אני משתמש בFX מסכה מאוד מתקדמת ומאוד מינימליסטית. לי הפריע הזקן והשפם ולכן חיפשתי נחירונים. לקחת בחשבון שמדובר במסכה יקרה למרות שיש לה מעט חלקים אבל רסמד כנראה בנו מותג מצליח כמו כן, יש צורך להצטייד בכריות של הנחירונים כי הבלאי שלהם מואץ. יש כאלה שמאוד קשה להם להתרגל אל המסכה בגלל כאבים באף ואף אלרגיות פצעים וכד׳. אבל מי שמתעקש ולא מוותר בסוף משיג את מבוקשו.
קניתי מסכת אף לגיבוי ואני משתמש בה לעיתים רחוקות (בהתחלה כשהיו כאבים ובעיקר בחורף כשהאף סתום אם כי ניתן להשתמש בתמיסות מלח ולהתעקש גם כשהאף סתום).
לגבי האלוהה - אתה צודק עושה רושם שמדובר במסכות דומות כאשר הרצועות של האלוהה מבד ו/או מעור ויש בנוסף תופסנים בכריות לעומת המבנה של swift-fx ששם יש חלק מסיליקון שעליו מלבישים את הכריות ורצועה נוספת מבד שהולכת מאחורי הראש.
מן הסתן יהיו הבדלים בסוג ובאכות החומרים וכד'.
אני משתמש במסכת swift-fx ולעיתים הסיליקון מתנתק מהכריות (דבר שלא אמור לקרות באלוהה כי יש שם תופסנים), מצד שני תופסנים יכולים גם להישבר וכד'.
אני משתמש באופוס מפברואר 2011. הצינור אכן מסתובב לכל כיוון (מפרק כדורי). את הסוויפט FX ניסיתי רק לזמן קצר ולא אהבתי את המגע בשפה העליונה. באופוס יש שיפוע באותו איזור כך שהיא לא נוגעת בשפה העליונה.
את מסכת האלוהה לא ניסיתי. התכונה הייחודית אפשר לכוונן את זווית ועומק הנחירונים.