שלום רב: לפני חמש שנים אובחן אצלי דום נשימה בדרגה קלה אך השימוש נכשל עכשיו אוחבן אצלי דרגה קשה ואני חוזר לנסות שוב. הופניתי שוב למדיקוויפ (ע"י מנהל מעבדת שינה שהוא גם רופא בכיר בקופת חולים לאומית שאני חבר בה).רק עכשיו הבנתי שאני יכול לנסות את מדיקוויפ ללא כל התחייבות ואח"כ לנסות את המכשיר של קלינטיקה (גם עובדת עם לאומית) ובסוף להחליט..למרות שאני מאוד רוצה לסגור את הסיפור מהר, אני חושב שבאמת עדיף לקחת זמן ובנחת להחלטה כזאת. 1) מקום הפגישה -- האם יש סיבה אמיתית שכל פגישותי עם הסוכן במעבדת השינה? ממילא לוקחים את המכשיר הביתה. האם מעבדת השינה באמת תורמת לתהליך? האם זה באנת מייקר את הקנייה, הרי יש מחירים קבועים בקופה? 2)קלינטיקה מול מדיקוויפ -- האם מישהו מכיר שירות של קלינטיקה או של מדיקוויפ כדי שאובל להבין את ההשוואה? 3) מכשירי BRAES -- חברת מדיקוויפ מספקים מכשירי BRAES משוודיה שהם לא כ"כ מוכרים כמו RESMED שמספק קלינטיקה. האם כדאי מסיבה זאת להתעקש לעבוד עם קלינטיקה? האם מישהו מכיר מכשיר BRAES? 4) קופת חולים לאומית האם מישהו מבין בדיוק את ההשתתפות של לאומית בהתאמת CPAP?
עמיל, מנסיון אישי עם מכשיר BREAS iSleep 20i, הוא פחות נוח לנשימה ממכשירים מודרנים אחרים, אין לו הפחתת לחץ בנשיפה ואין לו הפעלה והפסקה אוטומטית. אל תקנה אותו לפני שתשווה בין המכשירים בפרט התכונות הנ"ל.
שלום רב: לפני חמש שנים אובחן אצלי דום נשימה בדרגה קלה אך השימוש נכשל עכשיו אוחבן אצלי דרגה קשה ואני חוזר לנסות שוב. הופניתי שוב למדיקוויפ (ע"י מנהל מעבדת שינה שהוא גם רופא בכיר בקופת חולים לאומית שאני חבר בה).רק עכשיו הבנתי שאני יכול לנסות את מדיקוויפ ללא כל התחייבות ואח"כ לנסות את המכשיר של קלינטיקה (גם עובדת עם לאומית) ובסוף להחליט..למרות שאני מאוד רוצה לסגור את הסיפור מהר, אני חושב שבאמת עדיף לקחת זמן ובנחת להחלטה כזאת.בהחלט רצוי להגיע לקנייה רק אחרי בדיקת כל האפשרויות וניסוי שני מכשירים לפחות והרבה מסיכות 1)
מקום הפגישה -- האם יש סיבה אמיתית שכל פגישותי עם הסוכן במעבדת השינה? ממילא לוקחים את המכשיר הביתה. האם מעבדת השינה באמת תורמת לתהליך? האם זה באנת מייקר את הקנייה, הרי יש מחירים קבועים בקופה? אם מדובר במעבדה איכותית שיש לה טכנאי ורופא מקצועניים וזמינים למתן עזרה ותשובות לשאלות ואפילו תיאום מול הסוכן - אז התשובה חיובית. קנייה במעבדה עלולה לייקר את המחיר כי גם המעבדה רוצה להרוויח משהו. במו"מ ישירות מול סוכן תוכל להתמקח על המחיר וגם לנסות לקבל פריטים נלווים נוספים כחלק מהחבילה.2) קלינטיקה מול מדיקוויפ -- האם מישהו מכיר שירות של קלינטיקה או של מדיקוויפ כדי שאובל להבין את ההשוואה? יש לי נסיון רק עם קלנטיקה מבין השניים. המכשיר שלהם מצויין. אין להם שירות תיקון בבית הלקוח או החלפת מכשיר אלא צריך להביא מכשיר לבדיקה/תיקון במעבדה שלהם.3) מכשירי -- חברת מדיקוויפ מספקים מכשירי BRAES משוודיה שהם לא כ"כ מוכרים כמו RESMED שמספק קלינטיקה. האם כדאי מסיבה זאת להתעקש לעבוד עם קלינטיקה? האם מישהו מכיר מכשיר BRAES? כדאי בכל מקרה לנסות כמה מכשירים וחברות כדי שתהיה לך השוואה4)
קופת חולים לאומית האם מישהו מבין בדיוק את ההשתתפות של לאומית בהתאמת CPAP? נשמח לתשובות ממי שמכיר תודה על כל העזרה.
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי