סיפאפ פורום ישראל - תוצאות שונות במכשירים שונים- בקשת הסבר
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 תוצאות שונות במכשירים שונים- בקשת הסבר
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

Gadi
חבר חדש מהשקית

1 הודעות

נכתב ב - 05/11/2008 :  12:18:31  Show Profile
לקראת רכישת מכשיר CPAP אוטומטי בדקתי כמה מכשירים כולל את ה- AUTOSET VANTAGE של RESMED את ה- AUTO REMSTAR של RESPIRONICS ואת SOMNOSMART של WEINMANN. בכולם הרגשתי הסוביקטיבית היתה טובה אך היו הבדלים משמעותיים בין המדידות בפריקה:

בכל המכשירים מלבד ה-WEINMANN קיבלתי לחץ של 8-10 (90% מהזמן), AHI של7-8 ומתוכם 1-1.4 APNIA
ב-WEINMAN קבלתי תוצאות שנראות על פני השטח טובות משמעותית:
לחץ ממוצע של 7.5 , RDI ממוצע של 2.9 ,
שמתוכם 2.6 CENTRAL ורק 0.3 APNEA +HYPOPNEA (לעומת 7-8 במכשירים האחרים)

האם יש דרך להסביר את ההבדלים בתוצאות? האם ה-WEINMAN מודד פשוט דברים אחרים? או לחילופין באמת משפר יותר את מספר הפסקות הנשימה במקרה שלי? האם יש דרך אוביקטיבית (ללא ביקור חוזר במעבדת שינה) לדעת מי מהמכשירים מוריד יותר במספר הפסקות נשימה?

Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות

נכתב ב - 05/11/2008 :  13:27:44  Show Profile
לכל מכשיר יש אלגוריתם שונה, מדחס שונה וחיישנים מתוצרת שונה ...לכן קיימים הבדלים בתוצאות

לעניות דעתי אתה יכול להיות רגוע עקב העובדה כי כל היצרנים שנקבת בשמם מוכרים וטובים.

בהנחה שהמכשיר מכוון היטב והמסיכה מכוונת ומותאמת כמו שצריך, אני לא מאמין שיש לך דנ"ש כאשר אתה ישן עם מכשיר.
אך הדרך האובייקטיבית היחידה היא לישון לילה במעבדת שינה עם המכשיר ובדוק את הנושא

אייל ירימי
0528512426
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 05/11/2008 :  15:53:23  Show Profile
מציע לך לבקש הסבר מאנשי כללית הנדסה. בזמנו היה שם דודו, בחור רציני וידען. אם הוא עדיין שם, נסה לדבר איתו.

בזמנו דודו התגאה בחיישן של ווינמן שלדבריו היה "חכם יותר" מהאחרים ודגם את האויר "יותר קרוב" לחסימה.

כשתהיה לך תשובה תעדכן אותנו.
למעלה

נוריטה
חבר חדש מהשקית

1 הודעות

נכתב ב - 05/11/2008 :  22:03:27  Show Profile
מאחר וכל המכשירים הם של חברות טובות, אני ממליצה לבחור את המכשיר לפי השרות שמקבלים מהחברות השונות. החברה היחידה שנותנת 3 שנות אחריות היא חברת מדטכניקה. זו גם החברה היחידה שאם משהו מתקלקל, או צריך יעוץ, הם באים אליך הביתה, ואתה לא צריך להתרוצץ. בועזשקרוב הוא נציג מעולה של החברה ואפשר ליצור איתו קשר ב-0523591998 או 03 9254020
אני אישית מאד מרוצה מהמכשיר ומהמסכה שבועז התאים לי
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 05/12/2008 :  20:58:32  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
אם ישנת טוב ולא קמת עם פה יבש ולא אמרו לך שאתה נוחר ויתר הסימפטומים שבגללם הגעת לטיפול הצטמצמו למינימום - מה זה משנה מה כתוב בנתוני המכשיר?
יכול בהחלט להיות ששיטת המדידה שונה ואפילו ההגדרות של הפרעות נשימה ונחירה שונות ממכשיר למכשיר שונות. מספיק שהיית יותר עייף או שתית כוס בירה בלילה אחד שהנתונים יהיו שונים.
אתה מטופל-בחר מכשיר שמוצא חן בעיניך והשתמש בהצלחה.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.