שלום את המדידות ביצעתי בבית, לפי שיטת יעקב זומר המפורטת למעלה.
ספיקת האוויר עם צינור פתוח = 250 עד 260 ליטר לדקה בערך. מדדתי את ספיקת האוויר בלחצים שונים ( 5, 10, 15, 20 )ומצאתי שהספיקה הנ"ל קבועה ואינה מישתנה כתוצאה משינוי לחץ העבודה אליו כוון הסיפאפ.
מעניין מדוע החברות לא מספקות בספר הסיפאפ את נתון ספיקת האוויר כתלות בלחץ העבודה. מצפה הייתי למצוא גרף או לפחות רשימה מתאימה. גם שתי פניותי במייל לחברה בחו"ל לא הניבו תשובה. מענין למה..........
בדקתי גם את לחצי העבודה ( כנ"ל ) ומצאתי שיש מיתאם והמכשיר הנימדד לא מזייף ומספק את הלחץ כפי שרשום בצג.
החלטתי לפרוש מהפורום ולמה: 1. הצפתם לי את הבית במים. 2. הצלחתם ליגרור אותי לניסוי שבחיים לא הייתי עושה אותו. 3. וסיבה הכי חשובה למה אני פורש הוא: כי הניסוי היצליח. נו אז תגידו זה לא סיבה מספיק טובה ליפרוש בשיא?????
הצחקת אותי - בפעם הראשונה בפורום! אבי ז"ל היה אומר : ילד משחק זה ילד בריא ! כאשר עשיתי נסיונות בפיזיקה וכימיה במרפסת הבית ( שכללו דם ואש ותמרות עשן ) אבל ככה למדתי לחקור ולהמציא. תהיה מאושר ותחזור אלינו יעקב זומר
לצערי אתה טועה בנתוני הספיקה אותם קיבלת וגם לגבי המסקנות אליהן הגעת וזה ככול הנראה בגלל מחסור בציוד מדידה מתאים. לגופו של עניין למיטב זכרוני הספיקה המירבית שסדרת הS8 מסוגלת לה היא 110LPM ולא יותר בודאי לא 260LPM נתון שלא רואים גם במכונות הנשמה בסדר גודל מלא. כמו כן הספיקה משתנה בתנאי אמת דהינו כאשר ישנה דרישה ואו התנגדות לחלופין והיא בהחלט פונקציה של הלחץ הנומינאלי.
היי ארז לכן הדגשתי שהמדידה נעשתה בבית עם צינור פתוח, דהיינו בהתנגדות מנימלית. ניפוח שקית ניילון בנפח ידוע,בפרק זמן מדוד,איפשרה לחשב את הספיקה המכס' המקורבת שהמכשיר יכול לייצר.