סיפאפ פורום ישראל - הודעת MOCHIK - סוכני המכירות במעבדת השינה ברמב"ם
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 הודעת MOCHIK - סוכני המכירות במעבדת השינה ברמב"ם
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 04/07/2008 :  08:10:08  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
נכתב ע"י מושיק

שלום לכולם

הרשו לי לספר לכם את סיפורי. לאחרונה הובחנתי כסובל מדנ"ש (כך שהייתי חסר ניסיון לחלוטין בנושא ללא כל ידע מוקדם) על ידי מעבדת השינה של רמב"ם. לאחר ההבחנה הופניתי שוב למעבדת השינה לצורך קביעת לחצים. הגעתי לבית החולים וכאשר המתנתי בתור ניתנה לי חוברת שמציינת 4 חברות שלפי מעבדת השינה הן אלו המוסמכות למכור מכשירים בארץ. יש לציין ששמו את החוברת בידי ולא הסבירו כלום. כאשר הגיע תורי הופניתי לטכנאי של המכון שכל מה שהוא עשה זה לקחת את התיק שלי ולהציג אותי בפני סוכן מכירות של חברת מדיקוויפ. אותו סוכן הסביר לי שאני אקח הבייתה מכשיר שינתר את הלחצים שלי במשך שבוע ולאחר מכן אני אדע למה אני זקוק. לאחר שבוע שבתי לבית החולים והופניתי מיידית לאותו סוכן של מדיקוויפ שאמר לי שאני זקוק למכשיר אוטומטי אולם עדיף שאני אקח את המכשיר לשבוע נוסף משום שמספר השעות שישנתי עם המכשיר הוא גבולי. לאחר שבוע שבתי לבית החולים ושוב פגשתי את אותו סוכן שאמר לי שכעת ההבחנה סופית ואני זקוק למכשיר אוטומטי ובאותה נשימה הוא אמר לי שכמו שהוא רואה את האפשרויות שלי אז אני יכול וצריך לקחת ממנו מכשיר מייד והוא אף הסביר לי שיש לי החזר מהכללית מושלם בגובה של 75% עד 3960 ש"ח.
כמו שציינתי הייתי ללא ניסיון בכלל אולם מכיוון שאני צרכן זהיר מאוד באופן כללי נראה לי מאוד מאוד מוזר שלא לומר פושע המצב שבו סוכן מכירות נותן לי הבחנה רפואית והמלצה לטיפול דרשתי ממנו לקבל את תוצאות המדידה עם המכשיר שלו. אותו סוכן נראה קצת המום וביקש ממני לחכות רגע. הוא יצא מהחדר והלך לפקידות ואמר להן שאני מבקש את תוצאות בדיקת הלחצים.
הפקידה קראה לי ושאלה אותי למה אני רוצה את התוצאות. עניתי לה שהתוצאות הן הרי שלי ואני מעוניין לקבל חוות דעת שנייה מרופא פרטי. הפקידה אמרה לי שחבל לי על כספי והיא יכולה להפנות אותי למנהל המחלקה שהוא רופא בכיר בתחום ולכן אין צורך שאקבל את תוצאות הבדיקה משום שהכל בתיק שהרופא יבדוק. ואמנם הגעתי למנהל המחלקה מספר ימים לאחר מכן, הוא חשב שהגעתי אליו משום שאני צריך הסבר לגבי הבדיקות עצמן אולם לי היו שאלות לגבי ההליך. לאחר שסיפרתי לו את הסיפור הזה הוא נראה ניסער מאוד ומיד קרא למזכירה ושאל אותה כיצד ייתכן שזהו המצב. אותה מזכיר מילאה פיה מים ומנהל המחלקה לקח אותי בידי והציג אותי בפני הטכנאית הראשית של מכון השינה ואמר לי שאני צריך לקבל המלצה אך ורק ממנה. יש לציין שאותה טכנאית הייתה באותו מעמד שבו הסוכן של מדיקוויפ נתן לי המלצה אך ורק לצורך חתימה על ההמלצה של הסוכן, היא עצמה לא התערבה כלל וגם לא הייתה בחדר בזמן שהסוכן נתן לי המלצה רפואית!!!
מסקנות:
1- לפחות במקרה שלי היה תהליך לא תקין(במילים עדינות) שבו סוכן מכירות נתן לי המלצה רפואית ולא הטכנאית של מעבדת השינה.
2- הסוכן נתן לי להבין שצריך לקנות ממנו את המכשיר.
3- צוות מרפאת השינה לא ווידא מספיק כדי שאני (אדם סביר ובילתי מנוסה בכלל)אבין שישנם אפשרויות מגוונות לרכישת המכשיר.
3- החוברת שניתנה לי גרמה לי לחשוב שאותן חברות שמפורטות הן אלו שמורשות לספק מכשירים בארץ.

סיכום: מכיוון שאני צרכן זהיר מאוד לא רכשתי מכשיר מיד אלא התחלתי לבצע בירורים מול קופת החולים ומול כללית מושלם. להפתעתי נודע לי שניתן לרכוש מכשיר מכל חברה, יבואן או חנות שמוכרת מכשירים בארץ. המחירים מגוונים והאפשרויות מגוונות. לשמחתי למרות שהייתי חדש בנושא לא נפלתי בפח אולם אני יכול לראות איך כל אדם סביר יפול בפח. יש לציין שהאמון שלי במערכת הבריאות בכלל ובבית החולים בפרט נפגע מאוד. כיצד זה שאנשים מוכנים לשחק בבריאותינו בשביל בצע כסף??? האם מערכת הבריאות מלאה באינטרסים כלכליים על גבינו?
mochik

דף: 1 2 מתוך 2 נושא

עמוס פורת

נערך על ידי - עמוס פורת ב 04/07/2008 09:37:28

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 04/07/2008 :  08:11:42  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
יש כמה מקורות הטוענים בעקשנות כי על כל מכשיר שהמעבדה מפנה לסוכן היא גובה ממנו סכומי כסף לא מבוטלים, כמובן בסופו של דבר על חשבון מחיר המכשיר ללקוח.
ולכן יש עוד מרכיב להבדל בין מחיר המכשיר בארץ לחו"ל.
רציתי לדעת באיזה שלב של הפעילות התחלת להיעזר בפורום ומהיכן נודע לך עליו?

מנחם
חבר פחות חדש

377 הודעות
נכתב ב - 04/06/2008 : 15:43:12
--------------------------------------------------------------------------------

שערוריה... אין כאן שום חדש !!!

וכולם מגלגלים עיניים לשמים.

או ה' לאיזו מדינה הפכנו ...

איזה יאוש

mochik15
חבר חדש

9 הודעות
נכתב ב - 04/06/2008 : 20:59:57
--------------------------------------------------------------------------------

שלום עמוס

אם הפנית את השאלה אליי אז הגעתי לפורום כמה ימים לאחר אותו מפגש עגום בבית החולים.הגעתי לפורום תוך כדי ניסיון לידלות מידע מהרשת בנושא. אני מידען בהכשרתי כך שמידע רב נגיש לי.
mochik

rubin37
חבר פחות חדש

339 הודעות
נכתב ב - 04/06/2008 : 21:20:23

שלום מושיק
האם רכשת כבר מכשיר?
איזה?
היכן?
אנא שתף אותנו...

בברכה

mochik15
חבר חדש

9 הודעות
נכתב ב - 04/06/2008 : 22:51:31

שלום

רכשתי מכשיר resmed spirit ii ב 5250 ש"ח מארז.
אני מרוצה מאוד מהמכשיר אני מקבל נתונים ממש טובים.

AI 0.2-0.6

mochik

rubin37
חבר פחות חדש

339 הודעות
נכתב ב - 04/06/2008 : 23:14:18

טוב עשית.
ואיזו מסיכה??
מלחח אוויר??
הכל כלול במחיר??

מעניין, היום שאלתי את נציגת קלינטיקה בקשר
ל- SPIRIT II והיא השיבה שעדיין לא קיבלה.מעניין.......
מה גם שעמוס כבר סיפר לנו שהוא מנסה אותה.

בברכה

Edited by - rubin37 on 04/06/2008 23:22:52

עמית גרין
חבר חדש

13 הודעות
נכתב ב - 04/06/2008 : 23:41:45

לכל הקוראים שלום,

שימו לב, ההודעות ותאור המקרה שבו נבדקים פוגשים נציגים של חברה מסחרית בתוך מכון השינה מתייחסת למכון השינה של טכניון בבית חולים רמב"ם ולא למכון השינה של "אסותא" חיפה.

אני חוזר וכותב את שכתבתי כאן בעבר.
במכוני השינה ב"אסותא" כל הטיפול במטופלים משלב בדיקת השינה, התאמת ה CPAP וההשאלה נעשה ע"י צוות טכנאים ורופאים עובדי מכון השינה "אסותא" בלבד. למען הסר ספק, סוכנים ונציגים של חברות מסחריות אינם באים במגע עם מטופלים במכוני השינה של "אסותא".

אנו מקפידים על כך שרק צוות רפואי עובדי בית החולים יטפל ויתן שירות למטופלינו.

עמית גרין
מכון שינה "אסותא"

עמוס פורת
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 04/07/2008 :  09:40:32  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
אני חוזר ואומר שמשחקים פה בגפרורים ליד שלולית בנזין.
יש תקנות במעבדות שונות שלא אוכפים אותן כמו הקשר בין הסוכנים והפציינטים. ( ההוראות בסדר-תאמינו לי-אבל בפועל יש ערבוב תחומים ולפעמים הסוכן מבין יותר טוב מהטכנאי או ותיק יותר ומרשה לעצמו להחליף כובע )
יש המון רצון טוב אבל גם אינטרסים - וזה נכון באנטיביוטיקה ,בכסאות גלגלים,באמבולנסים ובחמצן .
לבתי החולים אין מכשירי סיפפ מספיקים להשאלות ואין תקציב לחידוש ציוד למודרני-מסכות ומכשירים.הציוד מושאל מהיבואנים וזה לא בהכרח שלילי וזדוני- אחרת היה הפציינט מקבל רצפט למכשיר וזהו .שום בית מרקחת לא היה משאיל מסכה לנסיון אלא מוכר ציוד חדש בלבד.ככה זה במכשירים לאסטמה למשל.
המערכת התפתחה בסימביוזה בין גורמים וכמובן שיש אינטרסים שונים שמושכים לכיוונים שונים.
התאמת לחץ בבית על ידי מכשיר אוטומטי אינה מספיקה תמיד ויש צורך בהתאמה תוך כדי בדיקה לפחות של ריווי חמצן כדי לוודא שהאוטומטי פועל כשורה.
הצרה היא לדעתי שחולה מקבל טיפול בלי לראות רופא (מחכה לתגובה של עמית) ושמוסרים אותו בקיצור דרך לידי סוכן ספציפי בלי להבהיר לו שזו רק אופציה אחת מיני רבות .
הבעיה קיימת גם בהפניית החולה בקופות חולים מסוימות למעבדה מסוימת אחת בלבד בלי יכולת של החולה לבחור תוך תחרות חופשית את המקום עם הידע ,מומחיות הרופא,טיב השרות ,זמינות התור והקרבה למקום המגורים.
בקיצור-שוק לא משוכלל בלי תחרות חופשית ובלי אתיקה .
חבל שהגענו לכך אבל ההידרדרות קיימת הרבה שנים ואנו כבר נוסעים בשוליים ואו טו טו יורדים לתעלה.
זוהי דעתי האישית בלבד .מעניין מה דעתכם
בברכה -יעקב זומר
למעלה

Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות

נכתב ב - 04/07/2008 :  16:50:49  Show Profile
מחכה לתגובה גם כן

נערך על ידי - Eyal בתאריך 04/07/2008 16:52:53
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא