מסכת נחיריים ללא רצועות נצמדת באמצעות הפה, הצינור עובר מלמעלה. את הצינור העברתי מאחורי ומעל ראש המיטה כך שירד לי מעל הראש ישר לאף, הצינור הי חופשי לנוע לכל כיוון שארצה מבלי להרגיש אותו או לכוון אותו, השינה השתנתה פלאים. ללא הרגשת רצועות או הרגשת צינור. כל זה יחד עם הכרית החדשה, שהיא נמוכה מהקודמת, אפשרו לי שינה נוחה גם על הגב והצד. נכון, אני כמעט לא יודע מה קורה בזמן השינה, אבל לפחות יודע שבדקות הראשונות אני שוכב על הגב עד שאני מתחיל להרגיש את הנמנום ואז עובר לצד, לפעמים גם עובר לצד השני ואז נרדם. כשמתעורר בבוקר, יודע אם אני על הגב או הצד. כיון שלרוב אני ישן גם בצהרים, חזקה עלי שאני יודע לפחות חלקית כיצד אני ישן. מאז השינויים אני ישן גם על הגב, ומאז אני מרגיש לפעמים יובש בפה, יתכן שזה מהמסכת הנחיריים החדשה אבל יכול להיות גם מהשינה על הגב. אם בפורום פינה אישית מיוחדת "מיומנו של סיפאפניק" היינו יכולים לספר כיצד עברה עלינו השינה כל לילה, במקרה שלי זה היה משעמם כי זה היה מסתיים "ישנתי טוב מאוד" |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש
119 הודעות |
נכתב ב - 03/26/2014 : 17:11:36
|
עברתי ניתוח שלא מאפשר לי לישון על הבטן או על הצד, אני ישן עם חצי עין תורנית לשמירה שלא אתגלגל לצד. מקוה שהכל יחלים ואחזור במהרה לישון על הצד. אבי, תתחדש על המיטה ועל המסכה, בהמשך ליומנך תוסיף אותי גם לאלה שישנים טוב.
|
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 03/26/2014 : 19:31:35
|
חן חן, גם אני ישן עם עין אחת פתוחה אבל מסיבה שונה, יש לי ביטוח חיים על סכום גדול, החלמה מהירה,
|
נערך על ידי - avis בתאריך 03/27/2014 10:41:40 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש
Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 03/27/2014 : 22:23:15
|
כשאני מתחיל את השינה על הגב ונושם מהאף, באיזשהו שלב אני ממש מרגיש( לפני שאני נרדם) את הצניחה של החיך וחסימת האויר. לכן אני תמיד מנסה להתחיל את השינה על הצד, תנוחה שאני לא מרגיש בצניחה כלל . האם מישהו מכם מרגיש את החסימה כשהוא עדיין ער? לצערי חזרתי לישון( גם כן שינה...) בלי המכשיר מטעמי עצלנות. |
נערך על ידי - n-avraham בתאריך 03/27/2014 22:24:51 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 03/28/2014 : 09:50:30
|
אני מרגיש בדיוק כפי שאתה מתאר ועושה בדיוק כמוך. |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש
119 הודעות |
נכתב ב - 03/29/2014 : 16:40:50
|
לא הרגשתי את נפילת החיך, אני לא הולך לישון בלעדי המכשיר. הפעמים היחידות בהן אני מ"נקר" הם בנסיעות או בטיסות ואז אני מתעורר מחנק. המכשיר הינו חלק מציוד השינה שאינני יכול בעדיו. |
|
|
עדנה
חבר פחות חדש
147 הודעות |
נכתב ב - 03/29/2014 : 23:17:52
|
כנראה שהרגשת היובש בכלי הנשימה קשורה לעונת השנה.
הרבה אנשים מתלוננים לאחרונה על התופעה.
אני פתרתי את הבעיה על ידי שימוש במסנן אוויר הפועל על מים ,מכשיר שהומלץ על ידי זומר.
המסנן נותן אוויר נקי יותר לסיפאפ ,ובנוסף מוסיף לחות לחדר.
אם תרצה פרטים על המכשיר ,אכתוב לך.
עדנה |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 03/30/2014 : 09:21:21
|
טוב לשמוע, יש לך חיים ארוכים, לא תאמיני, אבל לפני 10 דקות חשבתי עליך, אמרתי לעצמי שמזמן לא שמענו ממך, אבקש פרטים על המכשיר. תודה |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש
119 הודעות |
נכתב ב - 03/30/2014 : 17:40:49
|
גם אני מוכן לשמוע.
|
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש
Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 03/30/2014 : 22:38:26
|
מעניין מה גורם לשריר להשתחרר ולאבד מתח לפני שנרדמים. כשאדם נרדם אפשר להבין שהשרירים נירפים אבל שאדם עדיין ער.... חבל שאי אפשר לחזק את השריר הזה באמצעות איזשהו תרגיל.... |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/31/2014 : 12:54:34
|
במצב של הרדמות, או ממש במהלכה, שרירי הגוף מתרפים
כך גם מתרפים שרירי החיך והלוע וכתוצאה מכך נוצרת החסימה
לפעמים יש גם צניחה לשון וגם כתוצאה מכך נוצרת החסימה
הייתה בעבר טענה כי תרגול בכלי נשיפה מסויימים יכולה לעזור.
כמו כן מתרגלים ב"שיטת בוטייקו" טוענים שיכולים לעזור
אני לא בדקתי |
|
|
עדנה
חבר פחות חדש
147 הודעות |
נכתב ב - 03/31/2014 : 15:25:21
|
שלום לכולם,
המכשיר המשפר להפליא את איכות השינה שלי הוא מסנן אוויר תוצרת גרמניה
של חברת beurer . המכשיר מכניס לתוכו את אוויר החדר ,בדומה לשואב אבק
הפוך. האוויר מוכנס לתוך המים ,מחולל- המים מסתובב בתוך המכשיר. האוויר
שעבר בתוך המים יוצא חזרה לאוויר החדר.
האבק שהיה באוויר החדר ,אבקני הפרחים (למי שאלרגי) נשארים במים.
האוויר יוצא מעט לח...ונקי...
אני אלרגית לאבקני פרחים ולאבק ,לכן אני נושמת בצורה טובה יותר.
כמובן שהמכשיר בא בתוספת לחברי הטוב הסיפאפ.
באתר זאפ אפשר למצוא את מכשירי טיהור האוויר ,ולבחור מתוכם.
אני אוהבת את רעיון הסינון במים ,לכן בחרתי במכשיר שלי.
ביי
עדנה |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 03/31/2014 : 18:38:24
|
תודה, האם המכשיר הזה הוא בנוסף למעשיר לחות של ה-CPAP? |
נערך על ידי - avis בתאריך 04/01/2014 07:50:27 |
|
|
עדנה
חבר פחות חדש
147 הודעות |
נכתב ב - 04/01/2014 : 18:01:47
|
אין לי מכשיר לחות של הסיפאפ,
המכשיר הזה מטהר את האוויר ומוסיף לחות לחדר.
עדנה |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש
119 הודעות |
נכתב ב - 04/01/2014 : 19:41:19
|
אבי, בקשר לצניחת החיך אז אולי כדאי לנעוץ נעץ למשך הלילה.... לרופא שינים יש ג'ק קטן שמחזיק את הפה פתוח אולי כדאי לפתח משהו שיחזיק את החיך.
עדנה, תודה על ההסבר. מדבריך אני מבין שזה מכשיר שאינו קשור לסיפאפ אלא לטיהור והוספת לחות לחדר, דומה למכשיר אדים של הילדים.
|
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 04/01/2014 : 21:50:17
|
יש בדיוק כזה ניתוח
בו מחדירים תומכנים לחיך שמונעים הצניחה
|