אפשר להניח שהמספרים קרובים. לשם מה אתה רוצה לדעת את הערך הזה? אני חושב שהספיקה תלויה בלחץ. אם זה חשוב לך תוכל לשאול בשירות הלקוחות של RESMED SusieJ@resmed.com Susie Justus
עמוס פורת
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 02/09/2008 16:41:16
שלום רב ספיקה מאד חשובה והנתון שאתה מחפש הוא ספיקה מירבית במכשירים גדולים זה סביב 200 ליטר לדקה ובקטנים 120 . כמובן שזה מותנה בלחץ ולכן מקובל למדוד השוואתית בלחץ 10 . תוכל למדוד בעצמך בעזרת PEAK FLOW METER כמו שמודדים נשיפה בחולי ריאות - אסטמה ,אמפיזמה.לכל רופא ריאות יש או צריך להיות.כוון את המכשיר למצב של פעולה קבועה ( לא התחלה וכיבוי אוטומטים) והצמד את המודד למוצא המכשיר ( לא לצינור שמהווה התנגדות) וחסום אותו עד שיבנה לחץ. אז שחרר את האצבע החוסמת וראה לאן מגיע הגלשן הקטן של המכשיר על הסקלה. כל זה בלחץ 10 בלי RAMP. בהזדמנות אני יכול למדוד מספר מכשירים ולמסור כאן את הנתונים אם תביעו התעניינות. בברכה
רבותי, יעקב זומר הוא אחד המומחים הגדולים ביותר בנושא CPAP בארץ וכבוד הוא לנו שבחר להגיב בפורום. הוא גם זה שקיבל לראשונה את ה CPAP בארץ. עמוס פורת מנהל הפורום.
שלום יעקב זומר. מאד משמח שהצטרפת לפורום הזה. אתיחס להצעתך בענין מדידת ספיקת האויר במספר מכשירים. כן, זה מאד מעניין ואם זה לא קשה מדי, בבקשה תרשום את נתון הספיקה במספר לחצים ולא רק ב- 10. מוזר לי שלא כל יצרני הסיפאפ מספקים את הנתון הזה. זה מוזר לא פחות שטרם קיבלתי תשובה למייל באנגלית ששלחתי לפני מספר ימים לסוזי מ- RESMED.( לפי הצעת עמוס ) מצפה הייתי למצוא גרף ספיקה כפונקציה של לחץ. אין לי PEAK FLOW METER וגם אין לי גישה למכשירים למעט ה- S8 שלי. בעזרתך האדיבה, נוכל אולי אנחנו לייצר גרף כזה. עוד אשאל: מה ההגדרה של מכשיר גדול או קטן?? אין טעות בנתוני הספיקה שרשמת?? (120 עד 200 ליטר בדקה ) בספר של ה- REMSTAR M כתוב : MAX. FLOW = 35 LPM. אודה לך אם תסביר לנו את חשיבות ספיקת האוויר לטיפול. מהן התופעות השליליות בספיקה גדולה או קטנה??
מיותר להגיד שיש מטרה בכל השאלות הנ"ל, אותן אבהיר בהמשך.