אני משתמש במכשיר אוטומטי עם מעשיר לחות.ואני מבקש מספר הבהרות מתוך הידע שלכם.האם מותר להשתמש במכשיר כאשר אני מקורר או יש לי ברונכיט או התקררות?האם יש סיכוי שכתוצאה משמוש במעשיר לחות יצטברי אדים או מים בריאות? האם חוסר מים במיכל מעשיר הלחות בכמות די גדולה בשימוש כ5 שעות שינה מראה על סימפטום כלשהו?(4 ס"מ בערך ולא תמיד)האם רצוי לעשות הפסקות בשימוש המכשיר מידי פעם? אודה לכם מאוד ובברכת חג שמח לכם.
למיטב ידיעתי ומתוך ניסיוני (ואני לא רופא), אפשר להשתמש בCPAP ברגע שמעברי האף פתוחים. אם הם סגורים הוא לא מתפקד. אפשר באופן זמני לפתוח את המעברים באמצעות טיפות אף. http://www.portan.co.il/forums/topic.asp? TOPIC_ID=2048
אינני יכול להביע את דעתי בעניין הריאות. אני יודע שבסך הכול נושמים אויר עם לחות גבוהה יותר וזה הריאות אמורות לקלוט בשמחה.
מים בריאות נוצרים (לא עלינו חס וחלילה) במצב של אי ספיקת לב.
חוסר מים במיכל הלחות נוצר מכיוון שעיקרון מעשיר הלחות הוא לספק אויר בלחות גבוהה לנשימה קלה יותר וזה חיובי. אני ממלא יום יום את מיכל מעשיר הלחות והאינדיקציה היחידה לתפקוד נכון היא ירידת פני המים.
אני משתדל שלא להפסיק אף פעם את השימוש במכשיר. לפעמים, אני נח וישן בצהרים מחוץ לבית, אז אינני משתמש. אנחנו יודעים בבירור שהפסקות נשימה מורידות את ריווי החמצן בדם ואז גם כמות החמצן במוח יורדת. זה דבר שלילי וצריך לצמצם אותו ככל האפשר: הוא גורם לעייפות ביום, לסחרחורות, לכאבי ראש לבעיות לב ולכל הצרות המפורטות בפורום ובקישורים הבאים:
רצוי להתייעץ עם רופא ריאות שמבין בסיפפ או קשור למעבדת שינה בנושא הברונכיט ( שזה לפעמים שם אחר לאסטמה) . הייתי מוודא שיש פילטרים משובחים לסיפפ -(לפחות שלא תנשום אלרגנים ) המיים במיכל עלולים לפתח תרביות של פטריות או חיידקים. רצוי לשטוף ואפילו לחטא ולייבש מידי פעם ובמיוחד לאחר מחלה.