| מחבר |
נושא  |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 07/15/2011 : 17:39:56
|
שלום, אני מבוטח במכבי ומשתמש לשביעות רצוני בסיפאפ החדיש (2011) של פיליפס רספירוניקס . סיקרן אותי להכיר את הסיפאפ שמכבי במסגרת הסדר הספקים, מחייבת את מבוטחיה לרכוש. באדיבותה של תהילה חתם גבעתי מחברת אורקמד קיבלתי סיפאפ לניסיון בלתי מחייב.
יצרן = DEVILBISS. דגם = DV54SE אוטומטי. משך הניסוי = 14 לילות. הפעלה אוטומטית = מיד בנשימה הראשונה. בהורדת המסכה ייכבה בתוך 20 שניות. רעש = הופתעתי לרעה. לא יכולתי לישון והרחקתי את הסיפאפ ע"י הוספת צינור (1.8 מ') . בנוסף, כיסיתי את הסיפאפ בכרית ונהיה לי שקט (כפי שאני מורגל). איכות השינה = בנטרול הרעש, ישנתי טוב ( כ 7.6 שעות ממוצע בלילה) . איכות הטיפול = עם הסיפאפ הזה הגעתי ללחצים ול HAI גבוהים מאלה שאני מורגל בהם. הפחתת לחץ הנשיפה = לא ניסיתי – אינני זקוק. מעשיר לחות = לא ניסיתי – קל לחיבור/פרוק ומילוי מים. המיכל ניפתח לניקוי. מסיכה = השתמשתי בשלי. כוונים = כגון לחץ וכד' נעשים מול מכשיר מופעל/עובד ואצבע תקועה בפתח יציאת האוויר. תצוגת צג = טובה, ברורה ומוארת. אפשר לקרוא נתוני שינה כלליים בלבד, החל מהלילה הראשון וגם לשבוע, לחודש ו 3 חודשים. לדעתי, הניווט בין הנתונים די מסורבל. הסיפאפ מספק בכל יום 4 קודים (עד 12 ספרות כל אחד) שבעזרתם ניתן להוריד דו"ח מהאינטרנט על בסיס יומי, חודשי ,3 חודשי ותקופתי. מניסיוני, הגישה לאתר לא תמיד מתאפשרת ובכל כניסה יש להקליד מחדש את כל הנתונים כולל הקודים המוזכרים לעיל. בסיכומו של התהליך, מתקבל עמוד המכיל עמודות של ממוצעים – לטעמי בהחלט לא מספקים. ראוי לציון = ה EPI שמייצג אירועי נשיפה דרך הפה בשעה – חשוב לפוערי פה בשינה. הורדת נתונים מפורטת = ניתן להוסיף תוכנה = SMARTLINK. מתקבלים דוחות טובים וצבעוניים של פרמטרים רבים. התוכנה מאפשרת גם כניסה למד רווי חמצן ומנפיקה דוחות מעניינים. סיכום:סיפאפ טוב למעט בעיית הרעש.
הערה כללית 1. תודה לתהילה חתם גבעתי. 2. כותב הדברים הנ"ל איננו רופא או מומחה בנושא. הדברים שנכתבו, הינם פרי התרשמות אישית בלבד.
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a ב 07/16/2011 08:42:36 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 07/16/2011 : 18:05:04
|
תודה על הביקורת רובין.
בעיית הרעש אכן עלולה להפריע. אני מבין שאתה משתמש בדגם האחרון של רספרוניקס שהוא שקט יותר מהדגמים הקודמים. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 12/30/2011 : 23:20:55
|
מישהו אולי יודע למה המכשיר הזה זוכה להקרא אוטומטי? (רק בגלל שהוא פועל מיד בנשימה הראשונה ונכבה עם הורדת המסכה ?) המכשיר עובד עם לחץ קבוע ? |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/31/2011 : 13:47:10
|
המכשיר אוטומטי כי יש בו מנגנון המווסת את עוצמת זרימת האויר בהתאם לצורך (דרגת החסימה)
בשונה ממכשיר בלחץ אויר קבוע המזרים את האוויר תמיד באותו העוצמה |
 |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 12/31/2011 : 17:12:45
|
היה לי הרושם ש"מכשירי מכבי" הם של לחץ קבוע (חשבתי שהאוטמטי יקר יותר). קיבלתי את המכשיר הזה מאסותא לכמה ימים ע"מ לבדוק התאמה.
היכן ניתן למצוא את הפירוט של מה שמקבלים דרך מכבי ?
אין לי מושג במכשירים ומהפורום הבנתי שהעדיפים הם: 1. Respironics פיליפס 2. Resmed S9 Autoset
מה החסרונות של DEVILBISS DV54SE ביחס לשנים המועדפים ? האם כדאי להתעקש ולקנות מכשיר מספק חיצוני? באסותא טוענים שצריך לשים את הדגש על המסיכות.
איך אני רואה את האינדקסים במכשיר DV54SE ע"מ לראות אם המכשיר מביא אותי לנורמה (האם האפשרות היחידה היא לעבוד עם הקודים מול האינטרנט)?
יש עלות נוספת ל SMART LINK ? ואז לא צריך להזין את הקודים באינטרנט ?
|
נערך על ידי - אפנאי בתאריך 12/31/2011 17:18:17 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/31/2011 : 17:42:43
|
אפנאי אתה מגיב לפוסט שכתב רובין ובו יש תיאור מפורט של מכשיר ה- DEVILBISS
אני לא התנסיתי במכשיר זה אישית אך ממה שכתב רובין ומשיחות שלי עם משתמשים אחרים במכשיר אני מבין שמדובר במכשיר בהחלט איכותי.
החסרונות העיקריים שלו הינם - רעש (ביחס לרסמד ולרספרוניקס מהדגם החדש ביותר) וכן קושי בהורדת נתונים מפורטים (סה"כ משתמש ותיק לא עושה בזה כלכך שימוש). עם זאת יש לו בהחלט יתרונות אחרים.
הכי חשוב להתנסות לבד ולהסיק מסקנות סובייקטיביות.
ואכן חשוב מאד קודם כל לאתר את המסיכה הנוחה ביותר אישית ולנסות אותה על מכשירים שונים על מנת לקבל השוואה אמיתית |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 12/31/2011 17:43:22 |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 12/31/2011 : 18:04:09
|
quote: Originally posted by אפנאי
היה לי הרושם ש"מכשירי מכבי" הם של לחץ קבוע (חשבתי שהאוטמטי יקר יותר). נכון ל 2011 מכבי בהסדר עם 2 ספקים. אלה מספקים סיפאפים ללחץ קבוע וגם ללחץ אוטומטי, זאת אומרת שהסיפאפ מתאים עצמו לצרכי המטופל בעת שנתו. מכשיר אוטומטי ניתן להפעיל גם ללחץ קבוע. כאן בפורום, לא נירשמו תלונות ממשיות לגבי הסיפאפים שבהסדר הקיים. בקרוב נדע מי הם הספקים שזכו במכרז החדש. קיבלתי את המכשיר הזה מאסותא לכמה ימים ע"מ לבדוק התאמה. ספר לנו את התרשמותך. היכן ניתן למצוא את הפירוט של מה שמקבלים דרך מכבי ? במכבי. אין לי מושג במכשירים ומהפורום הבנתי שהעדיפים הם: 1. Respironics פיליפס 2. Resmed S9 Autoset זה ממש ענין אישי וכדאי שכל אחד ינסה ויחליט מה מתאים לו יותר. מה החסרונות של DEVILBISS DV54SE ביחס לשנים המועדפים ? ראה פרוט שלי למעלה. האם כדאי להתעקש ולקנות מכשיר מספק חיצוני? תלוי בך. באסותא טוענים שצריך לשים את הדגש על המסיכות. כן, נכון. אפילו המכשיר הכי הכי בשילוב עם מסיכה לא מתאימה - לא יעשה את העבודה. איך אני רואה את האינדקסים במכשיר DV54SE ע"מ לראות אם המכשיר מביא אותי לנורמה (האם האפשרות היחידה היא לעבוד עם הקודים מול האינטרנט)? כתבתי למעלה.... יש עלות נוספת ל SMART LINK ? ואז לא צריך להזין את הקודים באינטרנט ? כן. בזמנו נקבו בסכום של 300 ש"ח. אני לא בטוח שמכבי משתתפים בעלות זו.
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 12/31/2011 19:54:46 |
 |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 12/31/2011 : 20:58:40
|
אני בשלב מאוד מקדמי - אחרי אבחון ראשוני והמכשיר מושאל מאסותא (מכבי) לכמה לילות. לכן אין לי ממש התרשמות מהמכשיר ועדין לא חזרתי לאסותא (יש פגישה אחרונה שהיא טכנית בעיקרה שבה בודקים את ההקלטה של המכשיר). כמו כן ברור לי כי עד שלא אעבור כברת דרך לא באמת אוכל להגיע לתובנות מעמיקות (לכן מנסה להיבנות מנסיונכם ואולי להימנע מהמכשיר של מכבי).
סוגיה אחרונה- רובין מציין כי השתמש במסכה שלו וכי האינדקס היה גבוה ממה שהורגל וזה נתון שאמור להדליק נורה אדומה. מעבר לרעש ולנוחות הנתונים הרי כי מה שחשוב זה להפחית את תופעות הדנ"ש (עד לנורמל). האם יש הסבר לכך שמכשיר זה ביצע פחות טוב ?
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 01/01/2012 : 09:20:08
|
שלום, להלן נתונים שלי להשוואה: HAI ממוצע במכשיר פיליפס שלי = 2.0 לעומת 4.3 בדה-ווילביס. הלחץ המכס' שבנה הפיליפס שלי = 11.0 לעומת 12.9 בדה ווילביס. את הדה-ווילביס ניסיתי רק 14 יום.
בברכה 
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/01/2012 : 11:29:33
|
הנתונים של רובין מעניינים אבל בוודאי שאין בהם בכדי להעיד על עדיפות מוצר אחד על פני השני.
חשוב מאד שתתנסה לבד ותחליט מי מהמכשירים מספק לך יותר נוחות סובייקטיבית, לרבות מי מהחברות מציעה שירות יותר טוב.
גם עניין המחיר משחק כמובן תפקיד.
אגב, אני מדגיש שוב. מסיכה אפשר לשלב עם כל מכשיר. כך לדוגמא אפשר לרכוש מכשיר של DEVILBISS ולבקש לקבל עימו מסיכות מתוצרת REPERONICS. |
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
נכתב ב - 01/01/2012 : 13:52:47
|
rubin37 כותב: HAI ממוצע במכשיר פיליפס שלי = 2.0 לעומת 4.3 בדה-ווילביס.
נדמה לי שכל ערך מתחת ל-10 הוא תקין לאנשים בריאים. ראה http://www.medicinenet.com/sleep_apnea/article.htm
Sleep apnea is formally defined as an apnea-hypopnea index of at least 15 episodes/hour in a patient if they do not have medical problems that are believed to be caused by the sleep apnea. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
|
|
אפנאי
חבר כבר הרבה זמן

595 הודעות |
נכתב ב - 01/01/2012 : 17:40:46
|
תודה על הקישורים.
אני מנסה להבין ממה נובעים ההבדלים במספר הארועים בין המכשירים (הרי מדובר במכשירים אוטומטים + משתמש מנוסה + מסכה זהה). הואיל והשאיפה שלי היא למעט ארועי דנ"ש (גם על חשבון נוחות) - חשוב לי להבין אם יש יתרון לשימוש בפיליפס ואם כן ממה הוא נובע.
אני מבין שהשאלה שלי מסובכת ... המון תודה מראש
|
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 01/01/2012 : 19:04:08
|
שלום, כל יצרן והאלגוריתם הסודי שלו. רצוי שכל משתמש יתנסה במכשירים שונים עד שימצא את זה שמביא אותו לתוצאות הטובות והנוחות ביותר עבורו. מצטער, אני לא מכיר דרך טובה יותר. כן, ברוב הסיפאפים תוכל להפחית את ארועי הדנ"ש אם תשתמש בלחץ קבוע גבוה מאד, אבל אז כנראה שתתקשה לישון.....
בברכה 
|
נערך על ידי - n/a בתאריך 01/01/2012 19:13:12 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/01/2012 : 21:11:21
|
המטרה היא כמובן להפחית את ארועי הפסקות השנימה בשינה
אולם צריך להביא בחשבון ששיטת המדידה של ארועי הנשימה בכל מכשיר היא שונה (גם בדגמים שונים של אותו יצרן אגב). כלומר ייתכן שמכשיר מסויים ידווח על ארוע כהפסקת נשימה ומכשיר אחר לא.
לכן יש להתייחס לתוצאות המדידה של המכשיר כאחד הקריטריונים ולא היחיד.
בנוסף לכל מכשיר יש אלגוריתם שונה להפסקות לחץ בנשיפה ויש כאלה שמוצאים פונקציה זו כנוחה במכשיר מסויים ופחות באחר.
הרעש גם הוא קרטריון חשוב שכן הוא יכול להפריע למטופל ולישן לצידו.
בסופו של דבר אכן אין תחליף להתנסות סובייקטיבית במכשיר |
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
נכתב ב - 01/01/2012 : 22:34:22
|
עוד הערה בקשר ל- AHI:
ה- AHI כולל הפסקות נשימה הנובעות מחסימה מלאה וגם הפרעות לנשימה הנובעות מחסימה חלקית. כך שנדמה לי שההבדל בין 2 ל- 4 זניח. |
 |
|
|
n/a
deleted

1340 הודעות |
נכתב ב - 01/02/2012 : 09:24:30
|
שלום, ה-6American Sleep Disorder Association קבע ערכים של AHI, המעידים על נוכחות המחלה וחומרתה: < 5 הפסקות נשימה בשעה - ללא דום נשימה. 5-15 הפסקות נשימה בשעה - דום נשימה בדרגה קלה. 15-30 הפסקות נשימה בשעה - דום נשימה בדרגה בינונית. > 30 הפסקות נשימה בשעה - דום נשימה בדרגה קשה.
אני מניח ש 2 אירועים זו תוצאה יותר טובה מ 4.
בברכה  |
נערך על ידי - n/a בתאריך 01/02/2012 09:36:55 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/02/2012 : 10:01:16
|
| כאמור גם שני ארועים וגם ארבע ארועים הם תוצאה תקינה |