| מחבר |
נושא  |
|
wvnjuqsq
חבר חדש מהשקית
27 הודעות |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
|
|
wvnjuqsq
חבר חדש מהשקית
27 הודעות |
נכתב ב - 05/16/2013 : 12:18:59
|
מה ה-CMS50D נותן? הוא לא מתחבר למחשב ולא כולל התראות קוליות.
המינימום לדעתי זה ה-CMS50D Plus שכולל גם חיבור למחשב (החל מ-40 דולר באיביי): http://www.pulseoxstore.com/Downloadable-Pulse-Ox.html#anchor_107
ה-CMS50E הוא הכי זול (החל מ-85 דולר, בארץ כמובן החל מ-900 שקל) שכולל גם התראות קוליות אבל פער המחיר בינו לבין ה-50F וה-50I כבר זניח למדי. |
נערך על ידי - wvnjuqsq בתאריך 05/16/2013 12:22:18 |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/16/2013 : 12:21:09
|
הבנתי והשכלתי, האם אתה מתכוון לישון עם זה בלילה? את שלי רכשתי בכדי לבדוק את הדופק על ההליכון, למרות שיש לי מד דופק בהליכון אני רוצצה משהו יותר אמין ולהשוואה. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
|
wvnjuqsq
חבר חדש מהשקית
27 הודעות |
נכתב ב - 05/16/2013 : 12:29:33
|
אה, זה משהו אחר, בשביל דופק זה צריך להיות בסדר (אם כי אומרים שכשהיד זזה עלולה להיות בעיה).
אני מתכוון לישון עם זה לא מעט, ולשלב גם עם מכשיר הקלטה. כמובן שהמטרה היא למצוא Baseline ואז להתחיל לבחון כל מיני שינויים כמו זווית המיטה, תנוחת השינה, שעוני נחירות (Stop Snore), מדבקות אף (Breath Right) והתקנים דנטליים, ואם שום דבר לא יעזור אז נלך לניתוח UPPP או MMA, כי את ה-CPAP אני לא סובל (אני מאמין שבגדול CPAP זו הונאה אחת גדולה ושלמעלה מ-90% מרוכשי המכשירים לא משתמשים בהם בסופו של דבר, וזה לא סותר את העובדה שיש מעטים שכן משתמשים). |
נערך על ידי - wvnjuqsq בתאריך 05/16/2013 12:30:37 |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/16/2013 : 12:45:00
|
הבנתי, אני חושב כמוך, אבל בינתיים לא מצאתי משהו אחר שעוזר לי מלבד ה-CPAP אתו אני ישן טוב מאוד ונוח לי, אבל אני לא מתיאש וממשיך לבדוק כמוך, תעדכן אותנו, בהצלחה. |
נערך על ידי - avis בתאריך 05/16/2013 13:02:17 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/16/2013 : 13:03:15
|
quote: Originally posted by wvnjuqsq
אה, זה משהו אחר, בשביל דופק זה צריך להיות בסדר (אם כי אומרים שכשהיד זזה עלולה להיות בעיה).
אני מתכוון לישון עם זה לא מעט, ולשלב גם עם מכשיר הקלטה. כמובן שהמטרה היא למצוא Baseline ואז להתחיל לבחון כל מיני שינויים כמו זווית המיטה, תנוחת השינה, שעוני נחירות (Stop Snore), מדבקות אף (Breath Right) והתקנים דנטליים, ואם שום דבר לא יעזור אז נלך לניתוח UPPP או MMA, כי את ה-CPAP אני לא סובל (אני מאמין שבגדול CPAP זו הונאה אחת גדולה ושלמעלה מ-90% מרוכשי המכשירים לא משתמשים בהם בסופו של דבר, וזה לא סותר את העובדה שיש מעטים שכן משתמשים).
ה- CPAP מכשיר מצויין שצריך כח רצון להסתגל אליו. לאחר מכן אתה פשוט אוהב אותו ה- CPAP הוא גם המכשיר הרפואי היחיד שפותר את הבעייה ב- 100%. כל מה שתארת למעלה הרבה יותר מסובך וקשה מלהסתגל ל-CPAP בוודאי ובוודאי כשמדובר בניתוח . במקום כל הבלגן הזה קח לעצמך משימה להסתגל וקרוב לוודאי שתצליח רוב האנשים שנרתעים מה- CPAP עושים זאת בגלל פסיכולוגיה ואסתטיקה וחבל
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
wvnjuqsq
חבר חדש מהשקית
27 הודעות |
נכתב ב - 05/16/2013 : 23:50:27
|
אחרי שראיתי מחקרים רפואיים שבהם הנסיינים ששילמו להם כסף ועליהם היה בנוי כל הניסוי הצליחו לישון רק 4 שעות בלילה עם הסיפאפ נפל לי האסימון.
גם איש המכירות שניסה למכור לי סיפאפ לא טען שבסוף אני אצליח אלא שגם לישון איתו שעה-שעתיים בלילה זה כדאי, וזו כמובן שטות מוחלטת שהרי איכות השינה נפגעת בוודאות עד שאתה סוף סוף זורק את זה מהפנים.
אין לי בעיה עם זה שיש מעטים שכן מסתדרים, אני מכיר את הפורום הזה עוד מאז שהיה קומונה בתפוז וגם את הפורומים העולמיים, אבל יש לי בעיה עם אנשי מכירות שלא מזהירים אותך מראש שהסיכויים לכך נמוכים מאוד (אותו סיפור למשל עם תחום הפורקס, כן יש מעטים שמצליחים אבל הרוב הגדול מפסיד את מלוא סכום ההשקעה מבלי שהוזהר כראוי).
אני בן אדם שמאוד אוהב להתנסות בחידושים רפואיים ולכן למרות כל זאת הייתי קרוב כמה פעמים לרכוש מכשיר, ואני לא שולל על הסף את האפשרות שארכוש בעתיד מכשיר משומש ב-500 שקל. אבל כל עוד לא תהיה לי סיבה טובה מאוד לחשוב שהכסף הזה לא ייזרק לפח, גם 100 שקל אני לא אוציא על סיפאפ. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 05/17/2013 : 11:57:21
|
1. יש כאן אנשים שישנים כבר למעלה מ15 שנה עם CPAP עוד בדור הקודם שהמכשירים היו גדולים ומרעישים. 2. מי שרוצה להסתגל מסתגל 3. לצערי (ואני מדגיש לצערי) זהו כיום הפיתרון היחידי ב- 100% לבעיה של הפסקות נשימה בשעה ברמת חומרה בינונית וקשה. 4. יש היום מכשירים, מתקדמים, נוחים שקטים ואפילו אסתטיים 5. אני ישן לפחות 8 שעות בלילה עם CPAP וגם בסופי שבוע בשנת אחר הצהריים. 6. אין לי כבר כאבי ראש כמו שהיו לי פעם וגם אינני עייף במהלך היום והמוח שלי מתפקד היטב, שלא כמו בתקופה שלפני השימוש ב- CPAP 7. אחרי שמתרגלים הוא בכלל לא מפריע 8. יש לי גם סד דנטלי שעוזר לי אבל בבית יותר נוח לי ה- CPAP 9. קופות החולים משתתפות רק בקניית CPAP 10. שינה של אדם הסובל מהפסקות נשימה בשינה ואינו מטופל היא פשוט סיוט ונזק מתמשך לגוף, במקום לנוח הגוף במאמץ מתמיד לנשום, רמת החמצן בדם יורדת, לחץ הדם מרקיע שחקים, נגרם נזק מצטבר לכלי הדם ומערכות הגוף.
חבל על השכנוע העצמי שלך אני מכיר אישית עשרות אנשים שהסתגלו וחיים טוב עם ה- CPAP. עד שלא יהיה פיתרון אחר נוח יותר עדיף להסתגל איליו ולראות בו ידיד ולא אוייב
לשכנע את עצמך שאתה שייך לרוב שלא הסתגל למכשיר בטח לא יעזור לך. אני גם בספק רב אם הסטטיסטיקות של "הרוב לא מסתגל" נכונות. בכל אופן בדקת מה סיכויי ההצלחה של הניתוחים שאתה מציין? מה הסטטיסטיקות של העזרים האחרים? מה המחירים שלהם? |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 05/17/2013 12:24:33 |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/17/2013 : 14:07:15
|
אני 18 שנה משתמש, לקח לי כשנה להסתגל, ישן מצויין עם ה-CPAP במיוחד עם המכשיר החדיש S9 - כל מה שיצחק כתב נכון. זה לא מפריע לי, כמוך, לחפש פתרונות אבל תוך כדי שינה טובה. נכון, זרקתי ועדיין זורק וודא אמשיך לזרוק, הרבה כסף על מציאת פתרונות, אבל עדיין לא מצאתי פתרון טוב יותר מ-CPAP. כשאמצא כולם ידעו ! |
 |
|
|
zaigm
חבר חדש

81 הודעות |
נכתב ב - 05/17/2013 : 16:21:48
|
| מסכים לחלוטין עם יצחק ואבי וכל מילה נוספת מיותרת. |
 |
|
|
wvnjuqsq
חבר חדש מהשקית
27 הודעות |
נכתב ב - 05/18/2013 : 02:58:10
|
כאמור, אין לי ספק שיש כאלה שזה עובד להם/הסתגלו, אבל זה לא סותר את דברי. נגיד אם נמכרו בארץ עד היום 10,000 מכשירים (סתם אני זורק מספר) ורק 1000 מהרוכשים הסתגלו ואילו 9000 יושבים על המדף כאבן שאין לה הופכין, אז זה לא אומר שלא יהיו הרבה אנשים שיספרו שהם מסתדרים עם המכשיר, עובדה שיש 1000 כאלה, אבל זה לא סותר את העובדה ש-90% לא מסתגלים וזרקו את כספם לפח (לפי המספרים שזרקתי).
צריך גם לקחת בחשבון שלאנשים לא נעים להודות שהם זרקו אלפי שקלים לפח, במיוחד לא בארצנו הקטנטונת שבה להיות פראייר זה כמעט טאבו. במיוחד אם מספרים להם שהבעיה איננה במכשיר אלא אצלם, שהם לא התאמצו מספיק ושהרוב כן מצליחים, וכו'..
אבי, אם הסתגלת ואתה ישן היטב אז מדוע אתה ממשיך לחפש פתרונות אחרים?
הנה למשל מחקר שמדבר על עד 83% שלא משתמשים ב-CPAP: http://www.atsjournals.org/doi/full/10.1513/pats.200708-119MG
צריך גם לומר שהשימוש בפועל "הסתגלות" בעייתי, כי זה מניח שכולם יכולים "להסתגל" אם יתאמצו מספיק, אבל למיטב הבנתי אין להנחה הזאת שום בסיס מדעי. בהחלט ייתכן שרק סוג מסוים של אנשים יכול להשתמש במכשיר ואילו הרוב הגדול לעולם לא יצליח לא משנה כמה יתאמץ. |
נערך על ידי - wvnjuqsq בתאריך 05/18/2013 03:00:06 |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/18/2013 : 09:36:05
|
בתשובה לשאלתך: אני מטבעי סקרן, חוקר, אוהב ללמוד ומחפש עבורי פתרון לשינה בטיסות ארוכות. לא התביישתי לכתוב שזרקתי 5000 שח על סד דנטלי שלא עזר לי. אם תקרא את כל מה שכתבתי בפורום תוכל לאמת את כל מה שאני כותב כעת. אגב למרות שזה לא המקצוע שלי רשמתי פטנט אחד שלא קשור לנושא. על בריאות וחיים טובים איני מתבייש לזרוק כסף. זה כנאה עניין של אופי. אני הראשון שאשמח להודיע כי מצאתי לעצמי פתרון זול ונוח במקום ה-CPAP אין לי ספק שכל אחד בפורום כמוני יהיה שמח להתנתק מהמכשיר. אין בזה בושה. למיטב ידיעתי לא ערכו סקר בארץ כמה משתמשים במכשיר אך לדעתי נכון להיום, הרוב בסוף חוזר אליו כי נכון להיום אין עדיין פתרון אחר יעיל ללחצים גבוהים כמוני. לחצים גבוהים הכוונה מעל 10 - בבדיקה אחרונה אצלי הממוצע 12.5 כאשר המכשיר מכוון בין 10 ל 15 בסך הכל נשמח כולנו ללמוד ממה שאתה תמצא בכל בדיקותיך. תמשיך לשתף אותנו בתוצאות חיוביות ושליליות כי גם מזה למדים. בהצלחה חבר |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/18/2013 : 09:52:20
|
אתה באמת סתם זורק מספרים.כמו עדשות מגע וכמו פיאה נוכרית -מי שרוצה וצריך מסתגל. לעיתים קרובות יש בעיה של איבחון -אם העייפות למשל נובעת מסיבות אחרות ויש גם נחירות וקצת הפסקות נשימה -הסיפפ אינו הפיתרון.(סיבות לעייפות יש המון -מחוסר שינה וחוסר ברזל ותת תריסיות ותנועות רגל מחזוריות ואי ספיקת לב ודיכאון וחוסר תאורה ועבודת משמרות וחוסר בי12 ומי יודע מה עוד). סיפפ מונע דום נשימה בשינה באופן כמעט מוחלט -חוץ ממקרים של בעיה מרכזית -כמו לאחר ארוע מוחי למשל- או חוץ ממקרים של מחלת ריאות שדורשים ביפפ וחמצן. ההסתגלות לטיפול בעייתית ודורשת עבודה במישור הפיזי והפסיכולוגי. ובכל זאת חברות הסיפפ התפתחו לחברות ענק של מיליארדי דולרים תוך עשרים שנה בערך וזה לא יכול להיות בלוף לגמרי. יש בעית הסתגלות גם לאחר רכישה כי זה לא כל כך נח או לעיתים כי התאמת המסכה והלחץ לא טובים.אבל בלחץ נכון אין הפסקות נשימה חסימתיות וזו עובדה. פיתרון בעית דום הנשימה לא תפתור את כל הבעיות של המטופל -נפשיות ופיזיות . לכן נותנים מכשירים להסתגלות שבוע שבועיים-מי שמצליח שיקנה מי שלא -שינסה טיפולים אחרים.
בהשוואה-דיאטה - ברור שהיא מועילה-אבל כמה מסתגלים אליה ?????.שיקום מי שירד ונשאר רזה !!!!!!!!!!!אני יושב.
|
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/18/2013 : 10:05:30
|
יש לי 3 CMS50F אחד מקולקל ואחד הסוללה הפנימית נחלשה מאד. הם בסדר אבל יש כשל בתקע של הפרוב -יכול להשבר בקלות. דגם D לא נוח לשינה-גדול ועלול ליפול מהאצבע. 300I11 מאד מרשים- סוללה חיצונית נטענת ו30 שעות זיכרון וגם עיצוב נאה ותקע משופר לפרוב. קצת יותר יקר אבל לשימוש מקצועי אקנה את זה |
 |
|
|
wvnjuqsq
חבר חדש מהשקית
27 הודעות |
נכתב ב - 05/18/2013 : 16:49:54
|
כמה זמן החזיק אצלך ה-50F? כמה זמן מחזיקה הבטריה עכשיו? אני בסוף החלטתי להזמין את ה-50I למרות שלכאורה הבטריה שלו אמורה להחזיק פחות מה-50F, זו כנראה אותה בטריה אבל צריכת החשמל גדולה יותר. נראה שחיבור החיישן ב-50I יותר חזק.
לגבי D/E/H בסופו של דבר רוב האנשים משתמשים בהם, אומרים שלא נופלים ואם כן אז עוטפים אותם בסלוטייפ או שמים על הבוהן ברגל ומעל זה גרב. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/19/2013 : 22:44:05
|
אני משתמש בזה בצורה מסיבית כשנה וחצי הם מבטיחים 500 טעינות וזה כנראה עמד בזה הבעיה שאני לא יכול להשיג סוללה כזו חדשה-אבל אפשר לקנות מכשיר חדש בזול. למעשה ממכשיר ששברו לו את הפינים לקחתי סוללה וחידשתי מכשיר אחר.
הדגם עם הסוללה החיצונית AAA נראה לי כי אפשר לבצע 2 לילות אחד עם ואחד בלי סיפפ וגם להעביר משימוש לשימוש בלי להמתין לטעינה אבל כל זה נכון לשימוש מסיבי במעבדה בשימוש ביתי כולם טובים |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/19/2013 : 22:47:18
|
| אשמח לקבל את התכנה החדשה שתגיע עם המכשיר |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 05/20/2013 : 09:23:21
|
יעקב, אם תשלח לי תמונה של הסוללה שאתה מחפש + מידות ונתונים טכניים - אנסה למצוא לך אותה, |
 |
|
|
wvnjuqsq
חבר חדש מהשקית
27 הודעות |
נכתב ב - 05/22/2013 : 08:27:21
|
| מעניין שבדיוק כשהייתי באמצע המו"מ עם הספק פתאום המוצר נעלם, נראה שחברת Contec מנסה לשלוט במחירים ולאסור על סוחרים סיניים למכור את המוצרים שלה באיביי. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 05/27/2013 : 23:11:31
|
ראיתי בדיל אקסטרים אוקסימטר ב100 שקל בערך שווה לברר |
 |