| מחבר |
נושא  |
|
|
דני ברק
חבר חדש מהשקית
11 הודעות |
נכתב ב - 12/11/2007 : 20:54:02
|
היי לכולם אני חדש כאן! עקב נחירות ניגשתי למעבדת שינה ושם נקבע כי אני סובל מדום נשימתי ברמה קשה והמליצו לי על מכשיר CPAP. מזה כחודש וחצי אני נמצא בבחינת מסיכות בבי"ח אסותא ומאוד מתקשה להסתדר עם המסיכות. ניסיתי כבר 4 סוגים מהם מסיכות אף ומהם נחירונים. כעת אני בוחן פעם שניה את ה- קומפורט קלסיק ואת סויפט. אני נמצא כפי שקוראים לכך, כבר בישורת האחרונה לקראת רכישה ורציתי יעוץ מה"וותיקים" ומביני הדבר כאן. יועצת ה CPAP ממליצה על מכשיר קבוע עם תוסף לחות. אני זקוק ללחץ קבוע של 6.5-7 . ידידים המליצו לי על מכשיר שנקרא קאריס (KXS) מחברת מדיקוויפ. מה דעתכם? אשמח לשמוע דעות ועצות
בברכה
דני ברק |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 12/11/2007 : 21:26:48
|
תיצור קשר עם ארז פוקס 052-5622424 http://www.cpap.com
ממולץ ע"י מנסיון יותר זול מקבלים אחזרים מהקופות ואדם ישר והכל מנסיון אישי |
 |
 |
|
|
דני ברק
חבר חדש מהשקית
11 הודעות |
נכתב ב - 12/12/2007 : 10:58:41
|
תודה איתי ובכל זאת עוד דעות והמלצות לפנייתי?
דני
quote: Originally posted by itayzzz
תיצור קשר עם ארז פוקס 052-5622424 http://www.cpap.com
ממולץ ע"י מנסיון יותר זול מקבלים אחזרים מהקופות ואדם ישר והכל מנסיון אישי
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/12/2007 : 14:28:23
|
שלום דני וברוך הבא. א. לאיזו קופ"ח אתה שייך?? תנאי ההשתתפות שונים מקופה לקופה. ב.למה הוגדר מצבך כ-"רמה קשה" ?? לחץ 6.5-7 לא נחשב לגבוה. ג. סיפאפ אוטומטי יקר משמעותית מסיפאפ לחץ קבוע. מאידך האוטומטי מתאים עצמו לצרכי גופך שמטבע הדברים יכולים להשתנות עם הזמן. ד. אני מציע לך לבדוק את נושא הסד הדנטלי שאולי יוכל להתאים עבורך יותר מסיפאפ. תתחיל בקריאת השירשור של חגית בפורום הזה: התקן (סד) דנטלי לבעיית דום נשימה בשינה- מידע: 1 2 3 4 5 אמנם אין השתתפות של קופ"ח, אבל כנראה הרבה יותר נוח מסיפאפ. ה. אילו מסיכות ניסית ולמה לא התאימו לך?? ו. איזה מכשירי סיפאפ ניסית עד כה?? ז. לפני שתקנה קאיריס, כדאי שתנסה אותו. יש מכשירים נוספים הזוכים לפופולרית גבוהה יותר. תוכל גם להעזר בטבלת השוואה הנמצאת ב : http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=17142&smsMsg ח.האם אתה משוכנע שהנך זקוק למכשיר תוספת לחות?? אני ניסיתי ומצאתי שאינו עוזר לי כלל. ט. אמנם אתה כבר כחודש וחצי בניסיונות, אבל לדעתי זו תקופה לא ארוכה ולכן אני מציע לך להמשיך ולנסות ולא להתרשם מלחצים ושיכנועים של אף אחד. אתה היחידי שיכול לקבוע איזהו הציוד הנוח לך ביותר, שבו איכות השינה שלך הגבוהה ביותר.
בברכה
|
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 12/12/2007 : 14:51:45
|
היי דני
חברת מדטכניקה תשמח לנסות ולעזור לך בתהליך ההסתגלות למכשיר CPAP.
צור קשר בנוגע לניסיון טיפולי עם מכשיר CPAP תוצרת חברת Respironics
בכבוד רב,
אייל 0528512426 חברת מדטכניקה |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 12/12/2007 : 17:57:26
|
דני ברק, תבחר לך מכשיר מבין החברות הנמצאות בהודעת הקישורים ואל תסתמך על המלצה אחת בלבד. אתה צריך לעשות בחירה בין חברה שמספקת מכשיר באינטרנט לבין החברה המוסמכת ע"י היצרן. יש לזה פנים לכאן ולכאן. דננו בזה באחת ההודעות ורצוי שתקרא היטב וביסודיות את הנושא. אני אשתדל לקרב לך את ההודעה לתחילת הפורום. קאריס הוא מכשיר קטן שיש לו יתרונות וחסרונות משלו. כדאי שתשאיל מספר מכשירים ותשווה בינהם. אם אתה רוצה לשוחח איתי אישית, השאר את מספר הטלפון שלך ב cpapusers@gmail.com
עמוס פורת מנהל הפורום |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 12/12/2007 17:59:42 |
 |
|
|
AVIZ
חבר חדש מהשקית
12 הודעות |
נכתב ב - 12/12/2007 : 23:07:35
|
דני, אני התחלתי עם מסכת קומפורט קלאסיק (לא הג'ל), התרגלתי ואני ישן איתה כבר 4 שנים (כולל חידושה מידי שנה). יש לי חבר שניסה אותה עם הג'ל אך לג'ל יש בלאי גבוה. ניסיתי באחת הפעמים את מסכת הנחירונים שנראית נוחה יותר אך לא הסתדרתי איתה ובעיקר מפני שאני ישן על הצד והיא משנה את מיקומה על ידי כל לחץ מהכרית. אבי |
 |
|
|
דני ברק
חבר חדש מהשקית
11 הודעות |
נכתב ב - 12/12/2007 : 23:41:24
|
היי רובין ושאר חברי הפורום לשאלותיך, ובתקווה שיסייע לאפשרויות הייעוץ: א. בבדיקת מכון השינה נמצא כי: "...אובחנו 56 הפסקות שינה מלאות ו-216 חלקיות בצפיפות של 43 אירועים לשעה. נרשמו 296 ירידות ברמת ריווי החמצן מתחת ל- 90%, מרמה בסיסית של 94% עד למינימום של 77%..." בסיכום נקבע כי "הנבדק סובל מתסמונת הפסקות נשימה בשינה. רמת חומרה קשה"!
ב. באסותא, ששם אני מקבל ייעוץ ומדידות (ואין לי מושג אם הם מחוברים לאיזו חברה) אני משתמש כעת לצורכי ניסיון עם ISLEEP 20 (וכמובן שאקנה אחר, קטן יותר), ניסיתי מסכות: מסיכת CPAP BreezSleepGear, קומפורט קלסיק, סויפט, ועוד דגם של נחירון לא מוכר לי.
עד כה לא נוח ולא נעים לי עם אף אחד!!! (הרצועות לוחצות, המסיכה זזה מפני בעת השינה. אני ישן רק על הצד!!!)
היועצת, על פי נתונים שהורדו מהמכשיר במהלך הניסוי קבעה כי אני צריך מכשיר קבוע עם לחץ של 6.5-7 ובגלל יובש בגרון נתנה לי גם מעשיר לחות.
אלו הם הנתונים.
דני ברק
quote: Originally posted by rubin37
שלום דני וברוך הבא. א. לאיזו קופ"ח אתה שייך?? תנאי ההשתתפות שונים מקופה לקופה. ב.למה הוגדר מצבך כ-"רמה קשה" ?? לחץ 6.5-7 לא נחשב לגבוה. ג. סיפאפ אוטומטי יקר משמעותית מסיפאפ לחץ קבוע. מאידך האוטומטי מתאים עצמו לצרכי גופך שמטבע הדברים יכולים להשתנות עם הזמן. ד. אני מציע לך לבדוק את נושא הסד הדנטלי שאולי יוכל להתאים עבורך יותר מסיפאפ. תתחיל בקריאת השירשור של חגית בפורום הזה: התקן (סד) דנטלי לבעיית דום נשימה בשינה- מידע: 1 2 3 4 5 אמנם אין השתתפות של קופ"ח, אבל כנראה הרבה יותר נוח מסיפאפ. ה. אילו מסיכות ניסית ולמה לא התאימו לך?? ו. איזה מכשירי סיפאפ ניסית עד כה?? ז. לפני שתקנה קאיריס, כדאי שתנסה אותו. יש מכשירים נוספים הזוכים לפופולרית גבוהה יותר. תוכל גם להעזר בטבלת השוואה הנמצאת ב : http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=17142&smsMsg ח.האם אתה משוכנע שהנך זקוק למכשיר תוספת לחות?? אני ניסיתי ומצאתי שאינו עוזר לי כלל. ט. אמנם אתה כבר כחודש וחצי בניסיונות, אבל לדעתי זו תקופה לא ארוכה ולכן אני מציע לך להמשיך ולנסות ולא להתרשם מלחצים ושיכנועים של אף אחד. אתה היחידי שיכול לקבוע איזהו הציוד הנוח לך ביותר, שבו איכות השינה שלך הגבוהה ביותר.
בברכה
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/13/2007 : 15:53:38
|
quote: Originally posted by AVIZ
דני, אני התחלתי עם מסכת קומפורט קלאסיק (לא הג'ל), התרגלתי ואני ישן איתה כבר 4 שנים (כולל חידושה מידי שנה). יש לי חבר שניסה אותה עם הג'ל אך לג'ל יש בלאי גבוה. שלום אבי. תוכל לפרט יותר את ענין הבלאי הגבוה של הקומפורט ג'ל??? כמה זמן החזיקה המסיכה?? האם לחברך שיגרת ניקוי?? איך?? כל כמה זמן?? האם היתה נוחה לשימוש?? שקטה?? אוטמת היטב?? בברכה ניסיתי באחת הפעמים את מסכת הנחירונים שנראית נוחה יותר אך לא הסתדרתי איתה ובעיקר מפני שאני ישן על הצד והיא משנה את מיקומה על ידי כל לחץ מהכרית. אבי
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 12/13/2007 15:58:00 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/13/2007 : 16:46:58
|
quote: Originally posted by דני ברק
היי רובין ושאר חברי הפורום לשאלותיך, ובתקווה שיסייע לאפשרויות הייעוץ: א. בבדיקת מכון השינה נמצא כי: "...אובחנו 56 הפסקות שינה מלאות ו-216 חלקיות בצפיפות של 43 אירועים לשעה. נרשמו 296 ירידות ברמת ריווי החמצן מתחת ל- 90%, מרמה בסיסית של 94% עד למינימום של 77%..." בסיכום נקבע כי "הנבדק סובל מתסמונת הפסקות נשימה בשינה. רמת חומרה קשה"! שלום דני. תוספת הנתונים החדשים,מבהירה את רמת החומרה. האם נתוני השינה שלך השתפרו בתקופת ניסיון השינה עם הסיפאפ?? כדאי שתברר אם הסיפאפ עושה את העבודה כמצופה.
ב. באסותא, ששם אני מקבל ייעוץ ומדידות (ואין לי מושג אם הם מחוברים לאיזו חברה) אני משתמש כעת לצורכי ניסיון עם ISLEEP 20 (וכמובן שאקנה אחר, קטן יותר), ניסיתי מסכות: מסיכת CPAP BreezSleepGear, קומפורט קלסיק, סויפט, ועוד דגם של נחירון לא מוכר לי. תראה,נעים ונוח זה לא יכול להיות, אבל מתרגלים ובתמורה מרוויחים שינה טובה בהרבה עם השפעה חיובית רבה על איכות החיים. מה לא היה לך נוח בקומפורט קלאסיק?? הרי זו מסיכת אף קלה ושקטה. האם היתה לך הסוויפט דגם 2 ?? מה הפריע לך כאן??
עד כה לא נוח ולא נעים לי עם אף אחד!!! (הרצועות לוחצות, המסיכה זזה מפני בעת השינה. אני ישן רק על הצד!!!) אולי מתחו לך את הרצועות יותר מידי.
היועצת, על פי נתונים שהורדו מהמכשיר במהלך הניסוי קבעה כי אני צריך מכשיר קבוע עם לחץ של 6.5-7 ובגלל יובש בגרון נתנה לי גם מעשיר לחות. ומעשיר הלחות פתר את בעית היובש??
בברכה 
אלו הם הנתונים.
דני ברק
בברכה
|
 |
|
|
דני ברק
חבר חדש מהשקית
11 הודעות |
נכתב ב - 12/13/2007 : 21:27:44
|
quote: Originally posted by דני ברק
היי רובין ושאר חברי הפורום לשאלותיך, ובתקווה שיסייע לאפשרויות הייעוץ: א. בבדיקת מכון השינה נמצא כי: "...אובחנו 56 הפסקות שינה מלאות ו-216 חלקיות בצפיפות של 43 אירועים לשעה. נרשמו 296 ירידות ברמת ריווי החמצן מתחת ל- 90%, מרמה בסיסית של 94% עד למינימום של 77%..." בסיכום נקבע כי "הנבדק סובל מתסמונת הפסקות נשימה בשינה. רמת חומרה קשה"! שלום דני. תוספת הנתונים החדשים,מבהירה את רמת החומרה. האם נתוני השינה שלך השתפרו בתקופת ניסיון השינה עם הסיפאפ?? כדאי שתברר אם הסיפאפ עושה את העבודה כמצופה.
ב. באסותא, ששם אני מקבל ייעוץ ומדידות (ואין לי מושג אם הם מחוברים לאיזו חברה) אני משתמש כעת לצורכי ניסיון עם ISLEEP 20 (וכמובן שאקנה אחר, קטן יותר), ניסיתי מסכות: מסיכת CPAP BreezSleepGear, קומפורט קלסיק, סויפט, ועוד דגם של נחירון לא מוכר לי. תראה,נעים ונוח זה לא יכול להיות, אבל מתרגלים ובתמורה מרוויחים שינה טובה בהרבה עם השפעה חיובית רבה על איכות החיים. מה לא היה לך נוח בקומפורט קלאסיק?? הרי זו מסיכת אף קלה ושקטה. האם היתה לך הסוויפט דגם 2 ?? מה הפריע לך כאן??
עד כה לא נוח ולא נעים לי עם אף אחד!!! (הרצועות לוחצות, המסיכה זזה מפני בעת השינה. אני ישן רק על הצד!!!) אולי מתחו לך את הרצועות יותר מידי.
היועצת, על פי נתונים שהורדו מהמכשיר במהלך הניסוי קבעה כי אני צריך מכשיר קבוע עם לחץ של 6.5-7 ובגלל יובש בגרון נתנה לי גם מעשיר לחות. ומעשיר הלחות פתר את בעית היובש??
בברכה 
אלו הם הנתונים.
דני ברק
בברכה
קשה לי עדיין לקבוע משמעותית אם השינה טובה יותר כי אני עדיין מתעורר מספר פעמים בגלל אי הנוחות. מה שכן - הנחירות פסקו - כך על פי נתוני המכשיר ובעיקר - דיווחי אשתי...
הבעיה שיש לי עם הבקומפורט קלאסיק היא שאני יכול לישון רק על הצד והמסכה, חוץ מזה שהרצועות לוחצות (ואם לא אז דולף אוויר), היא זזה מעת לעת בשנתי מה שמעיר אותי. גם בסוויפט יש בעיה שהצינור יוצא מהצד ולא ניתן לכן להסתובב לצד השני.
נו טוב - קיטרים קיטורים, קיבלתי עידוד מעמוס, ובנתיים שוחחתי עם עוד כמה גורמים ובסוף כנראה שאמצא את הדבר המיטבי ויהיה טוב. לא?...
ביי
דני |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/14/2007 : 12:05:15
|
שלום דני.
קשה לי עדיין לקבוע משמעותית אם השינה טובה יותר כי אני עדיין מתעורר מספר פעמים בגלל אי הנוחות. מה שכן - הנחירות פסקו - כך על פי נתוני המכשיר ובעיקר - דיווחי אשתי... האם אתה משתמש במלחח אויר?? האם ניפתרה בעית היובש בגרון?? לדעתי, לפני קנית מלחח, כדאי לבדוק אם הוא באמת חייב המציאות. לי אישית המלחח לא היה טוב ולכן לא קניתי. יש לזכור שקופ"ח איננה משתתפת בקנית מלחח, אפילו אם הומלץ ע"י המעבדה. הבעיה שיש לי עם הבקומפורט קלאסיק היא שאני יכול לישון רק על הצד והמסכה, חוץ מזה שהרצועות לוחצות (ואם לא אז דולף אוויר), היא זזה מעת לעת בשנתי מה שמעיר אותי. גם בסוויפט יש בעיה שהצינור יוצא מהצד ולא ניתן לכן להסתובב לצד השני. מבחינות רבות, עדיף לישון על הצד. גם לי היה ניסיון עם הקומפורט קלאסיק גודל M שדלפה לי לכיוון העיניים. ניסיון עם גודל S היה מוצלח אבל היה מהודק מדי לאף. ויתרתי על המסיכה בצער. הסוויפט דגם 2 היתה טובה עבורי, למעט הרעש והרוח החזקה שהיא מייצרת. הצינור הצידי הפריע לי פחות היות ששקע בכרית בעת ששכבתי עליו. כיום אני משתמש באקטיבה. זו מסיכה שאינה מחייבת מתיחת רצועות. היא מצוידת בבועה שמתנפחת מעצמה ע"י לחץ הסיפאפ וכך מתהדקת אל הפנים ואוטמת. כדאי לך לנסות גם את המסיכה JOYCE. נו טוב - קיטרים קיטורים, קיבלתי עידוד מעמוס, ובנתיים שוחחתי עם עוד כמה גורמים ובסוף כנראה שאמצא את הדבר המיטבי ויהיה טוב. לא?...
בברכה 
ביי
דני |
נערך על ידי - n/a בתאריך 12/14/2007 15:48:44 |
 |
|
| |
נושא  |
|
|
|