סיפאפ פורום ישראל - מעבדת השינה של הטכניון
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מעבדת השינה של הטכניון
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

aylinam
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 02/01/2011 :  12:39:33  Show Profile  Visit aylinam's Homepage
נבדקתי ונמצא שיש לי בערך 17 הפסקות שינה בשעה והומלץ לי על CPAP. המכשיר הראשון שקבלתי עבד מצוין, אבל נאמר לי שיצורו הופסק והמסכה (ג'ל)גרמה לי לפצע בגשר האף.
המכשיר השני (מאותה התוצרת - respironics?) לא מגיב באותה צורה. אני מתעורר עם הרגשת חנק, הורדת הלחץ בנשיפה פועלת אחרת. גם המסכה (לנחיריים) לא נוחה ויש לי כל הזמן בריחת אויר ופצע באף.
השירות של המעבדה של הטכניון לא משביע את רצוני ואני שוקל לעזוב את המעבדה ולרכוש מכשיר באופן עצמאי.

יש למשהו עצה טובה איפה אפשר לקבל הדרכה ומכשיר לנסיון לצורך רכישה?

תודה,
אמנון

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 02/01/2011 :  12:53:50  Show Profile
שלום,
17 הפסקות שינה בשעה = נחשב למצב קל.
כמובן שזה תלוי בשאר הפרמטרים שנתקבלו בבדיקה.
אני מציע שתקרא את הנושאים העיקריים שבראש הפורום.
אינך חייב לקנות דרך המעבדה. כל הסוכנים ישמחו ליעץ לך
וגם יאפשרו לך להתנסות בציוד שהם מיצגים.
http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?TOPIC_ID=299

בברכה
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/01/2011 :  13:45:10  Show Profile  Send יצחק an AOL message
שלום אמנון וברוך הבא לפורום,

קודם כל אשמח לשמוע את סוג המכשיר המדוייק שיש ברשותך וקצת יותר פרטים על ממצאי מעבדת השינה שלך.

בעיקרון תקופת ההסתגלות למכשיר ה- CPAP אינה קלה אך עם תעבור אותה בהצלחה תשפר את איכות חייך ובריאותך.

שמעתי לא פעם תלונות על מעבדות השינה שחלקן טובות ומקצועיות יותר וחלקן פחות.

אני ממליץ לך בכל מקרה לבצע את בדיקת ההתאמה במעבדת השינה ולהצטייד באישור מרופא המעבדה על כך כי הינך זקוק למכשיר CPAP ומהו הלחץ הטיפולי שלך. מכתב זה יעזור לך בקבלת ההחזר מקופ"ח במקרה שתרכוש מכשיר CPAP.

את תהליך ההתאמה המלא אני ממליץ לך לעבור עם שני ספקי ציוד CPAP לפחות שישאילו לך מכשיר CPAP מתקדם ביחד עם כמה מסיכות לנסיון, ילוו אותך בתהליך ההסתגלות תוך כדי הורדת נתונים מהמכשיר למחשב וניתחום ושימוש בפונקציות שונות שהמכשיר מאפשר.

רק להאחר סיום תהליך ההסתגלות לשביעות רצונך ולאחר שהתרשמת מהציוד, מהמקצועיות ומהשירותיות של אחת החברות, תוכל לרכוש ממנה את המכשיר והציוד הנלווה ולקבל החזר מהקופה בה הינך מבוטח.

המכשירים בשוק מתחלקים בעיקרון לשני סוגים (או שתי אפשרויוית שימוש) :

מכשיר בלחץ קבוע - המכשיר מזרים אויר בלחץ קבוע , שנקבע על ידי רופא מעבדת השינה או היועץ הרפואי שלך, שאמור לפתור את בעית החסימה בדרכי הנשימה העליונות שלך.

מכשיר בלחץ אוטומטי - המכשיר מזהה את דרגת החסימה בדרכי הנשימה שלך ומפעיל אל הלחץ הנדרש (בכל שלב במהלך הלילה) שיאפשר מעברי אויר פתוחים.

לכל אפשרות כאמור יש יתרונות וחסרונות ואתה יכול לקרוא על כך דיונים בפורום. אבל בכל מקרה אני ממליץ לך להתנסות בשתיהן ולהחליט בעצמך מה יותר נוח ומתאים לך.

לעניין מסיכות קיימות שלוש סוגי מסיכות עיקריות :

1. מסמיכה אפית. מסיכה בצורת משולש היושב על האף. זוהי המדיה הפופולרית ביותר והיא קיימת במגוון רחב של צורות וחומרים (בעיקר סיליקון וג'ל).

2.מסיכת נחירונים - מסיכה הנכנסת ישירות לנחיריים ומזרימה להם אויר. מסיכה שהיא יותר קשה להסתגלות לדעתי ויש לנסות אותה בשלב מאוחר יותר.

3. מסיכת פנים מלאה. מסיכה המכסה גם את האף וגם את הפה ומיועדת בעיקר לאנשים שנושמים דרך הפה בלילה.

אני מציע לך לנסות בשלב ראשון מסיכת אפית מסיליקון. שים לב כי בעניין מסיכות אין מסיכה אחת טובה מרעותה ולכל אדם יש את המסיכה האינדבידואלית שהוא מוצא אותה נוחה יותר. לכן חשוב שתתנסה במגוון רחב של מסיכות טרם הרכישה. שים לב שניתן לרכוש מכישר מתוצאת א' ומסיכה מתוצרת ב'.

לעניין הפחתת לחץ בנשיפה - זוהי פונקציה שרוב המכשירים מאפשרים והיא בדר"כ עוזרת להסתגלות למכשיר. הפונקציה פועלת בצורה שונה בין המכשירים ומהווה אחד השיקולים בבחירת המכשיר הנוח לך ביותר (שאתה מרגיש בו נשימה טבעית ולא מאולצת)

בנוסף ניתן לנסות שימוש במעשיר לחות. מכשיר זה המתחבר לרוב סוגי מכשירי ה- CPAP מחמם את האויר ומוסיף לו לחות באופן שעוזר לחלק מהמתשמשים.

בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך ולעדכן ולשאול שאלות.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/01/2011 13:47:46
למעלה

aylinam
חבר חדש מהשקית

2 הודעות

נכתב ב - 02/01/2011 :  18:32:07  Show Profile  Visit aylinam's Homepage
תודה יצחק.
המכשיר הקודם (של Respironics) הוא הדגם הקודם שיצא מייצור בשנה שעברה- אוטומטי עם אפשרות של פריקת נתונים למחשב. השתמשתי בו שבוע וכבר בלילה הראשון התרגלתי ונהניתי מאד מהשינה אתו. הבעיה היחידה הייתה שהמסכה גרמה לי לפצע על גשר האף.
כיוון שהמכשיר איננו מיוצר יותר, החליפו לי אותו בדגם החדש (לפי התמונות-חבר ממשפחת ה System One הכיתוב עליו RemStar Aflex ) ואת המסכה למסכת נחירונים. עם הזוג החדש (מכשיר ומסכה) אחרי 10 ימים אני עדיין לא מצליח לישון לילה שלם, מתעורר המון ומרגיש שזה לא זה.

הרופא במעבדה המליץ:הורדה במשקל וטיפול בCPAP או טיפול כירורגי. האם זה מספיק כדי לקבל החזר?

quote:
Originally posted by יצחק

שלום אמנון וברוך הבא לפורום,

קודם כל אשמח לשמוע את סוג המכשיר המדוייק שיש ברשותך וקצת יותר פרטים על ממצאי מעבדת השינה שלך.

בעיקרון תקופת ההסתגלות למכשיר ה- CPAP אינה קלה אך עם תעבור אותה בהצלחה תשפר את איכות חייך ובריאותך.

שמעתי לא פעם תלונות על מעבדות השינה שחלקן טובות ומקצועיות יותר וחלקן פחות.

אני ממליץ לך בכל מקרה לבצע את בדיקת ההתאמה במעבדת השינה ולהצטייד באישור מרופא המעבדה על כך כי הינך זקוק למכשיר CPAP ומהו הלחץ הטיפולי שלך. מכתב זה יעזור לך בקבלת ההחזר מקופ"ח במקרה שתרכוש מכשיר CPAP.

את תהליך ההתאמה המלא אני ממליץ לך לעבור עם שני ספקי ציוד CPAP לפחות שישאילו לך מכשיר CPAP מתקדם ביחד עם כמה מסיכות לנסיון, ילוו אותך בתהליך ההסתגלות תוך כדי הורדת נתונים מהמכשיר למחשב וניתחום ושימוש בפונקציות שונות שהמכשיר מאפשר.

רק להאחר סיום תהליך ההסתגלות לשביעות רצונך ולאחר שהתרשמת מהציוד, מהמקצועיות ומהשירותיות של אחת החברות, תוכל לרכוש ממנה את המכשיר והציוד הנלווה ולקבל החזר מהקופה בה הינך מבוטח.

המכשירים בשוק מתחלקים בעיקרון לשני סוגים (או שתי אפשרויוית שימוש) :

מכשיר בלחץ קבוע - המכשיר מזרים אויר בלחץ קבוע , שנקבע על ידי רופא מעבדת השינה או היועץ הרפואי שלך, שאמור לפתור את בעית החסימה בדרכי הנשימה העליונות שלך.

מכשיר בלחץ אוטומטי - המכשיר מזהה את דרגת החסימה בדרכי הנשימה שלך ומפעיל אל הלחץ הנדרש (בכל שלב במהלך הלילה) שיאפשר מעברי אויר פתוחים.

לכל אפשרות כאמור יש יתרונות וחסרונות ואתה יכול לקרוא על כך דיונים בפורום. אבל בכל מקרה אני ממליץ לך להתנסות בשתיהן ולהחליט בעצמך מה יותר נוח ומתאים לך.

לעניין מסיכות קיימות שלוש סוגי מסיכות עיקריות :

1. מסמיכה אפית. מסיכה בצורת משולש היושב על האף. זוהי המדיה הפופולרית ביותר והיא קיימת במגוון רחב של צורות וחומרים (בעיקר סיליקון וג'ל).

2.מסיכת נחירונים - מסיכה הנכנסת ישירות לנחיריים ומזרימה להם אויר. מסיכה שהיא יותר קשה להסתגלות לדעתי ויש לנסות אותה בשלב מאוחר יותר.

3. מסיכת פנים מלאה. מסיכה המכסה גם את האף וגם את הפה ומיועדת בעיקר לאנשים שנושמים דרך הפה בלילה.

אני מציע לך לנסות בשלב ראשון מסיכת אפית מסיליקון. שים לב כי בעניין מסיכות אין מסיכה אחת טובה מרעותה ולכל אדם יש את המסיכה האינדבידואלית שהוא מוצא אותה נוחה יותר. לכן חשוב שתתנסה במגוון רחב של מסיכות טרם הרכישה. שים לב שניתן לרכוש מכישר מתוצאת א' ומסיכה מתוצרת ב'.

לעניין הפחתת לחץ בנשיפה - זוהי פונקציה שרוב המכשירים מאפשרים והיא בדר"כ עוזרת להסתגלות למכשיר. הפונקציה פועלת בצורה שונה בין המכשירים ומהווה אחד השיקולים בבחירת המכשיר הנוח לך ביותר (שאתה מרגיש בו נשימה טבעית ולא מאולצת)

בנוסף ניתן לנסות שימוש במעשיר לחות. מכשיר זה המתחבר לרוב סוגי מכשירי ה- CPAP מחמם את האויר ומוסיף לו לחות באופן שעוזר לחלק מהמתשמשים.

בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך ולעדכן ולשאול שאלות.

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/01/2011 :  19:00:05  Show Profile  Send יצחק an AOL message
1.לעניין ההחזר מקופ"ח לכל קופה יש את התנאים שלה. כדאי שתברר בסניף הקופה שלך מה התנאים המדוייקים לקבלת ההחזר ומה שיעורו. יש קופות שדורשות גם אישור התאמת CPAP מהמעבדה.

2. לעניין השימוש במכשיר ובמסיכה . אני מציע לך לחזור לנסות מסיכה אפית עשוית סיליקון. לאור העובדהכי ציינת שמסיכת הנחירונים אינה נוחה לך. אחרי שתמצא את המסיכה הנוחה לך תבקש שוב לנסות את המכשיר מהדגם הקודם כדי שתוכל לבדוק אם הוא יותר נוח לך.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 02/01/2011 :  20:55:04  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
מסכות הגל ותיקות ובדרך כלל טובות כי הן מתאימות עצמן לצורת האף (אפשר אפילו להשרות במים חמים ולעצב אותן -אל תנסה לבד) עם זאת ידועה התופעה של רגישות העור של חלק מהנבדקים לחומר.
אל תשתמש יותר בגל כי אתה רגיש.
תן לעור להחלים לגמרי ואז תוכל לנסות את מסכת איזי לייף (שאני מאד אוהב) אשר בהידוק מינימלי יוצרת אטימה מצוינת.
המכשירים החדישים של רספירוניקס (מודל 2011) מצוינים ויותר שקטים ומשוכללים מהדור הקודם שהיה לא רע בכלל.שווה לנסות שנית ולא להתיאש. הידוק קל של המסכה תחת לחץ אויר הוא שיעשה את ההבדל.

אגב למגיב אחר-17 בשעה זה כמעט בינוני ולגמרי לא קל .זה אומר כל 4 דקות חנק ויקיצה קצרה-לא להפחית בערכם המצטבר.
בהצלחה.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות

נערך על ידי - jzomer בתאריך 02/01/2011 20:57:17
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 02/02/2011 :  19:54:39  Show Profile
תתקשר ישירות לאייל ירימי ודבר איתו על מכשיר, אם החלטת על רספרוניקס
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול