יש לי מכשיר סיפאפ כולל מעשיר לחות ומסכה שקניתי לפני 7 שנים(לחץ קבוע 4.5-5),אבל אני לא מסתדר איתו מכמה סיבות: 1.אני טיפוס עצבני-ואי לכך לא מרגיש בנוח עם המסכה. 2.מסכה אפית גורמת לי לפצעי לחץ. 3.נחירונים מייבשים לי את האף לאחר לילה שני,ועם מעשיר לחות אני מרגיש שחם לי באף. 4.אני לא מרגיש שאני נושם בצורה טבעית-ז"א במידה מסוימת המכשיר מקשה עלי את הנשימה.
אי לכך אני מתלבט האם למכור את המכשיר ולקנות סיפאפ אוטומטי משוכלל או מכשיר ביפאפ. א.אם אקנה רק סיפאם אוטומטי ואם אשיג מחיר טוב עבור הסיפאפ הישן (השאלה היא באיזה מחיר יש סיכוי למכור?)אולי לא אצטרך להוסיף הרבה (מכיוון שאני מקבל מימון מכללית מושלם). ב.אם אקנה ביפאפ אצטרך להוסיף כסף-השאלה רק כמה והאם זה כדאי. ג.יש לציין שבלי כדורי הרגעה אני לא מצליח לישון בכלל-וגם עם-השינה לא מושלמת
1. המכשיר שלך כבר מיושן ולא נראה לי שיש לו ערך בשוק
2. סביר להניח שאתה זכאי לרכישת מכשיר CPAP חדש בהשתתפות הקופה.
3. אל תמהר לקנות לפני שתנסה כמה מכשירים ומסיכות ותרגיש שאתה מסתגל לשימוש. בקש מהספקים מכשיר לניסיון לשבועיים/שלושה, כל פעם, עם מגוון מסיכות כדי שתוכל להרגיש אם אתה יכול להסתגל באמת. אל תרכוש עד שתהיה בטוח ברכישה.
4. מכשיר BPAP דורש לדעתי הפנייה רפואית מיוחדת לשימוש במכשיר זה.
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
נדמה לי שדיברנו בטלפון... ביפפ לא לעניין כאן-רק אם יש מחלת ריאות והיפוונטילציות קשות. למכור סיפפ אין כמעט סיכוי-אולי בשידרוג מכשיר החברה תיתן לך הנחה בתמורה למכשיר ישן ותקין . לחץ 4-5 הוא בדרך כלל נמוך מידי ואז או שאתה לא צריך סיפפ כלל או שהלחץ נקבע על פי לילה גרוע שבו לא ישנת עמוק. כדאי לפנות למעבדה שטיפלה בך ולשקול התאמת לחץ חוזרת או אפילו שינוי לחץ נסיוני באישור הרופא. כדורי שינה והרגעה גורמים להרפיית שרירים ובדרך כלל דורשים לחץ יותר גדול מהסיפפ. בברכה