סיפאפ פורום ישראל - נחירות בזמן שימוש בסיפאפ
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 נחירות בזמן שימוש בסיפאפ
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

רעות
חבר חדש מהשקית

5 הודעות

נכתב ב - 03/01/2014 :  10:41:10  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם!
חבר שלי לקח מכשיר "ווינמן" לניסיון ממכבי. בלילה הראשון שהוא ישן איתו (אתמול) הוא בכל זאת נחר בחלק מזמן (אמנם נחירות יותר סדירות ושקטות אבל שקט לא היה) וגם הוציא אוויר מהפה. בזמן שזה קרה הסתכלתי על מה שהיה כתוב בצג המכשיר (מכשיר אוטומטי) והמספרים נעו די במהירות בין 70 ל-101 או משהו כזה. חוצמזה יצא מלא אוויר מהחיבור של המסכה עם צינור האוויר. האם כל זה נורמלי? מה צריך לעשות כדי שהנחירות ייפסקו לגמרי? תודה!

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 03/01/2014 :  18:02:05  Show Profile  Reply with Quote
מהחיבורים של המסכה לא צריך לצאת אויר, במסכה עצמה יש חורים לשחרור אויר מיותר, לא כמה ימים כבר משתמש בזה? ככה זה בימים הראשונים.
לא מהצינורות, ולא מהאזור שמוצמד לפנים. אם בכל זואת יוצא, יש לטפל בזה בלילה הבא, לכוון ולהדק את הרצועות כך שמצד אחד לא ילחצו ומצד שני לא תהיה בריחת אויר מהמקומות שציינתי. בנושא הנחירות, נראה שזה או מבריחת אויר או שהמכשיר מכוון ללחץ נמוך, בנחירות כדאי לישון על הצד.
אם לא יודעים כיצד לטפל במכשיר, חייב ללכת לטכנאי בכדי שיבדוק את הלחצים וייצב לו את המסכה.
זו רק ההתחלה, לוקח זמן עד שמכוונים ללחץ המתאים וכל לילה משפרים את הנוחיות של המסכה ומטפלים בבריחת האויר, עצם העובדה שאת מרגישה שיש שיפור בנחירות מראה שהוא בכיוון הנכון. זה דורש מספר שבועות של התרגלות והתאמה של המסכה המתאימה לפנים שלו, בגודל ובצורת המסכה.כל לילה שעובר, עליו לחוש שיפור ושינה טובה יותר מיום קודם.
רצוי שאחרי כל לילה להעזר באנשי מקצוע.
בהצלחה.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 03/01/2014 :  19:07:28  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
כל מה שאבי כתב נכון

בעיקרון לא צריך לנחור עם המסיכה. יכול להיות שהרעשים נובעים מכך שהפה נפתח בלילה ושחרר אויר

זה צריך לעבור עם הזמן. במסיכה יש פתחי אוורור שאמורים לשחרר את עודפי האוויר

יש מסיכות שקטות יותר ויש פחות.

הכי חשוב בהתחלה זה פשוט להתרגל לישון עם המכשיר והמסיכה.

לנסות כמה שיותר מסיכות עד שמוצאים את זו הנוחה ביותר, שקטה זה בעדיפות שנייה.

חשוב לנטר את תוצאות השימוש במכשיר בכדי להבין את יעילותו

בהצלחה ותמשיכו לשאול

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/01/2014 19:08:04
למעלה

רעות
חבר חדש מהשקית

5 הודעות

נכתב ב - 03/01/2014 :  22:19:16  Show Profile  Reply with Quote
תודה רבה על התגובות.
אנחנו היינו במעבדת שינה של מכבי ביגאל אלון. אם אתם מכירים מישהו פרטי ולא יקר שיוכל לעזור לנוויהיה זמין באזור רמת גן או תל אביב - אשמח להתייעץ. הטכנאי שם היה קצת חסר סבלנות וגם אמר שהמסיכה לגמרי בסדר וש"עם הסיפאפ אין נחירות".הוא לא הסביר בכלל איך לתפעל את המכשיר אבל אמר שהמכשיר מתאים את הלחץ אוטומטית.
באמת על הצד הוא כמעט לא נחר. אבל הוא רגיל לישון גם על הגב.
הטכנאי גם אמר כאמור שהוא לא יוכל לפתוח את הפה לאורך זמן ועובדה שזה קרה.
הוא לא הסביר לנו בכלל איך לתפעל ולקרוא את המכשיר.

אנסה ליצור איתם קשר מחר...
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 03/01/2014 :  22:33:06  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום רעות. חשוב שתמשיכו לדרוש ולקבל שירות מהמעבדה
תבקשו בכל אופן לנסיון סוג נוסף של מסיכה.
יש מסיכות אפיות המתלבשות על האף
יש מסיכות נחירונים הנכנסות לנחיריים
ויש מסיכות אף ופה המכסות גם את הפה ומיועדות לאלה שאינם מסתגלים לשינה עם פה סגור.

ניתן להוריד נתוני שינה מהמכשיר ולפענח אותם ובכך לנתח את יעילותו תבקשו גם זאת מהמעבדה.

אין ברירה צריך לדרוש שירות בארץ בשביל לקבל אותו.

אנחו משלמים הרבה כסף לקופ"ח בשביל זה והן צריכות לעזור לנו

נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/01/2014 22:33:22
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 03/02/2014 :  08:36:46  Show Profile  Reply with Quote
גם אני לאחר 20 שנה, נוחר כאשר אני ישן על הגב, אין מה לעשות (רק ניתוח - שלא מומלץ בשום אופן) לכן התרגלתי והתאמתי כרית לשינה על הצד. באמצע הלילה מחליף צד וישן כמו תינוק צמוד לשד. אגב גם בהתאמת כרית צברתי ניסיון, והכרית של היום לא משאירה לי סימנים מהרצועות על הפנים.
אם אתם בשלב ההתחלה, והטכנאי אמר שהמכשיר מכוון לאוטומטי, יש להניח שהמכשיר פתוח ללחץ מ-4 עד 20 ולאחר ניסיון של שבוע לפחות טווח הלחצים יכוון שנית על ידי הטכנאי ויותאם לנדרש לאחר קבלת תוצאות מהמכשיר. כך שהמצב אמור רק להשתפר.
אין לי ספק שאם תפנו בטלפון למכירות של סוכן המכשיר, יעזרו לכם בתוכנה והסבר עמוק יותר על המכשיר. ואם הם קרובים אליכם, אולי אפשר לקבוע פגישה עם המכשיר. למיטב ידיעתי ווינמן ידועים בשרות הטוב שלהם. כמוכן כל אחת או אחד מהפורום שגר בסיבבה שלכם והוא בעל ניסיון, ישמח לעזור לכם. אני נמצא ברחובות אך לצערי לא שולט במכשיר ווינמן, רק ב-RESMED 9 אבל כול לעזור בבדיקת התאמת המסכה ע"פ הניסיון שצברתי. אגב, הזמנתי זו פתוחה לכל אחד ואחת.
תמשיכי לעדכן ונמשיך לעזור ככל יכולתנו.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

רעות
חבר חדש מהשקית

5 הודעות

נכתב ב - 03/02/2014 :  09:09:36  Show Profile  Reply with Quote
המון המון תודה אבי ויצחק. ננסה לשמור על אופטימיות... ד"א, אתם משתמשים במתקן אידוי מצורף? הטכנאי לא דיבר איתנו על כך אבל האוויר היה יבש.
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 03/02/2014 :  10:43:04  Show Profile  Reply with Quote
בזמן הקניה אפשר לבקש, הטכנאי לא מוכר ובדרך כלל לא משאיל מכשיר עם מעשיר לחות.
אגב, ניסית לפנות לזומר, הוא במקצוע, הוא המומחה מס' שתיים (פשוט הראשון עוד לא נולד)

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 03/02/2014 10:46:09
למעלה

ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 03/02/2014 :  16:54:35  Show Profile  Reply with Quote
אני קניתי את מכשיר הווינמן דרך סוכן SLP במימון קופת חולים מכבי, מכשיר שני. מעשיר הלחות הוא בתוספת עלות 50 ש"ח אולי ומומלץ בכל מקרה ולו בשביל הניסיון מפעם לפעם.

בצד החיובי - מכשיר, יציב, שקט ונראה שבנוי איכותי.
בצד השלילי - גדול לא נוח לניידות, ממשק משתמש לא מואר, תצוגת מספרים פשוטה. מתחיל לפעול אוטו' עם הנשימה אבל עם מסכת נחירונים לא מפסיק אוטו', לא מבין שהסרת את המסכה וחושב שמדובר בדליפה (ענקית).

בחרתי אותו כי ב 420 יצא לי להתנסות בעבר, הוא ענתיקה עם ממשק משתמש פשטני (מספרים) ומשתמש בצינור אויר לא-סטנדרטי. היתרון שהוא קטן וקל אבל זה אומר שחסכו בחומרים ולהערכתי ישפיע על האמינות לאורך זמן. במכניקה אין חוכמות. ה resmart הוא מחברה סינית חדשה וקטנה יחסית (לווינמן). אותו לא בדקתי כי בכל מקרה לא מצאתי בו יתרון על הווינמן, יתכן שהוא סביר.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 03/04/2014 :  19:57:48  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
צודקים.
אסותא צריכה לטפל ולעזור.
הבעיה היא שהם נותנים בדרך כלל מכשיר אוטומטי בתחום לחצים רחב משהו כמו 4-17 וזה לא מתאים לכל אחד.
צריך לפרוק נתונים ולהתייחס לתוצאות ואז לכוון את המכשיר או לאוטומטי בטווח קטן או ללחץ קבוע קצת גבוה מהנדרש על ידי האוטומט כדי למנוע נחירות ולא רק לבטל הפסקות נשימה.
במקרה של ויינמן אפשר להתייעץ עם דן מאסאלפי אם לטכנאי מאסותא אין סבלנות.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

רעות
חבר חדש מהשקית

5 הודעות

נכתב ב - 03/05/2014 :  08:30:55  Show Profile  Reply with Quote
היי,
חבר שלי דיבר עם הטכנאי. הטכנאי אמר שיציאת האוויר שאנו מתארים היא תקינה ושאולי הנחירות היו כי האף שלו היה סתום... נשמע לי מופרך (אם האף שלו סתום אז איך האוויר נכנס אליו???) וגם האף שלו לא ממש סתום...
זומר, ראיתי מה שכתבת וכשנהיה אצלו אני אבקש ממנו לכוון כי להשיג אותם בטלפון זה סיוט...
אני מדברת על יציאת אוויר כזאת ברמה שאם הוא ישן על הצד עם הפנים אליי אז אני ארגיש רוח יוצאת מהפתח לכיוון שלי... ז"א, התחושה היא שלחץ האוויר עולה מאוד בזמן שהוא ישן ביחס לנשימות שלו כשהוא ער.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 03/05/2014 :  08:57:58  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
רעות, לחץ האויר אמור לעלות במהלך השינה כי הפסקות נשימה מתרחשות רק בשינה והמכשיר מנסה להתגבר עליהם על ידי העלאת הלחץ. זה טבעי ורגיל.

למסיכות יש פתח יציאת אויר. במסיכות שונות הפתח ממוקם במקום אחר. רצוי שתשתמשו במסיכה בה הרוח לא מפריעה לך.

דווקא בשלב הראשון הנושא היותר קריטי הוא למצוא את המסיכה הנוחה ביותר

טווח הלחצים במכשיר האוטומטי הרגיל מתאים לרוב המטופלים ובכל מקרה די פשוט להתאים את זה בהמשך.

זומר - שלח לה אולי בהודעה פרטית את הטלפון של דן מ-SLP

נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/05/2014 08:58:37
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 03/08/2014 :  08:44:05  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
ok

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.