בדוח ממעבדת שינה בילינסון רשום " ישן כ3.7 שעות ביעילות של 48%. שלבי השינה כלל 7% שנת חלום ו17% שינה עמוקה . נצפו 72 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 23 שניות מסוג חסימתי בצפיפות של 19 בשעה הן לוו בירידת חמצן מ80%-עד 97% בסך הכל שהה 16 דקות ברווי חמצן נמוך מ-90%"
תודה אני מחזיק בידי בדיקת דנ"ש שעשית 10 שנים קודם לכן לפני ניתוח לתיקון סטיה במחיצת האף ואז התוצאות היו חמורות יותר נראה לי דנ"ש ברמה גבוהה אני מצטט מדו"ח הבדיקה בשיבא:"משך הרישום 6 שעות ו18 דקות אובחנו 149 הפסקות נשימה מלאות ו203 חלקיות בצפיפות של 43 ארועים לשעה. נרשמו 293 ירידות ברמת ריווי החמצן הדם מתמת ל-90% מרמה בסיסית של 94% עד למינימום של 70%. בילה 14% מזמן הבדיקה עם ריווי חמצו 80%-90% ו2% מהזמן בין 70%-80%". מה דרגת החומרה של בדיקה זו ? אז להבדיל מהיום בכלל לא הגעתי למצב של חלימה. בהסתמך על דוח זה שוחררתי משרות מילואים מבלי ידיעתי ומבלי בקשתי כנראה שצהל מקבל ישירות משיב"א את דוח הנבדקים שבשרות פעיל . רק בדיעבד ידעתי ששוחררתי משרות מלואים לאחר שראיתי שמפסיקים לקרוא לי למילואים.ותודה ליצחק מהפורום על הזמן שמקדיש למענה.
43 לשעה מוגדר כקשה 19 -בינוני יעילות שינה של כ:50 % אומר כנראה שקשה לסמוך על הדיקה הזו כי ישנת גרוע ולכן היו פחות הפסקות נשימה מאשר בלילה נורמלי בכל אופן ההתוויה היום בכל המקרים האלו היא טיפול בסיפפ כך שזה לא כל כך משנה והחשוב זה המומחיות של התאמת הלחץ והמסכה
לעניין יעילות השינה, משיחות עם רופאים שניהלתי, העובדה כי ישנים גרוע במהלך בדיקת שינה, דווקא אמורה לשפר לטובה את תוצאות הבדיקה מכיוון שהפסקות נשימה מתרחשות בדר"כ בשינה עמוקהץ מכאן שסביר להניח כי אם השינה הייתה יעילה/עמוקה יותר היו אמורות להיות יותר הפסקות נשימה ולא פחות.
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
מכל מקום ברור לי שלפני ניתוח האף ישנתי גרוע יותר כי לא הייתי מגיע למצב חלימה כלל ולאחר הניתוח אני כן מגיע למצב חלימה כך שנראה לי הגיוני שחל שפור מקשה לבינוני ולהערכתי לאחר הניתוח בכלל לא היה לי דנ"ש רק לאחר שהאף התקבע עם סטיה במחיצה פחותה מאשר בראשית הדברים חזר הדנ"ש.אם פעם אחזור למכבי אוכל לבדוק עם הרופא שניתח אולי היום אני בכללית .