סיפאפ פורום ישראל - מכשיר סיפאפ
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מכשיר סיפאפ
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

smdavid
חבר חדש מהשקית

Israel
1 הודעות

נכתב ב - 03/13/2011 :  10:24:11  Show Profile
ש לי דום נשימה קשה שהתגלה במעבדת שינה של 58 פעם בשנה

הומלץ לי על מכשיר cpap אוטומטי ניסיתי אותו בשמשך שבועיים בחלק מהלילות היה לי בסדר ובחלק אחר היה לי קשה.
יש לי זקן ושפם וכנראה שגם הוא מפריע לאטימה איך אני יכול לדעת מהו המכשיר הטוב בשבילי ומהי המסיכה המתאימה לי
בביהח חיכה לי טכנאי אבל מחברה מסויימת והוא כמובן ממליץ לי על המסיכה שהשאיל לי שה מה שיש בחברה שלהם

אשמח לתשובתך

דוד

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 03/13/2011 :  10:58:14  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שלום דוד וברוך הבא,

ראשית - היינו שמחים לשמוע יותר קצת פרטים על סוג הציוד בו אתה משתמש ותוצאות בדיקת השינה שעברת

באיזו מעבדה אתה מטופל?
איזה לחץ טיפולי נקבע לך?
האם יש במכשיר מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה?
מאיזה תוצרת המכשיר?
מאיזה סוג המסיכה?

בעיקרון קשיי ההסתגלות ההתחלתיים לשימוש במכשיר הינם טבעיים, מדובר בשלבי הסתגלות שכולנו עברנו.

זקן ושפם לא אמורים בהכרח להוות בעייה באטימה, אולם אם מדובר בשפם/זקן עבות ייתכן ובכל זאת תתעורר בעיה.

הדבר גם תלוי באיזו מסיכה אתה משתמש - אם תשתמש במסיכת "נחירונים" למשל - מסיכה המזרימה אויר ישירות לנחיריים ולא מסיכה אפית המורכבת על כל האף, לא אמורה להיות בעיה כלל.

בכדי לעבור את תהליך ההסתגלות בהצלחה, חשוב מאד שהוא יהיה מלווה בייעוץ מקצועי של סוכן/יועץ אחראי ואכפתי וגם ייעוץ רפואי, במהלכו תבצע הורדת נתונים מהמכשיר למחשב וקריאת ופענוח הנתונים בכדי לעמוד על התקדמות והצלחת הטיפול.

שים לב - יש לקבל מכשיר לניסיון לתקופה של 3 שבועות לפחות, במהלכן יש לנסות ולהחליף מסיכות ולבצע שינויים בפונקציות שהמכשיר מאפשר כדי למצוא את אילו המיטביות עבורך ספציפית.

אם המעבדה לא מאפשרת לך זאת, השלם הטיפול במעבדה ופנה ישירות לסוכני המכשירים בארץ כדי לעבור אצלם את המשך ההתאמה[יש קישור לסוכנים בראש הפורום]

חשוב שתננסה בתקופה זו במגוון מסיכות על מנת לאתר את זו הנוחה ומתאימה לך ביותר (לכל אדם סוג מסיכה הנוח ומתאים לו יותר). קיימות בשוק מגוון רחב של מסיכות מתוצרת חברות שונות מסוגים שונים ומחומרים שונים וחשוב מאד להתנסות במגוון רחב על מנת שתוכל לאתר את זו הנוחה לך ביותר.

שים לב לא חייבים לרכוש מסיכה ומכשיר מתוצרת אותו יצרן אלא בדר"כ אפשר לשלב.

השלמת תהליך ההסתגלות פירושו שאתה ישן שינה רציפה של לפחות 6 שעות עם המכשיר וכי קריאת הנתונים שלו מראה כי אין לך הפסקות נשימה משמעויותיות בלילה.

כמו כן הרגשתך הסובייקטיבית אמורה להשתפר.

כדאי שתקרא את העצים המופיעים בראש הפורום כי יש בהם טיפים חשובים!!

נשמח אם תענה לשאלות ותעדכן אותנו בהתפתחויות.

בהצלחה!

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 03/13/2011 11:01:03
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.