| מחבר |
נושא  |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 06/08/2008 : 00:09:51
|
הודעה מקורית של מנחם:
להלן הנתונים הקליניים שחשוב לדעתי לקבל בבית במכשיר ה-CPAP ו/או במחשב לאחר פריקת הנתונים ממכשיר ה- CPAP:
* לחץ ממוצע (במכשיר אוטומטי) ורמת הלחץ במכשיר רגיל. * מס' שעות השימוש בלילה. * חומרת דליפת האויר ((LEAK) מהמסיכה בלילה אחד.---יושווה לנורמה. * ציון AHI = סך החסימות בלילה (חלקית+מלאה)---יושווה לנורמה מותרת * ציון AL = מס' חסימות מליאות בלילה --- יושווה לנורמה המותרת. * ציון HL = מס' חסימות חלקיות בלילה --- גם זה יושווה לנורמה. * ציון מס' חסימות ממקור של מערכת העצבים המרכזית (המוח).
גרף על ציר השינה שידגים את השעה ותדירות החסימות מול הלחץ ומול הדלף. זה נתון מאוד חשוב שידגים באיזה חלק מהלילה התרחשה חסימה והאם היא קשורה לדליפות. יש לתת בעיקבות הנתונים את הדעת לשאלה האם המכשיר מצליח להתגבר על החסימות ...
יצויין שלא בכל המכשירים ניתן לקבל נתונים אלה. ועל המשתמש להחליט האם חשוב לו לקבל אותם !!!
ערכי הנורמה לכל פרמטר למכשיר שברשותך ומשמעות כל פרמטר.
להלן ערכי הנתונים הקליניים הנורמטיביים שאני מכיר ומתאימים למכשיר S-8 וינטאז' של רסמד. יש לבדוק אם הם מתאימים גם למכשירים אחרים (אני לא רופא). לדעתי אלה ערכים אוניברסליים, כי גם בדו"ח ביה"ח השתמשו באותם מושגים. הערכים המכסימליים המוצגים על ידי, וניתנו לי ע"י החברה של המכשיר שלי, מאוד נמוכים ולכן הגיוני שיתאימו לכל המכשירים. שוב מודגש כי לא כל המכשירים מאפשרים קבלת נתונים קליניים !!!
* AHI (סיכום) -----> נורמה תקינה: 5 * AI (חסימה מלאה) ----> תקין עד: 1 * HI (חסימה חלקית ----> תקין עד: 4
יש להעיר כי המצב האופטימלי הוא: אפס חסימות מכל סוג ומין !. מומלץ להתייעץ עם רופא השינה, אם המצב הוא לא אפס ! _________________
הערה נוספת: למאפייני המכשיר שיש לבדוק לפני קנייה, יש להוסיף את האפשרות לקבוע "התחלה רכה" בלחץ, במשך מס' דקות מוגדר מראש בתחילת הלילה. וההסבר: יש מכשירים שמאפשרים למטופל לקבל בדקות הראשונות אויר בלחץ נמוך ממה שדרוש לו ע"מ שיוכל להרדם בנועם. אח"כ (בהתאם לזמן שניקבע מראש, "מפציץ" המכשיר, (בעת שהמטופל כבר ישן), את האויר בלחץ הטיפולי הנידרש. מכסימום דליפת אויר מהמסיכה לא יעלה על: RESMED מרשים עד 0.4 ליטר בשניה. RESPIRONICS מרשים עד 50 ליטר בדקה = 0.83 ליטר בשניה.
דליפות פוגעות באיכות הטיפול. במקרה של דליפה גדולה, יש לחפש את הסיבה ולנקוט בצעדים למניעתה מכשיר אוטומטי אמור להתגבר על ניזקי הדליפה באמצעות העלאה מיידית של הלחץ. בכל מיקרה הלחץ יעלה בגבולות שניקבעו מראש.
מכשיר משוכלל ידאג גם שלא "לקרוע" את המטופל בעליות פראיות ותכופות של הלחצים, ע"מ למנוע אי נוחות ואולי גם נזק.
|
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת ב 06/10/2008 21:54:09 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2008 : 21:33:32
|
שלום עמוס/מנחם
ציטוט: מכסימום דליפת אויר מהמסיכה לא יעלה על 0.4 . מכשיר אוטומטי אמור להתגבר על ניזקי הדליפה באמצעות העלאה מיידית של הלחץ. בכל מיקרה הלחץ יעלה בגבולות שניקבעו מראש.
תגובה: בדליפות יש להגדיר גם את היחידות. RESMED מרשים עד 0.4 ליטר בשניה. RESPIRONICS מרשים עד 50 ליטר בדקה = 0.83 ליטר בשניה.
דליפות פוגעות באיכות הטיפול. במקרה של דליפה גדולה, יש לחפש את הסיבה ולנקוט בצעדים למניעתה.
בברכה
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 06/10/2008 21:39:10 |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 04/30/2009 : 12:58:23
|
כאשר רוכשים מכשיר, יש לוודא האם יש לו מנגנון להפחתת לחץ בנשיפה. רבים מוצאים מנגנון זה ככזה שהופך להם את השימוש בסיפאפ, נוח יותר. יש גם מי שחש שאיננו זקוק למנגנון כזה. עד שלא מתנסים, עם ובלי, לא ניתן לדעת האם נחוץ.
יש לציין כי יצרנים שונים עושים שימוש בטכנולוגיות שונות, לצורך השגת היעד. מציע לחקור גם את זה לפני רכישה. |
 |
|
|
mochik15
חבר חדש מהשקית
34 הודעות |
נכתב ב - 04/30/2009 : 21:59:06
|
שלום אני משתמש באוטו' ספיריט 2 של רסמד. מעבר לכך שאני סופר מרוצה מהמכשיר אין לי תלונה אחת עליו או אפילו משהו שאני חושב שניתן לשפר בו אני יכול להעיד שפעם אחת(אני בודק כל יום את נתוני אותו לילה) גיליתי לתדהמתי בבוקר שהייתה לי דליפה בגובה של: 0.64 שזה גבוה ב:0.24 ממה שחברת רסמד מפרסמת שהמכשיר יכול לפצות. הלחץ הממוצע היה גבוה מכל לילה אחר אולם נתוני החסימה היו עדיין במסגרת הנורמה שפרסמתם ובנוסף לכך אני בכלל לא הרגשתי את הדליפה ולא התעוררתי בגללה. |
 |
|
|
carmonle
חבר חדש

Israel
59 הודעות |
נכתב ב - 05/02/2009 : 01:24:47
|
אני לא מקפיד על נתוני הדליפה יותר חשובים לי נתוני החסימות ואיכות שינה טובה. גם שהדליפה גבוהה 6. או אפילו 7. במכשיר האוטומאטי נתוני החסימות תקינים בד"כ. בסה"כ בשנתיים + (מחודש 2/07) בהם אני משתמש במכשיר CPAP איכות חיי ואיכות השינה השתנו לבלי הכר.
לדעתי מסיכה לוחצת וסימנים בבוקר יכולים להקשות על השימוש וההסתגלות למכשיר (משתמש חדש), לכן החשיבות המירבית צריכה להיות למספר החסימות והסוג וכן לשינויים באיכות השינה והתפקוד היומי. מספרים (נתוני מטרה) הם דבר יפה אבל לא העיקר. העיקר הוא שמי שזקוק למכשיר יסתגל אליו גם כאשר הוא לא בהכרח מגיע לנתוני התקן המיטבי אלא בקירוב.
הערב חיברתי את הרסמד (אוטומאטי) החדש שרכשתי לפני יותר מחודשיים (דווחתי על כך בפורום) מעניין איך יעבור הלילה הראשון עם ה-EPR.
המספרים מהלילה הראשון: דליפה 46. סה"כ חסימות 7.2 מהן 1.6 מלאה ו-5.6 חלקיות - לטעמי מספר שאין לי בעיה עימו וישנתי מעל 6.5 שעות |
נערך על ידי - carmonle בתאריך 05/02/2009 08:31:59 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 05/03/2009 : 17:16:35
|
שלום, אם כבר להתפשר עם דליפות, אז כדאי להמנע מדליפות לכוון העיניים שעשויות לגרום ליובש בעין.
בברכה  |
 |
|
|
izibizi
חבר פחות חדש

129 הודעות |
נכתב ב - 05/03/2009 : 19:15:51
|
היו לי הרבה דליפות עם המסיכה מירז לכיוון העיניים וזה ממש לא בריא לעיניים.
עכשיו עם swift lt אני מרוצה מאד, נוח ושקט. |
 |
|
|
carmonle
חבר חדש

Israel
59 הודעות |
נכתב ב - 05/03/2009 : 23:47:00
|
מעולם לא סבלתי מדליפות לכיוון העיניים (משתמש במסיכת אקטיבה) ואני משתמש באופן קבוע במעשיר לחות
ערן |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 05/04/2009 : 18:57:43
|
שלום. אקטיבה = מסיכה מצוינת. יתרונות: אטימה טובה בלי מתיחת רצועות. בעזרת הלחץ הטיפולי, המסיכה מתנפחת וניצמדת אל הפנים והאטימות משתפרת עוד יותר. בגלל המבנה המיוחד שלה, היא מתאימה לאלה שמתנועעים הרבה בשינה. התקן מיוחד המאפשר להתנתק מצינור האוויר ולרדת מהמיטה בלי להוריד את המסיכה מהפנים. חסרונות: כבדה. תופסת שטח פנים גדול. מנעולים לא נוחים לשכיבת צד. רוח חזקה מחרירי האיוורור - מגיעה ומורגשת ע"י בת/בן הזוג. רועשת. מבנה קצת מסובך לפרוק והרכבה.
בברכה |
נערך על ידי - n/a בתאריך 05/04/2009 22:08:08 |
 |
|
| |
נושא  |
|