שאלות: 1. איך אני יודע עם איזה סוג מסכה השתמשתי ? (זה נתון שמזינים למכשיר ולא מצאתי בתוכנה) אני רוצה לראות מה הבדל ביחס לשימשו במסכות השונות. 2. מה זה Events שמופיעים בגרף המפורט ? מה נמדד ומה יחידות המדידה ? 3. מתי נחשב אירוע ל- Hypopnea ומתי ל - לApnea ? 4. למה נרשמים גם אירעי Central ? 5. הלחץ 95% שממראה המכשיר עצמו זהה למה שמוצג בדו"חות ?
שאלות: 1. איך אני יודע עם איזה סוג מסכה השתמשתי ? (זה נתון שמזינים למכשיר ולא מצאתי בתוכנה)פשוט תרשום לך את התאריכים של כל מסיכה ואז תוכל להשוות הנתונים לפי התאריכיםאני רוצה לראות מה הבדל ביחס לשימשו במסכות השונות. 2. מה זה Events שמופיעים בגרף המפורט ? מה נמדד ומה יחידות המדידה ? הכוונה לארועי הפסקות הנשימה 3. מתי נחשב אירוע ל- Hypopnea הפסקה חלקית קצרה יותר ומתי ל - לApnea ? הפסקת נשימה מלאה 4. למה נרשמים גם אירעי Central ? המכשיר יודע להבדיל בין הפסקות נשימה חסימתיות למרכזיות (מהמוח)5. הלחץ 95% שממראה המכשיר עצמו זהה למה שמוצג בדו"חות ?כן
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למען הסר ספק - אתה מציע לנהל רישום לגבי סוג המסכה כי מידע זה אינו נמצא בתוכנה ? לגבי events - יש גרף נוסף ובו מופיע מספר גדול של events להבדיל מהגרף של הארועי נשימה (AHI). לגבי זה אני שואל. יש אורך זמן שבו מוגדר כל סוג ארוע ? למה בדו״ח יש גם ארוע חסימה מרכזי ? זו טעות של המכשיר?
1. כן 2. הגרף של הEVENTS כולל גם ארועי נשימה CENTRAL (מרכזיים מהמוח) ולא רק ארועי חסימה חלקית או מלאה הנקראים AHI 3. אכן זה קשור לאורך הזמן 4. זו כנראה לא טעות. הארועים אמורים להיות מעטים וקצרים אם אתה חושש תתייעץ עם טכנאי מעבדה או אפילו עם רופא שינה לגבי הפענוח
2. אבל באותו הזמן מופיעים עשרות events לעומת ארועים בודדים שנספרים לתוך האינדקס ahi - לא מצליח להבין מהם אותם עשרות ארועים שמראה הגרף. 3. יש למישהו את הזמנים עצמם ? יש חשיבות לעוצמת הארוע או רק למשך הזמן? 4. בניתי על טעות של המכשיר כי מדובר במספרים זניחים של פחות מאחד
ההנחה היא שבגלל ארועי הפסקות נשימה רמת החמצן הרווי בדם יורדת ולכן חומרת ודרגת הפסקות הנשימה נמדדת בכמה פרמטרים שביניהם: משך זמן הפסקת הנשימה, אחוז ירידת החמצן בדם