חברים יקרים, ביליתי 2 לילות ארוכים במעבדת שינה בנסיון לבדיקת התאמת מסיכת/מכשיר cpap ללא הצלחה אף שהיא מאוד חיונית לבריאותי. אשמח לקבל עצותיכם כיצד אוכל להצליח בהסתגלות למסיכה. בתודה מראש, פיני.
חשוב שתנסה להסתגל בביתך במיטתך הפרטית ותוך עזרה ותמיכה מקצועית ומיומנת של סוכן איכותי או יועץ בתחום.
אני יכול לתת לך כמה עיצות:
1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).
2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק.כל חברה אמורה לסייע לך בעניין.
3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).
4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)
5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות
6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).
7. ביצוע הרכישה רק לאחר בירור זכויותייך המדוייקות להחזר מול קופ"ח הרלבנטית ובהתחשב בביטוח הספציפי שיש לך בקופה.
כדאי שתקרא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.
אתה מוזמן להמשיך לשאול ולהתייעץ בפורום
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
תודה על ההתייחסות המהירה והמעמיקה. הבעיה היא שלא הצלחתי להירדם במעבדת השינה כך שלא יכולתי לסיים הבדיקה ולקבל את האבחנה של רופאי המעבדה. מה שקרה שכל פעם שנרדמתי לחץ האויר העיר אותי וכך הדבר נמשך כמעט כל הלילה. האם מומלץ להשתמש במעבדה בכדור שינה? האם יש דרך אחרת להשלים הבדיקה במעבדה? בברכה, פיני.
שלום פיני, כפי שיצחק אמר לך הכי טוב לעשות ניסיונות במיטה שלך. מאוד קשה להמליץ על מסכה - פריט מאוד אישי. כמה עצות אישיות ולא מחיבות (כולן מניסיון אישי): 1.רצוי מאוד שצינור ההזנה יגיע מהמצח - המסכה קלה יותר. 2.כך מסכה שנשענת על המצח בשתי נקודות - לא נופלת בזמן הסתובבות מצד לצד. 3.רצוי מכשיר אוטומטי - שינויי הלחצים בזמן השינה זניחים. לפני הקניה ממש העזר בכל העצות של יצחק. בהצלחה.
בהחלט ניתן להעזר בכדור שינה שרופא המעבדה ימליץ כדי לעבור את הלילה הראשון במעבדה הלחץ לא יהיה מאד מדויק אבל בדרך כלל הלחץ ביום הראשון לא מדויק ולא סופי. אפשר גם להסתגל למכשיר בערות מול הטלביזיה כך שכשאתה שוכב לישון אתה כבר שעה עם המסכה עליך והתרגלת. השינה במעבדה כוללת השגחת טכנאי שאמור לעזור לך.כמו כן היא כוללת הערכת נשימה אוביקטיבית-ריווי חמצן וחגורת נשימה כמינימום -וזה מלמד אם יש שיפור משמעותי בנשימה.לא כדאי להסתמך רק על פריקת המכשיר. כמו כן לא כל מכשיר אוטומטי זהה לאחר.לפעמים צריך הפחתת לחץ בנשיפה ולפעמים זה דווקא מעצבן. בקיצור-צריך מומחיות כמו בכל מקצוע.
במקרה שלי, הטכנאי במעבדת השינה השאיל לי הביתה מכשיר CPAP לשבוע וכשחזרתי, פרק את הנתונים מהמכשיר והמליץ על לחצים (הרופא חתם על המסמך אבל היה רק "חותמת גומי").