| מחבר |
נושא  |
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/12/2012 : 14:48:30
|
| הנהיגה?. כמדומני שאלתי כבר בעבר. אני מעונין לעשות בדיקה לבדוק את הדנ"ש אולם אני חושש שכעת לאור התיקונים או כללים חדשים לעניין רשיון נהיגה ישללו לי את הרשיון. האם זה אפשרי?. אני לא משתמש בסיפאפ. |
|
|
nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות |
נכתב ב - 03/12/2012 : 14:56:20
|
מה רמת הבעיה? האם אתה נהג מקצועי? או רשיון נהיגה כללי?
למה אתה לא משתמש עם CPAP ? הבעיה בד"כ רק מחמירה וגורמת לך נזק שיכול להפוך לבלתי הפיך. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 03/12/2012 : 22:02:47
|
חברי קופח המעוניינים בהחזר,צריכים לעבור דרך רופא משפחה/רופא להפרעות שינה ומשם למעבדת שינה. במידה ויש דנ"ש,הפרטים נרשמים בכרטיס הרפואי. החוק מחייב את רופא המשפחה לדווח, בזמן חידוש רשיון נהיגה,על כל שינוי במצב הבריאותי העלול להפריע בנהיגה, בין השאר בעיות דנ"ש. בד"כ רוב הרופאים לא מציינים זאת. במידה וכל התהליך מתבצע באופן פרטי כולל רכישת המכשיר ללא עזרה והשתתפות של קופ"ח, אף אחד לא ידע מבעית הדנ"ש שלך.
|
נערך על ידי - n-avraham בתאריך 03/12/2012 22:06:22 |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/13/2012 : 07:23:48
|
אוקי תודה. לא אמשיך את ההליך. חבל שנגשתי לרופא משפחה שהפנה אותי לא.א.ג לגבי המכשיר יש לי לא אחד אלא שניים אבל אני לא מסתגל למכשיר. |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/13/2012 : 07:27:16
|
לחידוש רשיון נהיגה היום, האם יש צורך באישור מרופא משפחה? עד היום לא ביקשו ממני. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/13/2012 : 08:05:32
|
עם הגיל הבדיקות הרפואיות מחמירות נסה לנסח את השאלה בוריאציה קלה: למשל-אם אני עושה בדיקת עיניים ומתברר שאני כמעט לא רואה האם יש מצב........וכו......וכו.......
חוץ מזה- יש לך סיפפ,סליחה-משקפיים- למה אתה לא מסתגל? אולי שלילת הרשיון תתן קצת מוטיבציה להסתגלות ואז תודה למרבד שעזרו לך להסתגל?????
ומבחינה ביטוחית- ברור לך שאתה מצהיר בכל חידוש רשיון שלא חל שינוי לרעה במצבך הרפואי- אם תפגע במישהו אפשר לבדוק אם נהגת במצב שאסור-שיכור,מסומם,עייף מידי, בלי תרופות מסוימות,עם תרופות מסוימות ,בלי משקפיים ,שתי רגליים ויד בגבס ועוד הרבה אפשרויות - ולהאשים אותך בתאונה ובצדק
ראה מקרה עורך דין קלרקספלד -ששתה כוסית בלבד לדבריו....... |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/13/2012 : 08:12:42
|
תקנה 26 לתקנות התעבורה: הנוהג ברכב [תיקון התש"ל (מס´ 3)] 26. אדם שמתקיים בו אחד מאלה לא ינהג רכב: (1) הוא שרוי במצב העלול לסכן עוברי דרך; (2) הוא נתון תחת השפעת סמים משכרים או משקאות משכרים; (3) הוא אינו מסוגל לנהוג ברכב בבטחון סביר מחמת מצב נפשו או מחמת חולשה או ליקוי גופני; (4) הוא במצב השולל ממנו את השליטה ברכב או את ראיית הדרך והתנועה בה.
הלינק המלא: http://www.tabura.co.il/contaent.asp?id=4
העונש-אם איני טועה- עד 3 שנות מאסר
( בעוונותי-בהיותי סטודנט- הייתי גם מדריך בשיטת הניקוד ) |
 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות |
נכתב ב - 03/13/2012 : 08:49:45
|
quote: Originally posted by mike56
לחידוש רשיון נהיגה היום, האם יש צורך באישור מרופא משפחה? עד היום לא ביקשו ממני.
רכב ציבורי ( D,D1,D2,D3) , כבד (C), גורר תומך (E), היתרים לנהיגת אמבולנס, לנהיגת רכב כיבוי, לנהיגת רכב חילוץ, מורה מוסמך לנהיגה מגיל 60 עד גיל 70 בדיקה רפואית וחידוש הרשיון כל 5 שנים. מגיל 70 בדיקה רפואית וחידוש הרשיון כל שנתיים פרטי (B) , משא קל ( C1 ), טרקטור ( 1 ), אופנוע ( A2, A1, A) מגיל 70 עד גיל 80 בדיקה רפואית וחידוש הרשיון כל 5 שנים. מגיל 80 בדיקה רפואית וחידוש הרשיון כל שנתיים |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/13/2012 : 09:13:48
|
לסיכום חשש לבעיות בחידוש רשיון הנהיגה בודאי שאין מהוות תירוץ לא לרכוש מכשיר CPAP או להשתמש בו
נהפוך הוא יש המון סיפורים על נהגים שעשו תאונות בגלל עייפות וחלק גדול מהן בגלל בעיית הפסקות נשימה בשינה
היה לי פעם סוכן של ספק ידוע שסיפר לי נרדם על ההגה והתהפך עם הרכב וכך תומרץ לבצע בדיקה שינה והבין כי הוא סובל מהפסקות נשימה בשינה
בכלל כנראה שחלק ניכר מהתחלואים המוכרים: סכרת, שבץ מוחי, מחלות כלי דם ומחלות לב קשורות לבעיות הפסקות נשימה בשינה לא מטופלות.
אי טיפול בבעיה כמו שצריך היא הזנחה פושעת של בריאותינו וסכנה גם לסביבה
תחשבו על זה! |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/13/2012 09:14:34 |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/13/2012 : 15:09:55
|
| יצחק זה נכון רק עד גיל 60 אחרי זה מצב הדנשים טוב מאדם שאין לו דנש בדגש על תוחלת חיים |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/13/2012 : 16:20:00
|
מייק, זה נכון חלקית בלבד.
ראיתי אכן מחקר כזה שתוצאותיו הראו כי הפסקות נשימה בשינה בגיל מבוגר לא מעלות את הסיכון לתמותה (לעומת סיכויי תמותה גבוהים בהרבה לסובלים מהתסמונת שאינם מטופלים בגילאים צעירים יותר) הסיבה לפי המחקר היא שהירידה בריווי החמצן מעלה את ייצור כלי הדם באזור הלב, כך שאנשים כאמור נמצאים בסיכון פחות למוות מהתקפי לב.
אינני יודע כמובן אם זהו המחקר הקובע בתחום.
עם זאת ובכל מקרה, אי טיפול בהפסקות נשימה בשינה גם בגיל מבוגר בוודאי שאינה פותרת את תופעות הלוואי של התסמונת, של עייפות, כאבי ראש והסיכון להרדמות בנהיגה שאליו התייחסת. |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/13/2012 16:20:40 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/13/2012 : 23:20:11
|
אולי כי בגיל מבוגר חולי דנש כל כך עייפים שהם יושבים בבית ולא נוהגים ולא עובדים ולא נוסעים לטייל בהודו ולא עושים באנגי והולכים לרופאים כל הזמן ועושים מנוי בשחל ויש להם צינטורים וארוע מוחי ופיליפיני שמשגיח עליהם ולכן תוחלת החיים שלהם גבוהה יותר????????. מה שחשוב זו איכות החיים ולא התוחלת-בסוף כולם מתים.גם אריק שרון וגם שמעון פרס חיים! אפשר גם להגיד שדנש מוריד את ההסתברות לסרטן כי עולה ההסתברות להתקף לב...........
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/14/2012 10:28:24 |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2012 : 08:04:13
|
בעידודם של חבריי לפורום בשרשור זה הוצאתי את הסיפאפ מהבוידם אתמול אז ככה כרגיל אין לי קושי להרדם עם הסיפאפ אבל אני מסיר אותו באופן לא מודע אתמול לאחר שעה כך שההטבה מיזערית אם בכלל. מה דעתכם בעניין, האם זה שווה את המאמץ שעה של שימוש?האם יש מצב שאסתגל ושעות השימוש יתארכו ? אני בספק. תודה |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2012 : 10:29:12
|
quote: Originally posted by jzomer
אולי כי בגיל מבוגר חולי דנש כל כך עייפים שהם יושבים בבית ולא נוהגים ולא עובדים ולא נוסעים לטייל בהודו ולא עושים באנגי והולכים לרופאים כל הזמן ועושים מנוי בשחל ויש להם צינטורים וארוע מוחי ופיליפיני שמשגיח עליהם ולכן תוחלת החיים שלהם גבוהה יותר????????. מה שחשוב זו איכות החיים ולא התוחלת-בסוף כולם מתים.גם אריק שרון וגם שמעון פרס חיים! אפשר גם להגיד שדנש מוריד את ההסתברות לסרטן כי עולה ההסתברות להתקף לב...........
זומר - זה מחקר שפרסם (או לפחות ציטט בהרצאות) המנטור שלך - פרופ' פרץ לביא ולכן לא נראה שיש לזלזל בו.
אני מסכים כמובן לעניין איכות החיים |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/14/2012 10:29:51 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2012 : 10:32:28
|
quote: Originally posted by mike56
בעידודם של חבריי לפורום בשרשור זה הוצאתי את הסיפאפ מהבוידם אתמול אז ככה כרגיל אין לי קושי להרדם עם הסיפאפ אבל אני מסיר אותו באופן לא מודע אתמול לאחר שעה כך שההטבה מיזערית אם בכלל. מה דעתכם בעניין, האם זה שווה את המאמץ שעה של שימוש?האם יש מצב שאסתגל ושעות השימוש יתארכו ? אני בספק. תודה
מייק יש בהחלט סיכוי אם תתמיד ותרצה בכך
אל תתייאש ותמשיך להשתמש ב- CPAP
יכול להיות ששווה לך להעזר גם ביועץ שייסייע לך בהסתגלות |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2012 : 12:20:26
|
תודה איש יקר אני בספק אבל אשתדל |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2012 : 12:22:04
|
אל תוותר
זה חשוב בעיקר בשבילך
האם ניסית מגוון מסיכות?
האם ניסית לחץ אוטומטי וגם קבוע?
האם ניסית עם מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה ובלעדיו?
כל אלה יכולים לעשות את השינוי |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2012 : 22:44:13
|
גם אני סטטיסטיקאי ואת העובדות המוזרות-שתוחלת החיים בגיל מסוים עם דנש -גם אני מנסה להסביר.חלק מההסברים רשמתי למעלה.מדובר במתאמים סטטיסטים של קבוצות גדולות ולא מבוקרות . אני לא מפקפק בממצאים אבל מנסה למצוא להם הסבר הגיוני. למשל -תוחלת החיים בקוקז ובהרים גבוהים אולי לא גבוהה בגלל תמותת תינוקות אבל יש שם זקנים מופלגים.האם זה בגלל שהם פעילים פיזית -מטפסים בהרים ולא נוסעים באוטו? או בגלל שהאוכלוסיה דלילה ואין מחלות מידבקות בקבוצות סגורות קטנות ומבודדות? או שהתנחמד מצומצמת ? או שזה גזע אנושי שעוצב בהישרדות ארוכת שנים או שזה בגלל האויר הדליל????? האם הפרדוקס הצרפתי-אוכלים כולסטרול ושותים יין ובריאים זה בגלל היין או בגלל החומרים שביין האדום (האלכוהול בבירה הגרמנית לא עושה את זה) או באכילה מצומצמת של פחמימות -והאיטלקים שזוללים פאסטה עם יין פחות בריאים קרדיווסקולרית. בקיצור-סטטיסטיקה זה יופי -וחשיבה עצמאית זה עוד יותר יופי-גם את זה לממדתי מפרץ לביא. |
 |
|
|
mike56
חבר פחות חדש

202 הודעות |
נכתב ב - 03/15/2012 : 11:49:42
|
מגוון מסכות- כן חץ אוטומטי וקבוע, לא מנגנון הפחת לחץ בשאיפה מה זה? לא ידוע לי על קיומו של מנגנון שכזה. תודה |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/15/2012 : 15:50:48
|
רק לאחרונה כתב כאן בחור בשם טל ר. כי רק בלחץ קבוע הצליח להגיע להפחתה למינימום של הפסקות הנשימה שלו.
חשוב לנסות אופציה זו.
בנוסף יש מכשירים בהם יש מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה. שווה לנסות שינויים בעוצמת מנגנון זה (יש בו בדר"כ 3 דרגות) וכן בלעדיו בכדי לבדוק מה ההשפעה.
|
 |
|
נושא  |
|