אני משתמשת חדשה בפורום ומבקשת הבהרות בסיסיות בכל הנוגע למכשירים . אני סובלת מזה זמן רב מדום נשימה בשינה. קבלתי בשעתו מבית החולים (שם בצעתי את הבדיקה במעבדת השינה) מכשיר מאד מסורבל. נסיתי אותו וכעבור שעתיים של מאבקים קשים הרמתי ידיים והחזרתי אותו. זה היה ממש סיוט !!! מתוך מה שקראתי בפורום אני רואה ומבינה שישנם מכשירים יותר ידודיתיים . אין לי מושג באשר ליכולותיהם ותכונותיהם. מה עדיף לי וכו וכו. איך אני מתחילה את הברור? מאד רוצה לשפר את איכות השינה שלי שכרגע היא ממש רחוקה מלהיות נסבלת. מי יכול לסייע? מי זה איל? תודה
כאן בפורום יש אנשים רבים וטובים , כולם מכירים את הנושא וחלק אפילו עוסקים בו לפרנסתם כנציגי חברות וכד'. אם תעקבי אחרי הפירסומים תראי מי הם המומחים ומי הם העוסקים בתחום.
מה שיפה כאן זה הדיון הפתוח והעשיר בו יש מקום גם למי שהתנסה כמשתמש אפילו זמן מועט....
אם מותר לי להמליץ אז לדעתי תראי את ההשוואות בין המכשירים והמסכות (זה נעוץ בהתחלה) ותבדקי את מדיניות קופת החולים שלך לגבי רכישת מכשירים. בנוסף (ואולי קודם) תראי את אחת עשרה הדברות למשתמשים חדשים כאן בפורום.
ניתן לקבל מכשירים להתנסות מהחברות השונות ולהחליט על רכישה רק אחרי ההתנסות. אל תשכחי לבדוק לעומק את נושא המסכה כי היא החלק המשפיע ביותר על ההסתגלות למתחילים (וגם למתקדמים).
בדרך כלל הבעיה היא לא במכשירים מסכה נכונה זה אלף בית אחר כך הסבר ונסיון -אפשר גם בהשגחה במעבדה ולא בבית אחר כך בבית ובהדרגה מסתגלים בני אדם הם יצורים מסתגלים לדברים הרבה יותר קשים. לפרוטזה ביד,לעדשות מגע,למכשיר שמיעה, לפיאה נוכרית,לחוסר משקל בחלל ,להפלגה בים סוער ולשיניים תותבות. באישור רפואי אפשר להעזר גם בתרופות הרגעה לכמה ימים. שעתיים זה כלום שעתיים זה אומר שויתרת על התמודדות והעדפת לישון בלי זה אם נשלם לך אלף שקל לשעה תסתגלי?????????????
סבלנות ,אם את חייבת את זה ויש לך דום נשימה רציני-תסתגלי. אם זה רק בשביל למנוע נחירה-אולי תוותרי ובצדק.
אם תתני פרטים -מצבך הרפואי וממצאי המעבדה וסוג המכשיר והמסכה וסוג בעית ההסתגלות-אשמח לעזור בעיצה.
הטיפול העיקרי המוכח כמסייע לתופעת הפסקות הנשימה בשינה הוא מכשיר ה- CPAP.
למיטב ידיעתי, הוא גם הטיפול המקובל העיקרי בעולם לבעיה זו.
ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו. תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.
רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.
המכשיר שסיפקה לך המעבדה אינו בהכרח המכשיר המתקדם בשוק או המתאים לך ביותר (אלא כנראה החברה עימה המעבדה נמצאת בקשרים עסקיים כלשהם). כדאי ואף מומלץ לנסות אלטרנטיבות נוספות. יש היום בשוק מכשירים מתקדמים, שקטים ואפילו אסתטיים.
אני יכול לתת לך כמה עיצות:
1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).
2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק.כל חברה אמורה לסייע לך בעניין.
3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שימי לב את יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.
4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)
5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות
6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).
כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאספי אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.
העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגלי למכשיר תראי איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.
בהצלחה ואת מוזמנת לשאול ולעדכן
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
הבעיה העיקרית היא שכדי לישון צריך לוותר על שליטה ולהרגע ולשכוח הכל. לתאבי שליטה (CONTROL FREEKS ) זה מאד קשה ואז מאשימים את כל מה שזז בסביבה רק לא את עצמנו. הרבה נדודי שינה נובעים מכך שרוצים לגרום ל:" שינה עכשיו" השינה מתגנבת אם לא שמים לב אליה -שיקספיר תיאר את מצוין. אחפש את הציטוט-אולי מישהו מכיר?????