סיפאפ פורום ישראל - עצות לחבר חדש שעדיין לא החליט...
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 עצות לחבר חדש שעדיין לא החליט...
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

yroit1950
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 10/12/2013 :  22:11:05  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם,

רק לאחרונה (אם כי חשדתי בזה כבר הרבה זמן) אובחנתי כסובל מתסמונת הפסקות נשימה בשינה בחומרה בינונית (AHI=19.32, עם 102 ירידות ברמת ריווי החמצן מ-98% עד ל-80%.
קיבלתי ממעבדת השינה באסותא לניסיון מכשיר של Weinmann, והתוצאות היו מדהימות, אחרי הסתגלות קצרה ביותר (לילה או שתיים): ירדתי ל-3-4 הפסקות לשעה בלבד, ותחושתי בקימה בבוקר הייתה הרבה יותר טובה, ללא התסמינים של טשטוש וערפול שאיפיינו אותי קודם לכן. ניסיתי גם עם מסיכה אפית וגם עם מסיכה מלאה, בגלל הבעיות הידועות עם פתיחת הפה, אך המלאה מסובכת מידי, ונוטה לזוז ולגרום לבריחת אוויר, כך שנצמדתי לאפית.
היום נכנסתי לראשונה לפורום נהדר זה (כל הכבוד לכל המשתתפים), והוצפתי בכמות אדירה של אינפורמציה, והבנתי שיש הרבה יותר מ-3 המכשירים שמכבי (במקרה שלי) הציעה לי.
כיון שכמות המידע הגדול קצת מבלבלת, ועלי לבחר מיידית במכשיר, אשמח לקבל תשובות למספר שאלות:
1. האם נכון שבמכבי ניתן לבחור רק 1 מתוך 3 המכשירים המוצעים (Weinmann, BMC או Sefam) ולא ניתן לרכש מכשיר על פי בחירה שלי ולקבל החזר?
2. ממה שהספקתי לקרוא בפורום, היו המלצות חמות מאוד על Weinmann, פחות טובות על Sefam אך כלום על BMC. גם כשפניתי לסוכנים ושאלתי על הבדלים הופתעתי לשמוע מהם שכולם בעיקרון אותו דבר (במקום התשובה הרגילה ש"שלנו יותר טוב").
לכן אשמח לקבל יותר מידע על כל אחד מהם מאנשים שאכן השתמשו בהם ובעיקר לגבי ההבדלים ביניהם אם יש מישהו שניסה יותר מאחד מהם.
3. מה לגבי מסכות שונות מאותו סוג, האם יש לי בכלל לבחר כל מסיכה שארצה לכל מכשיר, או שלכל מכשיר יש רק את המסיכה שלו?
קראתי, למשל, שמסיכת איזילייף מומלצת במיוחד.

אשמח לקבל תשובות שיעזרו לי להחליט מה לרכוש (כן, אני יודע שאני יכול לקבל כ"א מהמכשירים לניסיון בלי התחייבות, אך בסה"כ הייתי מרוצה מ-Weinmann ואני זקוק לסיבה טובה לא לקחת אותו)?

תודה מראש לכל העונים.

-יעקב

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 10/13/2013 :  09:35:42  Show Profile  Reply with Quote
יעקב,
ראשית כל הכבוד לך על ההסתגלות המהירה. לא לכולם זה כך. רק אתה ושכמותך יודעים להעריך כמה מכשיר CPAP עוזר לשינה טובה.
לדעתי המכשיר שבחרת הוא הכי טוב שמכבי מציעה, וודאי טוב למשתמשים מתחילים.
ישנם 2 קוטרים סטנדרטיים של צינורות, דק ועבה, כל מסיכה שתבחר תתאים למכשיר שלך, אולי רק תתצטרך מתאם לקוטר הצינור שיש לך.
בנושא מסכה, לדעתי אין איש שיכול לתת לך עצה טובה במאה אחוז כי זה מאוד אישי וספציפי לך, למבנה הפנים, לצורת השינה שלך, כמה אתה זז בשינה וכדומה. זה כמו "שידוך" רק אתה יכול להחליט. עצות כלליות אפשר לקבל אבל בערבון מוגבל.למשל אם הרצועות מפריעות לך אולי תבחר מסכה עם רצועה אחת, אם מפריע לך כיסוי האף, תבחר במסכית נחיריים. אם אתה זז הרבה, תבדוק אם אתה יכול לאגון את הצינור. יש מבחר גדול מאוד של מסכות. למשל מסכות מבד, נעימה מאוד (לא התאימה למבנה הפנים שלי) בסופו של דבר תבחר באמצעות ניסוי ותהייה. כדאי לנצל את החברות להחלפת מסיכות כדי לברר מה הכי מתאים לך.
באתר שנקראה CPAP ניתן לראות מבחר מסיכות ולקרוא על ההבדלים ביניהם.
בהצלחה, תמשיך לעדכן אותנו כי כל יום כולנו לומדים מהאחרים למרות שאני כבר כ-20 שנה משתמש במכשיר.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 10/13/2013 17:19:22
למעלה

yroit1950
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 10/13/2013 :  10:41:41  Show Profile  Reply with Quote
הי אבי,

תודה על התגובה המהירה.
לאיזה אתר CPAP בדיוק אתה מתכוון? חיפוש ב-Google העלה הרבה אפשרויות.

- יעקב
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 10/13/2013 :  17:16:25  Show Profile  Reply with Quote
WWW.CPAP.COM

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/17/2013 :  10:22:11  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
יעקב שלום וברוך הבא לפורום

קודם כל אני שמח מאד לשמוע על תהליך ההסתגלות המהיר שלך.
אשרייך. בדר"כ תהליך ההסתגלות קצת יותא ארוך לרובנו ואתה מברי המזל
לעניין מכבי היא אכן מאשרת השתתפות הקופה רק מ- 3 היבואנים שזכו במכרז שערכה.
אם כסף אינו מכשול בעיניך כמובן שתוכל לרכוש מכשיר אחר על חשבונך
למכשיר של WEINMANN הייתה יותר התייחסות חיובית בפורום. אבל שמעתי כבר (וגם בפורום) שביעות רצון גם מהמכשיר של BMC שהוא סיני. בסופו של דבר אם אתה מרוצה מהמכשיר הראשון הייתי נשאר איתו.
אינך חייב לרכוש מסיכה מתוצרת יצרן המכשיר. יש ליבואנים גם מסיכות אחרות.
חשוב שכמו שעשית תתנסה עם יותר מדגם מסיכה אחת כדי לחוש בעצמך את ההבדלים ולבחור את המסיכה הנוחה לך ביותר.

בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך לשאול ולעדכן

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/17/2013 10:23:31
למעלה

dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 10/18/2013 :  17:21:24  Show Profile  Reply with Quote
שלום יעקב,
קודם כל אני שמח שיש עוד מישהוא שהצליח להיתרגל לCPAP בלילה אחד או שנים,
כל הכבוד .
לענינינו,
לדעתי האישית בלבד אני ממליץ על ווימן מכשיר מאוד מאוד שקט לא גדול פיזית לא מסובך קל פשוט ונוח (אני לא בודק נתונים ולא הוספתי מכשיר אדים),
החסרון היחיד שספק הכוח אינו חלק מהמכשיר אלא אביזר נלווה - עם אינך מרבה
בנסיעות לא צריך להפריע. היו לי במשך השנים חמישה מכשירים והווימן שקט שקט שקט ש...ק...ט.
המסכה מאוד חשובה אבל הבחירה הינה אינדיודואלית ומאוד קשה להמליץ.
שנה זו תקופה אבל לא ארוכה מדי, בהסכם מכבי אתה מקבל כל שנה מסכה כך שגם
אם נראה לך שטעיתה בבחירה תוכל לרכוש חדשה לאחר שנה - עובר מאוד מהר.
בקיצור שיהי בהצלחה.
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.