| מחבר |
נושא  |
|
|
forshern
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2011 : 12:14:52
|
שלום שמי נתן ואני בתקופת הסתגלות כבר חודש וחצי ויותר ואני עדיין לא מצליח להרדם עם המכשיר. המכשיר הוא מתוצרת פיליפס אוטומטי לתלוטין עם 2 רמות לחצים התחלתי בלחץ 6,5 ומעבר ל4,5 אוטומטי לאחר רבע שעה . וכמעט לא הצלחתי להרדם ושסוף סוף נירדמתי מיד התעוררתי עם הרגשת חנק כאילו שחסר לי אוויר . ואז הרימו את הסטפוינט ל5.5 ו7.5 ועדיין לא הצלחתי להרדם וכשנרדמתי מיד התעוררתי בהרדשת חנק וזרקתי את המכשיר . ניסיתי נחירונים אבל זה היה יותר גרוע ואז הרימו את הסטפוינט ל 9.5 קבוע ועדיין לא מצליח . נראה לי שכאשר אני עדיין לא נרדם, זה בסדר, ואני מצליח לבקר את הנשימה מול המכשיר עם פה סגור, אבל כאשר אני נירדם הפה נפתח, ואז זה מקשה על הנשימה . הסוכן היציע לי מסיכה לאף ולפה יחד.אבל זה לא נראה לי . זה כבר ממש מסורבל . אני כבר כמעט חודשיים בניסיונות , וממש מיואש.ראיתי מיתקן חדש SNORING CARE אולי מישהו כאן מכיר אותו ויכול להמליץ או ליקטול אותו אנא עיזרו לי תודה נתן |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 03/14/2011 : 15:14:07
|
שלום נתן וברוך הבא,
ראשית - נשמח לשמוע את תוצאות מעבדת השינה שלך ביחס לחמרת הפסקות השינה שנמצאה לך.
מה שאתה מתאר הם קשיי הסתגלות למכשיר ולמסיכה. קשיי ההסתגלות ההתחלתיים לשימוש במכשיר הינם טבעיים, מדובר בשלבי הסתגלות שכולנו עברנו.
בכדי לעבור את תהליך ההסתגלות בהצלחה, חשוב מאד שהוא יהיה מלווה בייעוץ מקצועי של סוכן/יועץ אחראי ואכפתי וגם ייעוץ רפואי, במהלכו תבצע הורדת נתונים מהמכשיר למחשב וקריאת ופענוח הנתונים בכדי לעמוד על התקדמות והצלחת הטיפול.
מי מחברת פיליפס - רספרוניקס מלווה אותך בתהליך? בכל מקרה הייתי יוצר קשר עם מר אייל ירימי שהוא מנהל מחלקת CPAP בחברה ומבקש את סיועו.
תיאור הלחצים בהודעה שלך קצת לא ברור. בעיקרון יש לחץ ראשוני עימו מתחיל המכשיר לפעול תוך כיוון המכשיר למצב אוטומטי, כך שכאשר המכשיר מזהה חסימה הוא מגיב באופן אוטומטי בהעלאת לחצים.
יש גם אפשרות להפעיל המכשיר בלחץ קבוע (דהיינו לחץ קבוע כל הלילה שאמור לכסות את כל מצבי החסימה במהלך הלילה) במצב כזה אפשר להפעיל המכשיר עם מצב RAMP דהיינו המכשיר מתחיל בלחץ יותר נמוך מהלחץ הקבוע, כדי שההרדמות תהיה קלה ובהדרגה התייצבות על הלחץ הקבוע.
חשוב כי בתקופת ההסתגלות תתנסה במגוון מסיכות על מנת לאתר את זו הנוחה ומתאימה לך ביותר (לכל אדם סוג מסיכה הנוח ומתאים לו יותר). קיימות בשוק מגוון רחב של מסיכות מתוצרת חברות שונות מסוגים שונים ומחומרים שונים וחשוב מאד להתנסות במגוון רחב על מנת שתוכל לאתר את זו הנוחה לך ביותר.
שים לב אם אתה נושם מהפה בלילה עומדות בפניך כמה אפשרויות - רצועות סנטר המונעות פתיחת הפה בשינה (לדעתי משווקות על ידי פיליפס רספרוניקס) או מסיכה אף-פה.
אני מציע לך להמשיך לנסות להסתגל למכשיר ולמסיכה ולא להתייאש. חשוב מאד לטפל בהפסקות נשימה בשינה וזאת כדי למנוע סיכונים בריאותיים וגם כדי לשפר את איכות חייך.
כדאי גם שתקרא את העצים המופיעים בראש הפורום כי יש בהם טיפים חשובים!!
לגבי ה- SNORING CARE היו עליו דיונים בפורום ומתעורר ספק האם הוא אפקטיבי בהפסקות נשימה בשינה או רק בנחירות ואם בכלל.
נשמח אם תענה לשאלות ותעדכן אותנו בהתפתחויות.
בהצלחה!
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
יואבד
חבר חדש מהשקית
21 הודעות |
נכתב ב - 03/16/2011 : 22:41:48
|
ה snoring care מעיר אותך קצת בכל הפסקת נשימה בעוד שסיפאפ מונע את ההפסקות.
|
 |
|
|
David G
חבר חדש מהשקית
Israel
1 הודעות |
נכתב ב - 03/21/2011 : 19:41:19
|
נתן שלום. התחושות שאתה מתאר הן חלק מתהליך הסתגלות למכשיר CPAP, אני יוצא מנקודת הנחה שבמקביל אתה מקבל תמיכה מקצועית מסוכן שמלווה אותך. חודש וחצי אומנם נשמע מעט ארוך אך לא קיצוני. בכל אופן ישנם מספר פתרונות כגון מסיכת אף פה שהזכרתה ונוספים. אני מלווה פציינטים מטעם חברת מדטכניקה המשווקת את המכשיר של פיליפס, מאיפה אתה בארץ?, מי מלווה אותך? תוכל לכתוב לי ל Davidg@medtechnica.co.il אשתדל לסייע בכל דרך. בהצלחה. |
 |
|
| |
נושא  |
|