סיפאפ פורום ישראל - סיפאפ ורשיון נהיגה
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 סיפאפ ורשיון נהיגה
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות

נכתב ב - 07/07/2013 :  12:20:26  Show Profile  תגובה עם ציטוט
היום רופאת המשפחה שלי, שהגיעו אליה תוצאות מעבדת שינה טוענת שאני לא יכולה לנהוג? אני משתמשת בסיפאפ קרוב ל 10 שנים, ונוהגת ואף רופא לא שלל ממני את האפשרות לנהיגה. האם יכולים לשלול ממני רשיון נהיגה בעקבות שימוש בסיפאפ?

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/07/2013 :  16:03:06  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
ראי את הדיון הזה:

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17622&SearchTerms=מרב"ד

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות

נכתב ב - 07/07/2013 :  18:56:42  Show Profile  Reply with Quote
התקשרתי לבית חולים בלינסון למעבדת שינה, ודיברתי עם סילביה.
היא טוענת שאם אני משתמשת בסיפאפ, אין סיבה שלא אוכל לנהוג.
רק מי שיש לו דנ"ש ולא משתמש בסיפאפ - יש סיכון שלא יהיה עירני על הכביש. אני חושבת שהרופאים הפנימאים צריכים להתעדכן ולא להטעות חולים ולהלחיץ אותם.
אגב לפני שנה וחצי עשיתי ניתוח לקיצור קיבה (טבעת) שאותה ניתן להדק ולהרחיב לפי יכולת האכילה. (הורדתי כ- 30 קילו) ואותה רופאה כעסה עלי שאני מהדקת או מרחיבה את הטבעת, לטענתה אסור לעשות את זה. זה חוסר ידע משווע. היא לא מעודכנת ולא יודעת ומבינה בנושא של ניתוחים בריאטריים כלום..זה חבל כי כשרופאים פנימאים לא מבינים מטר מסביב למחלות ויראליות או אחרות הם לא תומכים, לא עוזרים ורק מלחיצים.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/07/2013 :  20:05:18  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
את צודקת ב- 100% טובה
הפחתרון צריך להיות מציאת רופא משפחה איכותי ומבין
יש רופאים טובים צריך פשוט לבחור אחד כזה

למעלה

dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 07/07/2013 :  23:09:52  Show Profile  Reply with Quote
ערב טוב ta7,
נהפוכו בגלל שאת משתמשת בסיפאפ צריך לעודד אותך לנהוג,
עפ"י מה שידוע לי ההקפדה על שימוש בסיפאפ ונהיגה דרוש לבעלי רישיון נהיגה מדרגה C (מה שהיה פעם ג), בקיצור כל מי שיש לו רישיון נהיגה מיקצועי חייב לדווח על כך למכון לבטיחות נהגים ולבצע מספר בדיקות שינה(לא זוכר את השם המדויק שלהם). יש לי כמה חברים שעיסוקם נהגות ולכן נידרשו לעבור בדיקה במכון שינה ולהביא אישור על שימוש בסיפאפ אחרת רישיון הנהיגה שלהם ישלל.
לדעתי כפי שנאמר פה עדיף להחליף את הרופא מאשר לעשות שטויות.
למעלה

n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות

נכתב ב - 07/08/2013 :  00:50:17  Show Profile  Reply with Quote
אני בעל רשיון נהיגה משנת 1978 על דרגות A וC1 .כמו כן כ-20 שנה אני עובד כמורה לנהיגה.
לפני כ5 שנים התברר שאני סובל מדנ"ש (אני לא שמן במיוחד,95 ק"ג ל-181 ס"מ).
לפני כשנה וחצי ביקשתי להוציא רשיון נהיגה על רכב ציבורי, ופה התחיל הקשר שלי עם המרב"ד.
קיבלתי מכתב שבו נתבקשתי להגיע למרב"ד לבדיקות .
הרופא במרב"ד שאלה אותי לגבי שימוש ב-CPAP וביקשה אישור ( פלט שימוש של חודש אחרון לפחות במכשיר).
לאחר ששלחתי לה אישור הפריקה ומסקנות מרופא שינה, קיבלתי אישור לרשיון נהיגה לשנתיים.
מסקנה: כל עוד מדובר ברשיון נהיגה לרכב פרטי, המרב"ד לא מתעסק איתנו, ברגע שמבקשים רשיון לרכב משא כבד או רכב ציבורי המרב"ד מבקש אישור לשימוש ב-CPAP .

למעלה

ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות

נכתב ב - 07/08/2013 :  08:20:21  Show Profile  Reply with Quote
תודה לכל העונים, אגב, הרופאה שלי נחשבת לרופאה מעולה, מנוסה,יסודית, אבל כמו שאמרתי , בעלת ידע שמצומצם למחלות מסויימות, כלומר מאד מאד סטנדרטי. ובזה גם נתקלתי אצל כמה רופאים פנימאיים אחרים.
למשל, יש לנו חבר טוב שהוא רופא פנימאי והוא רופא בחסד, מעולה, מנוסה וכו' שגם לא מתמצא ולא מבין שום דבר בטבעות לקיצור קיבה, וכל מה שהוא כיום יודע, זה ממני ומההסברים שלי מניסיוני. גם בקשר לסיפאפ הוא התעדכן ממני.
שאלתי היא מדוע בהשתלמויות של רופאים פנימאיים לא מלמדים את הרופאים קצת מעבר לשפעת וכאבי גרון ואני לא מזלזלת פשוט אם הם ידעו קצת מסביב הם יוכלו לאתר ולהפנות חולים למקומות הנכונים ולא לדבר מההיגיון שלהם שלא תמיד הוא נכון כמו במקרה של רשיון נהיגה שצריך לשלול למי שמשתמש בסיפאפ, ולהבהיל את החולה. עלי לציין שאתמול הייתי כל היום בחרדות ממש כי בלי המכונית שלי אני לא מתפקדת.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/08/2013 :  12:50:20  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
הרופא שבדר"כ הולכים איליו באופן קבוע הוא רופא משפחה ולא פנימאי
יש היום התמחות ספציפית ברפואת משפחה (שחלק ממנה בלבד עושים במחלקה פנימית)
הרופא שלי למשל יודע בדיוק מהו CPAP השפעותיו וכו'
ובכל מקרה רופא טוב מתעדכן ולומד את הבעיות הרפואיות של הפציינטים הקבועים שלו

נערך על ידי - יצחק בתאריך 07/08/2013 12:50:40
למעלה

ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות

נכתב ב - 07/08/2013 :  14:04:41  Show Profile  Reply with Quote
היי יצחק, כל רופא עובר השתלמויות, ובהשתלמויות צריך לעדכן את רופאי המשפחה גם על שימוש בסיפאפ על כל השלכותיו, הרופא לא צריך ללמוד מהחולה.
כמובן שבנושא זה מטפל רופא ריאות, אף אוזן וגרון ולא רופא משפחה אבל כשרופא משפחה לא מתמצא - לפחות שלא יביע דעה שכרגע אני יודעת שהיא לא נכונה, אבל לפני רגע הייתי מלאת חששות בגלל חוסר הידע של הרופאה שלי.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/08/2013 :  16:12:11  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
את בהחלט צודקת

למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 07/11/2013 :  20:13:53  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
היה לי מוסכניק גרוע והחלפתי

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.