האם מישהו/' נתקל/עבר ניתוח להקטנת בסיס הלשון בשיטת פלסמה? Base of Tongue Reduction (Base of Tongue Coblation
הבנתי שזה תהליך חדש יחסית.
אשמח לשמוע אם זה פותר דנ"ש? רק מקל? איך היה? כאבים? סימפוטומים אחרי? תוך כדי החלמה? וכל פרט אחר שעשוי לעזור בקבלת החלטה אם לחשוב על כיוון זה או שזה רק פתרון של כירורגים.....
האם זה לא ניתוח להקטנת ומניעת חסימה ע"י הלשון? זה ודאי מתאים רק לאלו שהבעיה נובעת מהלשון, כמו כל ניתוח באזורים אלו, הדימום והכאב גדולים וזמן הריפוי ארוך. פעם הייתי אצל פרופסור מרשק והוא השביע אותי לא לעשות את ניתוח הרחבת החך
הטיפול/ניתוח הנ"ל הומלץ לי ע"י פרופ' יהודה פינקלשטיין - מנהל יחידת חיך במאיר כפ"ס. אכן מדובר על כך שהלשון חוסמת את מעבר האוויר. לדבריו מדובר בניתוח שאורך פחות משעה. יום אישפוז ואח"כ 10 ימי התאוששות בבית. לדבריו הכאבים סבילים ביותר ואחוזי הצלחה גבוהים ביותר. כמובן שכמו בכל ניתוח יש סיכון והעיקרי שבו הוא דימום יתר. ממשיך להתלבט....
אם אצלי היו מאבחנים 100% שהלשון היא מקור הבעיה, והנתוח הוא פעם אחת לכל החיים, הייתי מתיעץ עם עוד 2 רופאים מומחים ומחליט לעשות אם רוב המומחים היו בעד. אני לא מפחד מניתוחים שיכולים לעשות לי טוב. זו דעתי, אגב, האם אפשר לאתר בדיוק רב מה מקור המחסום? על זה ודאי זומר המומחה מספר 2 יכול לענות.(הראשון עוד לא נולד !)