סיפאפ פורום ישראל - האינטרסים עלולים לעלות לנו בחיים
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 האינטרסים עלולים לעלות לנו בחיים
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

אודיני
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 06/20/2013 :  17:09:35  Show Profile
זו דעתי: יש לי את המכשיר הזוועתי הזה, הכי יקר, הכי משוכלל, שכולם כל כך ממליצים עליו, כבר כמה שנים. הוא מנסה בכוח, לדחוף אוויר לתוך ריאותיי, ביחד עם הנזלת, בין אם רכה ובין אם גושית. סליחה. לא רוצה להגעיל. רוצה להזהיר. קמתי אין ספור פעמים בבהלה, בגלל שגוש של נזלת נדחף לי לכוון הריאות, ובמזל השתעלתי בזמן, כי זה מאד לא מומלץ שנזלת תשאף לריאות !!! אגב, יש רופאים נורא חכמים. יש להם תשובות: אם תישן בחצי ישיבה, אז זה לא ינפח לך את הקיבה. אה...כן....שכחתי לציין שזה גם מנפח מאד את הקיבה. לא מומלץ להשתמש במכשיר, אם הוא מנפח לך את הקיבה, ואם ממילא יש לך קצת בעיות בה. אולקוס למשל. בעצם אל דאגה: לא יהיה לך דום נשימה, כי לא תישן. לא תישן בגלל הכאבים בקיבה,והמסקנה? הסיפאפ הצליח!! נפתרה הבעיה עם דום הנשימה.יש רופאים עוד יותר גאונים, שמציעים לשים כדור טניס, בכיס מיוחד, שאתפור לי לפיג'מה, בגב- כדי שלא אשן על הגב, שהרי בשינה על הגב אני נחנק יותר. אלא מאי? אם אשן על הצד, הבעיות בגב יחמירו. אם אשן על הצד, האשכים שוב ימעכו ויכנסו לתוך הבטן ואאלץ לנסות להתגבר על הכאב עד שיצאו מעצמם...ובכלל, מי ישן עם פיג'מה? ולמה זה טוב להתעורר כל פעם בגלל כדור שמפריע לך בגב? מה יותר טוב? להתעורר מכדור בגב, או מדום נשימה? התשובה ברורה: למפיצי הסיפאפ יש העדפה ברורה.אז דיברנו על נזלת שנדחפת לריאות ולגרון, על הגב הכואב, על שינה בישיבה או עם כדור בגב, וכל זה כדי לישון עם סיפאפ. האמת שעדיף כדור בראש ולא בגב אם אלה האפשרויות היחידות. אני לא יודע אם יש מחקר (בטח אין מי שיממן) על נזקי הסיפאפ. אני בטוח שיש נזקים. אין חקירה מהם הקשרים של המפיצים עם מכוני השינה ואני באמת מקווה שאין צורך בחקירה כזאת, אבל עולה באפי ריח חריף של סיכון לסירחון דבר אחד אני בוודאות יודע: לא רק שלא עוזר לי, אלא מפריע לי ולכם. מפריע לכם, כי כולם כל כך מבסוטים שיש פתרון. אבל אוי לנו אם זהו הפתרון. ואם יבינו שהפתרון רע, אולי יחפשו אחר. הלוואי שאנשים בעלי שיעור קומה כפרופ פינקלשטיין (איליו לא הלכתי, כי אין לי כסף לכך, ואני מצטער, כי עשיתי כבר טיפולי רדיו אכזריים, ניתוח אכזרי, יש לי סי פאפ, סד, ורק דבר אחד אין לי: שינה טובה)-ירימו את הכפפה ויעשו מחקר על נזקי הסי פאפ. אני אהיה הראשון שאייצג כל מי שמעוניין לתבוע ולהגיש תביעה ייצוגית. האמינו לי: תהיה כזאת ומישהו ישלם את המחיר על האיוולות עד היום, כי סי.פאפ, זה פתרון רע, לכולם, ורק חלק מבינים זאת. השאר נהנים כרגע משינה בזכות המכשיר שאת נזקיו מי ישורנו ! מי מרים איתי את הכפפה?

חותם את חותמי בכל

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/20/2013 :  17:38:15  Show Profile  Send יצחק an AOL message
ככה באמת כותב מי שיש לו בעיות שינה קשות

ה- CPAP לעניות דעתי מכשיר טוב
ברור שהוא לא הפיתרון הכי קל ונוח. הלוואי והיתה תרופה, שהיינו יכולים לקחת כדור כל יום והבעיה הייתה נפתרת, אבל אין כזו.
אגב גם אז, יש המון תרופות ששימוש בהם גורם לנזקים מתמשכים ותופעות לוואי.
בכל מקרה כמי שהסתגל למכשיר ומשתמש בו כ- 5 שנים אני חושב שהוא פיתרון לא רע ובוודאי עדיף על אי טיפול בבעיה.
אי טיפול בבעיה מסכן את החיים והבריאות והורס את איכות החיים ויש על כך המון מחקרים ומאמרים.

כהתייחסות לחלק ממה שכתבת:
אכן לא מומלץ להתשמש במכשיר כשמנוזלים, אבל אתה לא אמור להיות מנוזל תמידית.
שינה על הגב. עם CPAP אין שום בעיה לישון על הגב.
כאבים בקיבה. גם לא אמורים להיות לך. המכשיר לא אמור לנפח לך את הקיבה

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/20/2013 17:49:26
למעלה

zaigm
חבר חדש

81 הודעות

נכתב ב - 06/20/2013 :  18:44:14  Show Profile
דברי הבל שמקומם לא פה בפורום שמנסה ללא מטרות רווח ליעץ לאנשים לפתור
בעיה רפואית שמציקה לבאי הפורום.
שאלה מתבקשת, מי במשך שנים אונס אותך להשתמש במכשיר שלשיטתך רמיה אחת
גדולה.
השבוע אחרי שנים בשימוש המכשיר שברשותי נאלצתי לעבור לילה בנ''י ללא cpapוהתוצאה היא של סיוט אחד גדול ועשרות יקיצות בלילה שלא נגמר,
אינני יודע בן כמה אדוני אבל ממרום גילי אעיד שזה המכשיר שעשה את תיפקודי היומי שונה לחלוטין במובן החיובי.
סתם עצה, חשוב היטב בפעם הבאה לפני פרסום מזיק ומיותר שיכולה לגרום נזק לאנשים מתלבטים.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/20/2013 :  23:48:42  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
אכן כשיש נזלת קשה צריך לטפל בה קודם.
לא מומלץ סיפפ במצב זה.
אם תמצא פיתרון לנזלת תקבל פרס נובל.
תפנה לרופא אאג או אלרגיה או שניהם קודם .
עשית טיפולי לייזר בלוע ואני אומר שנים שזה מקשה על הטיפול בסיפפ וחבל.
אם המליצו על מניעת שכיבה על הגב סימן שיש לך דנש קל -אני צודק?
יתכן שאתה סובל מעודף משקל ואז הפיתרון הברור אך הקשה מאד הוא הפחתת משקל.
סיפפ זה לא הפיתרון היחיד ואני מניח שקנית אותו לאחר נסיון משמעותי בבית.ההחלטה היתה שלך.
קח אחריות וטפל בעצמך בדרכים אחרות .
50% בערך מהסובלים מהבעיה נהנים מהסיפפ והיתר לא צריכים לקנות אותו כי יש תקופת נסיון.
כמו כל טיפול רפואי יש לו יתרונות וחסרונות.למה אתה לא מלין על מי שעשה לך טיפולי לייזר שלא עזרו ולא ניתן לחזור מהם????
היחס שלך מקומם אותי ואת הרבה ממטופלי סיפפ מצליחים.
מצטער אם הייתי בוטה אבל אתה התקפת !!!!!!

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  09:06:16  Show Profile
אלו לא דברי הבל, מאמין שנאמרו מתוך מצוקה אמיתית,
זומר צודק ב-100% בעיקר בקשר לניתוח לייזר, זה ניתוח שחותך רקמות, ההחלמה ארוכה ומשאיר את המקום רגיש מאוד, מה עוד שלבסוף כל הרקמות גדלות שנית והבעיה מחריפה. לאחר ניתוח כזה הסיכויים אפסיים להצליח ב-CPAP.
אני מכבד את דעתך, אך לדעתי כל הכתבה והתלונה צריכה היתה להיות מופנית לניתוח ולא למכשיר !
אולי הייתה צריך ניתוח אף במקום, שיאפשר ראשית את המעבר האויר הראשון, זה ניתוח יעיל שעברתי והיה חייב המציאות במקרה שלי. תוכל לקרוא את אשר אמר לי פרופסור מרשק בנושא - "שיתוף חברים בניסיונות" שמופיע בפורום.
אגב, ביקור יעוץ אצל הפרופסור עלה לי 100 ש"ח לאחר השתתפות הכללית.
אני מחזק את ידיך, מציע לנסות לחשוב רגוע ולא להתיאש, מי כמונו יודע (בעצם ידע) מה זה לא לישון טוב.
איך שלא יהיה את בעיית הנזלת חייבים לפתור, משם מתחילה נשימה טובה, אני כשיש לי בעיית נזלת, עוזר לי כדור של אקמול סינוס או כל כדור שמייבש ופותח את הנחיריים.
מאמין שכל חברי הפורום ירצו לעזור ויעזרו לך, בתנאי שתהיה בגישה חיובית, לא תתיאש ותרים ידיים.
בהצלחה,

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 06/21/2013 09:11:04
למעלה

אודיני
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  13:07:27  Show Profile
כתגובה ראשונה לקשיש שהגיב לדבריי רציתי לומר לו: "אל תען כסיל כאיוולתו פן תשווה לו גם אתה" (משלי כו 4) ", אך החשש פן דבריו סמאו עיניים ופן יהיו מי שיאמינו ילכו בדרכו, אאמץ הפעם את הוריאנט השני:
ענה כסיל כאיוולתו פן יהיה חכם בעיניו" (משלי כו 5) . ולגופו של עניין: יופי לך שטוב לך. מה אתה עושה כאן אאם הכול כל כך ברור וידוע לך וכל כך טוב לך? הרי לך אין שאלות. לי יש. אתה יודע הכל. אני לא. אני מעלה חשש, ממרום שנותיי, אך יותר מכך ממרום תבונתי, שמא יש כאן "פספסוס". שמא, יש כאן שגיאה קריטית. האם סיפאפ יכול להזיק? אתה כמובן לא שואל שאלות, כי אין לך כוח אולי, ממרומי גילך, לחשוב מחדש על המוסכמות אליהן הגעת ושלא יבלבלו לך את המוח עם עובדות. לעומתך, אני שואל אם יש מישהו שיודע על מחקר על נזקי הסיפאפ. ולידיעתך יש מכובדים לא פחות ממך שיודעים על נזקים כאלה. אני שואל ממרומי ניסיוני, אם אין כאן אינטרסים, כי יש כאן פוטנציאל כלכלי ענק. אולי אינך יודע, אבל יש רופאים בכירים, שיש להם זיקה למעבדות שינה. יש מעבדות שינה שיש להן זיקה למפיצי סיפאפ. אחד ועוד אחד, לפעמים זה שתיים. יהיה חבל מאד אם אני צודק, אבל יש סיכוי. לעומת עמדותיך המאד נבונות, דעתי הצנועה היא, שאם הסיפאפ מזיק, ומישהו קורא כאן את דבריי ומקבל מוטיוואציה לבדוק את הנושא מכל היבט, הרי שכל הקוראים, עד אאחד יצאו נשכרים. בניגוד לדעתך הכל כך מוצקה, אני מאלה ששואלים שאלות. בניגוד לשכנוע העצמי שלך, הגורס כי פורום שאינו למטרות רווח הוא דבר נדיר וקדוש, אני סבור שיש מי שמשתמשים בפורום בצורה קצת פחות תמימה. ובניגוד לבטחון הרב שלך שאתה יודע מה טוב לכולם, אני מקווה מאד, שעזרתי ולו לאדם אחד, מתלבט, להגיע להחלטה טובה יותר, בשעה שאיש אינו יודע עדיין את נזקי המכשיר הזה.
היתי רוצה להשיבך שאף אחד לא אונס אותי להשתמש בסיפאפ, אבל זה לא נכון כל כך. אם תבדוק, תראה שיש רופאים שאומרים שאם יש לך דום נשימה ואתה לא משתמש בסיפאפ, ויש לך גם בעיות אחרות, בהם (באחרות) לא נוכל לטפל, אלא אם תפעל על פי ההמלצה עם הסיפאפ, כי יש השלכה והשפעה הדדית בין דום נשימה לכל פגימה אחרת. אז זה לא אונס, אלא שכנוע. ואם המשכנע נגוע באי ידע, או חלילה באינטרס, אז על פי כל דין, זה אונס, אבל מי אתה שילמדו אותך משהו.
אני שמח מאד לתגובתך, כי אין תגובה שממחישה יותר מהתגובה שלך, כמה חוסר חשיבה, חוסר ידע, חוסר הבנה וחוסר נכונות לשאול שאלות, עלול לגרום לאסונות ובעיות. אין תשובה כמו התשובה שלך, שממחישה עד כמה בורות היא תולדה של אטימות. ממרומי גילך, כבר איני מצפה שתלמד משהו, אבל תודה על שהראת לי ולאחרים מה גרוע בגישה כזאת. קרא מה אחרים אומרים ותבין למה יש בעם הזה משהו כל כך יפה, של הבנה, הזדהות ועזרה. חבל שאתה בחרת בדרך אחרת.ואני סולח לך על האלימות הלשונית, וההתלהמות שלך.
quote:
Originally posted by zaigm

דברי הבל שמקומם לא פה בפורום שמנסה ללא מטרות רווח ליעץ לאנשים לפתור
בעיה רפואית שמציקה לבאי הפורום.
שאלה מתבקשת, מי במשך שנים אונס אותך להשתמש במכשיר שלשיטתך רמיה אחת
גדולה.
השבוע אחרי שנים בשימוש המכשיר שברשותי נאלצתי לעבור לילה בנ''י ללא cpapוהתוצאה היא של סיוט אחד גדול ועשרות יקיצות בלילה שלא נגמר,
אינני יודע בן כמה אדוני אבל ממרום גילי אעיד שזה המכשיר שעשה את תיפקודי היומי שונה לחלוטין במובן החיובי.
סתם עצה, חשוב היטב בפעם הבאה לפני פרסום מזיק ומיותר שיכולה לגרום נזק לאנשים מתלבטים.

חותם את חותמי בכל
למעלה

אודיני
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  13:14:55  Show Profile
תודה על התגובה המגלה אמפטיה.
הבעיה היא שיש לסיפאפ סיכונים, לדעתי. לא מצאתי מחקר שבודק זאת. עלול להיות מצב בו כולם שוקטים על השמרים כי יש פתרון, בעוד שהפתרון הזה מזיק. אם אין פתרון מחפשים אותו. המחסור הוא אבי ההמצאה. אני מאד רוצה להאמין שהכל בסדר, אבל אם תבדוק כל מיני קשרים והקשרים, גם אתה עלול לחשוש שיש כאן אולי איזה פגם.
אוסיף שלא הצלחתי להבהיר כמה דברים: לא אמורה להיות לי נזלת. אתה צודק. אבל מה לעשות, יש אנשים שיש להם בעיות נוספות חוץ מדום נשימה כמו למשל סינוזיטיס כרוני. אף אחד לא הזהיר אותי, כמה סיפאפ יכול להחמיר את הסינוזיטיס.
לא אמורה להיות בעיה בשינה על הגב אתה אומר וצודק. אבל, אפילו הסיפאפ, לא מצליח להתגבר על החסימות כשאני ישן על הגב. לעומת זאת, על הצד לא טוב לי לישון. קורה. יש בעיות נוספות, כבר אמרתי....
אתה אומר שהסיפאפ לא אמור לנפח את הקיבה, אבל מומחה גדול מאד לנושא, רופא בכיר, עם קשר למעבדת שינה וחסיד גדול של הסיפאפ, אמר לי שזה בעיה מוכרת, ולכן מומלץ לישון בחצי ישיבה. ניסית לישון ימים רבים בישיבה? לא נראה לי שזה רעיון שהית רוצה. בשינה יש גם תנועות , מתיחות וכו'. אז מצטער: כיד לישון עם סיפאפ, מסתבר שאני מצריך לישון בישיבה ושזו בעיה מוכרת, כלומר יש עוד רבים כך....אז סיפאפ זה לא הרעיון הכי טוב בעולם עבור אלה שהבעיה הזו מוכרת להם, מסכים איתי?
אבל, לא נורא. זה חשוב שגם הדיעה שלי תופיע כי אם אני צודק, ואם אני גורם למישהו לבדוק את הנושא - כולנו נרווחי.
ושוב תודה על האמפטיה.

quote:
Originally posted by יצחק

ככה באמת כותב מי שיש לו בעיות שינה קשות

ה- CPAP לעניות דעתי מכשיר טוב
ברור שהוא לא הפיתרון הכי קל ונוח. הלוואי והיתה תרופה, שהיינו יכולים לקחת כדור כל יום והבעיה הייתה נפתרת, אבל אין כזו.
אגב גם אז, יש המון תרופות ששימוש בהם גורם לנזקים מתמשכים ותופעות לוואי.
בכל מקרה כמי שהסתגל למכשיר ומשתמש בו כ- 5 שנים אני חושב שהוא פיתרון לא רע ובוודאי עדיף על אי טיפול בבעיה.
אי טיפול בבעיה מסכן את החיים והבריאות והורס את איכות החיים ויש על כך המון מחקרים ומאמרים.

כהתייחסות לחלק ממה שכתבת:
אכן לא מומלץ להתשמש במכשיר כשמנוזלים, אבל אתה לא אמור להיות מנוזל תמידית.
שינה על הגב. עם CPAP אין שום בעיה לישון על הגב.
כאבים בקיבה. גם לא אמורים להיות לך. המכשיר לא אמור לנפח לך את הקיבה

חותם את חותמי בכל
למעלה

אודיני
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  13:26:08  Show Profile
זומר ידידי, הרשה לי לקרוא לך כך, כי אני מרגיש שאני מכיר אותך, הרי אתה נמצא פה הרבה ונחשב אחד המומחים לנושא, כמו ירמי.
לא קראת היטב את דבריי. לא עשיתי שום ניתוח לייזר.
עשיתי טיפול בגלי רדיו, בבית חולים, ברפואה הציבורית, שלא הועיל אבל לא הזיק.
אחרי זה, עשיתי כהמלצת הרופאים ניתוח שנקרא FESS ומטרתו העיקרית ה יא לאפשר שימוש בסיפאפ.
אז אני משתף פעולה עם כל ממליצי הסיפאפ.
אגב, איך אתה מסיק שאם אמרו לי לישון עם הסיפאפ על הגב, סימן שיש לי ד"וש קל? הלוואי! אבל לא ברורה לי הלוגיקה. ממתי ממלצים למישהו עם דו"ש קל להשתמשת בסיפאפ? והאם העובדה שהסיפאפ לא מתגבר על החסימה כשאני על הגב, מעידה שיש לי דו"ש קל? נראה לי שלא שמת לב לדבריי, כי המשקנה שלך לא נכונה.
לגבי המשקל: לשמחתי, אני ניחן בגוף אטלטי ונאה, אבל זו לא הפלטפורמה לשבח את עצמי ואני לא מחפש שידוך. אני תפוס באהבה חזקה לאשתי הסובלת מכך שאני סובל. אז גם זו לא המסקנה הנכונה.
אחרי ניתו FFEES (וסירבו לעשות לי ניתוח UPPP) כאשר אני ממש משופץ לצורך שימוש בסיפאפ- מאז אני סובל הרבה יותר. ומאז אני מבין עד כמה הפתרון של סיפאפ הוא פתרון רע. וברור לי כשמש שאם אנשיםן כמוני יאמרו דבריהם, ימצאו פתרונות טובים יותר ואז אתה תמצא עצמך בלי עבודה....אבל אני בטוח שכאדם שמשקיע בעבודה הרבה, יחטפו אותך כדי לשווק את הפתרון הטוב יותר שיומצא בעתיד, בו יומת הסיפאפ, הזוועתי.
אני לא מרוצתה מהטפת המוסר שלך על האחריות שעלי לקחת, אבל מבין שפגעתי במטה לחמך. אל דאגה, אני מחפש כל הזמן פתרונות וניסיתי כמעט הכול. אני יודע שבסוף אמצא שלווה אבל בינתיים אני סובל לא מדום נשימה רק, אלא בעיקר מאנשים צרי עין, צרי אופק, צרי חשיבה וקצרי דעת. מהדברים שאמרתי משתמע רק זאת: הסיפאפ הוא פתרון מסויים. לא לכולם. יתכן שהוא אפילו מאד מזיק. בכל מקרה יש טעם להמשיך לחפש פתרונות ויש טעם לחקור את האינטרסים העומדים מאחרוי השווק המאסיבי והאגרסיבי של המכשיר. ודבריי אלה, הינם דברים ברורים נכונים ומוצקים ומי שמתרעם עליהם, שיטול קורה מבין עיניו.הא ותו לא.
quote:
Originally posted by jzomer

אכן כשיש נזלת קשה צריך לטפל בה קודם.
לא מומלץ סיפפ במצב זה.
אם תמצא פיתרון לנזלת תקבל פרס נובל.
תפנה לרופא אאג או אלרגיה או שניהם קודם .
עשית טיפולי לייזר בלוע ואני אומר שנים שזה מקשה על הטיפול בסיפפ וחבל.
אם המליצו על מניעת שכיבה על הגב סימן שיש לך דנש קל -אני צודק?
יתכן שאתה סובל מעודף משקל ואז הפיתרון הברור אך הקשה מאד הוא הפחתת משקל.
סיפפ זה לא הפיתרון היחיד ואני מניח שקנית אותו לאחר נסיון משמעותי בבית.ההחלטה היתה שלך.
קח אחריות וטפל בעצמך בדרכים אחרות .
50% בערך מהסובלים מהבעיה נהנים מהסיפפ והיתר לא צריכים לקנות אותו כי יש תקופת נסיון.
כמו כל טיפול רפואי יש לו יתרונות וחסרונות.למה אתה לא מלין על מי שעשה לך טיפולי לייזר שלא עזרו ולא ניתן לחזור מהם????
היחס שלך מקומם אותי ואת הרבה ממטופלי סיפפ מצליחים.
מצטער אם הייתי בוטה אבל אתה התקפת !!!!!!

חותם את חותמי בכל
למעלה

אודיני
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  13:29:57  Show Profile
תודה על דבריך.
חלק מדבריך מגלים אמפטיה ותודה לך.
חלק אחר, הלכת שבי אחרי הטעויות של זומר, אותם תיקנתי בתגובה לדבריו.
לא עשיתי שום ניתוח לייזר, לא יודע איך הוא הבין את זה.
גישתך חיובית, ואני מקווה שאתה מבין שרציתי להיטיב ולא להזיק לאיש. מי שטוב לו עם הסיפאפ, שיבושם לו. היתי מציע לו לבדוק את נזקי המכשיר. מי שלא טוב לו- צריך לדעת שהוא לא לבד, ואכן אחוז גבוה מהקונים אינם משתמשים, לפי הידע שלי, ואולי אני טועה. בכל מקרה, חשוב מאד מאד, לחקור את הנזקים, לחפש עוד פתרונות, לחקור את האינטרסים ובעיקר להמשיך לחפש פתרונות יצירתיים לבעיה קשה ממנה כולנו סובלים ושהסיפאפ -לדעתי- פותר רק למראית עין.
אז תהיה בריא, באמת. ותודה שאתה חיובי.
quote:
Originally posted by avis

אלו לא דברי הבל, מאמין שנאמרו מתוך מצוקה אמיתית,
זומר צודק ב-100% בעיקר בקשר לניתוח לייזר, זה ניתוח שחותך רקמות, ההחלמה ארוכה ומשאיר את המקום רגיש מאוד, מה עוד שלבסוף כל הרקמות גדלות שנית והבעיה מחריפה. לאחר ניתוח כזה הסיכויים אפסיים להצליח ב-CPAP.
אני מכבד את דעתך, אך לדעתי כל הכתבה והתלונה צריכה היתה להיות מופנית לניתוח ולא למכשיר !
אולי הייתה צריך ניתוח אף במקום, שיאפשר ראשית את המעבר האויר הראשון, זה ניתוח יעיל שעברתי והיה חייב המציאות במקרה שלי. תוכל לקרוא את אשר אמר לי פרופסור מרשק בנושא - "שיתוף חברים בניסיונות" שמופיע בפורום.
אגב, ביקור יעוץ אצל הפרופסור עלה לי 100 ש"ח לאחר השתתפות הכללית.
אני מחזק את ידיך, מציע לנסות לחשוב רגוע ולא להתיאש, מי כמונו יודע (בעצם ידע) מה זה לא לישון טוב.
איך שלא יהיה את בעיית הנזלת חייבים לפתור, משם מתחילה נשימה טובה, אני כשיש לי בעיית נזלת, עוזר לי כדור של אקמול סינוס או כל כדור שמייבש ופותח את הנחיריים.
מאמין שכל חברי הפורום ירצו לעזור ויעזרו לך, בתנאי שתהיה בגישה חיובית, לא תתיאש ותרים ידיים.
בהצלחה,

חותם את חותמי בכל
למעלה

אודיני
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  13:41:45  Show Profile
כתגובה ראשונה לקשיש שהגיב לדבריי רציתי לומר לו: "אל תען כסיל כאיוולתו פן תשווה לו גם אתה" (משלי כו 4) ", אך החשש פן דבריו סמאו עיניים ופן יהיו מי שיאמינו ילכו בדרכו, אאמץ הפעם את הוריאנט השני:
ענה כסיל כאיוולתו פן יהיה חכם בעיניו" (משלי כו 5) . ולגופו של עניין: יופי לך שטוב לך. מה אתה עושה כאן אם הכול כל כך ברור וידוע לך וכל כך טוב לך? הרי לך אין שאלות. לי יש. אתה יודע הכל. אני לא. אני מעלה חשש, ממרום שנותיי, אך יותר מכך ממרום תבונתי, שמא יש כאן "פספסוס". שמא, יש כאן שגיאה קריטית. האם סיפאפ יכול להזיק? אתה כמובן לא שואל שאלות, כי אין לך כוח אולי, ממרומי גילך, לחשוב מחדש על המוסכמות אליהן הגעת ושלא יבלבלו לך את המוח עם עובדות. לעומתך, אני שואל אם יש מישהו שיודע על מחקר על נזקי הסיפאפ. ולידיעתך יש מכובדים לא פחות ממך שיודעים על נזקים כאלה. אני שואל ממרומי ניסיוני, אם אין כאן אינטרסים, כי יש כאן פוטנציאל כלכלי ענק. אולי אינך יודע, אבל יש רופאים בכירים, שיש להם זיקה למעבדות שינה. יש מעבדות שינה שיש להן זיקה למפיצי סיפאפ. אחד ועוד אחד, לפעמים זה שתיים. יהיה חבל מאד אם אני צודק, אבל יש סיכוי. לעומת עמדותיך המאד נבונות, דעתי הצנועה היא, שאם הסיפאפ מזיק, ומישהו קורא כאן את דבריי ומקבל מוטיוואציה לבדוק את הנושא מכל היבט, הרי שכל הקוראים, עד אאחד יצאו נשכרים. בניגוד לדעתך הכל כך מוצקה, אני מאלה ששואלים שאלות. בניגוד לשכנוע העצמי שלך, הגורס כי פורום שאינו למטרות רווח הוא דבר נדיר וקדוש, אני סבור שיש מי שמשתמשים בפורום בצורה קצת פחות תמימה. ובניגוד לבטחון הרב שלך שאתה יודע מה טוב לכולם, אני מקווה מאד, שעזרתי ולו לאדם אחד, מתלבט, להגיע להחלטה טובה יותר, בשעה שאיש אינו יודע עדיין את נזקי המכשיר הזה.
היתי רוצה להשיבך שאף אחד לא אונס אותי להשתמש בסיפאפ, אבל זה לא נכון כל כך. אם תבדוק, תראה שיש רופאים שאומרים שאם יש לך דום נשימה ואתה לא משתמש בסיפאפ, ויש לך גם בעיות אחרות, בהם (באחרות) לא נוכל לטפל, אלא אם תפעל על פי ההמלצה עם הסיפאפ, כי יש השלכה והשפעה הדדית בין דום נשימה לכל פגימה אחרת. אז זה לא אונס, אלא שכנוע. ואם המשכנע נגוע באי ידע, או חלילה באינטרס, אז על פי כל דין, זה אונס, אבל מי אתה שילמדו אותך משהו.
אני שמח מאד לתגובתך, כי אין תגובה שממחישה יותר מהתגובה שלך, כמה חוסר חשיבה, חוסר ידע, חוסר הבנה וחוסר נכונות לשאול שאלות, עלול לגרום לאסונות ובעיות. אין תשובה כמו התשובה שלך, שממחישה עד כמה בורות היא תולדה של אטימות. ממרומי גילך, כבר איני מצפה שתלמד משהו, אבל תודה על שהראת לי ולאחרים מה גרוע בגישה כזאת. קרא מה אחרים אומרים ותבין למה יש בעם הזה משהו כל כך יפה, של הבנה, הזדהות ועזרה. חבל שאתה בחרת בדרך אחרת.ואני סולח לך על האלימות הלשונית, וההתלהמות שלך.
ומאידך, תודה על התגובות המגלות אמפטיה.
הבעיה היא שיש לסיפאפ סיכונים, לדעתי. לא מצאתי מחקר שבודק זאת. עלול להיות מצב בו כולם שוקטים על השמרים כי יש פתרון, בעוד שהפתרון הזה מזיק. אם אין פתרון מחפשים אותו. המחסור הוא אבי ההמצאה. אני מאד רוצה להאמין שהכול בסדר, אבל אם נבדוק כל מיני קשרים והקשרים, עלול להתעורר חשש שיש כאן אולי איזה פגם.
אוסיף שלא הצלחתי להבהיר כמה דברים: לא אמורה להיות לי נזלת. אבל מה לעשות, יש אנשים שיש להם בעיות נוספות חוץ מדום נשימה כמו למשל סינוזיטיס כרוני. אף אחד לא הזהיר אותי, כמה סיפאפ יכול להחמיר את הסינוזיטיס.
לא אמורה להיות בעיה בשינה על הגב. אבל, אפילו הסיפאפ, לא מצליח להתגבר על החסימות כשאני ישן על הגב. לעומת זאת, על הצד לא טוב לי לישון. קורה. יש בעיות נוספות, כבר אמרתי....
אומרים לי שהסיפאפ לא אמור לנפח את הקיבה, אבל מומחה גדול מאד לנושא, רופא בכיר, עם קשר למעבדת שינה וחסיד גדול של הסיפאפ, אמר לי שזה בעיה מוכרת, ולכן מומלץ לישון בחצי ישיבה. ניסיתם לישון ימים רבים בישיבה? לא נראה לי שזה רעיון שהיתם רוצים. בשינה יש גם תנועות , מתיחות וכו'. אז מצטער: כדי לישון עם סיפאפ, מסתבר שאני צריך לישון בישיבה ושזו בעיה מוכרת, כלומר יש עוד רבים כך....אז סיפאפ זה לא הרעיון הכי טוב בעולם עבור אלה שהבעיה הזו מוכרת להם
אבל, לא נורא. זה חשוב שגם הדיעה שלי תופיע כי אם אני צודק, ואם אני גורם למישהו לבדוק את הנושא - כולנו נרוויח.
אישית כסובל מדום נשימה ברמה בינונית-קשה, מלאתי כל המלצות הרופאים : המשקל שלי הוא בדיוק כמומלץ, ואני אדם אופטימי ושמח בחלקו. עשיתי טיפול בגלי רדיו, בבית חולים, ברפואה הציבורית, שלא הועיל אבל לא הזיק. עשיתי כהמלצת הרופאים ניתוח שנקרא FESS ומטרתו העיקרית ה יא לאפשר שימוש בסיפאפ.
ואחרי כל הצעדים הללו, בשיתוף פעולה עם כל המומחים, גיליתי שיש אחד שצודק: פרופ' פינקלשטיין, שאותו אני לא מכיר ואני מצטער שלא. אבל גם הוא לא גמר את המלאכה: צריך לבדוק את הנושא כולו. ישתכן שיש נזק רב בסיפאפ. יתכן שיש כאן אינטרסים מכוערים. וחשוב מאד שהנושא יפתח ויעלה לבדיקות, כדי שלכולנו יהיה טוב יותר. ולמתלהמים לא תהיה עדנה.

היה כאן מי שאמר לי לקחת אחריות... אני לא מרוצה מהטפת המוסר על האחריות שעלי לקחת, אבל מבין שפגעתי במטה לחמו. אני סובל לא מדום נשימה רק, אלא בעיקר מאנשים צרי עין, צרי אופק, צרי חשיבה וקצרי דעת. מהדברים שאמרתי משתמע רק זאת: הסיפאפ הוא פתרון מסויים. לא לכולם. יתכן שהוא אפילו מאד מזיק. בכל מקרה יש טעם להמשיך לחפש פתרונות ויש טעם לחקור את האינטרסים העומדים מאחורי השווק המאסיבי והאגרסיבי של המכשיר. ודבריי אלה, הינם דברים ברורים נכונים ומוצקים ומי שמתרעם עליהם, שיטול קורה מבין עיניו.הא ותו לא.

חותם את חותמי בכל
למעלה

dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  14:58:38  Show Profile
לדעתי צודק אבי בכך שהדברים נאמרו מתוך מצוקה קשה.
אני ישן אם המכשיר די הרבה שנים, עד היום ביקרתי אצל רופאים שונים בתחומים שונים המטפלים בגופנו אף לא אחד טוען או אומר שיש סיכון כלשהו בשימוש בסי פאפ. לעומת זאת רבים מהרופאים טוענים את ההיפך שמומלץ להישתמש במכשיר ואין להם כל קשר למעבדות השינה או לרטפאי השינה. היתי מספר פעמים אצל גסטרונום ואף מילה לא הוזכרה בנושא של סיכון כזה או אחר בשימוש בסיפאם.
אתה כועס וממורמר על כך שאינך ישן, מכשיר הסיפאם לא נועד להרדים אותך או להעביר לך את המכאובים השונים, המכשיר נועד למנוע דום נשימה - נקודה.
נראה לך מר אדוני שלו היה פרומיל אחד נכון מדבריך אזרחי העולם היו יושבים בשקט (כולנו מטומטמים-ורק אתה יודע?), האמן לי שמישהוא היה עושה מיליונים לפניך, ומגיש תביעה יצוגית (אני בטוח שישנם מספיק עו"ד בעולם שנהנים מהמכשיר ולכן עד היום לא הוגשו תביעות).
בשקט אף אחד לא שומע אותנו - מישהוא מחייב אותך לישון עם המכשיר?
אני אגלה לך סוד - כל מי שנמצא כאן בפורום נהנה במידה כזו או אחרת מהשימוש במכשיר הסיפאפ. ועוד משהוא קטן כל החולים רוצים להיות בריאים ללא תרופות וללא מכשיר עזר, הציוד הרפואי בא לעזרתנו, מי שלא רוצה שלא ישתמש.
אני בטוח שלא שמו לך אקדח מול הרקע וחיבו אותך לישון עם מכשיר!
תן לנו להישתמש בו כי אנחנו רוצים בכך וטוב לנו איתו - מה איכפת לך?
שבת שלום.
למעלה

n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  15:47:09  Show Profile
ברור שהדבר הכי טוב, להיות בריא , לא לסבול מדנ"ש ולישון כמו תינוק .
מה לעשות שאצלי זה לא....
אפשר להגדיר את ה-CPAP לא כמכשיר מצויין וכו. אלא כמכשיר עם הפתרון הפחות גרוע ממה שיש .
הייתי אצל פרופסור פינקלשטיין ( 100 ש"ח והשתתפות למושלם), חוץ מלהגיד שה-CPAP לא פתרון טוב, לא קיבלתי ממנו פתרון אחר מלבד לנסות התקן דנטלי .
באמצעות ניסוי וטעייה, מה לעשות,CPAP עוזר, נכון, לא נוח לישון עם מסכה שדוחפת לך אויר לאף, יש כאבים בנחיריים, בזמן נזלת קשה להשתמש במכשיר, אבל, בכל זאת עם המכשיר הצלחתי לצבור שעות שינה שלא הצלחתי לצבור משום שימוש בפתרון אחר.
ייתכן ואתה צודק, שבאמצעות מחקר ימצא פתרון טוב יותר, אבל בינתיים ...אני רוצה לישון.

נערך על ידי - n-avraham בתאריך 06/21/2013 15:48:43
למעלה

zaigm
חבר חדש

81 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  16:02:53  Show Profile
אני מקווה שתחסוך מאתנו שוב תגובה על תגובה שלך ושוב תגובה.
יאללה, תרים הכפפה,הסתכל ימינה ושמאלה,ואם תמצא שמונה שמזדהים אתך בקשר לתביעה אני מבטיח להיות העשירי שמצטרף.
נעזרתי רבות בפורום ולמיטב זכרוני לא ניתקלתי בנסיון לתאר בצורה בוטה
כל כך על עלילות גוש נזלת כשלך [שיכולת עם קצת תבונה לחסוך מאתנו תאור זה] ולמזלנו הרב שהשתעלת בזמן אחרת.. וזאת אך ורק כדי להמחיש עד כמה הcpap זוועתי[ כלשונך] אבל,כנראה כטוב ידך בכתיבה אתה נסחף וכשאתה לא בא לידי סיפוק אתה מגיב
שוב ושוב.
תקשיב טוב אדון,לא כל אחד שמשתמש בביטוי ממרום גילי הוא קשיש.הכנס למקורות והשכל.אלא אם אתה מוסיף את המילה מופלג.ועדיין לשם עדיין לא הגעתי,
הפתיח שלך עם המילה קשיש נועדה לפגוע, ויש פה מספיק אנשים מבוגרים
שגם זאת יכולת לחסוך מהם.
הפורום לטעמי בין היתר נועד לעזור לאנשים מתלבטים שיש להם רתיעה
משימוש לילי במסיכה,ואתה ברוב ... סביר להניח שגרמת להתגברות הרתיעה
ואולי לנזק בלתי הפיך.
אתה יודע מה. במחשבה שניה, אם תמצא עוד שלושה בקשר לתביעה ההיצוגית
אני מתחייב להיות החמישי.
כפי שאני מניח לא תשקוט ותגיב.צר לי כי ניסחפתי בתשובתי על תגובותך
זה היה מתבקש ואולי לא.
שבת שלום
למעלה

wvnjuqsq
חבר חדש מהשקית

27 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  17:36:29  Show Profile
שני סיכונים לסיפאפ מניסיוני:
א. יציאת אוויר מתעלת הדמע בפינה התחתונה של העין ליד האף. זה קרה לי כמעט כל לילה עם המכשיר.
ב. לחץ של הרצועות של המסיכה על עורקי התרדמה החיצוניים מתחת לאוזן עד כדי שמיעת carotid brutes (שומעים את הדופק בעורקים כמו תיפוף).

סיכון נוסף שלא קרה לי הוא שלחץ האוויר הגבוה עלול לפגוע בעור התוף שהרי האוזן מחובר לחלל הפה והאף דרך חצוצרת השמע (התעלה האוסטכית).
למעלה

אודיני
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  19:00:29  Show Profile
קראתי את התגובות הרבות. תודה לכל מי שבאמת מנסה לעזור. יש אנשים שמחממים את הלב. מאידך, מעניין שישי אנשים שהדברים מאד מבהילים אותם, שמא יהיה מי שיפקפק באמת שהם מאמינים בה.
אני מאד מתקשה להבין, את אלה שכל כך מפריע להם שאני מתריע מפני הסיכונים. אלה המנסים לעזור ומשיאים עיצה- יבורכו. תודתי להם. כאשר אני רואה תגובות המנסות להשתיק את הביקורת, נדלקים אצלי כל נורות האזהרה. מה כל כך מציק לאותו אדם, שהעליתי (לטובתו) נקודות מחשבה? מדוע מפריע למאן דהוא, שאני מעלה ספק בדבר תקינות ההתנהלות של הגורמים העוסקים בהמלצה/מכירה/שווק של המכשירים הללו? מה מעורר את חמתם של אלה, שדבריי על התועלת או היעדר התועלת במכשיר הזה, עלולים לעורר? הבה נבחן: אם אני צודק, ובמכשיר הזה יש פוטנציאל לנזק, אז רצוי שכולנו נדע. רצוי שהדבר יבחן. רצוי שיחפשו פתרונות אחרים. אם אני טועה, וכל כולו מכשיר לתפארה שאין בו ולו קמצוץ של נזק, אז במה הזקתי? בכך שמי שירכוש אותו או ינסה אותו, יחשוב מחשבה נוספת טרם מעשה? הרי כולנו מאחלים למקורבינו, שלא להיות פזיזים. כולנו סבורים שטוב להיות שקולים. אז טוב ואף רצוי, שכל מי שמחליט, יחליט נוכח העובדות המונחות בפניו ולא תחת מטר של שטיפות מוח, או חמומי מוח הלומי אינטרסים, או מי שפנאטי לעניין.
ולעניין האינטרסים הכלכליים: מה נזעק המשורר? האם עלינו להיות סומים? האם אסור להתבונן ולשאול? האם רצוי שנהיה כל כך תמימים? עסקים של מילארדים יש סביב המיכשור הזה, נו? זו הוכחה שהכל כשר ונכון וטוב ויעיל וחף מכל? מחשבה כזאת, לא רק שאין לה אחיזה במציאות, אלא מסמלת בעיניי יותר מכל נסיון השתקה של ביקורת ומחשבה, הנינחמד ממחסור ביכולת לחשוב או, חמור מכך, מאינטרס המבקש למנוע מהאחר לחשוב.
מי שהלך לגסטרונום, בוודאי קיבל תשובות מעניינות על התאמות מזון, אך לא על סיפאפ. אולי גסטרואנטולוג יכול לעזור בעניין, אבל גם הוא לא. משום שהעובדה שהסיפאפ יכול להחדיר בכוח אוויר לקיבה, אינה שנויה במחלוקת. גם טובי אנשי המכירות אינם מכחישים את הסיכון הזה. אז מה קם המזדעק? והאם העובדה שאיש לא הזהיר אותך עד היום, מעידה שאין ממה להזהר? האם הנשים שקיבלו שנים גלולות למניעת הריון, שכתוצאה מכך, נולדו מאות אלפי ילדים עם פגמים- קיבלו קודם אזהרה מהרופא שלהם? אתה קורא היסטוריה? שמעת פעם על שגיאות חמורות ברפואה? אם לא, אפנה אותך למקורות מידע. יש הרבה.
מי שבטוח שכולם כשרים טהורים וזכים, בוודאי יחזיר את נשמתו לבית עולמו כשהוא מאושר וטוב לב. יופי לו. אלא שאני לא ממליץ לנו, לקבל את תורת התמימות והנאיביות כבסיס לשיקולי בריאות.
מי שבטוח שאחז את השור בקרניו ומצא את פתרון הקסמים לכל בעיותיו באותו מכשיר- שיבושם לו. יופי. אז מה? האם מכך יש להקיש כי זה הפתרון הטוב לכולם?
אסכם: התגובות כאן, חלקן חיממו את ליבי. אנשים שאיכפת להם ומשיאים עיצה למי שסובל, תמיד ידברו אל ליבי. מי שהתלהם ונקט לשון הלומת בורות, מעיד על עצמו שמשהו בו לא כשורה. מי שמנסה להשתיק את הביקורת בטענה הדמגוגית שכך עלולים אנשים להמנע מלקנות את מכשיר הפלא, ומכך יגזר עליהם לסבול בגללי עד שארית ימיהם, יכול להיות סוכן מכירות, אך עליו לדעת, כי פסו להם הימים שאנשי מכירות היו נזקקים לטיעונים דמגוגיים זולים.
המניע שלי פשוט: אם אתה מתלבט אם להשתמש במכשיר, טוב תעשה אם תשמע את הביקורת. עפ"י המידע שבידי, כ 80% ויותר מהרוכשים, נוטשים את הטיפול הזה ולא שבים אליו. עפ"י המידע שיש לי, ישנם כאן אינטרסים כלכליים של מילארדים, אשר צריכים לגרום לאדם הנבון להטיל ספק בדברי השכנוע שהוא שומע. ספק זה דבר טוב ובריא.
איני רוצה להזדקק להיסטוריה, המלאה בטעויות רפואיות והנחות שהתבררו כמוטעות ועליהם שילמו מיליוני בני אדם בבריאותם. את זה כל ינוקא יודע. איני רוצה להזדקק להיסטוריה המלאה במקרים קשים של אנשים רבים שהלכו בתלם, לא שאלו שאלות והיו בטוחים שהכל כשר, וכשגילו, היה מאוחר מדי.
איני מזדקק לאלה, משום שאיני רוצה להלך אימים. אני רוצה להעיר את תשומת לב המתלבט, ויותר מכך רוצה להעיר את אנשי המחקר הרפואי, שלא ינוחו על זרי הדפנה: הפתרון הזה, אינו מושלם. אולי אפילו מזיק. חשוב להמשיך לחפש.
ובאשר להומור שגילה מאן דהוא כאשר הצהיר כי יצטרף לתביעה ייצוגית אם יהיו שלושה לפניו: צא ולמד. אינך יודע תביעה ייצוגית מהי, שאם לא כן לא היית אומר הבלים אלה. רק אל תדאג. אתה רשאי להמשיך לאטום עינך וראשך לעובדות, אף אחד לא ידחוס לך בכוח ידע. אויר כן. לזה יש סיפאפ. ידע לא. עוד לא נמצא המכשיר המסוגל לגרום למי שאטום, שישתחרר מכבלי היכולת שלו.

חותם את חותמי בכל
למעלה

אודיני
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  19:04:29  Show Profile
אני אפילו לא מקווה שתחסוך מאתנו את דבריך. הם דווקא משעשעים. איני יודע אם מדובר בבורות, באטימות או סתם עובר עליך זמן רע, אבל אין ספק, שהניסיון שלך להשתיק כל ביקורת, יש לו שורשים מוכרים ואין בו תום לב. במקום להשיא עצות ולהתנשא באמירות בשם כולם, מוטב שתצניע לכת. יש לך הרבה במה להצטנע (כדברי צ'רצ'יל, למען אמור דברים בשם אומרם).
quote:
Originally posted by zaigm

אני מקווה שתחסוך מאתנו שוב תגובה על תגובה שלך ושוב תגובה.
יאללה, תרים הכפפה,הסתכל ימינה ושמאלה,ואם תמצא שמונה שמזדהים אתך בקשר לתביעה אני מבטיח להיות העשירי שמצטרף.
נעזרתי רבות בפורום ולמיטב זכרוני לא ניתקלתי בנסיון לתאר בצורה בוטה
כל כך על עלילות גוש נזלת כשלך [שיכולת עם קצת תבונה לחסוך מאתנו תאור זה] ולמזלנו הרב שהשתעלת בזמן אחרת.. וזאת אך ורק כדי להמחיש עד כמה הcpap זוועתי[ כלשונך] אבל,כנראה כטוב ידך בכתיבה אתה נסחף וכשאתה לא בא לידי סיפוק אתה מגיב
שוב ושוב.
תקשיב טוב אדון,לא כל אחד שמשתמש בביטוי ממרום גילי הוא קשיש.הכנס למקורות והשכל.אלא אם אתה מוסיף את המילה מופלג.ועדיין לשם עדיין לא הגעתי,
הפתיח שלך עם המילה קשיש נועדה לפגוע, ויש פה מספיק אנשים מבוגרים
שגם זאת יכולת לחסוך מהם.
הפורום לטעמי בין היתר נועד לעזור לאנשים מתלבטים שיש להם רתיעה
משימוש לילי במסיכה,ואתה ברוב ... סביר להניח שגרמת להתגברות הרתיעה
ואולי לנזק בלתי הפיך.
אתה יודע מה. במחשבה שניה, אם תמצא עוד שלושה בקשר לתביעה ההיצוגית
אני מתחייב להיות החמישי.
כפי שאני מניח לא תשקוט ותגיב.צר לי כי ניסחפתי בתשובתי על תגובותך
זה היה מתבקש ואולי לא.
שבת שלום

חותם את חותמי בכל
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/21/2013 :  19:25:20  Show Profile  Send יצחק an AOL message
אודיני היקר,

גם אני חושב שרוב דבריך וסגנון כתיבתך אוילי, אבל אני מודה לך בכל אופן על העלאת הנושא ועל הזרמת אויר בפורום מנומנם
לעניין ה- CPAP. הרי ברור שאין אמת אחת
אף אחד כאן לא טוען שמדובר במכשיר מושלם, קל לשימוש וללא כל תופעות לוואי
עדיין, לפי כל המחקרים הקיימים זהו הפיתרון הטוב ביותר כיום לבעיה.
לא פעם התבטאתי שהלוואי וימציאו פיתרון טוב ונוח יותר וכך אני ממשיך לקוות
ה- CPAP לא מתאים לכל אחד אין מה לעשות.
יכול להיות שלך אישית עם תנוחת השינה הספציפית והבעיות באשכים שכה היטבת לתאר ועם הסינוסיטיס הכרוני ואשתך היפה ועוד ועוד ה- CPAP לא מתאים. זה בהחלט לגיטימי.
אבל אם אתה לא הסתגלת למה לייאש אחרים? שאולי הוא כן מתאים להם ?
זה שה- CPAP לא מתאים לך ולא הצלחת להסתגל איליו לא אומר שיש במכשיר סיכונים רבים שאינם מפורסמים. ואם לדעתך יש מחקרים ומאמרים בנושא אתה מוזמן לחפש ולפרסם ולהעשיר את כולנו. אבל סתם לזרוק הפחדות זה לא רציני.
זה גם לא אומר שמדובר בקונספירציה של מכוני שינה ורופאים
זה רק אומר שאתה לא רוצה להשתמש במכשיר וזו זכותך המלאה.

חבל על דברי הריב והמדון.
אבל בשונה מאחרים אני מזמין אותך להמשיך לכתוב ולשעשע אותנו בימי קיץ חמים אלה
לפחות חלק מאיתנו ישנים בלילה טוב

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/21/2013 19:29:33
למעלה

dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 06/22/2013 :  03:34:21  Show Profile
יצחק,
לדעתי אין מקום לכתבות מסוג זה בפורום התרבותי הזה שמתנהל בכבוד כבר למעלה משנתים. לעולם לא נכתבו דברי שיטנה ובצורה כל כך לא תרבותית ובוטה כפי שמר אודני הרשה לעצמו.
לדעתי עליך למחוק את כל השירשור הבוטה ולאסור כתיבה בוטה כזו.
שבת שלום.
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 06/22/2013 :  06:09:53  Show Profile
אודיני היקר,
אני הראשון שילחם על חופש הדיבור שלך.
לעניות דעתי אתה מנצל אותו לרעה. יש דרך לאמר דברים ולהעלות שאלות.
אתה לדעתי איש המעלה את דבריו באופן בוטה, משתלח ותוקפני מדי !

קבל עיצה: אם אתה רוצה לעצב דיעה, העלה אותה באופן שלא יקומם אחרים. אני לדוגמא, למרות שאני מאוד מתעניין בנושא, עזבתי אותך ולא השלמתי קריאה, כי סיגנונך קומם אותי.

תתבגר !
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/22/2013 :  09:35:25  Show Profile  Send יצחק an AOL message
חברים, כבר הספקתי למחוק הודעה אחת שלו אותה הקדיש להשתלחות בוטה הכוללת ניבולי פה ועלבונות רבים בי ובאחרים
אכן לסגנון שלו אין מקום בפורום שלנו ואני מתכוון בעתיד למחוק הודעות של האיש שאינן במקומן.
אני נועל את העץ הזה

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/22/2013 09:45:11
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.