סיפאפ פורום ישראל - חדש בתחום
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 חדש בתחום
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 2

ShaharG
חבר חדש מהשקית

Israel
5 הודעות

נכתב ב - 07/31/2012 :  23:26:35  Show Profile
שלום לכולם ,
שמי שחר בן 33 , לאחרונה עקב התגברות חריגה בעוצמה ובכמות הנחירות (על כך העידה אשתי...)הופנתי למעבדת שינה ובצעתי בדיקה עם מכשיר ביתי.
תוצאות הבדיקה לא איחרו לבוא והמסקנות : כ 60 הפסקות נשימה בשעה , ריווי חמצן נע בין 84% ל 68% במינימום . המון נתונים מלחיצים והמלצה למכשיר CPAP.
ממעבדת השינה סיפקו לי מכשיר להתנסות למשך שבוע , ומחרתיים אני צריך להחזיר אותו. מקריאה ועיון בפורום הבנתי שיש לי עוד הרבה ללמוד אך הזמן קצר ...
מצד אחד כנראה שלא אמות אם אבדוק היטב לפני שארכוש מכשיר מצד שני איכות השינה ( בעיקר של אישתי ...) השתפרה פלאים מרגע ששמתי עלי את המסיכה.
אחרי הסיפור הארוך והמייגע מגיעה השאלה :
מכל מגוון המכשירים הקיימים בשוק ( ויש לא מעט ) אני צריך לבחור מכשיר. מאיפה להתחיל ? מה הקריטריונים הכי חשובים בבחירת המכשיר ? הרי כל סוכן יציע את מרכולתו והיא כמובן הטובה ביותר ... לאילו נתונים עלי לשים לב במיוחד ? האם יש יכולות שכדאי להשקיע בהם את הכסף או שהמכשיר הבסיסי מספיק ?
מצטער על הסיפור הארוך אך באמת שאיני יודע היכן להתחיל ..
תודה.

נערך על ידי - ShaharG ב 07/31/2012 23:27:12

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 08/02/2012 :  09:48:52  Show Profile
איזה מכשיר ניסית? איך הרגשת?
באיזו קופ"ח אתה מבוטח?

בברכה
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/02/2012 :  21:27:48  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
למה שלא תתיעץ עם טכנאי המעבדה שביצעה את בדיקת השינה??????

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

ShaharG
חבר חדש מהשקית

Israel
5 הודעות

נכתב ב - 08/03/2012 :  21:19:30  Show Profile
תודה למגיבים ,
החזרתי את המכשיר אתמול , המכשיר היה של מכבי CARE ואני מבוטח במכבי .
לאחר קריאה של המון שרשורים בנושא למדתי המון , אך עדיין לא יודע באילו מבין 3 המכשירים שישנם במכבי כדאי לבחור - אשמח לשמוע מבעלי נסיון עם מכשירים אלו.
לגבי הטכנאי שלקח ממני את המכשיר - ישב שם ילדון שאין לו מושג מהחיים - נראה כאילו לקחו נערים בני 16 לעבודת קיץ - ממש בזיון .
הדבר היחיד הטוב שיצא מכל הסיפור זה שקבעתי תור נוסף ואקח מכשיר של חברת ויינמן שראיתי שמס' אנשים דיברו עליו לניסיון ונראה מה יהיה ...

נערך על ידי - ShaharG בתאריך 08/03/2012 21:20:14
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/03/2012 :  23:37:55  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
כמובן שרק ויינמן-ואני אובייקטיבי!!

למעלה

ShaharG
חבר חדש מהשקית

Israel
5 הודעות

נכתב ב - 08/09/2012 :  22:07:14  Show Profile
האם המכשיר של ויינמן המסופק ע"י מכבי הוא Somnobalance AUTO או ללא AUTO ומה המשמעויות ?
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/11/2012 :  06:31:05  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
במכרז האחרון של מכבי נכללו רק מכשירים אוטומטים.במידה וצריך לחץ קבוע אפשר לכוון את המכשיר להיות כזה.
אספקת המכשיר נעשית בעקבות הפניה של מכבי ולכן אם אתה צריך משהו מיוחד כמו מעשיר לחות או נחירונים או מסכת אף פה -זה צריך להיות מצוין בהפנית המעבדה ומאושר בדרישת מכבי.
את ההחלטות צריך לעשות בליווי מעבדת השינה בעזרת המכשירים והמסכות להשאלה שלה ולרכישה צריך להגיע עם החלטה סופית.
בברכה

למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 08/11/2012 :  09:41:50  Show Profile
שלום,
איזה מסיכות נתנה SLP למעבדות (שמות)?
האם המבוטח יכול לבחור במסיכה אחרת?

במכרז היה כתוב - ציטוט:
נדרשת אפשרות לספק את כל סוגי המסכות : מסכות אף לסוגיהם השונים,
נחירונים, מסכות אף/פה, מסכות פה, מסכות ג'ל ממגוון היצרנים הקיים בשוק.

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 08/11/2012 09:53:41
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/11/2012 :  17:13:05  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
לא יודע בדיוק
לפי דרישת אסותא
גם החברות האחרות נתנו משלהןכך שלאסותא יש מגוון די רציני של מסכות.
אולי מישהו מאסותא יענה או נבדק שהולך לאסותא יברר שם מה האפשרויות שלו.
המבוטח לא בוחר -מעבדת השינה נותנת מסכות או נחירונים או מסכת אףפה ולאחר ההתאמה על ידי הטכנאי במעבדה יוצאת הפניה לאספקת המסכה שהותאמה לנבדק.
אז הוא מקבל מסכה חדשה בלי אפשרות להחליף.

צריך להבין שחברות הסיפפ מודרו מהצד של השרות וההתאמה כמעט לגמרי.הן הפכו לספק ציוד .

למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 08/12/2012 :  08:30:45  Show Profile
שלום,
ובכן, יש מישהו מאלה שעברו את המסלול של אסותא שיכול/מוכן
להבהיר את סוגית מגוון המסיכות ודרך התאמתן??

בברכה
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 08/12/2012 :  09:04:26  Show Profile
לפני שנה הייתי באסותא.
אתה מקבל מסמך שחתום ע"י מנהל מכון השינה וע"י הטכנאית ונקרא "דו"ח התאמת CPAP".
הדו"ח קובע את הלחצים שנמדדו (מקסימלי וממוצע) ונותן המלצה (ההמלצה לגבי הייתה אוטומטי + אפית).

אם מישהו מצפה לקבל מאסותא עזרה בהתאמת מסכות הוא עלול להתאכזב - אבל שווה לנסות ולבקש סוגי מסכות שונים (לא בטוח שיסכימו להשאיל מעבר למסכה אחת).

מבחינת טכנאי אסותא - השאיפה היא להקטין מגע עם המבוטחים כמה שאפשר ולהעביר אותם אל הספקים כמה שיותר מהר (היחס טוב אבל קורקטי).
יחד עם זאת, היחס של הצוות הרפואי היה מצוין.

לאחר מכן אתה מתחיל להתגלגל מול הספקים שמציצים בדו"ח האמור (לדעתי רק כדי לקבל מושג כללי, כי את התאמה הם חייבים לעשות מחדש).

השלב הבא שאתה צריך את הדו"ח זה כשאתה מתקזז מול הקופות אבל אף אחד לא בודק איזו מסכה אתה קונה (זה גם לא רלבנטי - מה זה משנה אם קניתי נחירונים או מלאה ?).
לסיכום - המסמך מאסותא כל תכליתו היא לאפשר לך קבלת החזר מהקופות.
זה היה לפני שנה כשהיה ההסדר הישן, לא נראה לי שמשהו אמור להשתנות מבחינת הדו"ח של אסותא. מה שכן השתנה זה אפשרויות הקניה וההתקזזות של המבוטחים (אני מניח שכל ספק ינסה לדחוף את המסכות שלו/הזולות - אבל זוהי התנהגות כלכלית הגיונית - הם לא עובדים לשם שמיים).

עד היום לא הצלחתי להבין מה עושה מבוטח שמתעקש על מסכה מתקדמת (למשל FX) שמיוצרת על ידי רסמד? אני מניח שלאחר ההסדר החדש מדובר בקבוצה ריקה ?

נערך על ידי - אפנאי בתאריך 08/12/2012 09:16:49
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 08/13/2012 :  12:12:08  Show Profile
שלום,
אפנאי, אתה מתאר תהליך שאינו קיים יותר.
לפי זומר, כיום כל שלבי ההתאמה צריכים להפתר בשלב המעבדה בעוד שלספקים
אין יותר תפקיד למעט אספקה גרידא של ציוד כמפורט במרשם של המעבדה.
יש לי ספק רב באשר ליכולת הבחירה הנכונה במעבדה, כאשר כל הבדיקה
מתבצעת בבית המטופל לאורך שבוע - שבועיים.
וכבר שאלתי: כמה סיפאפים עם ובלי מעשיר לחות וכמה מסיכות כבר ניתן
לנסות בפרק זמן כה קצר??
ובעיקר, מי עושה ואיך, מעקב מקצועי מתמשך של איכות הטיפול הניתן על פי
השיטה הקיימת???

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 08/13/2012 23:23:57
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/14/2012 :  07:17:31  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
הפציינט

למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 08/14/2012 :  22:21:51  Show Profile
מסכים עם זומר.
גם בתהליך החדש, אני לא מאמין שנקבל עזרה מאסותא.
נראה לי שהכל ייעשה מול הספקים (רק שחושקנו ע״י מכבי).
הגישה שלי הייתה להיות אסרטיבי ולא לצפות מאף אחד לאלטרואיזם.
ושוב - לא הבנתי מה קורה עם פציינט שמתעקש על מסכות איכותיות כמו FX וכד' מאותם 3 ספקים ?
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 08/14/2012 :  23:02:44  Show Profile
שלום,
שאלה טובה...........
נותר לקוות שהספקים יותר גמישים מהרושם שקיבלנו..........

בברכה
למעלה

amihayf
חבר חדש מהשקית

19 הודעות

נכתב ב - 08/16/2012 :  12:10:46  Show Profile
אני התנסיתי בכל המכשירים של מכבי ולאחר חודש שלא הסתגלתי נשברתי והתנסיתי ברספרוניקס ורסמד.
S9 באמת הדהים אותי, ממש שקט, אין רעש אפילו מהמסיכה (כולל מסיכה שלא מרסמד).
לבסוף רכשתי רסמד באופן פרטי. רספירוניקס ורסמד בליגה אחרת.
קח בחשבון שהמכשירים של מכבי נחותים אבל גם העלות מאוד נמוכה.
מבחינתי המכשירים של מכבי רועשים, לא יציבים, הצינורות שמתחברים למסיכה גדולים כבדים ומושכים את המסיכה.
להירדם בלילה היה מבצע. לפעמים המכשיר היה משתגע ומעיר אותי באמצע הלילה.
כשמשהו קצת לא נוח בהתחלה, החוסר נוחות עולה עם הזמן עד שנשברים.
בסופו של דבר זה עלות מול תועלת (כמה אתה מוכן לשלם עבור איכות שינה).
בכל מקרה בהצלחה.
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 08/16/2012 :  13:56:28  Show Profile
שלום,
משרד הבריאות מממן 30%.
איך גובים את המגיע??

בברכה
למעלה

אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות

נכתב ב - 08/16/2012 :  16:03:18  Show Profile
זה בדיוק מה שמסקרן אותי (זה גם רלבנטי לכאלה שיש להם ביטוח פרטי).
אם באמת ניתן לגבות את אותם 30% כאשר אתה קונה מחוץ להסדר.
ואז S9 עם מעשיר עולה לך בערך 5000 שקלים (פי 5~).
מעניין גם אם הספקים מחוץ להסדר הורידו מחירים.
למעלה

amihayf
חבר חדש מהשקית

19 הודעות

נכתב ב - 08/16/2012 :  17:21:35  Show Profile
כרגע אין השתתפות בכלום כולל ה 30%.
מבחינת הנוהל למכבי יש זכות לבחור ספקים, אבל אם יש הצדקה רפואית הם חייבים לקבל גם ספק מחוץ להסדר.
פה זה כבר נתון לפרשנות, האם חוסר הסתגלות במידה שלא ניתן להשתמש במכשיר נחשב הצדקה רפואית?
האם למכבי יש זכות למנוע טיפול רפואי בסיפאפ שכלול בחוק בריאות ממלכתי למי שלא מסתגל למכשירים מהעולם השלישי ?
במידה והם חייבים להשתתף ב 30% אז גם ההשתתפות של מכבי זהב תופסת כי זה נתפס כהצדקה רפואית.
זו הסיבה שהם מתעקשים לא לשלם גם את ה 30%.
בכל מקרה אני לא בטוח שהנוהל הזה יחזיק, אני הגשתי קובלנה למשרד הבריאות ומחכה לתשובה.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/16/2012 :  18:39:50  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שלום שחר וברוך הבא לפורום שלנו:

נתוני מעבדת השינה שאתה מציין מעידים ככל הנראה כי אתה סובל מתסמונת הפסקות נשימה בשינה ברמת חומרה קשה ביותר.אתה זקוק לטיפול שישפר את איכות החיים שלך וישמור על בריאותך. הטיפול העיקרי המוכח כמסייע לתופעת הפסקות הנשימה בשינה הוא מכשיר ה- CPAP.

עם זאת לאור גילך הצעיר, אם כי נתקלתי כבר גם בפורום באנשים בגיל דומה לשלך הסובלים מהבעיה, אבל הדבר נדיר יותר, הרי שהייתי בכל מקרה במקביל לטיפול ב- CPAP, הולך לבדיקה אצל רופא א.א.ג. מומחה על מנת שימפה על מצב האף, הלוע ומעברי האויר העליונים שלך ויבדוק אם אין הפרעה פיסיולוגית ספציפית שניתנת לטיפול.

לגבי ה- CPAP ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו.
תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.

המצב במכבי אכן לא קל היום ויש יכולת בחירה מעטה ביותר ולאו דווקא המכשירים המומלצים בפורום שלנו. עם זאת אין הדבר אומר בהכרח שלא תוכל להסתגל ולהנות מהם. כמו כן תמיד שמורה לך הזכות אם יכולתך הכלכלית מאפשרת לך לרכוש באופן פרטי איזה מכשיר שתבחר בארץ או בחו"ל (שם המחירים נמוכים בהרבה)

אני יכול לתת לך כמה עיצות:

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק.כל חברה אמורה לסייע לך בעניין.

3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר. שים לב בהתאם למכרז מכבי עם הספק לספק לך כל מסיכה.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות

6. לנסות את המכשיר במצב אוטומטי וגם במצב של לחץ קבוע.

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאספי אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגל למכשיר תראי איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.

בהצלחה ואתה מוזמן לשאול ולעדכן

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 08/16/2012 23:36:23
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/16/2012 :  22:43:41  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
לעמיחי
אני מבין שאתה מרוצה מS9 .זה באמת מכשיר טוב.יש לי בעיה עם הצינור הדק שלהם .בנוסף לנקודת כשל בחיבור שגורמת לקריעה בתוך זמן קצר , בדקתי וספיקת האויר יורדת ב30 אחוז בערך בגלל התנגדות הצינור.
יתכן שזה לא מפריע לך אבל לאנשים גדולים שנושמים בכבדות זו עלולה להיות מגבלה.
ניסיתי אותו מכשיר ואותה מסכה על עצמי בשני הצינורות והרגשתי בהחלט את ההבדל.

גם למכשירים אחרים בהיסטוריה היו צינורות דקים-קריס למשל, ולא היה מוצלח לכן הרוב נשארו עם הצינור הרגיל.גם הארכת הצינור יותר מ2 מטר גורמת להתנגדות לאויר ולתחושת חוסר אויר בשאיפה.לעיתים זה מפוצה על ידי הגדלת הלחץ אבל אז יש תופעות לואי של לחץ גבוה מידי.

ספיקת אויר היא פרמטר חשוב שלא כל כך מתיחסים אליו.אני מודד אותה בלחץ נתון -10 ס"מ מים באמצעות
PEAK FLOW METER פשוט כמו שבודקים נשיפה באסטמה.במכשירים גדולים מהדורות הקודמים היו כ:200 ליטר לדקה והיום 150 בערך אבל יש גם מכשירים שנותנים פחות וצינור דק וארוך מגביל את הזרימה עוד יותר.

בהצלחה עם מה שטוב לך

למעלה
דף: מתוך 2 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.06 שניות.