אמא שלי עשתה אבחון של בדיקת נשימה ויש לה דום נשימה ברמה בינונית.
המכשיר שהיא קיבלה לניסיון הוא של חברת SLP מדגם respironics REMstarAUTO M series A flex. המחיר שנדרש עליו זה 5000 ש"ח וההחזר מקופת חולים מאוחדת שעד כמה שהבנתי עד כה זה 50% עד תקרה של 1800 שקל ...מה שאומר שהמכשיר יקר מאוד יחסית גם אחרי החזר.
רציתי לשאול עד כמה המכשיר הזה נחשב למכשיר טוב או האם יש כאלה שממליצים על אחרים ?
ובכלל כמו בפורום התרשמתי לרעה מרמות המחירים בישראל .. די מטורף שמחשב נייד משוכלל עולה באותו מחיר ואפילו פחות ממכשיר נשימה כזה שלא ברור לי כמה כבר טכנולוגיה מושקעת שם. חוץ מזה שבחו"ל רמות המחירים הרבה יותר שפויות מה שמרמז שאולי פה בישראל מנצלים מצב מסויים ומפקיעים מחירים.
אלון, יש ליד שרה חברה קשורה שמוכרת סיפאפים. לא יודע פרטים נוספים אבל בטח המחירים יהיו שפויים יותר. עוד אפשרות באתר יד2 אפשר למצוא מכשירים כמעט חדשים שאנשים לא הסתגלו אליהם. בכל המכשירים יש מונה שעות מנוע ואתה יכול לבדוק כמה המכשיר משומש. עכשיו מישהו מפרסם מכשיר של דה-וילביס שהיה לדבריהם בשימוש כמה ימים בלבד תמורת 400 ש"ח. אם מדובר במכשיר חדש שנקנה עכשיו בהסדר של מכבי זה מכשיר מודרני מאוד והמחיר מציאה פראית. חפש cpap ביד2 ותמצא את המודעה.
לגבי המחירים בארץ מול חו"ל הנושא נידון בפורום רבות - תקרא.
המכשיר שקישרת אליו הוא לא אוטומטי ולכן המחיר נמוך יותר. למכשיר אוטומטי בתחתית העמוד רוצים 5000 ש"ח שזה לא רחוק מהמותגים המובילים. באותו אתר מציעים את המכשיר האטוטמטי של רסמד דור קודם אבל זה לא משמעותי ב 5750 ש"ח.
אכן גם הפתרונות של רכישת מכשיר משומש ב- YAD2 למשל באים בחשבון.
במקרה זה לא מקבלים השתתפות של קופת החולים אולם המחיר נמוך ביותר.
אלון - בכל מקרה תבדוק בקופ"ח של אמא שלך את זכאותה להשתתפות ברכישת המכשיר וכמה סכום תקבל החזר ואז תקבל את תמונת העלות האמתית שלכם.אני חושב שההשתתפות של מאוחדת היא למעלה מ- 50%
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
ברק תודה, אני לא קונה כרגע אבל מעניין לעקוב אחרי רמת המחירים. מעניין שבארה"ב הפרש המחירים בין ה S8 ל S9 הוא די נמוך ופה הוא יותר גבוה. אולי היבואן רוצה לחסל את המלאי של ה S8.
תודה על התגובות.. בכל מקרה אני חושב שהצלחתי לשכנע אותה לנסות את המכשיר של רסמד לניסיון ואז להחליט לפחות בין שני מכשירים ולא רק זה שהוצע לה מלכתחילה.
כמו כן בבירור שהיא עשתה במאוחדת עבור ביטוח משלים עדיף היא מקבלת 50% עד תקרה של 1800 שקל. כלומר עבור מכשיר שעולה 5500 שזה העלות גם של רסמד S8 וגם של רספירוניקס ,היא תשלם 3700 ש"ח. מטורף בכל מקרה. אם היא היתה גמישה הייתי שוקל להזמין אותו מחו"ל.אפשר לקנות חלפים בארץ אני מניח ולקרוא את המדריך של ההפעלה וללמוד אותו אפשר לבד.
פנה ישירות לקלינטיקה (יבואני רסמד) יש להם סניף בחיפה, ובחולון טלפון: 1-599-555-200
או למדטכניקה (יבואני פיליפס) 039254040
בעמוד הראשי של הפורום יש קישור לכל הסוכנים השונים רצוי שתפנה לכמה שיותר ותנסה מכשירים שונים ומסיכות שונות (בדגש על מסיכות שונות) (כל סוכן ישאיל לך לצורך התרשמות מכשיר לשבוע עד שבועיים ללא התחייבות). בהצלחה!
מכשיר: Resmed S9 Autoset מסיכה: Swift FX מסיכה נוספת: Ultra Mirage 2 מסיכה נוספת: Mirage Soft Gel
אם אינני טועה לפעמים הקופות מפרידות בין ההחזר של חוק הבריאות -30% שאין עליו שום תקרה וההחזר של הביטוח הנוסף -עדיף מגן מושלם שהוא שרירותי על פי הפוליסה. עד כמה שאני יודע מאוחדת מחזירה 50% כולל משני הביטוחים בלי התקרה של 1800.התקרה היא של העדיף בלבד. בכל אופן-לברר היטב בקופה.
אלון שלום שמי אסף מחברת גלמד היבואנית של סיפאפ Floton (מאתר medsale ) אכן הצגת שת המכשיר הרגיל ולא האוטומטי בהשוואת מחירים אך חשוב לקרוא את שאר האינפורמציה כגון: המכשיר האוטומטי של FLOTON עולה 4990 ש"ח אבל הוא כולל מסיכה ודבר נוסף שמאוד חשוב בבחירת מכשיר הוא שאנו נותנית 5 שנים אחריות.
אשמח לענות לכל שאלה אסף בוטל גלמד 050-2419579
אסף בוטל שיווק ומכירות חברת גלמד יבואנית סיפאפ Curasa Curative Medical 050-2419579