| מחבר |
נושא  |
|
|
רוני
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 09/22/2008 : 12:11:44
|
היי
אני משתמש מזה כשבוע בCPAP אוטו'(נסיוני כרגע עד לרכישת אחד קבוע).וניסיתי שני סוגי מסיכות עד כה, האחת הייתה מסיכת אף מלאה סטנדרטית שאין לי מושג מה שמה(של חברת דה סילבה). השניה שאני משתמש בה בימים אלה היא של OPUS 360 מסיכת נחיריים שנראית לי ה'נורמלית' ביותר מבין סבך המסיכות שקיימות.
בשבוע החולף הצלחתי להירדם כשהמסיכה עליי כ4 שעות רצופות מתוך לילה של 7 שעות כתוצאה מחוסר הנוחות שכמו שאני מעריך וכך גם הבנתי משאר המשתמשים, מלווה כל משתמש חדש והיא חלק אינטגרלי מ'שלב ההסתגלות' לשימוש במכשיר ובמסיכה ובכלל. שאלתי היא:מכיוון שלי נראה שכמעט כל המסיכות עובדות על אותו עיקרון פחות או יותר ותצורות עיקריות שמתחלקות לשתיים(הנחירונים ,והאף המלאה). האם כדאי לי להמשיך לבזבז זמן יקר(ונסיעות מתישות כדי לפגוש סוכנים וזמן שאין לי ממש) בלחפש מסיכה שתהיה נוחה לי, או שזה פשוט זה מה שזה וצריך ל'סבול' תקופה ולהתרגל לתחושה ולשינה ה'לא נוחה' שמגיעה עם המסיכה עד להסתגלות הסופית עם המכשיר(שאותו ואת המסיכה ארכוש ואסיים עם הריצות) שתגיע מתישהו אני מאמין. לדעתכם מהלך שכזה יהיה נכון חברים? אני פשוט נמצא בתקופה דיי לחוצה ורוצה לסיים מה שיותר מהר את הכאב הראש עם רכישת המכשיר והמסיכה, מבלי לרוץ כל פעם להחליף מסיכות ומכשירים ולגלות שבסוף הבעיה הייתה אצלי יותר מאשר בתצורת מסיכה כזו או אחרת.
יש לציין שהשינה בשעות המעטות שכן הצלחתי להירדם עם המכשיר הייתה מצויינת מבחינתי(סופסוף אפשר להירדם בשינה על הגב!).אני עובד עם לחץ של 15 סמ'ק שזה דיי גבוה כפי שהבנתי, למרות זאת למעט מציאת התנוחה הנכונה לשינה עם עם הצינור שמושך ומכאיב לעיתים בנחיריים עד כדי התעוררות אני מסתדר ללא בעיות מיוחדות עם האקט של דחיסת האוויר דרך האף.
אני מצטער על המגילה הארוכה שהרצתי פה:) . רשמים מניסיונכם הרב יוכלו לחסוך לי זמן ואנרגיות רבות. אני מודע לכך שזה סוג של קיצור דרך וכזה שלא אהיה שלם איתו ללא תירוץ משכנע בסופו של דבר.
המכשיר המדובר הוא IntelliPAP AutoAdjust CPAP Machine של חברת אורקמד והמסיכה היא מסוג OPUS 360 שניהם ב6500ש'ח במזומן.
בתודה רוני. |
נערך על ידי - רוני ב 09/22/2008 12:17:51 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 09/22/2008 : 13:34:42
|
הייתי שמח לבשר לך בשורות טובות. המרדף שלי אחרי המכשיר והמסכה האופטימלית נמשך לאורך כל השנים. כל פעם הסתפקתי בקצת פחות. ניסיתי מספר מסכות חדשות שהופיעו - חלק מצאתי שאינן מתאימות. הפתרון הוא רק לנסות ולנסות. לי יש מסכה נוחה ואינני סובל. אני משתמש ב COMFORTLITE 2. המכשיר הוא AUTOSET SPIRIT II של RESMED ואני מרוצה. בקשר למחיר - לדעתי, תנסה הרבה מכשירים ומסכות עד שתגיע לזה המתאים לך. אין מה לעשות: צריך סבלנות ועקשנות. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/22/2008 : 16:35:49
|
שלום רוני אתה מחפש קיצור דרך המבוסס על ניסיון של אחרים. חשוב להגיד שהניסיון הנרכש הינו אישי ולא בהכרח נסיון מוצלח של אחד, אמנם מתאים לכולם.
לפי דעתי אתה צריך לחפש את המסיכה/ סיפאפ שהכי מתאימים לך. זה לא כל כך נורא, כולנו עברנו באותו המסלול ובסופו של דבר זה משתלם....... השקעה בקריאה מעמיקה ולימוד של הפורום הזה יכולה לקצר את התהליך במידה מסוימת. מגילות ארוכות אינן מפריעות ואין צורך להתנצל.
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 09/22/2008 16:41:50 |
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 09/23/2008 : 01:25:08
|
שלום רוני, גם אני כמעט התייאשתי בגלל הריצות האלו למכון וממנו , יש אפשרות נוספת והיא להתקשר לסוכנים המופיעים ברשימה הפורום , ואז הם באים אליך הבייתה ואתה אינך צריך לטרוח כלל.בסוף באמת קניתי את המכשיר והמסכה מהסוכן ארז שבא אלי הבייתה.מקווה שעזרתי במשהו,שתהיה שנה טובה שינה ערבה ובשורות טובות, הראלה. |
 |
|
|
רוני
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 09/25/2008 : 20:24:40
|
תודה על התגובות כנראה שבאמת אין מנוס מניסיון אישי על כל הנלווה לכך. ביום א' תיאמתי פגישה עם סוכנת של קלינטיקה בב'ש ומשם אראה איך מתקדמים, מה שכן הפעם אני אבקש מספר מסיכות לבדיקה אני מקווה שזה יהיה אפשרי מבחינתה.
שוב תודה. |
 |
|
|
Ornat
חבר פחות חדש

116 הודעות |
נכתב ב - 09/29/2008 : 18:21:53
|
שלום רוני, אין לי עיצה , רק שתדע מניסיון שזה הופך קל יותר באופן משמעותי אחרי כמה חדשים, זה אף פעם לא נוח ורך וענני כמו חווית השינה האולטימטיבית אבל זה מתהוה למשהו אחר לחלוטין מהחדשיים שלשה הראשונים... נהייה אפשרי וסביל
יגעת ומצאת- תאמין. ועוד משהו.... באחד הפוסטים עמוס עשה סטטיסטיקה ומפקד של המסכות השכיחות בקרב חברי הפורום, נראה לי שטוב ללכת בכיוון הזה
|
ה |
 |
|
|
רוני
חבר חדש מהשקית
6 הודעות |
נכתב ב - 10/06/2008 : 17:34:03
|
לקחתי את עצתכם הטובה, ואני מנסה מזה כשבוע אוטו' S8 ELITE ו2 מסיכות Mirage Liberty וSwift™ LT של קלינטיקה. ומה אומר..מזה 3 שבועות אחרי שינה רצופה של 4.5 שעות אני מוצא עצמי ער עם בעיה לחזור לשינה תקינה, כמובן שאני מוריד את המסיכה וזוכה לעוד שעת שינה נורמלית מה שלא אופטימלי כלל. לפי הפרמטרים שהמכשיר מספק ה-AHI=5.4 שכמו שהבנתי זה בתחום הנורמלי.
אני מקווה שאלה רק חבלי לידה של משתמש חדש שעוברים אחרי כמה שבועות של שימוש. הקטע הוא שאני עייף וסהרורי מחוסר שעות שינה במהלך היום, מה שלא קרה לי אף פעם לפני השימוש עם המכשיר. כולי תקווה ש'אתרגל' במהרה כי להיות ישנוני על הכביש במסגרת העבודה זה דבר בלתי נסבל.
|
 |
|
| |
נושא  |
|