סיפאפ פורום ישראל - סוף העולם ?
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 סוף העולם ?
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

pitbull
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 01/21/2014 :  12:50:28  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום
בן 40
מזה זמן רב שאבחנו אצלי דום נשימה בדרגה חמורה מאד (כ 70 הפסקות נשימה בשעה)
מעולם לא חשתי בשום תופעות לוואי (לא כאבי ראש, לא עייפות, לא יובש בפה ... בקיצור כלום, מלבד הערה לגבי עוצמת הנחירות ממי שישן לצידי)

בעקבות שיחה עם הרופא שהצליח להפחיד אותי, התחלתי לישון עם המכשיר

קשה לי לתאר את הסיוטים שאני עובר

אני נחנק תוך כדי שינה, מתעורר, תולש ומעיף את המסיכה מעליי.
לא מצליח לישון יותר מ 4 שעות בלילה, דבר שמביא אותי לעצבים רופפים וכמובן לתופעות שצויינו קודם (שמעולם לא חוויתי)

ניסיתי מכשיר עם לחץ קבוע וניסיתי מכשיר עם לחץ משתנה
שניהם היו עם מסיכה שמשאירה לי סימנים באף וגורמת לכאבים

שאלתי, מה זה המכשיר עם הצינוריות ?
מה עושים הלאה ? אני ממש לא מסתדר עם המכשיר הזה אבל מבין שאני צריך ללמוד לחיות איתו

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 01/22/2014 :  10:05:13  Show Profile  Reply with Quote
Wellcome to the club
הטעות של רבים היא שנלחמים במקום לחשוב ולמצוא פתרונות מתאימים אישית למשתמש.
קרא בפורום ולמד מניסיונם של אחרים, בעית הסימנים והאי נוחות של הרצועות נתנים לפתרון, מציאת מסכה מתאימה לך פתירה, אם תוסיף לכל זה כדור הרגעה לפני השינה, לתקופה מוגבלת עד שתתרגל כל אלו יביאו תוצאות חיוביות לעוד שנים ארוכות, בטווח הקצר אין פתרונות קסם.
כשאני התחלתי עם זה, לא היה מי שייעץ לי ולא היה לי ממי ללמוד, נאלצתי ללמוד על בשרי, בתחילה גם אני עברתי תקופה לא קלה והחלפתי לפחות 10 סוגי מסכות ורצועות.
לאחרונה מצאתי גם מכשיר CPAP "חכם" ששדרג את השינה שלי ל-5 כוכבים ויכולת הבקרה שלי וניתוח תוצאות כל לילה עזרו להגיע לכיוונים אופטימליים.
בהצלחה חבר,
נ.ב - תעזר בזומר ויצחק גם מהם תוכל ללמוד הרבה.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 01/22/2014 10:07:28
למעלה

pitbull
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 01/22/2014 :  11:27:18  Show Profile  Reply with Quote
תודה על התגובה
מהו אותו מכשיר חכם ? אולי כדאי להשקיע במשהוא טוב
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/22/2014 :  12:16:44  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום pitbull וברוך הבא לפורום שלנו:

נתוני מעבדת השינה שאתה מציין מעידים ככל הנראה כי אתה סובל מתסמונת הפסקות נשימה בשינה ברמת חומרה קשה ביותר.אתה זקוק לטיפול שישפר את איכות החיים שלך וישמור על בריאותך. הטיפול העיקרי המוכח כמסייע לתופעת הפסקות הנשימה בשינה הוא מכשיר ה- CPAP.

קצת מוזר לקרוא שלא חשת בשום תופעות לוואי ("לא כאבי ראש, לא עייפות, לא יובש בפה ... בקיצור כלום, מלבד הערה לגבי עוצמת הנחירות ממי שישן לצידי"). שכן בדר"כ בעיה בחומרה כזו אכן מלווה בחלק מתופעות הלוואי שציינת. אגב - מה הניע אותך לערוך מלכתחילה בדיקת שינה. רק הנחירות?

לגבי ה- CPAP ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו.
תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.

ההסתגלות היא גם פיסיולגית - להתרגל פיסית לישון עם מסיכה על הפנים ומכשיר שמזרים אוויר וגם פסיכולוגית. לקבל את ההבנה שמעתה תצטרך לישון עם מסיכה על הפנים ולהתגבר עם הרתיעה האסטתית ממנה.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.גם אנחנו עומדים לעזרתך.

איזה מכשיר יש לך ובאיזה דגם מסיכה אתה משתמש??

החשיבות של המסיכה בשלב הראשון של ההסתגלות היא קריטית - עליך לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר בשבילך (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגל למכשיר תראה איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.

אני כמוך סבלתי בתחילה מהמכשיר ותהליך ההסתגלות שלי ארך מספר שבועות, אולם בימים אלה אני עומד לחגוג 5 שנים לשימוש במכשיר ומרוצה מאד. יש כאן משתמשים כמו אבי שמשתמשים במכשיר שנים רבות מאד.

בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך לשאול ולעדכן

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 01/22/2014 12:22:12
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 01/23/2014 :  00:30:07  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
האם נבדקת במעבדה עם הסיפפ ורישום שינה????????.זה יכול להועיל להבין מה הבעיה.
כנראה שהלחץ לא מספיק והמכשיר לא מגיב מהר מספיק כדי שלא תתעורר מהחנק.
מסכות לא אמורות להשאיר סימנים.ולא צריך להדק כל כך.אם אתה רגיש לחומר המסכה נסה מסוג אחר.
איזה מכשיר יש לך? איזו מסכה? איזה לחץ? איפה נבדקת? מי טיפל בך????

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 01/23/2014 :  08:29:18  Show Profile  Reply with Quote
אחד המכשירים שמאפשר לך הורדת נתונים יומיים מלאה הוא RESMED S9 (האמת שאיני מכשיר אחר אבל וודאי יש גם מכשירים אחרים) כדאי מאוד שיהיה יחד עם מעשיר לחות וצינור חימום (עוזר לי מאוד בעיקר בחורף), זהו מכשיר (שכמעט) מחליף מעבדת שינה. לדעתי יחד עם מכשיר לבדיקת ירידת חמצן (אוקסימטר) המורכב על האצבע מהווה מעבדת שינה מלאה, זומר יתקן אותי אם אני טועה. (אגב יש לי את שניהם)
הנתונים נמצאים על כרטיס הזיכרון ונצברים למשך 6 חודשים (אם אני לא טועה) העיקריים שבהם, כמות דליפת אוויר, לחצים (מירבי מינימלי וממוצע), סוג החסימה, עוצמת נחירות, ועוד שאיני זוכר כעת. כל הנתונים הם על ציר הזמן, ואפשר להוריד גרפים מפורטים או דוח מסכם.
מטרת הורדת נתונים יומיים היא כמובן לאתר בעיות התאמה ולתקנם מיידית, התאמה לאחר כל לילה עד להגעה למצב אופטימלי, לאחר מכן מספיק פעם בתקופה להוריד ולבדוק את הנתונים לבקורת.
עלי לציין שאיני רופא או מומחה, למדתי זאות על בשרי. כשאני ממליץ על כדור הרגעה (בימים הראשונים), כמובן יש להתייעץ עם רופא שיתאים לך אישית את הטיפול.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 01/23/2014 18:43:28
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 01/23/2014 :  18:27:12  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
מתקן אותך
אוקסימטר עם סיפפ אוטומטי משוכלל מאפשר ברוב המקרים טיטרציה מספיקה -התאמת לחץ וקביעה אם צריך אוטומטי או קבוע.
מעבדת שינה צריך אם זה לא מסתדר -למשל אם יש הפרעות אפילפטיות או תנועות רגל מחזוריות שנידמות כדום נשימה.
חוץ מזה המכשירים הטובים ביותר שלי הוא הראש הנסיון וההגיון.
פירוש התוצאות הוא הקובע.
לילה טוב

למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 01/23/2014 :  18:45:31  Show Profile  Reply with Quote
הוא אשר כתבתי, אוקסימטר עם מכשיר CPAP משוכלל מספיקים ברוב המקרים.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 01/23/2014 :  18:52:52  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
וראש !!!!!!!!!

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/23/2014 :  19:51:54  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
ראש יש לכולנו לא?

ואיפה מר PITBULL?

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 01/24/2014 :  09:44:43  Show Profile  Reply with Quote
אפילו לפרימוס יש ראש,

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 01/29/2014 :  22:10:05  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
כמה יודעים מה זה פרימוס???????

למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.