| מחבר |
נושא  |
|
|
Ornat
חבר פחות חדש

116 הודעות |
נכתב ב - 12/14/2007 : 14:26:24
|
אם היתם צריכים לנסח עשר עצות, או אולי צריך להתחיל בקטן.... חמש עצות למשתמש המתחיל. אני לא מתכוונת למי שמתחיל מהרגע שהוא אובחן וצריך לרכוש סיפאפ ומסיכה..... שזה די מכוסה בפורום שלנו... להפתח לסוכנים שונים, לחפש את הפיתרון האולטימטיבי, את המסיכה הכי נוחה. אז מה הן היו?
אני מתכוונת לרגע שאחרי, יש בבית מכשיר, מצאתם מסיכה ...לא נוחה אבל נסבלת..... מה אז? איך מסתגלים? איך מהנדסים את הראש למחשבה שמהיום והלאה שינה זה חיבוק עם מכשיר קר? עם הנוסע השמיני 1 ישירות על הפרצוף.
הערה קטנה שקראתי כאן, עזרה לי יותר מהכל, מישהי כתבה שבלילות הראשונים היא היתה מתישבת במיטה, נושמת עם המסכה כמה דקות, מתרגלת , מסתגלת ורק אז מתרווחת ומנסה לישון. זה הכי עזר לי כי הבנתי שאני צריכה להתיחס לזה קצת כמו תרגיל נשימה במדיטציה, לאכוף את זה על עצמי, לזרום עם השאיפה ונשיפה והמסיכה והמכשיר.
אני סוגרת שנה עם הסיפאפ החורף. זה לא היה קל זה כן היה שווה! |
ה |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 12/14/2007 : 16:23:21
|
איך מסכמים 15 שנה?
בזה שבהתחלה קיבלתי את העובדה שאני צריך לישון עם מסכה ולחץ אויר. ובהתחלה זה היה לחץ קבוע. והיה קשה, אבל קל מאוד ששמעתי מהי האלטרנטיבה: ניתוח להוצאת כל הרקמות מחלל הפה והגרון. וכאשר שמעתי על אחוזי ההצלחה מהניתוח? (אבוי ואבוי) נעשה לי הרבה יותר קל. ברחתי מרופאים מסוג KNIFE HAPPY.
חייתי עם הדליפות וחוסר הנוחיות, החלפתי מכשירים ומסכות וחשבתי: יותר טוב כבר לא יכול להיות. ואז הגיעו מסכות חדשות ומכשירים אוטומטים ואין סוף לשיפורים.
ה CPAP הפך לידידי הטוב המשפר את ימי ולילותי.
עדיין אני ממתין לפיתוח העתידי שבו מכשיר זעיר ינוח לצד המיטה על הכוננית, אין מסכה והרקמות הארורות הסותמות את הכניסה ללוע יעמדו דום בסיוע קרינה בלתי נראית (ולא מזיקה) ויפתחו את הדרך לאויר החופשי.
בקשה גדולה מדי? |
עמוס פורת
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/14/2007 : 18:21:44
|
שלום עמוס. הפיתוח העתידי שאתה מצפה לו = ממש אחרית הימים. הלואי במהרה בימינו. שבת שלום.
בברכה |
 |
|
|
Ornat
חבר פחות חדש

116 הודעות |
נכתב ב - 12/15/2007 : 10:15:16
|
| אז, נו, תנסחו עיצה אחת, וכשנצבור עשר יהיה לנו מסמך יפה למתחילים |
ה |
 |
|
|
isabela
חבר חדש מהשקית
Israel
40 הודעות |
נכתב ב - 12/15/2007 : 10:57:44
|
אורנת שלום אני שמחה לדעת שהטיפ שלי עזר- זו הייתי אני לפני שנה. ובכן גם אני חגגתי שנה(לפני כחודש וחצי) לזוגיות המופלאה של הסיפאפ ושלי. האמת תחילת הקשר הייתה לא קלה היו ביננו חילוקי דעות בלילות ממש קשים של חוסר תקשורת ביננו, אפילו חלפו משבי אויר קרים במיטה. אבל!!!( עם שלושה סמני קריאה) חייבת להודות שבניגוד למערכות יחסים אחרות... מעולם לא זרקתי אותו מהמיטה אפילו לא ללילה אחד. הולך ומסתבר שזו אחת ממערכות היחסים הכי יציבות שלי.. שבוע שעבר היה שבוע קשה במיוחד הייתי מצוננת ..אבל ברמות מטורפות..לא הצלחתי לישון עם המסיכה, וחזרתי לתקופה המפחידה של לפני המסיכה..שעתיים שינה קימה עצבנית, עייפה, לא שמחה. לשמחתי אחרי 5 לילות חזרנו זה לזרועות זו , ושבו השלום והשלווה לשכון בחיי. אם לתרום טיפ , מה שלי עזר עוד , הייתה קודם כל ברמה של ההחלטה בראש כמובן, לא להתנגד, אלא להתמסר, ובמיוחד בהתחלה, כשכל הגוף מתקומם, ויש תחושה של חסימה ולא של הרחבה. לפני חודש בחגיגות השנה, חשבתי על זה שוב ושוב, שזה פשוט מדהים איך חיי השתנו, פשוט בלתי נתפס.
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 12/15/2007 : 15:36:28
|
בנוסף לזה שיש לך זוגיות יציבה עם ה CPAP שלך, יש לך חוש הומור ויכולת תיאור משובבי נפש. עמוס |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 12/15/2007 17:24:29 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 12/15/2007 : 17:50:15
|
לפי הצעתה של אורנת, להלן טיוטת 10 עיצות למתחילים:
מבקש הערותיכם ותוספות על:
1. אל תיבהל/י! לכולנו זה היה קשה בהתחלה, אבל התגברנו!.
2. ירידה במשקל, אם הינך בעל עודף משקל, עשוייה לשפר את מצבך.
3. בחן את תוצאות מעבדת השינה והמכשירים שמציעים לך והתיעץ/צי עם מומחים. חזור והיבדק בכל כמה שנים.
4. על פי הניסיון, אם נקבע לך לחץ של עד 8 ס"מ מים, שקול שימוש במכשיר עם לחץ קבוע. לפני החלטה להיעזר בסיפאפ, בדוק גם אפשרות לשימוש בסד דנטלי.
5. ככלל, אל תרכוש/תרכשי את המכשיר הראשון שמציעים לך לפני שניסית כמה שיותר מכשירים ומסכות.
6. הקפד/הקפידי לבחור את המסכה הנוחה והאטומה לדליפות אוויר, שלא תפצע אותך. המסכה היא החלק היותר בעייתי להתרגל.
7. סוכנים הם ממליצים בעלי ידע רב, בחון את המלצותיהם בקפידה, אבל זכור שמטרתם היא למכור לך את הציוד שלהם.
8. מחיר המכשיר הוא הפרט הפחות חשוב. שים לב, אתה רוכש מכשיר ל 5 שנים ובדרך כלל בהשתתפות מסיבית של הקופה. חשובה יותר איכות השינה שלך בשנים אלו .
9. לבחירה בין רכישה אצל היבואן ובאינטרנט יש חסרונות ויתרונות. בחן את מכלול ההיבטים לפני שאת/ה מחליט היכן לרכוש.
10. חכם לומד מניסיונם של אחרים. היעזר בפורום זה. מטרתו היא לעזור לך בדרכך אל הבחירה הנכונה. עקוב אחרי הבעיות והחידושים המופיעים כאן ובאינטרנט . חלק נסיונך עם אחרים בפורום.
|
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 12/16/2007 09:40:29 |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 12/15/2007 : 18:03:42
|
הייתי מוסיף:
*** לפני החלטה להיעזר בסיפאפ, בדוק גם אפשרות לשימוש בסד דנטלי. *** ירידה במשקל, אם הינך בעל עודף משקל, עשוייה לשפר את מצבך. *** הקפד להיבדק שוב במעבדת שינה. התייעץ עם רופאך לגבי התדירות. |
נערך על ידי - מנחם בתאריך 12/15/2007 18:04:04 |
 |
|
|
דני ברק
חבר חדש מהשקית
11 הודעות |
נכתב ב - 12/15/2007 : 20:12:42
|
היי
אומנם, כפי שאומרים "צרת רבים - שמחת טפשים", אך בכל זאת אני שמח לקרוא על כך כי עד כה חשבתי שאני חריג בכך שאני מתקשה להתרגל בתחילת התהליך, פיזית ונפשית, ועדיין לא מצאתי את "בת הזוג" האידיאלית - המסכה! זה ממש פותח לי פתח של תקווה ואור בקצה המנהרה.
דני |
 |
|
|
Ornat
חבר פחות חדש

116 הודעות |
נכתב ב - 12/16/2007 : 09:24:29
|
מעולה!!! תודה איזבלה, תודה עמוס... :-)
|
ה |