סיפאפ פורום ישראל - קשה. קשה עם ה- CPAP ולא יודע מה לעשות
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 קשה. קשה עם ה- CPAP ולא יודע מה לעשות
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 2

duridium
חבר חדש מהשקית

Israel
4 הודעות

נכתב ב - 12/01/2013 :  01:51:22  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם
אני סובל מדום נשימה בשינה ברמה קשה. מאוד לא נעים. אמנם אני בעל משקל עודף, מה שלא עוזר לעניין, אבל הבעיה החלה עוד כשהייתי רזה.
להבנתי, שורש העניין הוא מבנה צוואר קצר ובסיס לשון רחב מהרגיל.
בנוסף לכל הצרות, אני סובל מאלרגיות כך שחלק לא קטן מהשנה דרכי האוויר שלי חסומות.
רכשתי מכשיר CPAP מחברת אורקמד לפני מספר שנים ועד היום, למרות שמדי כמה חודשים אני מנסה, אני לא מצליח להסתגל למכשיר. בגלל האלרגיות ומכיוון שאני לא רגיל ויודע לנשום דרך האף, רכשתי מסיכה המכסה הן את הפה והן את האף.
לפעמים כשאני מתקשה להירדם, אני מרגיש שהנוכחות של המסיכה, גם אם היא לא מכאיבה, היא פשוט מעצבנת ומטרידה אותי בטירוף ואני תולש אותה בעצבים מעל הפנים. אני לא חושב שזה סוג של קלסטרופוביה, כי אני לא סובל מזה. פשוט תחושה מרגיזה.
כשאני כבר מצליח להירדם עם המסיכה, אני לא יודע אחרי כמה זמן, אבל כנראה בטווח קצר מההירדמות, אני מוריד מתוך שינה את המסיכה, מקפל יפה את המסיכה והצינור וחוזר לישון. כל זה קורה מבלי שאני מודע לכך. מתוך שינה.
אני לא ממש יודע מה לעשות. המצב מאוד לא נוח ומאוד מטריד. כרווק, אני לא יכול להשאר לישון אצל חברות. אני נרדם לעתים בישיבה באמצע היום. רוב היום אני מאוד עייף ולא מרוכז. לא עושה דברים כי אני פשוט חסר כוחות ורק רוצה לשכב ולנוח.
בקיצור, אני מאוד מיואש ולא יודע כל כך מה לעשות.
אחרי ששתפתי אתכם בבעיות שלי, ואני מתנצל ומבקש את סליחתכם על כך, אני חייב למצוא פתרון.
נפגשתי עם רופא אא"ג מצויין שמוכן לבצע בי ניתוח בו הוא ירחיב את דרכי האוויר באף ויצר את הענבל. אבל גם אז אזדקק למכשיר ה- CPAP ואני לא בטוח מה תהיה ההשפעה של הניתוח הזה במקרים של אף חסום כמו בחורף או בעונת האלרגיות.
גם אם אשתמש בתכשירים לפתיחת דרכי האוויר באף, הרי הטובים שבהם אסורים לשימוש לאורך זמן מכיוון שהם גורמים נזק לרקמות. וגם, כמובן, חוסר היכולת שלי לנשום מהאף.
האם CPAP לאף, מה שאולי נוח יותר ממסיכה מלאה, יכול לתת פתרון גם לנשימה דרך הפה על ידי כך שהוא שומר את דרכי האוויר בגרון פתוחים?
מה עושים עם המסיכה המעצבנת הזו? היא לא בלתי נוחה. כשאני עייף אני יכול להירדם איתה, אבל למה לעזאזל אני מסיר אותה?
אני מבין שאני זכאי למכונה חדשה כל שלוש שנים ואני מבין שאורקמד כבר לא בעסק. מהיכן כדאי לרכוש מכונה חדשה ומה הפרוצדורה מול קופת חולים בנושא?
אני מתנצל על אריכות ההודעה אבל אם אני כבר כאן וחושף את הבעיות כנראה שהגיעו מים עד נפש ונשבר לי ואני פשוט רוצה לישון ולייצר לעצמי סוג של חיים קרובים לנורמליות במידת האפשר.
אה, וגם מה עושים בטיסות ארוכות מאוד, כי בפעם האחרונה שנרדמתי בטיסה, כשהתעוררתי גיליתי שכל השורה בה ישבתי התרוקנה והאנשים הלכו למצוא לעצמם מושבים אחרים. זה נחמד כשיש לך הרבה מושבים לעצמך, אבל לא נחמד לחשוב על הנזק שגרמת להם כי כשאני נוחר, כך סיפרו לי, הקירות רועדים.
אני רק מקווה שתצליחו לעזור לי למצוא פתרון כלשהו כי אני די נואש.

תודה רבה,
משה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 12/01/2013 :  11:37:09  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום משה,

תודה רבה על השיתוף
מה שעולה מדבריך הוא לפחות שאתה מנסה בכל דרך לפתור את הבעיה שלך ומחפש פתרונות
ורק על כך מגיע לך ציון לשבח
ברור שאתה צריך לשפר את מצבך כי אתה מתאר מצב כמעט בלתי נסבל של הפרעה לאיכות החיים וזאת עוד לפני דיון בנזקים הבריאותיים שעלולים להגרם לך.
מכיוון שעדיין לא הצלחת להסתגל למכשיר ה CPAP למרות נסיונות רבים שלך, לא הייתי ממליץ לך לרכוש בשלב זה מכשיר נוסף.

הייתי מייעץ לך לעשות כמה דברים:

1. הורדה משמעותית במשקל אמורה להקל על הבעיה. תנסה להפחית במשקל
2. תבדוק אפשרות של שימוש בהתקן דנטלי.
3. תבדוק עם מספר רופאים מתמחים בתחום אפשרות של התערבות כירורגית. לדעתי זה צריך להיות מוצא אחרון.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

עדנה
חבר פחות חדש

147 הודעות

נכתב ב - 12/01/2013 :  11:48:57  Show Profile  Reply with Quote
אשמח אם תתקשר אלי טלפונית...אני גם סובלת מאלרגיות ומבעיות בדרכי הנשימה. אני משתמשת במכשיר הסיפאפ ובעיות הנשימה כיום ,קלות לי יותר.

מבחינתי מכשיר הסיפאפ הוא ידידי הנאמן...אשמח לשכנע אותך בשיחה טלפונית
שהשימוש במכשיר אפשרי ...גם עם ההתחלה מעט קשה.

להתראות
עדנה
למעלה

n/a
deleted

272 הודעות

נכתב ב - 12/01/2013 :  19:05:29  Show Profile  Reply with Quote
אני מניחה שאולי בסיפאפ לאף התכוונת למסיכה אחרת. כדאי לנסות. יש מסיכות מסוגים שונים.
למעלה

duridium
חבר חדש מהשקית

Israel
4 הודעות

נכתב ב - 12/01/2013 :  23:33:10  Show Profile  Reply with Quote
יצחק, עדנה ורותי, תודה רבה.
יצחק, אכן הורדה במשקל תעזור מעט. הבעיה היא, כפי שציינתי שהפגם כנראה הוא בבסיס הלשון הרחב שמקשה על התערבות כירורגית ובנוסף היה קיים גם כשהייתי רזה ללא שומן מיותר.
קשה מאוד להתמיד בחדר כושר (שהוא חשוב מאוד להורדה במשקל) כשאתה עייף ואין לך כוח אפילו להחליף לנעלי ספורט.
הרופא המצויין אצלו הייתי אמר לי, כפי שכתבתי, שהתקן דנטלי הוא לא יעיל במיוחד ברמת הבעיה שלי. ייתכן שיפתור חלק מהבעיה, אבל רק חלק. כמו כן, התערבות כירורגית מוכרת שאינה כוללת פירוק הלסת והזזתה אינה יכולה לעזור.

עדנה, תודה רבה על הודעתך. שלחתי לך דואר אלקטרוני לפי הכתובת המצויינת בפרופיל שלך בכדי לקבל ממך מספר טלפון וזמנים נוחים להתקשר.

רותי, כן, את צודקת. השאלה שלי היא האם מסיכה לאף, שלמיטב הבנתי נוחה יותר ומציקה פחות, עדיין תעשה את העבודה של פתיחת דרכי האוויר למרות שהנשימה תהיה דרך הפה? אני מעריך שיהיה לי קשה עד כמעט בלתי אפשרי ללמוד טריקים חדשים ולפתע להתחיל לנשום מהאף אחרי שכל החיים אני נושם מהפה.

תודה ואשמח לעוד רעיונות, הארות והצעות.
למעלה

n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות

נכתב ב - 12/02/2013 :  08:31:31  Show Profile  Reply with Quote
שלום משה.
בזמנו הציעו לי בקופ"ח להשתמש בכדורי שינה מדור אחר.
כדורים שלא מתמכרים אליהם ובעזרתם ניתן להתרגל לשינה עם מכשיר CPAP .
האמת שלא ניסיתי אבל תבדוק,אולי הם יכולים לעזור לך.
דבר עם רופא המתמחה בבעיות שינה לגבי פתרון זה.
בהצלחה.
למעלה

mike56
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 12/02/2013 :  08:33:47  Show Profile  Reply with Quote
אתה מתאר התנהלות דומה לשלי.
בתור התחלה אני מציע לך לתרגל יוגה בשיטת שיבננדה או כל יוגה ששמה דגש על הנשימה.
אני אכן עשיתי ניתוח אף לישור מחיצה והדנש בוטל דע עקא שמדובר בסחוס ולכן סופו של דבר זה התעקם שוב אבל במידה פוחתה כך שהדנש ירד מ7 ל4 סופו של דבר. אני ניסתי להתסגל אבל לא הצלחתי ההתנהלות שלי דהה לשלך. אני גם לא מאמין שתוכל לשנות את ההתנהלות שלך כי היא לא מודעת חרף העצות הכנות והרצון הטוב שתקבל מחברי הפורום. וכמובן תרד במשקל.
למעלה

mike56
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 12/02/2013 :  08:34:40  Show Profile  Reply with Quote
תתנחם שדנש מעל 60 זו ערובה לחיים ארוכים תוצאות מחקר שפורסם
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 12/02/2013 :  08:35:45  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
משה,

ברור שרק הסתגלות ל- CPAP תפתור את הבעיה. אבל אם אינך יכול להסתגל לדבריך לאחר שנים של נסיונות
ולאור העובדה שאתה נושם דרך הפה אכן אתה בבעיה.
במקרה זה כן הייתי מנסה פתרונות חלקיים.
תבדוק את השפעת הסד הדנטלי יכול להיות שהוא ישפר את מצבך מספיק כדי שתרגיש יותר טוב ותוכל לעסוק בספורט
ואז בשילוב עם ירידה במשקל יוטב מצבך.
אני אישית לא הייתי עושה את הניתוח של הזזת הלסת כי הוא נראה לי ניתוח אגרסיבי מאד ורק כמוצא אחרון.

למעלה

mike56
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 12/02/2013 :  08:35:59  Show Profile  Reply with Quote
ועוד משהו לגבי התקן דנטלי להערכתי תוריד אותו באופן לא מודע. זה ענין של אופי. לי יש סד לשיניים נגד חריקת שינים ואני מסיר אותו באופן לא מודע לאחר ההרדמות
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 12/02/2013 :  09:21:05  Show Profile  Reply with Quote
לדעתי ניתוח האף במתקונת שהוצעה על ידי הרופא היא הכרחית, זה צעד ראשון בדרך לפתרון, בלי ספק תדרש ל-CPAP גם לאחר הניתוח, אך מעבר האויר והאלרגיה יהיו קלים יותר. בעיני,הניתוח המוצע הוא הקל ביותר והפחות מכאיב משאר הניתוחים בלוע. למרות שאתה לא רגיל לנשום מהאף, ה-CPAP יעשה את זה במקומך בקלות יותר לאחר הניתוח, וזה יביא הרגשה יותר טובה מאשר מעבר האויר מהפה שגורם ליובש. לכן גם כדאי להשתמש גם במכשיר לחות.
עברתי את כל מה שעברת, גם את הניתוח. יש לי חיים לפני הניתוח ואחרי הניתוח.
בקשר לענבל, אם אתה חווה נחירות עם רעידות שנובעות האופייניות לענבל אז כדאי להקטין את הענבל. חזקה על הרןפא לראות ולדעת את גודל הענבל שלך ואם הוא ממליץ אז כדאי.
לאחר מכן תעזר בכדור שינה למשך חודש בערך, ותראה שלא תוריד את המסכה,
לא מציע להתחיל עם הכדור שינה לפני הניתוח ! ניתוח קודם לפתוח חלק מהמעברים, מה עם שאר המעברים? התשובה, ה-CPAP יעשה את זה.
לבסוף, מכשיר טוב עם לחות מהדגמים האחרונים שיצאו לשוק יקל את החיים ויעזור להתאקלמות שלך למכשיר.
זה נראה תהליך ארוך ומסובך, אך בתוך חודש לאחר הניתוח תראה תוצאות.
בסך הכל כולנו עברנו את מה שאתה עובר, מי פחות ומי יותר.
כמו שיצחק כותב, אני לא רופא, אני רק עם 20 שנה ניסיון שישן טוב. אולי אפילו טוב מאוד.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 12/02/2013 :  10:29:15  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
אני מסכים עם רוב הדברים שכתב אבי.
אף פתוח זה אלף בית בנשימה. האם ניסית למשל אוטריבין ללילה אחד או שניים עם סיפפ רק בשביל להבין אם הפיתרון הוא טיפול באף?
אם זה גורם לשינוי משמעותי אז כדאי לשקול טיפול במסגרת אף אוזן גרון שיבטיח עד כמה שאפשר את מעבר האויר הפתוח באף.
ניתוח צריבה . ספריי קורטיזון,טיפול אנטי אלרגי -כל אלו בארסנאל של הרופא.
בצד של הסיפפ -מעשיר לחות מחומם ומסכה מתאימה שלא לוחצת את צידי האף או נחירונים שפותחים קצת את הנחיריים.
מדבקות מרחיבות נחיריים-בריז רייט . מתחת למסכה.

לגבי ניתוח בחיך ובלוע -אני לא רופא אבל אני כן סקפטי. אם מדובר בניתוח שקדים או פוליפים יש הרבה מקרים שזה עוזר.במיוחד בילדים.
אם מדובר בעינבל-לרוב האפקט הוא בצימצום הרעש של הנחירה והחירחור אבל הפסקות הנשימה והשינה הרבה פעמים לא מטופלות .אני קורא לזה -לבטל את הצופר של האזעקה במקום לנטרל את הסיבה לאזעקה.

מה שאתה מתאר הוא בדרך כלל חוסר אויר והסיבה יכולה להיות לחץ לא מספק ,מכשיר אוטומטי לא מספיק חכם בעיה אנטומית באף או פיזיולוגית במעבר האויר.לפעמים אפשר לנסות לחץ גבוה יותר וקבוע.
הגבהת מיטה יכולה לצמצם את הגודש באף.

בקיצור -אל תתיאש.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

עדנה
חבר פחות חדש

147 הודעות

נכתב ב - 12/11/2013 :  13:00:09  Show Profile  Reply with Quote
משה,

אחרי שיחתינו בטלפון אני מחכה לשמוע ..מה חדש בנושא הסיפאפ.

עדנה
למעלה

pitbull
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 01/21/2014 :  14:32:23  Show Profile  Reply with Quote
מרגש לקרוא על אנשים נוספים שסובלים כמוני (או יותר ממני)
אני משתומם לקרוא שאתה קם בלילה ואוסף את המכונה למקום שלה בצורה מסודרת
אצלי האינסטינקט החייתי עובד ואני מעיף אותה לכל עבר ובבוקר מוצא אותה בחלקים בחדר השינה

דבר נוסף אצלי בכל מקרה, זה שלא ברור לי איך, אבל בלי לקום מהמיטה בלילה, וכנראה רק מתנועות הגוף, הצלחתי להרחיק את המיטה שלי 15 ס"מ מהקיר. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.

לי, קשה מאד עם CPAP
למעלה

n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות

נכתב ב - 01/21/2014 :  17:42:09  Show Profile  Reply with Quote
רק טעות אחת קטנה במה שכתבת.
חברי קופ"ח כללית זכאים פעם בחמש שנים להחלפת מכשיר.
ציוד כגון מסכה , פילטרים, וכו כל שנה .
לגבי התרגלות נראה לי שהכל מתחיל ונגמר בראש.
רכשתי מכשיר שישב כשנתיים במגירה ללא שימוש היות ולא הצלחתי להתרגל אליו.
לאחר שקיבלתי מכתב וזומנתי למכון לבטיחות בדרכים( מרב"ד) ונדרשתי להמציא להם רישומים של חודש שימוש, הצלחתי לישון חודש שלם עם מכשיר, כנראה כשאין ברירה עושים הכל.
לאחר שקיבלתי את האישורים מהמרב"ד שוב הפסקתי את השימוש , בתחילה בגלל שהמסיכה שלי נקרעה ( הרצועות) ועד היום( כבר כשנה+) אני ישן בלי CPAP לצערי הרב.
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 01/22/2014 :  09:46:51  Show Profile  Reply with Quote
הרצועות זה רק תרוץ, אין בעיה לאלתר רצועות אחרות או אפילו לרכוש, יש לי מבחר רצועות חדשות ומיותרות כי אני משתמש ברצועות שמותאמות לי, אם תשלח לי את סוג המסכה אולי אוכל למצוא רצועה בארסנל שלי.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/22/2014 :  12:25:32  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אכן לא נשמע לי תירוץ טוב לזנוח מכשיר בגלל רצועות???

לא צריכה להיות בעיה לרכוש רק רצועות והמחיר לא אמור להיות יקר

למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 01/23/2014 :  00:26:02  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
אם הצלחת לישון חודש בשביל המרבד אז אתה יכול.
רצועות ומסכה אפשר לחדש בהשתתפות נדיבה של הקופה פעם בשנה
מהסיפור שלך נראה שהלחץ לא מכוון נכון ובזמן שהוא לא מספיק אתה משתולל וזורק.
כדאי לבדוק את הלחץ הטיפולי היטב-למשל על ידי פריקת הנתונים מהחודש שכן השתמשת וללמוד מה קרה

אזיקים -ידיים מאחורי הגב ניסה מישהו?

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 01/23/2014 :  08:34:06  Show Profile  Reply with Quote
זומר, אני מסכים איתך בכל ב-100%
גם אני ממליץ על אזיקים בזמן הסקס !

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

duridium
חבר חדש מהשקית

Israel
4 הודעות

נכתב ב - 01/23/2014 :  12:39:03  Show Profile  Reply with Quote
שלום לכולם,
חזרתי. עם תובנות. חלקיות.
לאחר שיחת מוטיבציה עם עדנה, דוברת מאותגרי השינה של השנה, החלטתי לנסות שוב.
חזרתי לאסותא והסברתי את הבעיה. הטכנאי נתן לי את מכשיר ה- GoodKnight ובקשתי מסיכה לאף.
בלילות נטלתי כדור נגד אלרגיה והשתמשתי בספריי לפתיחת דרכי האוויר. הנחת העבודה היתה שאם הדברים יסתדרו אז יש פתרונות זמינים ואיכותיים לטיפול בבעיית הנזלת והאף הסתום.
בכל מקרה, אתם במתח? מכיוון שהרגלים ישנים קשה מאוד לשנות, ובמיוחד הרגלי אי-שינה, לא השתמשתי במסיכה כל הזמן ולעתים פשוט הייתי מתעורר באמצע הלילה עם ספר ביד ומשקפיים על הפנים ומבין שנרדמתי מבלי לחבוש את המסיכה.
אבל! בלילות או בחלקי הלילות בהם זכרתי - שמתי לב לשינוי אחד מהותי. המסיכה נשארה על הפנים שלי כשהתעוררתי. וזו רבותי, התקדמות ענק.
לא זיהיתי שיפור מדהים באיכות השינה - כנראה שיש לי עוד הרבה עבודה, אבל כן שמתי לב שאני טיפה פחות עייף במהלך היום. גם טיפה זה הישג.

שלשום חזרתי לאסותא והחזרתי את המכונה ובקשתי לבדוק את הווינמן כי קראתי שהיא הטובה ביותר מאלו המוצעות. לקחתי את הווינמן עם מסיכת אף ומסיכת נחירונים (חייב בשביל המשקפיים והקריאה לפני השינה).
בכל מקרה, אתמול הרכבתי את המסיכה וכבר לפני שנרדמתי, שמתי לב שקשה לי לנשוף אוויר מהאף החוצה. האוויר נכנס פנימה מצויין, אבל ממש מתקשה ביציאה. אם אני מסיר את המסיכה או מזיז אותה או מסדר אותו או פשוט מכבה את המכונה... האוויר ננשף בצורה סדירה וסבירה.
השארתי הודעה לחברים באסותא כדי לדעת מה יכולה להיות הבעיה פה.
על פי הקריאות ממסיכת ה- GoodKnignt היו לי לילות טובים מבחינת צריכת האוויר ושמירה על פה סגור ונשימה דרך האף.
מטריד אותי מאוד לגלות שהמכשיר המומלץ, הווינמן, לא מתאים לי.
אני מקווה שזו בעיית קונפיגורציה או מסיכה ומקווה לפתור אותה.

בכל מקרה זו התקדמות ואני מקווה שאמשיך להתקדם עד שאצליח למצוא פתרון.
איכשהו נעשיתי טיפה אופטימי וזה גם לא באופי שלי וגם בד"כ גורם לדווקא, אז אשאר מאוד זהיר ומסוייג.

אחזור לעדכן.
אם מישהו מכיר את הסיפור על בעיית נשיפה דרך האף במכשיר ווינמן עם מסיכת אף (רגילה, לא ג'ל) ויש לו המלצה... אשמח לקרוא.

תודה רבה,
משה
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 01/23/2014 :  13:25:18  Show Profile  Reply with Quote
כל הכבוד לעדנה, נגייס אותה כאשת נחירות, סליחה מכירות! :)
כן מכיר, אל תחשוש, יש אפשרות לכוון שהנשיפה תהיה קלה.
במכשיר שלי יש אפשרות לכוון שהנשיפה תהיה קלה !
אני חושב שגם במכשירים אחרים, תבדוק אצל הווינמנים.
שמח לקרוא שאתה מתקדם, מציע לך לקרוא עצות לשואלים אחרים עם בעיות דומות,
בהצלחה חבר,

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה
דף: מתוך 2 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.