| מחבר |
נושא  |
|
|
nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות |
נכתב ב - 12/13/2011 : 22:35:33
|
שלום לכולם, היום הייתי אצל רופא אאג בפתח תקווה, מומחה בבעיה שלנו, גם הוא טען שאני צריך לנסות שוב את ה CPAP. לא היה מוכן להפנות אותי שוב לבדיקת שינה. המליץ על התקן דנטלי אך אמר שהוא פחות יעיל. בכל אופן, לפני שנה וחצי, קיבלתי המלצה לרכישת מכשיר מאסותא, אבל הוא אבד לי. כמו כן הנתונים שהיו רשומים עליו אולי לא נכונים להיום.
מה אני אמור לעשות הלאה? למי אני פונה להתאמת לחצים, האם יש חברות שמוכרות את המכשיר ועושות בדיקות התאמת לחצים?
אני רוצה להספיק לקנות מכשיר לפני סוף מרץ, כדי לקבל החזר מהקופה.
אשמח לשמוע עיצות מה לעשות הלאה.
תודה פליקס |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/14/2011 : 11:05:18
|
אתה יכול לפנות למעבדת השינה של אסותא בבקשה לקבל העתק של תוצאות בדיקת השינה שערכת לפני שנה וחצי וההמלצה לרכישת מכשיר.
אני בטוח שיש להם העתק מהדוחות כאמור.
לעניין התאמת הלחצים אתה יכול לבצעה באמצעות מעבדת השינה של אסותא ו/או אתה יכול לבצעה ישירות מול סוכני המכשירים. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
נכתב ב - 12/14/2011 : 13:04:49
|
זה פחות עדיף מבדיקה מסודרת, אבל אתה יכול לבדוק את הנתונים של מכונה שישנת איתה לנסיון ולראות את טווח הלחצים למעשה.
כדי לבדוק את הנתונים אתה יכול לפרוק בעצמך מהמכונה (דורש תוכנה ספציפית ליצרן) או לבקש הדפסת דו"ח כשאתה מחזיר את המכונה מההשאלה.
אם ה- AHI (שזה מס הפסקות הנשימה לשעה) שלך מספיק נמוך אז הבעיה פתורה...
נ.ב. הלחצים הנדרשים משתנים כך או כך עם מעבר הזמן (לדוגמא בגלל החלפת מסיכה או שינוי במשקל) |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/16/2011 : 07:42:18
|
מקובל שתוצאות בדיקה תקפות לשנתיים אם לא חל שינוי מהותי בבריאותך-התקף לב למשל. זכותך לקבל העתק של כל החומר בתיקך הרפואי-אולי בתשלום עבור שיחזור החומר. עם התיק אתה יכול לפנות לרופא-עדיף ממכבי-כמו הרופא אאג שהמליץ על הסיפפ בפתח תקווה למשל ,או לרופאי שינה ידועים-ברוך אלעד למשל באזור שלך,או לאסותא ולבצע התאמת לחץ בפיקוח רפואי-כמובן שאת המכשיר תקבל טכנית מאחת החברות אבל את המכתב המסכם -מרופא. אז אתה יכול לרכוש מכשיר או מאסותא במסגרת ההסדר או מחוץ לאסותא ולפנות לועדת חריגים עד חודש מרץ ולקוות לאישורם. התאמות לחץ ללא רופא ברקע לא מומלצות .גם עקירת שיניים ללא רופא -עם חוט שקשור לדלת לא מומלצות וגם דיקור סיני על ידי אשכנזי שלא רופא לא. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות |
נכתב ב - 12/17/2011 : 09:14:42
|
הרופא שהייתי אצלו, רשם במכתב הסיכום המלצה לניסיון חוזר עם CPAP . אני מקווה שזה יספיק. בינתיים פניתי לאסותא לקבל העתקים של המסמכים שעשיתי בזמנו. אבל הם, לא בדיוק ממהרים, אמרו שיחזרו אלי תוך 24 שעות ואין קול ואין עונה...
אבל קראתי כאן בפורום שמכבי יצאה למכרז חדש להוסיף עוד מכשירים, לא? מתי יהיו תוצאות? אולי כדאי להמתין לתוצאות מבלי לגשת לועדת חריגים???
כבר לא יודע מה לעשות הלאה... איזה באלאגן.
תודה רבה לעונים, באמת טוב לדעת שיש למי לפנות. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/17/2011 : 09:24:43
|
בעיקרון עד מרץ 2012 מכבי אמורים לאשר רכישת כל מכשיר שכן תיקון התקנון הקודם אמור היה להכנס לתוקף בהתאם למכתב משרד הבריאות רק שנה לאחר פרסומו.
|
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
נכתב ב - 12/17/2011 : 16:43:05
|
לי מכבי אמרו שבצורה יוצאת דופן הם יחזירו לי את הכסף עד סוף השנה בלבד. כך שאם אפשר לבצע את הקניה לפני סוף השנה עדיף.
לטעמי, הטיפול של מכבי גבל בחוסר יושר: - ממרכז המידע נאמר לי שאין אפשרות כלל לרכוש CPAP מחוץ להסדר. רק כשלחצתי נאמר לי שיש אפשרות *אבל* בהחזר של עד כ-3000 שח -כשבאתי עם הקבלות הסכימו להחזיר לי את הסכום לפי ההסכם הישן רק שהראתי להם את חוזר משהב"ר. |
 |
|
|
nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות |
נכתב ב - 12/17/2011 : 23:13:06
|
מישהו יודע מה קורה עם המכרז?
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/18/2011 : 22:37:27
|
אוטוטו המכרז יוצא לדרך מקווה שיפתחו את השוק למגוון מכשירים רב יותר ולא יחמירו את ההגבלות. הנטייה למחיר הנמוך ביותר לא מבשרת טובות למשתמשים.הטוב יותר בדרך כלל בחיים יקר יותר -מה לעשות???????? אני לא תופס מה לוחץ להם לקבוע איזה מכשיר ואיזה מסכה המבוטח יקבל?היו יכולים להגדיר תקרה להחזר הכספי וזהו. מי יסביר לי -אולי אני נאיבי??????? |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/19/2011 : 09:17:24
|
מכבי השיגו כנראה מחירים זולים יותר מהספקים שזכו במכרז הקודם
מכבי נוהגים כך גם בספקי ציוד נוספים כמו במכשירי שמיעה למשל
כמובן שגם אני מקווה מאד כי ירחיבו את מעגל החברות |
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
נכתב ב - 12/19/2011 : 10:47:49
|
לגבי התקווה שמכבי תרחיב את מספר הספקים: כידוע כיום יש שנים ולמיטב זיכרוני במכרז החדש מכבי כותבת שהיא מכוונת ל- 2 או 3 ספקים.
כך שאל תצפו למהפכות גדולות ... |
 |
|
| |
נושא  |
|