סיפאפ פורום ישראל - שלום לכולם.
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 שלום לכולם.
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

eran320
חבר חדש מהשקית

7 הודעות

נכתב ב - 08/03/2013 :  02:19:01  Show Profile  תגובה עם ציטוט
[font=Arial]שמי ערן, אני גר ברחובות,ובשנים האחרונות התחלתי לנחור בלילה דבר שכמובן מפריע לי לישון ובעיקר לאשתי.
לאחר מספר בדיקות שעברתי, אובחנה אצלי הפסקות שינה בדרגת חומרה בינונית (18 הפסקות ב 2ו 45 דקות). הומלץ לי להשתמש בסי פאפ, ואכן בעוד שבועיים אני נוסע למכון אסותא ברשון כדי לקבל את המכשיר והסבר כיצד להשתמש.

רציתי לשאול אותכם, איך המכשיר הזה? האם הוא באמת עזר לכם, האם הוא שיפר את איכות השינה שלכם? האם זה לא מפריע לכם לישון (המסכה על הפנים?)
וכמו כן כמה עולה מכשיר כזה וכמה החזר מקבלים עליו (אני בקופ"ח מכבי-אז אם מישהו יודע כמה הם מחזירים על המכשיר).

אשמח לדעת כל פרט שקשור במכשיר הזה, כי אני ואשתי ממש סובלים.
בתודה מראש לכל העונים.

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/03/2013 :  14:53:57  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום ערן וברוך הבא לפורום שלנו:

נתוני מעבדת השינה שאתה מציין מעידים כנראה כי אתה סובל מתסמונת הפסקות נשימה בשינה ברמת חומרה בינונית (אגב לא ברור למה המדידה היא במשך זמן קצר משלוש שעות) .אתה זקוק לטיפול שישפר את איכות החיים שלך וישמור על בריאותך. הטיפול העיקרי המוכח כמסייע לתופעת הפסקות הנשימה בשינה הוא מכשיר ה- CPAP.

תופעת הנחירות היא תופעה שמלווה את הפסקות הנשימה בשינה ומפריעה גם לאיכות החיים של בת הזוג.אבל הסיכון העיקרי בהפסקות נשימה בשינה היא פגיעה לאורך זמן בבריאות ועלייה משמעותית בסיכון למחלות לב, שבץ, סכרת ועוד. מעבר לזאת יש פגיעה באיכות החיים שכן בדר"כ סובלים מעייפות מתמשכת וכאבי ראש.

לגבי ה- CPAP ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו.
תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.לאחר ההסתגלות יש שיפור משמעותי באיכות החיים ואין גם נחירות.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.

לגבי מכבי הרי שזו מאפשרת היום רכישה רק מ- 3 ספקים שזכו במכרז. ראה כאן:

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17685&SearchTerms=מכבי

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=18261&SearchTerms=מכבי

כמה עיצות נוספות :

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק.כל חברה אמורה לסייע לך בעניין.

3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר. שים לב בהתאם למכרז מכבי עם הספק לספק לך כל מסיכה.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות

6. לנסות את המכשיר במצב אוטומטי וגם במצב של לחץ קבוע.

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגל למכשיר תראי איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.

בהצלחה ואתה מוזמן לשאול ולעדכן

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 08/03/2013 14:54:53
למעלה

eran320
חבר חדש מהשקית

7 הודעות

נכתב ב - 08/04/2013 :  04:55:09  Show Profile  Reply with Quote
יצחק תודה רבה על תשובתך, כבר קראתי קצת משני הקישורים שצירפת. עושה רושם שמכבי קצת מקשים עלינו את החיים ימך שמם, אבל אני מקווה שבסוף הכל יסתדר
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 08/04/2013 :  09:29:56  Show Profile  Reply with Quote
ערן שלום,
גם אני תושב רחובות, ישן מצויין עם מסכה ומכשיר CPAP.
חשוב מאוד להתמיד כי ובסופו של דבר תהנה משינה טובה.
כל אחד בהתחלה מפריע לו משהו, מי יותר מי פחות, לכן חשוב שתתיעץ אתנו ותחפש דרכים לפתור את הבעיה.
במשך הזמן תתרגל ותדע איך לישון עם המסכה עד שיום אחד לא תרגיש בה, כמוני.
בהצלחה

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.