| מחבר |
נושא  |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/13/2008 : 16:06:23
|
זה לא מתיחה. חגית - לידיעתך:
קיים אתר אמריקאי בשם זה הקורא לשימוש באלטרנטיבות לCPAP. מייסד האתר הוא ד"ר איירה ל. שפירא, רופא שינים רב תוארים, מרצה ואיש רב פעלים.
כל זה כמובן בהשראה ובעידודם של רופאי השיניים המתקינים סד דנטלי.ואפילו היה כנס בבלטימור בין ה 6 ל 8 ביוני השנה. http://www.ihatecpap.com/ דרך אגב, מה גם כתוב באתר? מקור השם APNEA הוא מיוונית ומשמעותו "אני רוצה לנשום".
 |
עמוס פורת
|
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/14/2008 : 11:03:59
|
| מסכים עם כל מילה. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/15/2008 : 20:49:22
|
| ארז אתה 10 |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 06/17/2008 : 23:26:50
|
ארז אתה צודק ואני מסכימה איתך! זה מריח שרלטנות. ואני לא אוהבת שרלטנים ודמגוגים, במיוחד באינטרנט… יש כה הרבה מהם!
עם זה שיש לי מה לאמר על יעילות התקן דנטאלי, ויש לי ולו מניסיוני האישי, האתר הזה הוא מודל להדגמה לציבור כיצד לזהות Quackery האתר שלו בדיוק מדגים שרלטנים.
מה הם עושים השרלטנים? הם פוסלים ומשמיצים את האחר (גם אם הוא מוכח וטוב ומגובה ברפרנסים למכביר) ומהללים את עצמם (וכמובן הם הנחתום שמעיד על עיסתו... מה שגורם לכל האורות האדומים להידלק ולהבהב חזק).
חבל. הרופא הזה הורס לתחום הזה, של טיפול דנטאלי לדנ"ש, שיש לו גיבוי משל עצמו על יעילותו, את הקרדיטציה שהושגה בו עד כה.
אני אישית מאוכזבת.
למה לבוא ולהגיד שהסיפאפ רע כדי למכור את מרכולתך? אפשר לאמר שהוא טוב וגם הפתרון שלך טוב. לא? למה לא לדור בכפיפה אחת? במיוחד שהדבר נכון וצודק ואפשרי והטענה הינה פסולה ושקרית. הרי גם חברות תחליפי החלב הבינו מזמן שיש לעודד הנקה ובמקביל לאמר לאמהות, שלאחר שמוצתה ההנקה, אנו מציעים תחליף קרוב ועשיר במינרלים וויטמינים וכו'… אבל לא לטעון שהוא הכי או יותר טוב מחלב אם, כשברור שאין כזה דבר.
כנ"ל שרלטני פתרונות אלטרנטיביים ואחרים במקום ריטלין לילדים הלוקים בהפרעות קשב וריכוז (אני אם לילדים כאלה ועובדת עם ילדים כאלה) שמשמיצים תרופה שנחקרת מעל חצי מאה, ומוכרים לוקשים פסאודו מדעיים זו מחמאה לגביהם (שלא לדבר על לעתים מסוכנים לבריאות), ואנשים נופלים בפח הזה כל פעם מחדש, מאמינים, קונים מתאכזבים ומי שסובל בסוף זה אותו ילד שבזמן המופסד לא מקבל טיפול יעיל ורצוי!
(אלו היו שתי הערות אגב שלי – הייתי חייבת כי זה פשוט הזכיר לי נשכחות האתר הזה. עמוס!!! הצלחת לגרום לי לכתוב הרבה, כשכבר צחצחתי שיניים והייתי על סף עלייתי למיטה עם ההתקן הדנטאלי שלי…
אין לי ספק בכוח והיעילות של הסוס עבודה שנקרא סיפאפ. אין ויכוח ואין עוררין. לא חשוב אם שכיחותו הרבה בשוק נובעת משיווק של החברות המייצרות אותו (למרות שיש מחקרים מדעיים למכביר המבססים את יעילותו הקלינית) - הויכוח והניסיון לסתור אותו מיותר וטפשי מצד איש מקצוע שרוצה שיכבדוהו. ההתקן הוא חלופה למי שלא מסתגל או מנוע מלהשתמש או ... לא רוצה... סיפאפ. וכחלופה שניה (בל נשכח שאינו מתאים למקרים חמורים זאת אנו יודעים, גם דר' ענת גביש הדגישה זאת בפני ולכן היא מתבססת על איבחון, הוא גם לא מתאים לבעלי שיניים תותבות או פגמי לסת כאלו או אחרים ואי אלו סיבות נוספות)- כך שהוא לא יכול להיחשב לפתרון ראשי. הוא בא כפתרון נוסף. וגם ככזה יש לו מקום של כבוד ונתח שוק נכבד. לא מבינה את הרופא הזה... מה בערה לו הדרך לחטוא בחטא השרלטנות? ואיזה DOMAIN שחצני הוא רכש. עוד לפני שהמשכתי לקרוא כבר ידעתי רק משם האתר שאני לאתר כזה לא הייתי נכנסת לעולם. חבל על הזמן שיתבזבז עליו. אני מקווה שיש עוד צרכני אינטרנט מושכלים שלא יפלו ויאמינו גם אם הוא רופא טוב, שלא יצליח לשבש את דעת הציבור.
|
 |
|
|
חגית
חבר פחות חדש

Israel
263 הודעות |
נכתב ב - 06/17/2008 : 23:31:35
|
שימו לב ללינק המוביל לתיאור הטיפול http://www.ihatecpap.com/oral_appliance.html שזה בדיוק כל מה שאנו יודעים עד כה (ראו את השירשור שלי בנדון)
אגב. הדגם שלי חושבני הוא זה הנקרא TheraSnore Adjustable
מוצלח ונוח ולא מטריד, אלסטי ורך, קל לניקוי ותחזוקה. |
 |
|
| |
נושא  |
|
|
|