| מחבר |
נושא  |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 09/03/2008 : 18:40:43
|
המאמר המקורי: http://deliciouslivingmag.com/health/conditions/insomnia/0901-sleep-well/
תקציר:
בעולם המופלא אתה מניח את ראשך על הכרית ומפליג ל 8 שעות שינה מרגיעה ובלתי מופרעת. במציאות, לפי מחקרים של המרכז לבקרת מחלות (אמריקאי) רק 1 מתוך 3 אמריקאים מדווח שישן טוב. 50 עד 70 מיליון אמריקאים סובלים מהפרעות שינה כמו דנ"ש, תסמונת רגלים חסרי מנוחה וקשיים בהרדמות או בשינה עצמה. 53 מיליון מרשמים ניתנים בארה"ב מידי שנה לאמצעי עזר לשינה.
האם ידעת? שעובדים המתעמתים עם הממונים עליהם נוטים לפתח פי שניים בעיות שינה. עובדים בחצי משרה ישנים טוב יותר ואילו שנתם של אלו העובדים 50 שעות בשבוע או עובדים בשתי משרות היא הגרועה ביותר.
אז מה לעשות? ארוחת בוקר מזינה ומאוזנתהמורכבת מדגנים וחיטה מלאה תחזיק אותך עירני במשך רוב היום.
קום באותה שעה במשך היום השליטה היא במחזור של 24 שעות בניצוח בלוטת ההיפוטלמוס המונעת ע"י אור וההומאוסטסיס(?) הבונה את הרעב לשינה במשך היום. ההורמון מלטונין הוא ממריץ בעל עצמה ומכוון ע"י החשיפה לאור. קצות העצבים האופטיים מאותתים לגוף על קצב היצור של המלטונין. ביום - פחות. בלילה יותר.
צא החוצה בשעות אחרי הצהרים המוקדמות. הגוף נוטה לנמנם בין שעה 1 ל 3. המוח מייצר מלטונין המורה לגוף לנוח. במקום לחטוף תנומה, דחה את השינה הזו כמה שאפשר לשעות הלילה כדי שתנוצל לשינה שקטה.
אלו שעוסקים בספורט אירובי מומלץ להם לבצע את תרגיליהם בשעות אחרי הצהרים המאוחרות. באוניברסיטת סטנפורד בדקו 29 נשים ו 14 גברים בני 56 עד 70 שהלכו 30 עד 40 דקות ארבע פעמים בשבוע. השוו אותם לקבוצת בקרה ומצאו ששנתם הייתה טובה בהרבה מקבוצת הבקרה.
אכילה מוגבלת למינימום 4 שעות לפני השינה.כוסית יין גם תעזור. אם באמת רעבים לפני השינה, אפשר להסתפק בטוסט של לחם מלא עם גבינה - עד 200קלוריות.
אם המוח מסעיר אותך במחשבות ואינו נותן לך להירדם, שב והעלה על הכתב את כל המטריד אותך. זה יעזור.
מומלץ לכסות כל נקודת אור, אפילו השעון הדיגיטלי. להרחיק קרינה מכל סוג שהוא: קרינה מגנטית, אלקטרו מגנטית ואחרת.
מחקר גילה כי קבוצה של 71 אנשים שנחשפו לאותות תקשורת אלחוטית עד שעה לפני השינה, התקשו להירדם או להישאר ישנים.
ואחרון: המאמר מציע תוספים ומינון לאלו המתקשים בשינה, בינהם ולריאן ,קַוָוה ומלטונין, כולל הערות והסבר.
שינה טובה לכולם. נא הגיבו. |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת ב 09/04/2008 16:35:27 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 09/04/2008 : 16:27:42
|
שלום אוסיף מניסיוני: כדאי להמנע משנת אחר הצהריים וכך תהיו עייפים יותר בערב.
בברכת לילה טוב  |
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 09/05/2008 : 18:12:20
|
עמוס שלום
איזה כייף לקרוא כתבה שכזו..
מזכיר לי כתבות מהעבר...
בהקשר לכתבה שהבאת, מנסיוני, כאשר מחשבות מפריעות לי בשנתי, אני קמה וקוראת באינטרנט, ואפילו לרבע שעה, וכך ניתן מרגוע למחשבות וחוזרים לישון רגועים יותר .
שוב מנסיון אישי שלי, בהקשר לכתבתך, ספורט ,אני שוחה, לאחר פעילות ספורטיבית החשיבה ממוקדת יותר.
כתבות נוספות, אם יובאו - יתקבלו בברכה.
עדנה בר |
 |
|
| |
נושא  |
|
|
|