| מחבר |
נושא  |
|
|
learob
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2011 : 02:50:18
|
| התחלתי היום בשימוש במכשיר והייתי רוצה לדעת אם יש עצות שיכולות לעזור לי להסתגל, כבר כמעט 3 שעות שאני מנסה להרדם וכל פעם שכמעט נרדמת מרגישה חנק ומתעוררת, לא מסתדרת עם האויר שאני שואפת, לא מצליחה להשאיר את הפה סגור, מרגישה שחייבת לפתוח כדי שהאויר יצא. אשמח לקבל עזרא ועידוד נראה לי קשה להסתגל, לילה ראשון עם spap |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2011 : 09:58:07
|
שלום לאה ברוכה הבא לקהילת משתמשי ה- CPAP
ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל לפעמים אולם כולנו עברנו אותו ויש כאן אנשים המשתמשים ונהנים מ- CPAP כבר שנים רבות.
תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עלייך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.
רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של המעבדה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.
לגבי נשימה דרך הפה - אכן המכשיר אינו יעיל בדר"כ בשימוש כאשר נושמים דרך הפה. נשימה דרך הפה בלילה אינה בריאה לכשלעצמה וחלק מההסתגלות למכשיר קשורה בשינוי ההרגל לנשום דרך הפה בלילה ונשימה דרך האף בלבד. אם לא מצליחים להסתגל לכך לאחר מספר שבועות ניתן לנסות פתרונות נוספים כמו רצועות הסוגרות את הפה או מסכת פנים מלאה המכסה גם את הפה (ראי תאור בהמשך)
בשוק קיימים מגוון מכשירים שאת יכולה לקרוא לגביהם בפורום ואתה יכול לפנות ישירות לחברות המשווקות על מנת שיציעו לך מכשיר לתקופת התנסות.
כמו כן שימי לב כי קיימות מסיכות רבות בשוק. ניתן אף לקנות מסיכה מתוצרת יצרן X ומכשיר מתוצרת חברה Y.
כדאי שתתנסי במגוון רחב של מסיכות על מנת שתאתר את זו המתאימה לך ביותר ונוחה לך ביותר אישית. אין כאן קיצורי דרך כי לכל אחד מסיכה הנוחה ומתאימה לו יותר אישית.
קיימות מסיכות נחירונים - הנכנסות ישירות לנחיריים מסיכות אפיות - היושבות על כל האף - הן גם הפופולריות ביותר ומסיכות אף ופה - המכסות גם את הפה ומיועדות בעיקר לאלה הנושמים דרך הפה בלילה . מסיכות אלה יותר נדירות בשימוש
אני ממליץ לנסות מסיכה כ- 7 לילות לפחות לפני קבלת החלטה (אלא אם כן המסיכה היא בלתי נסבלת מלכתחילה). לכל מסיכה יש מידות שונות ואף חומרים שונים (ג'ל או סיליקון) ולפעמים אפשרויות התאמה נוספות.
חשוב כי תבחרי קודם את המסיכה הנוחה לך ביותר ורק אח"כ תבחני אותה על מכשירים נוספים. אם תנסי מסיכות שונות עם מכשירים שונים לא תוכלי להשוות ביניהם.
כדאי שתעברי על הדיונים כאן בפורום ובודאי תקראי את העצים שבראש הפורום כמו אלה:
http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=13582
http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=299
http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=4184
העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגלי למכשיר תראה איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה. בהצלחה ואת מוזמנת לשאול ולעדכן |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 06/29/2011 10:07:00 |
 |
|
|
ilan
חבר חדש

53 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2011 : 13:34:02
|
לאה שלום וברוכה הבאה, גם אני "משתמש חדש" ב- CPAP ולכן אני יכול להזדהות איתך ועם מצבך. אני על מנת להסתגל ניסיתי מספר רב של מסיכות מכל הסוגים עד שפחות או יותר מצאתי "מסיכה נסבלת" שאפשר לישון איתה.זה תהליך שגם את צריכה לעבור. תבקשי מהסוכן שלך שייתן לך עוד כמה סוגים של מסיכות לנסות. כמו כן, בלילות הראשונים השתמשתי במסיכות רק בשעות הראשונות של הלילה, וכל לילה השתדלתי להחזיק מעמד יותר שעות לפני שהורדתי את המסיכה, וחלף קצת זמן עד שהגעתי למצב שבו אני יכול לישון לילה שלם עם המסיכה. אל תתייאשי ותראי שבמשך הזמן תרגישי שהמכשיר מוסיף לך יותר ערנות במשך היום, ויבוא יום שלא תירצי ללכת לישון בלי המסיכה. בהצלחה! אילן |
 |
|
|
learob
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2011 : 17:58:03
|
| תודה על התשובות והעידוד אני בטוחה שיהיו לי עוד דברים לברר, הרגשתי חסרת אונים באמצע הלילה ואני כבר לא לבד, באמת תודה |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/29/2011 : 22:01:57
|
אנחנו כאן בשביל לעזור לך
תמשיכי לעדכן ולשאול |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/04/2011 : 08:42:50
|
לשבת ולנסות בישיבה בכורסא מול הטלביזיה שעה שעתיים עם פה סגור. גם לי קשה היה ללכת עם נעלי עקב ובמיוחד סטילטו 12 ס"מ אבל כל הדוגמניות מתרגלות איכשהו |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
נערך על ידי - jzomer בתאריך 07/04/2011 08:43:31 |
 |
|
| |
נושא  |
|