סיפאפ פורום ישראל - מכשיר CPAP והפרעות שינה
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מכשיר CPAP והפרעות שינה
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

מרב
חבר חדש מהשקית

Israel
2 הודעות

נכתב ב - 06/17/2012 :  23:09:22  Show Profile
שלום לכולם,
אני בת 48, סובלת מעודף משקל, בבדיקה במעבדת שינה עלו הנתונים הבאים:
SWS% =19 מס' התעוררויות - 7, יעילות השינה - 90%, צפיפות הפרעת נשימה בשינה AHI= 37.2 אירועים לשעה. 150 ירידות ברמת ריווי חמצן בדם מרמה בסיסית של 98% עד למינימום של 75%. 5% = הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל- 90%. נוחרת 23% מהלילה. נושמת דרך הפה.

קיבלתי מכשיר CPAP למס' ימים והיה לי קשה איתו, תחושה קלאוסטרופובית כמה פעמים. המסכה היא אף ופה יחד.
חזרתי למעבדה עם המכשיר בהחלטה שלא לרכוש את המכשיר.
הטכנאי די התחיל להפחיד אותי ולצבוע את מצבי בשחור, הרבה יותר מהרופאה שדיברה איתי טלפונית עם תוצאות הבדיקה.
הרגשתי לחץ לרכוש את המכשיר עד כדי חוסר בהירות - האם הוא פועל כך מתוך אמונה שבאמת אני זקוקה לו או כי הוא פשוט רוצה למכור אותו?
חשבתי להתייעץ עם אא"ג בגלל בעית הפוליפים, אולי זה יכול להקל את התופעה של הפרעת השינה.
אשמח לשמוע דעה.

n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות

נכתב ב - 06/18/2012 :  08:42:32  Show Profile
ראשית עם כל הכבוד לטכנאי, נקודת המבט שלו היא יותר עיסקית מרפואית.
יש כאן בפורום כתובות ושמות של ספקים, צרי קשר עם אחד מהם,קבלי מכשיר ותבקשי מספר מסכות שונות.
יש מסיכות אפיות בלבד, יש מסיכות נחירונים.
בידקי איזה מהמסכות מתאימה לך.
והכי חשוב,בלי לחץ.

נערך על ידי - n-avraham בתאריך 06/18/2012 08:43:33
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/18/2012 :  10:00:19  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
לפי הגדרת המצב את סובלת מדום נשימה די קשה והפיתרונות הם או הפחתת משקל משמעותית או סיפפ.אחרת העתיד לא לבן.אולי לא שחור אבל אפור כהה.המשקל ימשיך לעלות,לחץ הדם יעלה ,העייפות תיגבר ואת עלולה להרדם על ההגה .
תחושות קלאוסטרופוביות ושאר פינוקים -אני יודע שיקפצו עלי כמה יודעי חן- לא רלוונטים ודחיית הטיפול לא תגרום לתסמונת להעלם.
סתם בשביל תרגיל אני מציע לכל אחד לשים אוקסימטר על האצבע ולנסות לעצור נשימה כמה שהוא יכול .אף אחד לא יורד מ85% מרצונו.
75% זה חנק אמיתי וברגע זה אני לא יודע מה עלול לקרות.
יש להתאים מסכה קודם כל.80% מסכת אף,10% נחירונים וכשכלו כל הקיצין-מסכת אף-פה.
אם התחילו איתך במסכת אף פה זה בשביל לעשות חיים קלים למטפל .
התאימי מסכת אף סתם על הפנים-בלי צינור ובלי לחץ.שבי וראי טלביזיה עד שתשכחי שיש לך מסכה על האף.אחר כך בישיבה הרכיבי קצת את הצינור ונסי להסתגל קצת ללחץ -דמייני שאת נוסעת באופנוע בשפת הים והרוח נושבת בפנים.למעשה זה אותו לחץ בערך.וכך בהדרגה ולאט לאט -כמו שקיפודים עושים אהבה-קבלי את החבר החדש שלך שלא רותה שתחנקי ולא דורש ממך לרזות.
וכו וכו........
השינה צריכה להתגנב אלייך בלי שתרגישי.
התויתי את תחילת הדרך.תנסי לזרום בכיוון ותתידדי עם המערכת התומכת.
גם באופניים לא מתחילים בלי ליפול קצת בהתחלה.
ספרי לנו על ההתקדמות -החברה כאן עברו את זה (גם אני בתוכם) והסתגלו.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/18/2012 :  10:05:24  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שלום מרב וברוכה הבאה לפורום שלנו:

מקריאת נתוני בדיקת השינה שלך (וכאמור אינני רופא או עוסק באופן מקצועי ברפואת שינה) עולה לעניות דעתי כי את סובלת מתסמונת הפסקות נשימה ברמת חומרה קשה.

רמת חומרה כזו מצריכה טיפול מונע בכדי להימנע מהנזקים הבריאותיים המצטברים הנגרמים לגוף בעיקר כתוצאה מירידת ריווי החמצן בדם במהלך הלילה.

מעבר לנזקים הבריאותיים סביר להניח כי את סובלת מירידה משמעותית באיכות החיים שלך כתוצאה מאיכות השינה הגרועה שלך, דבר הגורם לעייפות גדולה במשך היום, קושי להתרכז, אבדן זיכרון, הרדמות במצבים מסויימים, סיכון בנהיגה ועוד.

הטיפול העיקרי המוכח כמסייע לתופעת הפסקות הנשימה בשינה הוא מכשיר ה- CPAP.

למיטב ידיעתי, הוא גם הטיפול המקובל העיקרי בעולם לבעיה זו.

מעבר לטיפול ב- CPAP את יכולה לבחון את האפשרויות הבאות:

1. ירידה משמעותית במשקל אם יש עודף משקל גבוה יכולה לשפר את המצב
2. בדיקה אצל רופא א.א.ג. לבדיקה אם ניתוח כירורגי יכול לסייע במצבך

התחלת השימוש ב- CPAP היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו.
תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.

אני יכול לתת לך כמה עיצות:

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק.כל חברה אמורה לסייע לך בעניין.

3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות

6. לנסות את המכשיר במצב אוטומטי וגם במצב של לחץ קבוע.

7.רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאספי אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגלי למכשיר תראי איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.

בהצלחה ואת מוזמנת לשאול ולעדכן !

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

biohazard
חבר חדש

86 הודעות

נכתב ב - 06/18/2012 :  10:47:58  Show Profile
רציתי להוסיף שלפי הנסיון שלי יכול להיות הבדל גדול בהרגשה בין מכשיר למכשיר ומסיכה למסיכה. יש מכשירים שמורידים התנגדות בזמן הנשיפה, ולכן מרגישים פחות תחושת "פאניקה". לא להתייאש ולא לוותר להמשיך להתנסות במכישירים שונים ומסיכות שונות עד שמגיעים לשילוב האופטימאלי. התחושות גם משתנות עם הזמן.

מכשיר: Weinmann SOMNObalance
מסיכה: Weinmann Joyce
מסיכה נוספת: Respironics Comfort Classic

נערך על ידי - biohazard בתאריך 06/19/2012 08:41:53
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/18/2012 :  10:50:28  Show Profile  Send יצחק an AOL message
quote:
Originally posted by biohazard

רציתי להוסיף שלפי הנסיון שלי יכול להיות הבדל גדול בהרגשה בין מכשיר למכשיר ומסיכה למסיכה. יש מכשירים שמורידים התנגדות בזמן השאיפה, ולכן מרגישים פחות תחושת "פאניקה". לא להתייאש ולא לוותר להמשיך להתנסות במכישירים שונים ומסיכות שונות עד שמגיעים לשילוב האופטימאלי. התחושות גם משתנות עם הזמן.

הפונקציה שאתה מציין נקראת "מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה". מנגנון במכשיר המזהה כי אנו במצב נשיפה ומפחית לחץ האויר בכדי להקל על הנשיפה.

גם למנגנון זה קיימות וראיציות שונות בין מכשירים וכן דרגות כוונון בכל מכשיר.

אכן מנגנון שבד"כ מסייע להסתגלות. אולם יש כאלה שדוקא מפריע להם.

חשוב לנסות!

למעלה

johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות

נכתב ב - 06/18/2012 :  21:48:03  Show Profile
מרב

אני חדש יחסית ב-CPAP (כחצי שנה) וכבר התרגלתי ברמה שאני שוכח לפעמים שיש לי מסכה בבוקר.

אל תשכחי שכל ההתחלות קשות.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/18/2012 :  23:47:57  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
אוט אזוי

למעלה

מרב
חבר חדש מהשקית

Israel
2 הודעות

נכתב ב - 06/19/2012 :  00:51:56  Show Profile
תודה רבה לכולם, אני בהחלט מבינה שהבעיה שלי דורשת טיפול ולא מתפנקת בכלל. רק פתאום הבנתי שאני לא חייבת "להתחתן" עם הדבר הראשון שמציעים לי אבל מצאתי עצמי כמו כשצריכים לקחת אוטו למוסך ולא בטוחים אם עובדים עלינו או באמת צריך להחליף את ה"פ'לאנג'י הימני" ;)
אמשיך לעדכן, וכמובן אשמח לכל עצה ידידותית.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/19/2012 :  10:00:02  Show Profile  Send יצחק an AOL message
מרב,

באיזה מעבדת שינה ביצעת הבדיקה?
לאיזה קופ"ח את שייכת?

נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/19/2012 10:00:17
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 06/19/2012 :  21:12:46  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
ובכל זאת צריך לתקן את האוטו אחרת הוא לא יעבור את הטסט..........
ההבדלים לא כל כך גדולים בין המכשירים והמסכות ובטח לא מצדיקים את דחיית הטיפול עד שיגיע רולסרויס לארץ.
עדיף טיפול במכשיר בינוני מאשר אי טיפול ועדיף חצי לילה מכלום.
אכן יש רווח במכירת המכשיר אבל זה לא אומר שכולם רק רוצים לרמות ולעבוד עלייך.גם בחברות וגם במוסך.
יש גם אנשים הגונים בתחום זה.בלעדיהם אלפי חולים לא היו מטופלים כלל.
לילה טוב

למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.