| מחבר |
נושא  |
|
|
atara
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 06/13/2012 : 20:35:24
|
| נבדקתי במעבדת שינה בביה"ח שיבה ועלה שאני צדיכה לישון עם cpap. בבדיקה שערכתי ראיתי סוגים רבים ובמחירים שונים, האם יש מישהו שיוכל לעזור להתמצא במבוך? סוגים, מחירים,וכו' בתודה מראש |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/14/2012 : 08:55:57
|
שלום, ראשית כדאי לקרוא את הנושאים הראשיים של הפורום. באיזו קופ"ח את/ה מבוטח/ת?? זה חשוב, כי קיים שוני בתנאים של הקופות.
בברכה
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/14/2012 : 10:52:00
|
שלום אהרן וברוך הבא לפורום שלנו:
הטיפול העיקרי המוכח כמסייע לתופעת הפסקות הנשימה בשינה הוא מכשיר ה- CPAP.
למיטב ידיעתי, הוא גם הטיפול המקובל העיקרי בעולם לבעיה זו.
ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו. תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.
רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.
אני יכול לתת לך כמה עיצות:
1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).
2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק.כל חברה אמורה לסייע לך בעניין.
3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.
קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:
א. מסיכות אפיות - מכסות את האף ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות) ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה
קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם
4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)
5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות
6. לנסות את המכשיר במצב אוטומטי וגם במצב של לחץ קבוע.
7.רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).
כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאספי אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.
העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגל למכשיר תראה איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.
בהצלחה ואתה מוזמן לשאול ולעדכן
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/14/2012 10:54:09 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/15/2012 : 22:34:15
|
| ניסית את מלי משיבא????? |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 06/16/2012 : 11:49:57
|
בוא קח עיצה פרקטית שתקצר ותקל לך את הדרך. יש לנו משתתף יקר בפורום ששמו זומר יעקב. הוא מופיע כאן ממש מעלי והוא מקצוען... מצא דרך להגיע אליו והפוך אותו למטפל האישי שלך. זה שווה גם אם זה יעלה לך מעט... זה יפתור לך חלק גדול מהבעיות הצפויות... אה כן. אני לא חבר שלו ולא מקבל אחוזים 
בהצלחה |
נערך על ידי - מנחם בתאריך 06/16/2012 11:52:20 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/16/2012 : 14:28:22
|
אתן לך 100 אחוז אני לא פה בשביל כסף |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 06/16/2012 : 15:07:14
|
quote: Originally posted by jzomer
אתן לך 100 אחוז אני לא פה בשביל כסף
ואני יכול לאשר את אמיתות ההצהרה הנ"ל של זומר.
בברכה  |
 |
|
|
yaelavidar
חבר חדש מהשקית
Israel
1 הודעות |
נכתב ב - 06/17/2012 : 20:19:18
|
ליעקב זומר נבדקתי במעבדת שינה בבית לוינשטייו, ונמצא שאני צריכה להשתמש במכשיר cpap. בדקתי מעט באינטרנט, ויצאתי יותר מבולבלת. מה עושים? למי פונים? האם אפשר לשכור מכשיר? אשמח אם תוכל ליעץ לי. תודה מראש יעל |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/17/2012 : 21:40:24
|
ראשית פונים דרך המעבדה שבה נבדקת ,מבצעים התאמת לחץ ומסכה ,מחליטים עם צוות המעבדה אם עדיף קבוע או אוטומטי,מנסים מכשיר מחברה אחת ואם לא ממש מרוצים פונים לחברה אחרת עם מכתב הסיכום החתום על ידי הרופא במעבדה שבו מצויין שאת זקוקה לסיפפ בלחץ XXXX קבוע או באוטומטי בתחום לחצים ZZ-YY .במידה ויש יובש באף מנסים גם מעשיר לחות מחומם. באמת שזה לא מסובך-לבחור אוטו זה יותר מסובך וכולם מסתדרים. בעיקרון מסכה זה הכי חשוב -היא צריכה להיות נוחה עד בלתי מורגשת. הלחץ זה הפרמטר השני-אני מעדיף למצוא את הלחץ בבדיקת מעבדה עם רישום לפחות של חמצן בדם אבל אפשר גם בבית.תהליך ההסתגלות לוקח כמה ימים ונעשה בהדרגה בלי פאניקה.אפשר להתחיל בישיבה מול הטלביזיה ואחר כך במיטה זמן קצר שהולך ומתארך מלילה ללילה. המכשירים דומים פחות או יותר יש קטנים שמתאימים ללחץ נמוך ולטיולים לחול,יש בינוניים שמתאימים ללחץ יותר גבוה ולהשאר ליד המיטה. צריך להתרשם מהיצרן ומהמחיר ומהשרות של החברה המספקת -כמו במכונות כביסה או מקרר.יש מותגים בינלאומיים שנמכרים בכמויות גדולות ויש מותגים קטנים. לבחור טלביזיה זה יותר מסובך. אם יש לך שאלה קונקרטית אשמח לענות.בפורום אני מנוע מלפרסם מותג זה או אחר. בדרך כלל החיים מה שקצת יותר יקר הוא גם קצת יותר טוב אבל לא תמיד. |
 |
|
| |
נושא  |
|