מחבר |
נושא  |
|
etofach
חבר חדש מהשקית
37 הודעות |
נכתב ב - 11/11/2013 : 01:06:41
|
הנני משתשמש CPAP כ 5 שנים (מוגדר בדרגת חומרה קשה, הומלץ לי על מכשיר עם לחץ 5). רכשתי התקן דנטלי אצל ד"ר עופר אלטברגר לפני כחצי שנה (לקראת נסיעה לסרי לנקה , בה יש מצב להפסקות חשמל ) במחשבה שההתקן ישמש אותי כתחליף מלא למכשיר CPAP ויותר כגיבוי חלקי למכשיר CPAP. קשה לי להסתדר ההתקן הדנטלי בגלל התחושה בפה , וגם מהבחינה שהוא גורם לי לייצר ליחה ואז אני נאלץ להסיר את ההתקן הדנטלי מספר פעמים עד אשר אני נרדם (ואני חושש לפגיעה בכתרים) החלטתי לבצע בדיקת שינה עם ההתקן הדנטלי, והתוצאות הפתיעו אותי, ביצעתי את הבדיקה (פעמיים) : 1. בבילנסון : ישנתי רק 2.1 שעות (לכן קיבלתי אישור לבדיקה נוספת בבית) התוצאות הם: נחירות בעצמה חלשה עם 5 הפסקות נשימה בשעה הפסקות הנשימה היו באורך ממוצע של 25 שניות, כמו כן, היו ירידות בריווי החמצן מ 98% עד 92%. סיכום האבחנה בבילנסון: no sleep apnea syndrom was observed 2. בבדיקה בבית (דרך "מור לשינה" עם מכשיר בדיקה מסוג watch PAT 200 ) הממצאים היו: משך שינה 5:52 , שינה עם נחירות קלות ובינוניות הפסקות נשימה כ 4.1 בשעה עם ירידה בריווי חמצן עד 89% (ריווי ממצוע כ 95%) סיכום האבחנה בבית (מור) : בדיקת שינה תחת טיפול בהתקן דנטלי תקינה אני חייב לציין שאני עדיין משתמש במכשיר ה CPAP מהסיבות שציינתי כמו כן לא ברור לי מדוע רושמים שהכל תקין כאשר עדיין יש לי הפסקות נשימה של כ 5 פעמיים בשעה למשך כ 25 שניות (אני מניח שזה בגלל שאייני מגיע למצב של דום נשימה ,אתייעץ עימם בשנית)
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 11/11/2013 : 08:22:46
|
לחץ 5 הוא לחץ נמוך, לכן לא ברורה לי החומרה הקשה. (לשם השוואה, לחץ 4 הוא לחץ התחלתי למשתמש CPAP) בלחץ 5 מתקן דנטלי אמור לעזור, לפחות חלקית. נראה לי שהכוונה בהכל תקין זה שדרגת הפסקות השינה הוא בגבול או מתחת לנדרש להגדרת APNEA. מציע שתפנה לזומר הוא האשף שיכול להאיר את הנושא. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/11/2013 : 09:11:43
|
שלום עזר,
ראשית כמו שאבי ציין לחץ 5 הוא לחץ נמוך ביותר שבדר"כ לא מעיד על בעיה חסימתית קשה.
לגבי בדיקות השינה שביצעת עם הסד הדנטלי, משתמע מהם שהוא אכן אפקטיבי עבורך.
למיטב ידיעתי עד 5 הפסקות נשימה בשעה הוא מצב נורמלי של כל אדם בריא (כמובן שיש קריטריונים נוספים כמו משך ההפסקות, וכו')
אני אישית ביצעתי בעבר בדיקת שינה עם סד דנטלי וגם אצלי הוא הראה ירידה משמעותית במספר הפסקות הנשימה. מ- 34 ל- 13 ורובן חלקיות.
מדובר אכן במכשיר שעשוי להיות אפקטיבי, במיוחד לסובלים מהבעיה ברמה קלה עד בינונית. בדר"כ לסובלים ברמה קשה הוא לא פותר את הבעיה באופן מלא.
נקווה שיכניסו אותו בעתיד להסדרי קופות החולים.
לדעתי יותר קל להסתגל איליו מאשר ל- CPAP אולם זה אישי.
עם זאת , כאמור, הפיתרון המלא להפסקות הנשימה בשינה עדיין נותר כנראה ה- CPAP. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 11/11/2013 09:14:50 |
 |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2013 : 08:33:11
|
דום נשימה בשינה הוגדר בעבר כמינימום 5 הפסקות נשימה בשעה. אם תחשבו על זה - כל 12 דקות אתה נחנק וזה נחשב בגדר הנורמה!!!!!! גם הפסקת נשימה מוגדרת באופן מחמיר כמינימום 10 שניות של הפסקת נשימה עם ירידה של 4 או 3 אחוז בריווי החמצן בדם. ורבים שואלים- מה אם יש הרבה הפסקות של 9 שניות??? ומה עם יש הרבה הפסקות עם ירידה קלה של 2 אחוז בריווי החמצן.?????
לפיכך יש להבדיל בין התסמונת בצד הנשימתי שלה ובין הצד של הפרעת השינה שלה. לדעתי גם 20 יקיצות קלות בלילה הן בעיה שיש לפתור.
הטיפול בסיפפ עצמו הוא מטריד וגורם ליקיצות לפחות בהתחלה ולפחות לחלק מהמטופלים. הדילמה היא אם ב3 הפסקות בשעה יש לתת סיפפ ???????
ותשובתי היא- למה לא לנסות????.
בארצות רבות שבהן המדינה מספקת את הסיפפ הם משתדלים לא לתת סתם בלי ישתמשו אבל אצלנו התפתחה שיטת ההשאלה והנסיון הביתי של שבועות מספר ולכן בשיטה זו הנבדק עצמו יכול להחליט אם זה טוב לו או לא.
השאלה היא קלינית ולא מדעית וכל פציינט לגופו של עניין
זו דעתי אשמח לקרוא דעות אחרות
|
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
נושא  |
|