סיפאפ פורום ישראל - בחינת מסכת OPTILIFE
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 בחינת מסכת OPTILIFE
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 06/08/2008 :  13:46:26  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
19.5.07
בחינת מסכת OPTILIFE של חברת RESPIRONICS

1. כללי
המסכה החדשה בארץ נמסרה לי לבחינה באדיבות חברת מדטכניקה ע"י אייל ירימי. המסכה נבחנה על ידי במשך כשבועיים כאשר מדי פעם אני חוזר למסכה הנמצאת בשימוש אצלי – ה COMFORTLITE 2. הבחינה ותוצאותיה מתייחסות אך ורק לנוחיות, לאטימות ולתוצאות בדיקת פרמטרים שנעשו ב CPAP הקבוע שלי S8 של חברת RESMED. את המסכה בדקתי כמו שאני בודק מסכות אחרות מחברות שונות, ובאובייקטיביות ככל האפשר, לטובת המשתמשים.

2. תאור המסכה:

2.1 המסכה בנויה משתי רצועות תמיכה היושבות על הקרקפת ומרצועת סנטר. רצועת הסנטר מחוברת
לגוף המסכה באמצעות מזלג פלסטי. בקצה בעליון של המזלג יש גוף גומי רך שניתן לכוונו זוויתית.
בקצה העליון של הגומי ישנם שני נחירונים בדרגת חופש נוספת של מפוח המתכָוננים ישירות לנחיריים באמצעות מפוח.

2.2 התכוננות הנחירונים היא כמעט אוטומטית, כיוון שהגומי רך וגמיש, מתאים את עצמו לצורת נחיר האף ואוטם בכל ההיקף. בעלי נחיריים אליפסיות חדות אינם מתאימים כנראה לנחירונים. גם האטימה עצמה באף היא רכה ונוחה.

2.3 תוצאות פלט מראות על דליפה נמוכה ומספר קטן ביותר של הפסקות נשימה.

2.4 הנחירון חודר לנחיר ואוטם על הדופן הפנימית שלו.

2.5 הפונקציות של הפעלה והפסקה עובדים מצוין עם מכשיר S8 של RESMED וגם, על פי אייל, עם מכשיר REMSTAR.

2.6 ישנה אפשרות לתפוס מכנית את הצינור ברצועה או בכל דבר אחר באמצעות
מהדק.בשכיבה על צד אחד, המהדק מפריע.

2.7 העברתי את הידוק רצועות הראש לחריצים הקדמיים. נדמה לי שהלחיצה כלפי הנחיריים הייתה חזקה יותר.

3. חסרונות :

3.1 החיבור בין רצועות הראש משפשף בשורש העליון של האוזן. תכונה זו תלויה במיקום הרצועות והמבנה החיצוני של האוזן.

3.2 בשינה על הצד, אם הצינורות יוצאים מלמטה (מכוון פלג הגוף התחתון), הרי שהם מפריעים בכוון הרגלים או הידיים. כל היפוך מצד אל צד דורש העברת הצינור לצד השני. במקרה זה כאשר המכשיר הוא בצד אחד, הצינור עובר מעל לגוף. גם ביציאת הצינור כלפי מעלה, דרך הגוף ישנה הפרעה. אייל
טוען שמסכה זו נועדה יותר לאנשים הישנים על הגב.

4. הערכה

4.1 מסכה מצוינת לכאלו ששוכבים על הגב וקצת בעייתית מבחינת יציאת הצינורות לישנים על הצד.
אטימה טובה לבעלי נחיריים שצורתם הפנימית מעגלית או אליפטית.

4.2 הייתי מציע למתכננים שישקלו שילוב של גוף הגומי המצוין של OPTILIFE
בתצורה של COMFORTLITE 2.

הערה: סיבה לקושי בשלב פליטה יכול להיות גם חור נחירון קטן מדי.

עמוס פורת
מנהל פורום משתמשי CPAP

עמוס פורת
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.