| מחבר |
נושא  |
|
|
yossi
חבר חדש מהשקית
39 הודעות |
נכתב ב - 11/28/2008 : 21:09:32
|
חברים יקרים כיוון שאני משוכנע שכל חברי הפורום מנוסים ממני בשינה עם CPAP הייתי מעונין לשמוע את דעתכם\ נסיונכם ממנו. אחרי כמה זמן שהשתמשתם במכשיר הרגשתם ששנתכם יעילה -כלומר קמתם ערניים הייתם מלאים באנרגיה במהלך היום (גם אחרי ארוחה דשנה בצהריים ) באיזה שלב הלכתם לישון עם המסיכה והיא הפכה הרגל וחלק ממכם
וסתם מתוך סקרנות-מה עשיתם כשהייתם מצוננים ומנוזלים תודה |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 11/29/2008 : 09:50:08
|
זה מאד אישי. יש כאלה שמיידית ויש כאלה שיש להם גם סיבות אחרות שמרדימות אותם. בעניין הארוחה זה קורה להרבה אנשים שאוכלים צהרים ונוטים להירדם, כיוון שהגוף משקיע את מירב האנרגיה שלו בעיכול האוכל. יש כאלו שנושמים דרך הפה ולכן הפעולה אינה מספיק יעילה. אני התחברתי למסכה תוך זמן קצר מאוד, מספר ימים. ומאז אנחנו יחד.
בהצטננות אני לוקח טיפות אוטריוין מנטול. יש בעיה עם הנזלת. הלחץ עלול לדחוף אותה לעבר חללי הסינוסים ואז יש כאבי ראש, מצח, לחיים, אוזניים. כדאי לפני זה לקחת סינופד כדי לנקז את הנזלת. אם לא עוזר נותנים אנטיביוטיקה. יש כאלו שלא משתמשים ב CPAP בזמן התקררות. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
robertr
חבר חדש מהשקית
23 הודעות |
נכתב ב - 11/30/2008 : 13:13:46
|
אני חייב להודות שההשפעה של ה CPAP עלי הייתה מהירה למדי. ברגע שהתחלתי להסתדר עם המסכה התחלתי לקום עירני יותר. ממש פלא.
כאחד שאינו ידוע במיוחד כמי שמסתגל בקלות, ומתוך ידיעה שהימים הראשונים הם קריטיים, עשיתי הכל על מנת שלא לוותר לעצמי ובכך לדאוג שהמכשיר והמסכה יהפכו להרגל מיד. הסוד לטעמי היה שלא ויתרתי לעצמי ושלא בכיתי על "מר גורלי". הפחד הגדול שלי היה שאם אוותר בהתחלה - לא אסתגל לעולם.
לגבי צינון - אישית אני מפחד מזה מאוד ואפילו חושב על זה לא פעם. לא יודע מה יהיה - בעצם אני מתאר לעצמי שאיכות השינה שלי תרד משמעותית עד שזה יעבור. שלא נדע  |
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 11/30/2008 : 17:52:38
|
בהקשר לצינון המפחיד אותנו.
אני לוקחת בתיק שלי תמיד זנגביל ללא סוכר,
כאשר אני נימצאת בחברת אנשים רבים , כמו בהצגה או סרט
אני אוכלת מעט זנגביל. לזנגביל יש חומר חיטוי חריף ,
המשמש כתרופת מנע כנגד נגיפי ההצטננות.
הרעיון הוא פרטי שלי, לא שמעתי על אנשים אחרים שרעיון זה עזר להם.
כדאי לנסות- לא מועיל לא מזיק ,(חומר טבעי)
קנית הזנגביל בבית הטבע.
ל ב ר י א ו ת
עדנה בר
|
 |
|
|
orencomp
חבר חדש מהשקית
Israel
4 הודעות |
נכתב ב - 12/03/2008 : 20:30:50
|
אני למשל מכיוון שאני סובל מSLEAPAPNEA ברמת חומרה גבוהה מאוד, אני לא כיול להעלות בדעתי לילה אחד של שינה בלי CPAP , והשיפור הוא בפירוש מיידי.
גם מי שסובל מדנ"ש ברמה בינונית ומטה , רצוי לדעתי שיתרגל לישון עם CPAP באופן קבוע מכיוון שאין ספק שזה משפר את איכות השינה, יותר חמצן מגיע למוח, פחות חסימות נשימה ויותר עירנות למחורת |
בברכה אורן |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 12/06/2008 : 13:44:00
|
יוסי שלום,
ההסתגלות היא מאד אישית...מניסיוני הסתגלות אמיתית אורכת בין חודש לחודשיים של התמדה ועקביות בשימוש במכשיר .
ככל שהדנ"ש חמור יותר_וכתוצאה מכך עייפות גדולה יותר כמובן) כך גם ההרגשה בשימוש עם מכשיר ה CPAP תהיה טובה יותר.
להכניס מסיכה ומכשיר לחדר השינה ולהסתגל לציוד זה לא דבר פשוט...ומה שבעיקר חשוב זה ההתמדה היומיומית והעקביות בשימוש...ככל שתתמיד יותר ככה תסתגל מהר יותר וכך גם תגיע הרגשת השיפור במהרה.
בהצלחה
אייל |
נערך על ידי - Eyal בתאריך 12/06/2008 14:02:28 |
 |
|
| |
נושא  |
|