סיפאפ פורום ישראל - זקוק לעזרתכם, חבר חוזר של הפורום.
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 זקוק לעזרתכם, חבר חוזר של הפורום.
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות

נכתב ב - 11/12/2011 :  23:04:38  Show Profile
שלום רב לכולם.
לפני למעלה משנה היייתי חבר כאן בפורום מאחר ואובחנתי כסובל מבעיה של דום נשימה בזמן שינה ברמה גבוהה ואפילו מאוד, לא זוכר את המספרים.

הבעיה שלי, שהיה לי קשה להאמין שזה המצב שלי, נדמה לי שהמספר היה מעל 60 פעמים בשעה.
בכל אופן, הבדיקה עוד התנהלה באסותא בראשון לציון, כאשר המכשיר נלקח לשינה בבית.

בזמנו, פניתי לרופא א.א.ג (שנבחר שרירותית) שהפנה אותי לבדיקה, וכאשר קיבל את התוצאה, שלח אותי ישר להתאמת מכשיר, גם באסותא, אך בתל אביב.

לא יודע מה קרה, אבל ירדתי מכל הנושא הזה מכיוון שמההתנסויות המאוד קצרות שהיו לי, לא אהבתי את הרעיון שאני צריך לישון עם מכשיר שמנשים אותי, אני עדיין לא מקבל את זה. אבל כנראה יש בעיה, כי הנחירות ממשיכות.
אני לא סובל מעייפות במהלך היום, אומנם קשה לקום בבוקר אבל אני מפיל את זה על עצלנות, יש עוד בעיות כמו לחץ דם גבוה מידי, ועוד כל מיני תופעות מציקות...

בכל אופן, אני מחפש רופא טוב, שיתעמק קצת בבעיה ואולי יציע פתרון או בירורים אחרים.
אני כמעט בטוח שכל הנושא הזה לא נבדק אצלי עד תום.

אני אשמח לשמוע מחברי הפורום שבטח כל אחד כבר התנסה עם רופא זה או אחר, למי כדאי לפנות במסגרת הקופה של מכבי.
כמו כן גם על מכון שינה אמין ורציני שיכול לתת תוצאות אמינות.

גם בסבב הקודם, מכבי השתתפה כבר אז רק בשני מכשירים שהיו בהסכם עם החברות שלהן, אבל היו שקנו באופן פרטי ומכבי השתתפה בחלק גדול מהמחיר, השאלה עם ניתן עדיין לעשות זאת, כי יש מכשירים שמקלים על ההסתגלות וגם נותנים תוצאות טובות יותר.

תודה

פליקס

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/13/2011 :  15:12:29  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שלום פליקס וברוך שובך (נדמה לי שדיברתי איתך בטלפון בעבר)

לשאלותיך

1. מכשיר ה- CPAP היה ונותר הפיתרון העיקרי לבעיות נשימה בשינה. בטח ברמת חומרה קשה כמו שנמצא במקרה שלך.
2. מכבי מאפשרים בדיקת שינה רק באסותא אבל אם אתה מוכן לממן בדיקה נוספת פרטית, אזי מכונים מומלצים הינם בתל השומר ובבית לוינשטיין (רעננה).
3. רופאים מומלצים לדעתי הם ד"ר אשר טל וד"ר דליה שכטר
4. מכבי הודיעה במכתב רישמי ואף תיקנה את התקנון שלה בהתאם, כי תיתן החזרים רק על רכישה משני ספקים (אורקמד ומקסימה). עם זאת משרד הבריאות הוציא למכבי מכתב כי השינוי יכנס לתוקף רק במרץ 2012. כך שתאורטית ניתן אולי לרכוש מספקים אחרים ולקבל החזר ממכבי. בכל מקרה כדאי לעשות בירור במכבי טרם הרכישה.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/13/2011 :  16:12:02  Show Profile
בעניין סעיף 2, יש אפשרות לנסות לקבל טופס 17 ממכבי לבדיקת שינה במכון לרפואת שינה בבי"ח תל-השומר כפי שהיה במקרה שלי החודש. מכתב מרופא המשפחה בו הוא ממליץ לפנות למכון בתל-השומר למשל יכול לעזור בקבלת טופס ה-17 ממזכירות קופ"ח מכבי. ראה שרשור "מיואש מה CPAP", יכול לענות לך על הרבה דברים.
למעלה

nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות

נכתב ב - 11/13/2011 :  22:10:20  Show Profile
quote:
Originally posted by יצחק

שלום פליקס וברוך שובך (נדמה לי שדיברתי איתך בטלפון בעבר)

לשאלותיך

1. מכשיר ה- CPAP היה ונותר הפיתרון העיקרי לבעיות נשימה בשינה. בטח ברמת חומרה קשה כמו שנמצא במקרה שלך.
2. מכבי מאפשרים בדיקת שינה רק באסותא אבל אם אתה מוכן לממן בדיקה נוספת פרטית, אזי מכונים מומלצים הינם בתל השומר ובבית לוינשטיין (רעננה).
3. רופאים מומלצים לדעתי הם ד"ר אשר טל וד"ר דליה שכטר
4. מכבי הודיעה במכתב רישמי ואף תיקנה את התקנון שלה בהתאם, כי תיתן החזרים רק על רכישה משני ספקים (אורקמד ומקסימה). עם זאת משרד הבריאות הוציא למכבי מכתב כי השינוי יכנס לתוקף רק במרץ 2012. כך שתאורטית ניתן אולי לרכוש מספקים אחרים ולקבל החזר ממכבי. בכל מקרה כדאי לעשות בירור במכבי טרם הרכישה.

היי יצחק,
תודה על תשובתך, אכן דיברנו בטלפון בזמנו.
מה העלות לבדיקת שינה פרטית?
אז בעצם אתה אומר שדרך מכבי אני חייב לקנות מכשיר לא מתקדם, גדול יחסית ומוגבל מכל מיני בחינות???
זה השירות שמכבי נותן?

מעצבן.
גם ככה כל העניין הזה ממש על הפנים אז עכשיו גם מגבילים אותי ברכישת מכשיר יותר מתקדם.
למעלה

nice guy74
חבר פחות חדש

Israel
110 הודעות

נכתב ב - 11/13/2011 :  22:13:05  Show Profile
quote:
Originally posted by katdavid

בעניין סעיף 2, יש אפשרות לנסות לקבל טופס 17 ממכבי לבדיקת שינה במכון לרפואת שינה בבי"ח תל-השומר כפי שהיה במקרה שלי החודש. מכתב מרופא המשפחה בו הוא ממליץ לפנות למכון בתל-השומר למשל יכול לעזור בקבלת טופס ה-17 ממזכירות קופ"ח מכבי. ראה שרשור "מיואש מה CPAP", יכול לענות לך על הרבה דברים.

היי דויד,
קראתי קצת את השירשור, המון לקרוא...
אבל מה ההגיון שמכבי תיתן לי הפניה למכון שינה לא בהסדר כאשר יש לה כזה בהסדר?
כלומר, אין לי שום תירוץ למה דווקא בתל השומר למרות שאני מאוד רוצה להגיע לשם.

אשמח לשמוע איך אני משיג זאת.
למעלה

katdavid
חבר חדש מהשקית

37 הודעות

נכתב ב - 11/13/2011 :  22:35:35  Show Profile
פליקס שלום,
אכן זה לכאורה נשמע די מובן מאליו שממכבי יפנו אותך לאסותא. במקרה שלי היתה סיבה - ביצעתי שתי בדיקות שינה באסותא בשנתיים האחרונות אך למרות שימוש במכשיר המשכתי לסבול מהפסקות נשימה ומעייפות והרופא שלי רשם המלצה לפנות ל"דעה נוספת" במעבדה אחרת בבי"ח תל-השומר. עדיף באמת לנסות לחשוב על משהו שהרופא שלך יכול לרשום כסיבה למה להפנותך לתל-השומר, לדעתי בלי המלצה מפורשת כתובה של הרופא אין סיכוי שמכבי יתנו טופס 17 למכון שהוא לא אסותא.
למעלה

johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות

נכתב ב - 11/14/2011 :  19:19:35  Show Profile
שתי הערות:

1) אני ירושלמי וחבר מכבי. הפנו אותי למרפאת השינה בשערי צדק. אני מניח שלא תהיה למכבי בעיה להפנות אותך לשם (כמובן שתתצתרך להגיע לירושלים..)

כהדיוט, דעתי שהם עשו עבודה יסודית ומקצועית *אבל* היחס האישי לוקה בחסר.

2) כחבר מכבי+זהב הם כן אישרו לי החזר של רוב הסכום על ה- Resmed S9 שקניתי. זאת רק אחרי שהראתי להם לפליאתם הרבה את חוזר משרד הבריאות שהוצאתי מהפורום :-))
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/14/2011 :  22:22:00  Show Profile  Send יצחק an AOL message
יפה ג'ון. אני רואה שהפורום עוזר לפעמים

אגב מי שרוצה עדיין לרכוש במכבי מכשירים של ספקים שלא זכו במכרז יש לו עד מרץ 2012

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 11/14/2011 22:22:17
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא