מחבר |
נושא |
dhkh
חבר פחות חדש
119 הודעות |
נכתב ב - 01/02/2013 : 21:38:33
|
שלום לכם, מכל הוויכוח המעמיק והמדעי הבלתי מתפשר שלכם לא הבנתי למה אני צריך ללכת לבדיקת מעבדה. הבדיקה לא עולה כסף? (הזמן ועלות ההגעה לא נחשב - ממילא זה ע"ח הפרייר שמבוטח וכל מה שהוא רוצה זה מכשיר חדש - למה לטרטר אותי?)
|
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן
595 הודעות |
נכתב ב - 01/02/2013 : 22:02:14
|
בלי מעבדה לא יאשרו לך מכשיר. אפילו חולים שרוצים להחליף מכשיר נדרשים להגיע למעבדה. איך תתקזז מול הקופה ?
שים לב שהיום ניתן לעשות גם בדיקה ביתית שחוסכת ממך את הצורך לישון במעבדה עצמה - תבדוק אם זה פוטר אותך מלישון במעבדה. אני סירבתי ל״מעבדה ביתית״ כי לדעתי היא פחות מקיפה מבדיקת מעבדה (אבל בטח חלק לא יסכימו איתי). |
נערך על ידי - אפנאי בתאריך 01/02/2013 22:09:23 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/03/2013 : 18:45:53
|
בינינו זה גם לא סוף העולם ללכת כל כמה שנים למעבדת שינה
אפשר כך לקבל אינדיקציות לגבי התפתחות הפסקות הנשימה בשינה או בעיות נלוות.
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן
595 הודעות |
נכתב ב - 01/03/2013 : 21:54:34
|
בהחלט |
|
|
jzomer
חבר ותיק
Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 01/04/2013 : 21:06:44
|
כל כמה שנים רופא השיניים שלי שולח אותי לעשות צילום סטטוס כי הישן כבר לא רלוונטי וזה עולה לי כסף וגם חוטף קרינת רנטגן מיותרת
|
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש
119 הודעות |
נכתב ב - 01/04/2013 : 21:41:16
|
סליחה שאינני מבין אבל למה אני לא צריך לקבל תשובה מוסמכת ואחראית מרופא - כן מרופא, אני מקבל מרשם לתרופה!!! הטכנאי צריך ללוות את הנבדק בזמן ההסתגלות לחבר החדש ה-CPAP, ולא לתת תשובות של ... רופא כי הוא לא רופא. אין סיבה בעולם שאני אלך על חשבוני לפענוח אצל רופא מומחה!!! (אפנאי - ארצה אלמד לבד, אבל זה לא פתרון משכנע). זומר - לא הבנתי את הקשר לצילום? הוא שולח אותך ו...ממתין לצילום ואז הוא מפענח את הצילום ונותן תשובות - (לא שולח אותך לטכנאי או לרופא מומחה אחר או ללכת ללמוד לבד או לאפנאי...) |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/05/2013 : 11:37:53
|
quote: Originally posted by dhkh
סליחה שאינני מבין אבל למה אני לא צריך לקבל תשובה מוסמכת ואחראית מרופא - כן מרופא, אני מקבל מרשם לתרופה!!! הטכנאי צריך ללוות את הנבדק בזמן ההסתגלות לחבר החדש ה-CPAP, ולא לתת תשובות של ... רופא כי הוא לא רופא. אין סיבה בעולם שאני אלך על חשבוני לפענוח אצל רופא מומחה!!! (אפנאי - ארצה אלמד לבד, אבל זה לא פתרון משכנע). זומר - לא הבנתי את הקשר לצילום? הוא שולח אותך ו...ממתין לצילום ואז הוא מפענח את הצילום ונותן תשובות - (לא שולח אותך לטכנאי או לרופא מומחה אחר או ללכת ללמוד לבד או לאפנאי...)
מה הבעיה ללכת לרופא מומחה, של הקופה שלך?, ע"ח הקופה לצורך פענוח. אין עם זה שום בעיה. אם המעבדה לא מספקת פתרונות רפואיים מספקים בשבילך פשוט תקבע עם רופא שינה של הקופה.
אני בזמנו נפגשתי לפחות עם 5 רופאים מומחים בתחומים שונים: ריאות, א.א.ג. נוירולוגיה, בכדי לקבל את כל האספקטים השונים של הבעיה. כולם ע"ח הקופה.
צריך רק רצון. |
|
|
jzomer
חבר ותיק
Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 01/05/2013 : 19:16:11
|
אכן מגיעה לך שיחה עם הרופא -ולא בטלפון -זה חלק מההתחייבות לבדיקת השינה .
לגבי רופא מומחה אחר -אפשר להגיע עם כל המסמכים למומחה לחוות דעת שניה -מגיע לך 2-3 התייעצויות בשנה בעלות של 100 שקל .
לגבי בדיקה ביתית -לאיבחון והערכת דום נשימה - זה הופך להיות הסטנדרד העולמי כי אי אפשר לספק בדיקות מעבדה לכל הזקוקים.גם השינה יותר דומה לשינה הרגילה.המיכשור דומה והפיענוח זהה.
קופת חולים מאוחדת ומכבי מאפשרת בדיקות ביתיות ,גם כללית באזורים מסוימים של הארץ (אל תשאלו אותי מה ההגיון) מאפשרת בדיקה ביתית.
יש שעושים בדיקה ביתית באופן שהנבדק צריך לבא לקבל מכשיר ולבא להחזיר אותו למחרת. יש (יותר טובים -כמוני למשל) ששולחים טכנאי הביתה להתקין את המכשיר בערב על הנבדק -זה חוסך טעויות ובדיקות חוזרות ומאפשר לבדוק אפילו ערוצים מסובכים יותר כמו איאיגי איקיגי תנועות עיניים או תנועות רגל בדיוק כמו במעבדה.
כדי לקחת את הממצאים לרופא שני -חוות דעת-כדאי שתקבל מהמעבדה גם גרפים שהתכנה מפיקה ולא רק סיכום קצר של ממצאים. התאמת סיפפ -רצוי שיהיה גם גרף מהמכשיר האוטומטי וגם לחץ קבוע אופטימלי וגם טווח לחצים אם מדובר באוטומט.אם מתבצע גם רישום שינה מלא או חלקי בהתאמת הסיפפ -רצוי גם את זה.
שימו לב שתהיה חתימת יד של הרופא וחותמת -ככה זה פורמלי.
מקווה שעזרתי. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
|
|
dhkh
חבר פחות חדש
119 הודעות |
נכתב ב - 01/11/2013 : 14:32:15
|
גנבו באזורנו את כבל האינטרנט פעם שלישית...(זה קורה), יצחק, תשובתי לפנאי היתה אירונית, תסתכל בשרשור. לי טוב עם מה שיש לי. שבת שלום. |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/11/2013 : 17:22:53
|
העיקר הבריאות
שבת שלום |
|