| מחבר |
נושא  |
|
|
Simha
חבר חדש מהשקית
Israel
7 הודעות |
נכתב ב - 12/02/2008 : 14:41:13
|
שאלה לכל חברי הפורום האם יש חובה להודיע למשרד הרישוי על בעיות של הפסקות נשימה והתחלת שימוש במכשיר SPAP שמחה גביש |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 12/02/2008 : 16:04:33
|
נהפוך הוא ....להערכתי זוהי שאלת "קיטבג" קלאסית
אם לא פנו אליך , אין שום סיבה שתפנה אליהם מיוזמתך!
באופן טבעי נהגים מקצועיים נדרשים למלא שאלונים אחת לתקופה במסגרת בדיקות רפואיות כלליות, שבין היתר נשאלות שאלות סביב דום נשימה בשינה וטיפול ב CPAP.
כפי שכתבתי, לדעתי אין שום סיבה לעדכן אם לא התבקשת.
בהצלחה ,
אייל |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/02/2008 : 18:20:58
|
שלום נהגים מקצועיים ונהגים אחרים מעל גיל מסויים, מקבלים בדואר, לפני חידוש הרשיון, ממשרד הרישוי, טופס המחייב בדיקת עיניים והוספת פרטים בריאותיים כגון מחלות ותרופות. יש בטופס מקום להצהרה אישית וגם להצהרה של הרופא המטפל. זה המקום שהרופא מדווח על שימוש קבוע ומוצלח בסיפאפ. אני דיווחתי כנ"ל ולא עשו לי שום בעיות. בהמשך, מקבלים בדואר את הרשיון המחודש.
בברכה  |
נערך על ידי - n/a בתאריך 12/02/2008 18:22:37 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/03/2008 : 08:23:43
|
בעוונותי הייתי פעם פעם מרצה בשיטת הניקוד וכדאי לשים ךב לפחות לתקנה הבאה: כלומר אפילו אם נכנס גרגר חול לעין והראיה קצת מטושטשת אסור לנהוג ברכב ואם גרמתם לתאונה וטענתם שלא ראיתם טוב -אתם אשמים. לכאורה כל מחלה גופנית או נפשית שמפריעה לנהיגה עלולה להפליל את הנוהג גם אם לא דיווח למשרד הרישוי.רק אם הכל פרפקט אפשר לנהוג ברכב להבדיל מהליכה ברגל! צרפתי לינק לתקנות-שימו לב גם לתקנה 21 של אי תשומת לב לדרך ולעוברי דרך!
מתוך תקנות התעבורה: תקנה 26 26. אדם שמתקיים בו אחד מאלה לא ינהג רכב: (1) הוא שרוי במצב העלול לסכן עוברי דרך; (2) הוא נתון תחת השפעת סמים משכרים או משקאות משכרים; (3) הוא אינו מסוגל לנהוג ברכב בבטחון סביר מחמת מצב נפשו או מחמת חולשה או ליקוי גופני; (4) הוא במצב השולל ממנו את השליטה ברכב או את ראיית הדרך והתנועה בה. http://www.alegranti.co.il/58544/%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%94 |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 12/06/2008 : 12:59:06
|
הלכת קצת רחוק מידי,זה נכון מה שכתבת על תקנה 21(חובת הזהירות הכללית) אבל יש תקנה אחרת שהיא חשובה יותר ,בלשון חופשית שמחייבת כל נהג לדווח על שינוי במצבו הבריאותי שעלול להשפיע על יכולת נהיגתו. חוץ מזה בכל חידוש רשיון נהיגה מקבלים טופס שאלון רפואי שבו יש למלא הצהרת בריאות,ושחלק ממנה על רופא המשפחה למלא. כמו כן ,בבדיקה שעשיתי ע"י רופא הכללית(רופא הפרעות שינה)נאמר לי ע"י הרופא שהמידע על בעית דנ"ש מועברת למשרד הרישוי באופן אוטומטי,ובחידוש רשיון נהיגה תידרש להציג אישור על שימוש בCPAP . |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 12/06/2008 : 13:06:35
|
| בקיצור: אם שואלים- תענה ...לא שואלים תמתין בסבלנות עד שישאלו ואז תענה |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/07/2008 : 22:29:20
|
ובכל זאת -אני מתייחס למקרה של תאונה חס וחלילה עם תוצאות קשות ובה יתברר למשל לחברת הביטוח או למשטרה כי הנהג סבל מהפרעה רצינית בכושר נהיגתו-למשל ישנוניות בלי טיפול ,ובכל זאת נהג וגרם לתאונה. לעיתים הנהג אומר שכנראה נרדם על ההגה ולא התכוון לעבור את העברה ולגרום לתאונה.הנהג חושב שזה יקל עליו אבל זו בעצם הודאה באשמה. בקיצור-זה רציני והכיוון בארץ הולך בעקבות ארהב ופתאום יופיע המקרה והתקדים ואוי ואבוי לו לשובב ........... |
 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 12/07/2008 : 22:45:12
|
JZOMER אני איתך בסוגיה הזו (אני מורה נהיגה במקצועי)ולמרות שהחוק מחייב כל נהג לדווח על שינוי במצבו הבריאותי ובטח כשמדובר בבעיה שמשפיעה באופן ישיר על הנהיגה. בשאלון שכל נהג מקבל באת חידוש רשיון ,מופיעה שאלה "האם הינך סובל מתסמונת דום נשימה בשינה..."ועל רופא המשפחה שחותם על הצהרת בריאות זו להתייחס לשאלה,לכן חשוב להציג אישור על שימוש באמצעי רפואי כל שהוא שנועד לפתור בעית דנ"ש(CPAP ,התקן דנטלי,ניתוח,גלי רדיו וכו.)אחרת משרד הרישוי לא יחדש רשיון נהיגה. |
 |
|
|
רוני
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 12/14/2008 : 17:32:46
|
בזמן כתיבת ההודעה הזו ממש אני ממלא טופס כזה שהגיע מה'מכון הרפואי לבטיחות בדרכים' .אליי הם הגיעו בעקבות דיווח שרופאת הקופ'ח שלי העבירה אליהם. אני נהג סמי טרלייר במקצועי, כנראה ומשם הזריזות. אני משתמש בCPAP 4 חודשים בערך. כמובן שהם דורשים גם 'על הדרך' בדיקות עיניים ובדיקות כלליות אצל רופא משפחה, ואגרה של 101 ש'ח הם לא שוכחים לגבות וכמובן שהם שומרים לעצמם הזכות לזמן אותי אליהם במידה ויתחשק להם במחיר מבצע של 541 ש'ח נוספים.
מבירור במעבדת השינה הם מגיעים במוקדם או מאוחר לכל מחזיקי רשיון נהיגה, ללא קשר לדרגת הרשיון.
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/15/2008 : 08:45:53
|
סוף סוף התקנה של חובת הדיווח על נהגים שיש ספק בכושר נהיגתם מיושמת. זה לא נגדך אישית וגם לא לטובת הסיפפ אבל אם האנלוגיה לירידה בראיה וחובת הרכבת משקפיים תתפוס בציבור אז מעצמם הנהגים יטפלו בעצמם ולא ינמנמו על ההגה במיוחד בנהג מקצועי-מקצוע קשה מאד-שיושב שעות בכבישים עם עשרות טונות של אחריות מאחוריו. וכעת הגיע הזמן לאכוף גם את תקנות שעות הנהיגה והמנוחה של נהגים ועוד כמה תקנות טובות לגבי משתמשים בתרופות מרדימות (אפילו אנטי אלרגיות) ונוכל לחיות קצת יותר בארץ הזאת. |
 |
|
|
mickey
חבר חדש מהשקית
8 הודעות |
נכתב ב - 12/15/2008 : 17:46:16
|
סימה ערב טוב, חובת הדיווח על אדם שסובל מדום נשימה מוטלת על הרופא המטפל לצערי חלק לא קטן מהרופאים לא מדווח על כך . כולנו יודעים מה המשמעות וההשפעה של דנ"ש ואת הסכנות הטמונות בכך את חוסר העירנות ,העייפות ,הפגיעה והירידה במהירות התגובה ,לדעתי זה חוסר אחריות לא לדווח כי זה יכול לסכן חיים וכולנו מכירים אנשים שמשתמשים במכשיר CPAP רק בגלל שהם מפחדים על הרשיון שלהם . אז אם זה מה שיגרום להם להשתמש ולא לסכן את עצמם ואותנו הרי זה מבורך. מיקי סוכן חברת מדיקוויפ |
מיקי בריל מנהל תחום CPAP חברת ע.י מדיקוויפ בע"מ 054-6999140 |
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 12/16/2008 13:08:12 |
 |
|
| |
נושא  |
|