| מחבר |
נושא  |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 08/02/2008 : 10:32:30
|
עמוס מחקר מעניין כל הכבוד "מבינים בדבר" יגידו שהמחקר לא רציני מכיוון שביום יש רפואה מיתקדמת יותר מלפני 16 - 18 שנה. שבוע טוב |
 |
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 08/02/2008 : 12:37:02
|
עמוס שלום
המחקרים מפחידים.
השאלה היא מי מממן את המחקרים הללו. לעיתים קרובות גופים בעלי ענין
בנושא משקיעים כספים במחקרים ,ומכאן התוצאות.
במידה ויערכו מחקרים נוספים אובייקטיבים לחלוטין,נתייחס אליהם בהתאם.
לדעתי, בנתיים, כדאי לבלות יותר, להגביר את קצב יציאתינו לטיולי חו"ל, זאת מבחינת
"לא יועיל -לא יזיק"
בריאות טובה
עדנה בר
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 08/02/2008 16:29:29 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 08/02/2008 : 14:46:28
|
נו אז מה רצית להגיד??????? סביר להניח שמישהו צריך לממן מחקרים. גם משהו משלם לך משכורת. |
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 08/02/2008 : 16:24:59
|
ההערכות על ההשפעה הזו היו כבר מזמן. אף אחד לא ערך בדיקה כמותית. שני המחקרים בוצעו בשני מקומות שונים בעולם והגיעו לאותה מסקנה. אחד נעשה במשך 18 שנה והשני 14 שנה. אם כי הערכת ההשפעה קצת שונה. שניהם נעשו במסגרת אוניברסיטה/מכון מחקר. הם פורסמו בירחון המדעי האחרון SLEEP (נראה מכובד, לא?). למה שיהיו לא אמינים? האם את רומזת שמומנו ע"י חברות הCPAP? את יודעת יפה שאחוז ניכר מאלו שמוצע להם הטיפול ב CPAP או טיפול דומה, אינם מבצעים אותו.

|
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 08/02/2008 16:56:34 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 08/02/2008 : 17:16:25
|
שלום עמוס. הנושא מעניין וידוע. הוא גם מוסיף ומתבסס בעזרת העבודות המוצגות לעיל . כל הכבוד על איתור המידע.
בברכה 
|
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 08/02/2008 : 19:18:36
|
נו אז ונגיד שהמחקרים מומנו ע"י מכונים או יצרנים של CPAP, אז מה אז רק 15.5555% ניפטרו ולא 19% נו אז מה. זה ברור וידוע לכל רופא מתחיל שדנ"ש פוגע בלב במערכות הריכוז ועוד. אז זה לא משנה עם 19 או15 אחוז. נושא ה CPAP מאוד התקדם בשנים האחרונות, גם מבחינת הציוד יותר קטן ויתר נוח לשימוש ויותר ידידותי לפנים. כמו כן המודעות לנושא זה. אז באמת לא מענין אותי אחוז לפה או לשם העובדה שזה קיים והמודעות. עם פירסום זה הגדיל את כמות המשתמשים (והגדיל את רווחי היצרנים ) ואז הוריד את כמות תאונות הדרכים. אז מחקר זה ניצח. שבוע טוב איתי |
 |
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 08/03/2008 : 01:29:57
|
לכולם שלום
מכוון שאני עובדת במחקרים אני חייבת לומר דברים אשר לא תמיד נשמעים פופולרים , אך כל חוקר ,ואפילו חוקר אונברסיטאי, יצדיק את דברי.
לצערינו ,מחקרים רבים מוזמנים וממומנים על ידי אנשים ,חברות בעלי עניין. זה המצב בשטח ,ולא ניתן להכחיש.
יתכן, ומחקרים אלו מהיממנים,מדויקים ועומדים בכל הסטנדרטים הנדרשים במדע. סטנדרטים כמו כמות האנשים המשתתפים במחקר, אחידות בדרישות הנחקרים (כמו גיל, מצב רפואי, ועוד)
אני נעזרת בעבודותי בעתוני מדע מהעולם האקדמי. אני,לא שמעתי על העיתון שצוין. יתכן, שזהו עיתון מפורסם שאני לא מכירה,
בכל אופן, טוב להשתמש בתוצעות המחקר, ואפילו עם תנאיו לא מדויקים כדי להעלות את המיידע והמודעות לנושא הנחקר.
רבים הם האנשים אשר אינם מוכנים לישון כמונו עם מכשיר.אנשים אלו בסיכון,על כך אין עוררים. תוצאות מחקר מפחידות. טוב שתוצאות אלו יראו למתחמקים מהמכשיר שלנו.
אני צינתי מידע כללי לגבי מחקרים מדעיים.מי שיסכים איתי טוב , ומי שלא, גם זה טוב. אני הייתי חיבת לומר את האמת המדעית וזאת מתוך ידע ,ולא רחשי לב.
כל טוב לכולנו.
עדנה בר
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 08/03/2008 : 09:07:42
|
עדנה, אין חכם כבעל ניסיון. אהבתי את המושג "מחקרים מהיממנים" שהשתרבב כנראה בטעות (?), אבל משמעותו כנראה אמיתית.
עמוס |
עמוס פורת
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2008 : 10:18:35
|
עדנה, האם זה ש לפחות 36 מאמרים ציטטו את המקורות מחזק באופן כל שהוא את אמינות המחקרים?
http://news.google.com/news?hl=en&ncl=http://www.medicalnewstoday.com/articles/117168.php
עמוס |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 08/05/2008 10:19:08 |
 |
|
|
עדנה בר
חבר פחות חדש

123 הודעות |
נכתב ב - 08/05/2008 : 13:51:12
|
עמוס שלום
בוא נצא מתוך הנחה שהמחקרים שהבאת אכן מדויקים ונכונים.
אם 36 כתבות הסתמכו על המקור - ניתן לשער שהכל תקין.
כאשר אנו קוראים כתבה מדעית ב- SCIENTIFIC AMERICAN
או ב- NATURE ,ודומיהם, נוכל לומר בבטחון שהדברים מדויקים. עיתוני מדע שכאלו, לא היו לוקחים סיכון בכתבה אשר אינה מדעית על פי התנאים המקובלים.
יש מספר עיתוני מדע אשר מאוד
יוקרתי לפרסם בהם כתבות,מכוון שהקהילה המדעית יודעת שלכל
כתבה המתפרסמת שם יש בדיקה מוקדמת של מקור הכתבה.
אני כתבתי את הדברים בכלליות. במדעים מדויקים כישמם - הם אכן מדויקים.
ברור לשנינו ,שלא ניתיחס באותה רצינות מדעית ,לעיתון נשים כל שהוא הכותב בעניני מדע,ולעיתון מדעי מהשורה הראשונה.
הכתבות שהבאת אכן מעניינות מאוד וחשובות לכולנו. בוא נצא מתוך הנחה שנערך מחקר על פי התנאים המקובלים,ואנחנו נהנים ממידע חשוב זה.
כל טוב
עדנה בר |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
|
|
fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 08/23/2008 : 10:35:34
|
ברוך השם אני נושם!! נראה לי טריויאלי שיותר טוב לנשום מאשר להחנק ולכן חבל לבזבז כסף טוב על מחקרים כאלו.גם מכות פטיש בראש זה לא בריא ולא חוקרים את ההשפעה של מכות פטיש על איכות חיים. לפחות על מערכת לב ריאות וכלי דם ברור שדום נשימה בשינה לא עושים טוב. ובצחוק-הסיכון למות הוא 100% לכוווולנו בברכת אריכות חיים |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
| |
נושא  |
|