| מחבר |
נושא  |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 09/04/2008 : 18:08:55
|
כפי שהעלתה TA7 בהצעתה הברוכה (האם אפשר לגלות את השם?), אני קורא לכל המשתמשים בעלי הניסיון, לספר מניסיונם, כיצד הם התרגלו למכשיר והמסכה. נשמח גם לקבל טיפים ועצות. עמוס |
עמוס פורת
|
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 09/04/2008 : 18:16:37
|
נסה לאתר בדיוק מה מפריע לך לישון: בריחת אויר בין המסכה והפנים? היכן? - נסה להשתמש בקרם פנים. התנגדות לחץ אויר בעת הנשיפה? החלף מכשיר לכזה עם EPR או AFLEX האם תוכל להחליף את המסכה לנחירון (או להיפך). בקש לניסיון מסכות. האם עצם זה שיש לך משהו על הפנים? האם המסכה לוחצת על פניך יותר מדי? הרפה את הרצועות. האם המסכה פוצעת אותך? האם אתה סובל מיובש בפה? האם הרצועות לוחצות על האוזניים? עמוס |
עמוס פורת
|
 |
|
|
mochik15
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 09/04/2008 : 22:47:50
|
שלום תחילה אני מודה לך עמוס על התייחסותך. כפי שציינתי אין לי שום בעיה טכנית/פיזית המכשיר שיש לי מעולה המסיכה ממש נוחה לי אולם מישום מה בלילה לפני שאני נרדם אני לא מסוגל לשים את המסיכה למרות שאני מודע לתועלת של הטיפול. אני מעדיף להירדם בנוחות מאשר לחבוש את המסיכה. בבוקר אני מתוסכל מאוד שלא השתמשתי במכשיר. אני נמצא במאבק פנימי חזק מאוד וקשה לי להשלים עם העובדה שאני צריך לישון בלילה עם מכשיר וכפי שאמרתי אני גם מתוסכל מאוד וגם לא עירני כפי שאני יכול להיות. אני אשמח מאוד לשמוע מניסיונם של אחרים כיצד הם התמודדו עם הצד הריגשי של העניין ולא הצד הטכני.תודה לכולם. mochik |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 09/05/2008 : 10:37:16
|
קודם כל קח בחשבון שהצמד הזה, מסכה + CPAP , הפכו לידידי הטובים והנאמנים ביותר. אינני זז בלעדיהם וכל היממה שלי נראית אחרת לגמרי בלעדיהם. זה נכון שאני נרדם לפעמים לחצי שעה עד שעה במשך היום, כשאין לי ברירה ואין לידי מכשיר, אבל זה לא אותו הדבר. דע לך שלכולם קשה בהתחלה וחלק גדול מצליח. עשה לעצמך תרגילי שכנוע במשך היום והתעקש!. אני מזמין גם את האחרים לתרום מנסיונם לעידודו ועזרתו של MOSHIK. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/05/2008 : 17:11:23
|
שלום מושיק. לי לא היו בעיות רגשיות כלל, פשוט הבנתי שאני זקוק לסיפאפ והשלמתי עם העובדה. יתכן שההצלחה מבחינתי החלה כבר במעבדה, שם היציעו לי כדור שינה להקלת השינה בלילה הראשון. הכדור שבלעתי עזר לי להרדם מיד וישנתי במשך כ 6 שעות רצופות שמבחינתי הן היו חידוש מרענן אחרי כל ההפרעות עליהן התלוננתי קודם לכן. אני זוכר שמאד הצטערתי כאשר העירו אותי בבוקר, כי אם זה היה תלוי בי, בוודאי הייתי ממשיך לישון עוד ועוד. בבית כבר לא הייתי זקוק לשום כדור כדי להרדם כי פשוט למדתי שהמסיכה עוזרת לי. לשמחתי, השינה נופלת עלי מיד.
תסלח לי על החדירה, אבל אולי כדאי לך לפרק זמן קצר בלבד, לנסות שינה לבדך, שם תתמודד רק עם עצמך....... לבש את המסיכה, הפעל את הסיפאפ והאזן לרדיו או צפה בטלויזיה או קרא משהו משעמם. העיסוקים האלה יסיחו את דעתך עד שהשינה תיפול עליך. לי זה עזר מאד אחרי אסון שחוותה משפחתנו.
באשר לכדורי שינה, אין זה ממולץ ללא התייעצות עם רופא, אבל ידוע שיש כאלה שאינם ממכרים.
בברכה 
|
 |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 09/05/2008 : 19:51:46
|
מושיק שלום כמה נחמד שכולם נרתמים לעזור לך מנסיונם, אבל אספר לך משהו עלי, תחילה התבאסתי שכל לילה צריך להוציא את המכשיר ולהרכיב את הצינור הספירלי ואח"כ את המסיכה, ובבוקר הפוך להכניס את הכל לתיק. ממש סיפור, אך במשך הזמן העסק של ההתחברות לסיפאפ נכנס אצלי לנוהל שינה שיגרתי. כמובן שפה ושם יש כמה מיגבלות כמו ללכת בלילה לשירותים ואז להסיר את המסיכה וכו' אך עם הזמן זה זניח. נכון שישנם כמה פרטים של אי נוחות מסויימת, אך על הכל ניתן להתגבר. בהתחלה גם זרימת האויר היתה חזקה מדי בשבילי (יש לי מכשיר אוטומטי) אך גם זה ניתן לפתרון, בקיצור הכל הכל עדיף על פני התופעות של הדנ"ש והעיפות והרצון לישון במשך היום כשלא משתמשים בסיפאפ. לכל אחד יש את האי נוחות שלו וכולנו לומדים להתגבר על זה. אז שיהיה לך לילה טוב, (ta7)טובה |
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 09/06/2008 : 02:21:37
|
מושיק שלום, אני ממש מזדהה עם כל מילה שלך,גם לי קשה נפשית ורגשית לקבל את זה שאני צריכה לישון עם העונש הזה,עד היום כשאני רואה עצמי בראי לפני השינה עם המסכה אני פורצת בבכי מר. מעניין שבבואי למעבדת שינה להתאמת מסכה ,בכיתי ממושכות בכל זמן הפגישה לעומת חמשת הגברים שהיו שם ,שהם אמרו לי שהם דווקא שמחים שיש להם "מחלה" שיש לה פתרון שאינו חודרני,וסוף סוף הם ישנים בשקט(לטובת הסביבה)וקמים ערניים(לטובת עצמם). מאנתי להנחם ועד היום אני כועסת על המכה שנפלה עלי , מצד שני כשישנתי ללא מסכה הרגשתי שאין לי אויר....כנראה שמתרגלים לנוחות ולא מתרגלים למחשבה או למראה. אתה יכול להתעודד שיש לך כבר בת זוג ואין לך צורך להתבייש ליד זרים,או להכיר אישה חדשה אני למשל גזרתי על עצמי נזירות מאז השימוש במסכה, ואיני מרשה לאף אחד לראות את המסכה או אותי חובשת אותה. ממחקר שעשיתי הסתבר שאם מורידים במשקל ,או אז רבים הסיכויים שלא יהיו עוד הפסקות בנשימה והצורך במסיכה יחלוף,אני אישית מכירה שני אנשים כאלו. אבל בגלל המתח והתיסכול ממש קשה לי לרדת במשקל. לילה טוב והתרגלות קלה למסכה,הראלה. |
נערך על ידי - הראלה בתאריך 09/06/2008 02:27:36 |
 |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 09/06/2008 : 09:34:01
|
אתיחס למשפט האחרון של תשובתה של הראלה בקשר למשקל , כשחקרתי את נושא הדנ"ש, הבנתי שיש קשר עקיף בין תופעת הדנ"ש ועליה במשקל כי לפני השימוש בסיפאפ הרי מי שסובל מדנ"ש זה ברור שהשינה בלילה היא לא רצופה והיא מלווה בהמון הפרעות שינה במשך הלילה ואז במשך היום נוטים לישנוניות, ומרגישים מעין חוסר אנרגיות שאותן משיגים ע"י אכילה, כלומר שהאכילה מפצה על חוסר האנרגיות שנגרמו מחוסר שינה, זה מעין מעגל כזה שבסיכומו אנחנו מקבלים תוצאה של - חוסר שינה גורם לאכילה במשך היום והשמנה, והשמנת יתר היא אחד הגורמים לדנ"ש, כך שיש היגיון בזה שאם מורידים במשקל - יש סיכוי להפטר מהסיפאפ. כך אני הבנתי אך אם אני טועה - אולי ישנם מבין החברים שיכולים לחדד את ההסבר בקשר להשמנת היתר והדנ"ש והקשר ביניהם. טובה |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/06/2008 : 16:32:06
|
שלום טובה. ציטוט + שאלות:
-------------------------------------------------------------------------------- מושיק שלום כמה נחמד שכולם נרתמים לעזור לך מנסיונם, אבל אספר לך משהו עלי, תחילה התבאסתי שכל לילה צריך להוציא את המכשיר ולהרכיב את הצינור הספירלי ואח"כ את המסיכה, ובבוקר הפוך להכניס את הכל לתיק. ממש סיפור, אך במשך הזמן העסק של ההתחברות לסיפאפ נכנס אצלי לנוהל שינה שיגרתי.למה נחוץ לך כל הנוהל הזה? לא פשוט יותר להשאיר את כל הציוד על השידה ליד המיטה?? כמובן שפה ושם יש כמה מיגבלות כמו ללכת בלילה לשירותים ואז להסיר את המסיכה וכו' אך עם הזמן זה זניח. נכון שישנם כמה פרטים של אי נוחות מסויימת, אך על הכל ניתן להתגבר. בהתחלה גם זרימת האויר היתה חזקה מדי בשבילי (יש לי מכשיר אוטומטי) אך גם זה ניתן לפתרון, איזה מכשיר יש לך?? מה היה הלחץ ההתחלתי?? מה עשית כדי להקטין את עוצמת זרימת האוויר?? בקיצור הכל הכל עדיף על פני התופעות של הדנ"ש והעיפות והרצון לישון במשך היום כשלא משתמשים בסיפאפ. לכל אחד יש את האי נוחות שלו וכולנו לומדים להתגבר על זה. אז שיהיה לך לילה טוב, (ta7)טובה
בברכה
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 09/06/2008 17:21:16 |
 |
|
|
isabela
חבר חדש מהשקית
Israel
40 הודעות |
נכתב ב - 09/06/2008 : 18:56:52
|
גם אני מזדהה איתך עד הפסיק האחרון, אני כבר שנה ו10 חודשים סיפאפית, ולמרבית ההפתעה מהלילה הראשון עם המסיכה ישנתי!! ישנתי כל כך טוב שכשעלו האספקטים הרגשיים הכל היה עוד יותר מתסכל מכיון שישנתי נפלא והימים שלי השתנו ללא הכר. אם לפחות לא הייתי מסתגלת למסיכה ניחא...היה לי גם תירוץ אבל ככה לא היה שום תירוץ. הפתרון שעזר לי היה צמד מילים שמצוי בעקרונות של קבוצות התמיכה השונות לאכלנים כפייתיים, שתינים כפיתיים וכולי.. וצמד המילים הוא: רק להיום וכל יום (או בכל לילה בעצם) אני אומרת לעצמי רק היום אני מוכנה לשים את המסיכה מכיון שהיא עוזרת לי, ומחר נראה כבר. ועוד אני מזדהה עם הראלה כל כך מכיון שכמו שהיא ציינה: המחלה אינה "נשית" כלל, זה לא הוגן כלפינו, תנו לנו מחלה נשית שנוכל להתמודד איתה..אבל נחירות? בכלל השפלה כפולה כאישה... אז רק הלילה תבחר לשים את המסיכה מכיון שתגיע למנוחה אמיתי ומחר חייך יראו אחרת.
|
 |
|
|
ofer
חבר חדש מהשקית
Israel
4 הודעות |
נכתב ב - 09/06/2008 : 19:29:32
|
המכשיר גורם לי אלי נוחות שאני קם בבוקר, תסלחו לי אבל אני מפליץ ותוקע גרפסים במשך חצי שעה,כשאני ישן בלי מכשיר זה לא קורה. יש לי מכשיר אוטומטיוהורדתי את הלחץ המקסימלי ל 7.5 זה הקטין את הבעייה אבל לא פתר אותה. |
 |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 09/06/2008 : 23:56:27
|
תגובתי ליחיאל, אי נוחות שעליה דיברתי כשסיגלתי את השימוש בסיפאפ כנוהל שינה, הכוונה היא שאני לא משאירה את המכשיר והמסיכה מחוץ לתיק, תמיד בבוקר כשאני מתעוררת אני מנקה את המסיכה (אפית מג'יל) עם ממחטות לחות ומכניסה הכל לתוך התיק ובלילה מוציאה ומכינה לשינה, האם אתה משאיר כל הזמן על השידה? לא מצטבר אבק? ולשאלתך השניה בענין לחץ האויר, אני מידי פעם "קופצת" לחברה שממנה קניתי את הסיפאפ, הם קוראים במחשב את הכרטיס ולאחר שאמרתי להם שלחץ האויר לפעמים חזק מדי, הם כיוונו לי (אני לא יודעת איך וגם לא רוצה להתעסק בזה) |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/07/2008 : 16:32:48
|
שלום טובה, בתיק זה מצוין + טירחה רבה. לדעתי אפשרי להשאיר את הסיפאפ על השידה, בתוספת כיסוי במפית יפה נגד האבק. ממחטות לחות זה בסדר.להקפיד שיהיו ללא אלכוהול וללא דטרגנט. לאחר הניגוב, יכולה המסיכה להשאר גם מתחת לשמיכה.
באיזה מכשיר ובאיזו מסיכה את משתמשת??
בברכה  |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/07/2008 : 16:42:00
|
quote: Originally posted by ofer
המכשיר גורם לי אלי נוחות שאני קם בבוקר, תסלחו לי אבל אני מפליץ ותוקע גרפסים במשך חצי שעה,כשאני ישן בלי מכשיר זה לא קורה. יש לי מכשיר אוטומטיוהורדתי את הלחץ המקסימלי ל 7.5 זה הקטין את הבעייה אבל לא פתר אותה.
זה גילוי לב ראוי להערכה. כניראה שאתה בולע אוויר. זה יכול לקרות גם לאלה האוכלים מהר מדי ובולעים אוכל עם אוויר.
בברכה  |
 |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 09/07/2008 : 17:10:33
|
quote: Originally posted by rubin37
שלום טובה, בתיק זה מצוין + טירחה רבה. לדעתי אפשרי להשאיר את הסיפאפ על השידה, בתוספת כיסוי במפית יפה נגד האבק. ממחטות לחות זה בסדר.להקפיד שיהיו ללא אלכוהול וללא דטרגנט. לאחר הניגוב, יכולה המסיכה להשאר גם מתחת לשמיכה.
באיזה מכשיר ובאיזו מסיכה את משתמשת??
בברכה 
|
 |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 09/07/2008 : 17:19:36
|
יחיאל תודה על העצה,אנסה לכסות את המכשיר והמסיכה ולא להכניס כל בוקר חזרה לתיק. עד כה לא העזתי כי פחדתי מאבק. יש לי סיפאפ מסוג: remstar auto a-flex המסיכה של רספירוניקס אפית עשויה מג'יל . ושוב תודה, טובה |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/07/2008 : 17:30:33
|
עמוס, לתשומת לבך, לטובת סקר המכשירים.
בברכה  |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 09/07/2008 : 18:47:59
|
לגבי התופעה של עופר:
ייתכן ומדובר בתופעת לוואי של בליעת אוויר במהלך השימוש במכשיר הסי פאפ. מניסיוני מדובר בתופעה מאד לא שכיחה, אך יתכן ומעבר למסיכת אף ופה יפתור א הבעיה באופן טוב יותר. הניסיון מומלץ בחום, כמובן בליווי השגחה מקצועית/רפואית מתאימה. מספר פעמים נתקלתי בכך ואכן שילוב של הורדת גובה הלחץ ו/או מעבר למסיכת אף ופה - פתר את התופעה.
בהצלחה,
אייל ירימי 0528512426 |
נערך על ידי - Eyal בתאריך 09/07/2008 18:50:31 |
 |
|
|
ta7
חבר פחות חדש

180 הודעות |
נכתב ב - 09/07/2008 : 20:23:27
|
quote: Originally posted by rubin37