שלום לכולם לאחר שימוש של כחודשים במכשיר S9 של RESMED התחילו לי כאבי תופת בשיניים שהתבררו כדלקת של רצפת הסינוסים, לאחר פניה לאאג התברר שיש לי נפיחות רירית בשני הסינוסים. ואני כעת תחת כיסוי אנטיביוטי. האם מישהו נתקל בתופעה דומה של דלקת סינוסים כתוצאה משימוש ב CPAP? אולי זה נובע מתחזוקה לקויה של המכשיר?
שלום יצחק תודה על התגובה כן הכוונה לאי ניקוי פילטר או צינור, על אף שהם נראים נקיים בהחלט, אני כל שבוע מנקה את המסכה במים פושרים וסבון ידיים, ומנער את הפילטר, למה צריך בכלל לנקות את הצינור? הרי הוא בלחץ חיובי כל הזמן ואין זרימת אויר חוזרת אליו. לגבי דלקות סינוסים האם לאף אחד מחברי הפורום לא קרה מקרה דומה?
התחזוקה שלך של המסיכה והפילטר בהחלט טובה. אני אישית מעדיף להשתמש בפילטר היפואלגני חד פעמי המוחלף מידי חודש ומסנן חלקיקים קטנים יותר מהפילטר הרגיל. בכל אופן אין ודאות כי הדלקת אכן קשורה לשימוש במכשיר ה- CPAP
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
סינוסיטיס היא אחת מהמחלות הכרוניות המגבילות את השימוש בסיפפ. כדאי להתייעץ עם רופא אאג אם כדאי להמשיך בשימוש או לנסות התקן דנטאלי או פיתרון אחר. כמובן שפילטרים טובים (גם פילטר אנטי בקאריאלי במוצא המכשיר יכול למנוע זיהום נוסף.גם חיטוי המסכה -סביעור לדוגמא-ואולי הפחתת לחץ או מעשיר לחות מחומם. החיידקים יושבים בתוך הסינוסים ומידי פעם תוקפים.זו מחלה כרונית עם התקפים. נסי להתייעץ עם דר גידי בכר למשל .