בס"ד שלום לכולם. אני חדש בפורום אבל ותיק בשימוש ב CPAP . אני משתמש במכשיר Devilbiss 9000 למעלה מ 6 שנים ואני מרוצה ממנו מאד. רכשתי אותו מחברת S.P.L מסוכנת בשם אורלי. (קבלתי ממנה שרות מעולה). שאלותי: 1. מזה כמה שנים שאפי סתום - כנראה עקב ה CPAP כי לפני השימוש בו לא היו בעיות.ניסיתי לחבר מכשיר לחות וזה לא עזר. הפתרון שלי בשנים האחרונות הוא שימוש במשחה לאף שהומלצה ע"י הרופא.הייתי רוצה לעבור למשהו טבעי יותר . יש למשהו נסיון ? מעניין שלאחר שאני מפעיל את ה CPAP האף אינו נסתם גם לאחר שינה ארוכה וגם במהלך יום העבודה. 2. האם משהו יודע את הפלפון של אורלי ,הייתי רוצה ליצור איתה קשר. 3. אני חושב על רכישת מכשיר חדש (לחץ כרגע 9.5), מעוניין בהצעות למכשיר שקט וקטן שיהיה אמין כמו המכשיר הנוכחי שלי. כמו כן מחפש מסיכה מתאימה . בשלב זה אני מעוניין בפרטים ,כולל צילומים ואפשרות לניסוי ממושך ללא התחייבות. תודה מראש
1. קיימים כמה תכשירים טבעיים כמו מי ים ונוזלים הומאופתים. אפשר לרכוש טיפות בשם WET GEL.ברור שכל התכשירים האלו אינם יעילים כמו האוטריווין והאלרין, שאינם מומלצים לשימוש ממושך. 2. לפי מיטב ידיעתי אורלי עובדת עכשיו במעבדות השינה של אסותא. 3. המבחר גדול, יש קישורים לכל הספקים בהודעת הקישורים.(קידמתי אותה להתחלה). לכל אחד יש ניסיון טוב עם מכשיר ומסכה זו או אחרת. אתה חייב לקחת שילובים של מכשירים ומסכות ולנסות אותם בביתך לשבוע עד 10 ימים. אתה צריך להחליט על סוג של מסכות: מסכות פנים או נחירונים. יש כאלו שלא התרגלו לאחד משני הסוגים ומעדיפים את האחר. אני מחזיק מסכת נחירונים COMFORTLITE של RESPIRONICS ומכשיר S8 של RESMED. אני מאוד מרוצה.
אורלי אכן עברה לאסותא ומנהלת מרפאת סיפפ שם.אם אתה חבר מכבי במילא תיבדק שם. היא לא עוסקת המכירת מכשירים. את מקומה באס אל פי החליף ניסים או שרון. לאחר 6 שנים ראוי לבדוק את המכשיר שברשותך ואולי להחליפו.יש עידכוני תכנה שאפשר ורצוי לעשות למכשיר כולל כיול הלחץ- ארז הטכנאי ב SLP יודע לבצע זאת וזה לוקח כמה דקות. בהצלחה 035371281 SLP
אוטריבין היא תרופה חזקה המכווצת כלי דם ומיועדת לשימוש קצר טווח - ימים עד שבוע. בשימוש ארוך טווח נגרם נזק לרקמת הרירית והיא עלולה להתנפח ואז מתמכרים לתרופה ואי אפשר בלעדיה והיא גם מפסיקה לעזור !!!!! שום רופא לא ממליץ שימוש קבוע באוטריבין או אלרין או דומיהם. יש טיפולים ארוכים לאף-יש להתייעץ עם רופא אף אוזן טוב או אלרגולוג. גל אלו-וורה פשוט יכול להוסיף לחות לאף ולהקל-10 שח לשפופרת בעדן טבע מרקט באור יהודה- שווה לנסות. גם מדבקות בריז רייט מרחיבות נחיריים אלסטיות יכולות להועיל ולא יכולות להזיק.
משה תודה על המידע. אני כרגע אם אף פתוח ללא כל טיפול למעט תרסיס wet gel מדי פעם ,לאחר טיפול אנטיאלרגי בכדורים ובתרסיס במשך חודש ,ושימוש במעשיר לחות שכנראה מסנן/מנטרל את האלרגנים , מקווה שימשיך כך עוד הרבה זמן.