סיפאפ פורום ישראל - דליפת אויר לכיוון העינים ממסיכות comfort gel
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 דליפת אויר לכיוון העינים ממסיכות comfort gel
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 2

pessoa
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 07/09/2013 :  11:47:40  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום רב,
אני חדש כאן.

אני משתמש CPAP מספר שנים ותמיד כשאני שוכב על הצד המסיכה כנראה נתקלת קצת בכר (כרית) וקצת זזה. יש משב רוח מתחת למסיכה משני צידי האף לכיוון העינים. אני קם עם עיניים אדומות כל בוקר. לא משנה איך וכמה אני מהדק את הרצועות. אולי אני צריך סוג אחר של מסיכה. מסיכת נחיריים בלבד כנראה לא מתאימה לי כי הלחץ מגיע ל-16.

האם יש חברה שתשאיל לי מספר מסיכות כדי לבדוק ולהתאים לי מסיכה ? למי לפנות ?

בעייה נוספת : בשינה על הגב אני נוחר גם עם המסיכה, אשתי מתעוררת וחייבת לסובב אותי על הצד. מה עושים ?

תודה, אברהם

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/09/2013 :  12:22:58  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote

שלום אברהם וברוך הבא:

1. כדאי לאתר מסיכה נוחה שבה אין דליפות אויר. דליפת אויר מפריעה לנוחות השימוש, מפריעה לפעילות תקינה של המכשיר שכן עליו לייצר יותר לחץ בכדי לפצות על דליפת האויר וגם מסוכנת לעין.

2.עיניים יבשות ואדומות היא תופעה לא בריאה לעין. יש להתייעץ עם רופא עיניים ובמקרה שהרופא ממליץ להשתמש באופן קבוע בתכשיר להוספת לחות לעיניים.הכל כמובן לפי אישור רופא עיניים.

3. בעיקרון המכשיר אמור לנטרל גם נחירות. יכול להיות שמסיכה מתאימה יותר תפתור בעיה זו.

4. חברות בדר"כ משאילות מסיכות כחלק מתהליך ההתאמה והרכישה של המכשיר. עם זאת עליך לפנות ישירות לכמה חברות בתחום בכדי לבדוק אפשרות התאמת/השאלת מסיכות

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 07/09/2013 12:24:02
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 07/09/2013 :  14:30:28  Show Profile  Reply with Quote
שלום,
1. יש כרית עם שקעים למשתמשי סיפאפ.
http://www.labriutshop.com/75416/%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%90%D7%A4
2.אולי מסיכה יותר קטנה? לדוגמה, לרדת מ L ל M.
אני חושב שבקומפורט ג'ל אפשר להחליף רק בועה.
3. אין ברירה חייבים לנסות.

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 07/09/2013 14:32:50
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 07/10/2013 :  09:35:47  Show Profile  Reply with Quote
שלום אברהם,
התופעה הזו הייתה לי גם במסכות אחרות שהן לא נחיריים.
הייתה לי בעיה דומה וכך פתרתי אותה:
אם הבעיה אצלך נובעת מזה שהכרית מגיעה עד לאף ומזיזה את הנחיריים מהמקום - צריך לטפל בכרית או להחליף את כרית לאחת מתאימה יותר,(שים לב, נחיריים לא צינור שמקשר בין הנחיריים למכשיר)
כמוכן, אני משתמש ברצועות גומי שמאפשרות למסכה להישאר במקומה. (הגומי מפצה על הכוח שרוצה להזיז את המסכה)
אם הבעיה נובעת מהצינור שהוא מוטה על ידי הכרית וכתוצאה מזה מזיז את הנחיריים מהמקום, יש פתרון אותו אני ישמתי.
אני פתרתי את הבעיה על ידי זה שהצמדתי את הצינור עם מהדק תנין לגומי של התחתונים (מתחת לפופיק), זה מנע את תזוזת הצינור ואין לי דליפות. ראה תמונות בכתבה שלי בפורום "רצועות למסכה"
בקיצור, הרבה משחקים עד שמגיעים לתוצאה אופטימלית.
בהצלחה

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/10/2013 :  11:05:07  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אבי, COMFORT GEL היא מסיכה אפית ולא נחירונים

אגב לפעמים דליפת האויר נובעת גם מהתבלות של המסיכה וזה הזמן להחליפה.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 07/10/2013 :  12:51:59  Show Profile  Reply with Quote
צחי צודק
בכל אופן, כל מה שכתבתי נכון לגבי כל מסכה.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 07/11/2013 :  20:11:29  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
תנין לתחתונים? קצת דרסטי לא?

נסה מסכת איזי לייף

מעבדת השינה שמטפלת בך יכולה להשאיל מסכה לנסיון .באסף הרופא אני משאיל מה שיש לי .

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

pessoa
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 07/12/2013 :  13:06:31  Show Profile  Reply with Quote
תודה רבה לכל העונים.
למעלה

עדנה
חבר פחות חדש

147 הודעות

נכתב ב - 07/12/2013 :  22:05:13  Show Profile  Reply with Quote
זומר

ההומור שלך נהדר...כאשר אני קוראת את תשובותך לפונים...אני מחכה

לקטע ההומוריסטי....אני בטוחה שהסובבים אותך צוחקים...וצוחקים.

כייף.

תודה לך על הגשת קטעי החיוך....המשך כך עבורינו.

עדנה
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 07/13/2013 :  21:42:23  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
תודה
את צריכה לראות את מופע הסטנדאפ שאני עושה כשאני מסביר את הסיפפ בפעם הראשונה באסף הרופא.התמחיתי בהעלאת חיוך על שפתיהם של הנבדקים הבאים אלי בפרצוף תשעה באב לאחר שהרופא אמר להם שהם יצטרכו לישון עם מסכה כל החיים.
וברצינות-אני מזדהה עם ההרגשה המדכאת ופועל לדה סנסיטיזציה של המצב .קצת בכיוון של ליצנות רפואית אם את מכירה את הקונצפט.
למשל אם שואלים אם צריך את המסכה לכל החיים אני אומר ששבועיים לפני הסוף אפשר להפסיק אם רוצים..........

המון פסיכולוגיה יש בתהליך ההסתגלות לסיפפ ולא רק טכנאות.

למעלה

עדנה
חבר פחות חדש

147 הודעות

נכתב ב - 07/16/2013 :  16:58:53  Show Profile  Reply with Quote
כייף...כייף....הומור שכזה.

אגב ,יעצת לי בעבר לקנות מכשיר לטיהור אוויר החדר.

אכן קנית...אני ממושמעת...

המכשיר שלי עובד על פי השיטה של הכנסת האוויר למים ,נחמד לי.

נראה מה יש לך להגיד על זה ???

תודה

עדנה
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 07/19/2013 :  16:32:46  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
לא מכיר מטהר דרך מים למרות שיש בזה הגיון מסוים.
אפשר פרטים ?

למעלה

עדנה
חבר פחות חדש

147 הודעות

נכתב ב - 08/09/2013 :  16:38:28  Show Profile  Reply with Quote
ראשית סליחה שכל כך הרבה זמן לא עניתי,

חו"ל...חו"ל...כייף

אני רכשתי מכשיר גרמני המסנן את אוויר דרך מים.

המכשיר של חברת beurer מחירו 1200 ש"ח

באתר זאפ ניתן למצוא את מטהר האוויר הזה.

ביי

עדנה
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/09/2013 :  18:36:46  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
תודה

למעלה

ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות

נכתב ב - 08/10/2013 :  09:24:54  Show Profile  Reply with Quote
אני משתמשת במסיכת ג'ל אפית, ולאחרונה החלפתי לחדשה.
היא נוחה לי מאד, לא מכאיבה, אין בריחת אויר - אבל ישנה בעיה אחרת, במהלך השינה, כנראה שאני פותחת את הפה ואז נוצר לי יובש חזק בחלל הפה שמעיר אותי מהשינה. האם יש פתרון כדי להתגבר על התופעה? כיצד אפשר לגרום לכך שהפה ישאר סגור במהלך השינה עם הסיפאפ? (לבדיחות אני בהחלט פתוחה אבל לאחר הפיתרון. בדיחה מס' 1 היא שלי: בעלי אומר שאפילו בשינה קשה לי לסגור את הפה. ס ת ם,,,,,) אגב תודה על המלצה על כרית מיוחדת למשתמשי סיפאפ, אני שוקלת לקנות אותה, האם ניתן לקנות לפי הטלפון שמופיע בכותרת המאמר המצורף? או שיש גם מקומות אחרים שניתן לקנות את הכרית?
תודה על התשובות.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/10/2013 :  09:50:04  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
אני אומר תמיד שאנו בעד סתימת פיות.....
אבל ברצינות-פתיחת פה היא בעיה ידועה בסיפפ
הפיתרון הדרסטי הוא מסכת אףפה ואני ממש לא אוהב את זה .
הסיבה יכולה להיות לחץ גבוה מידי ,לחץ נמוך מידי, אף גדוש וחסום.
בשלב ראשון אפשר לבדוק מה קורה אם משתמשים לילה אחד בטיפות אף כמו אוטריבין או אלרין שפותחות את האף .לא לשימוש כרוני .אם הבעיה נעלמת אז כנראה שהסיבה היא גודש באף.
לגודש באף בשכיבה יש סיבה פשוטה-גרביטציה.אפשר לישון בחלל החיצון למשל או ללהשתמש במדבקות מרחיבות נחיריים כמו בריז רייט או דומות.אפשר להגביה את המיטה ולישון קצת באלכסון ולא אופקי כך שהדם יזרום לרגליים.לא למקרים של אי ספיקת לב או נפיחות ברגליים.ואפשר לנסות מעשיר לחות מחומם שמונע את הגודש באף.
לגבי לחץ-כדאי לנסות לחצים אחרים -קצת יותר או קצת פחות במכשיר קבוע ותחום מוגבל באוטומטי.

אם לא הולך-אז מסכת אף פה .

מה הלחץ שלך? משקל? גובה? גיל? אוטומטי או קבוע?
את יכולה לכתוב לי לאימייל אם את לא רוצה להחשף בפורום.
בהצלחה

למעלה

ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות

נכתב ב - 08/10/2013 :  16:20:58  Show Profile  Reply with Quote
ניסיתי לשלוח לך באימייל אבל לא הצלחתי. בכל אופן תודה על הרצון לעזור.
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 08/11/2013 :  10:33:37  Show Profile  Reply with Quote
אני הייתי מנסה לסגור את הפה עם פלסטר למספר ימים בלבד עד שההיתי מתרגל לישון עם פה סגור.
ראיתי כל מיני אביזרי הדבקה מיוחדים באינטרנט שסוגרים את הפה במשך הלילה, אבל לפני הרכישה הייתי בודק בפלסטר פשוט ורואה אם זה עוזר.
איני מומחה ויש לקחת בערבון מוגבל את הנ"ל. אצל כל אחד זה שונה ויש להתייעץ עם מומחה או רופא.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות

נכתב ב - 08/11/2013 :  19:32:29  Show Profile  Reply with Quote
אבי, בתשובה לפלסטר, זה כבר נזכר בפורום ואני ניסיתי, ונכון זה עוזר, השאלה היא אם באופן קבוע השימוש בפלסטר (פלסטר נייר) זה לא מזיק לשפתיים?
וזו לא שאלה שכך מתרגלים לישון עם פה סגור, כי פתיחת הפה היא תוך כדי שינה. אני משתמשת לפני השימוש בסיפאפ בטיפות אף רק בשביל מעבר חופשי בנשימת האף , הייתי גם במעבדת שינה בבלינסון, ושם סילביה ממעבדת השינה בדקה את הסיפאפ שלי (לאחר בדיקת מעבדת שינה שהיתה לי בביתי) ואמרה שהמכסימום אצלי הוא מאד גבוה (אוטומטי) וכיוונה לי לפחות לחץ אויר וגם זה לא עזר, רק הפלסטר, אבל אני חוששת לישון כל לילה עם פלסטר באופן קבוע.
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 08/12/2013 :  12:34:25  Show Profile  Reply with Quote
רכשתי מתקן דנטלי חדש שאפשר להתאימו אישית עם אפשרות לסגור את הפתח שלו בכדי למנוע מעבר אויר.(רכשתי כמה כאלו, באריזה) אם את חושבת שזה יכול לעזור ויהיה נוח לשימוש, אשמח לשלוח לך אחד. אגב, אני עצמי לא משתמש במתקן.

הכוונה להשתמש בפלסטר רק 7 עד 10 ימים בכדי להתרגל לישון עם פה סגור, אם לאחר תקופה זו לא ישנים עם פה סגור, ולאחר הורדת הלחץ וכולי, נשאר רק להשתמש במסכה על כל הפנים.
אשמח לעזור בכל דבר נוסף.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 08/12/2013 12:36:00
למעלה

ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות

נכתב ב - 08/12/2013 :  15:18:15  Show Profile  Reply with Quote
אבי, תודה לך, אשמח לרכוש גם מתקן כזה, היכן קונים ואיך הוא נקרא.
בקשר למתקן שיש לך, אשמח לרכוש אותו ממך אם הוא לא בשימוש.
כיצד אני יוצרת אתך קשר בקשר לרכישה? תודה, טובה.
למעלה
דף: מתוך 2 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.